![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 523
|
Pytanie do fryzjera, bardzo pilne
Witam cieplutko. W koñcu zdecydowa³am siê napisaæ do m±drych g³ów.
Od zawsze kombinowa³am z w³osami, niestety mam parcie na wszelakie zmiany, co odbija siê g³o¶nym echem w postaci mocno zniszczonych w³osów. Ostatnio bardzo walczy³am Waxem, tabletkami, olejkami itd...troszkê mniej mi wypadaj± ale niestety ja mam inny problem. Nie wiem, jak siê do tego za bardzo zabraæ. Mi w³osy nie wypadaj± z cebulkami, tylko mi siê krusz±, prawie przy skórze g³owy. Wygl±da to fatalnie, pani fryzjerka powiedzia³a mi, ¿e nie ma w nich wystarczaj±co du¿o nawil¿enia, elastyczno¶ci i sprê¿ysto¶ci wiêc przy ka¿dym czesaniu, szarpniêciu czy nawet potrz±¶niêciem g³ow± wi±¿e siê z ogromn± liczb± posypanych krótkich w³osów. W zwi±zku z tym moje pytanie najchêtniej skierowa³abym do osoby która mo¿e mi poleciæ szczerze kosmetyki na mocno zniszczone, naprawdê bardzo suche i pozbawione sprê¿ysto¶ci w³osy. Warkoczyki 7 razy, przed³u¿anie kilkakrotne, prostowanie, rozja¶nianie.....to, ze jeszcze mam je na g³owie jest niesamowite. Ale powiedzia³am koniec, potrzebujê profesjonalnych kosmetyków i profesjonalnej rady co do ich doboru. Wiem, ¿e ceny s± inne, ni¿ te w sklepach ale jestem w stanie zainwestowaæ w tak± kuracjê krusz±cych siê sianowatych ledwo trzymaj±cych siê g³owy w³osów.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Dot.: Pytanie do fryzjera, bardzo pilne
Niestety nie pomogê, mnie tak¿e w³osy niesamowicie siê ³ami± i krusz±
![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 644
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=dekoloryzacji poszukaj tu, mo¿e co¶ znajdziesz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 164
|
Witaj
Wlosy powinien obejrzec nie tylko fryzjer ale dermatolog.Teoretycznie moge Ci cos doradzic wszystko bedzie zalezalo ile mozesz zainwestowac. napewno przez najblizsze 3 miesiace zadnego farbowania suszenia prostowania wlosow! zainwestuj w dobry szampon bez soli i silikonow.np Kerastase. kerastase dobrze dzialala jesli zostanie zakupiona cala seria wraz z ampuklami.polecalabym Ci kuracje pod para ,jesli nie w salonie to mozesz chodzic na saune jesli zdrowie pozwala i w czase sesji sauny parowej nakladac odzywke przeznaczona do penetracji wlosa na cieplo. juz po 4 takich zabiegach widac poprawe.dodatkowo jakies olejki jak jedwab Biosilka ewentualanie ampulki i maska z Placenty
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
wygl±da na to, ¿e Twoje w³osy przesz³y tak du¿o, ¿e nic ich juz nie uratuje.
jak by³am w podobnej sytuacji, to po prostu ogoli³am w³osy. naprawdê lepiej chodziæ z bardzo krótkimi, ale zdrowymi w³osami ni¿ mêczyæ siê z suchym, krusz±cym siê sianem i wydawaæ maj±tek na kosmetyki. pamietam te¿ moj± kole¿ankê, która zrobi³a sobie bardzo nieudan± trwa³± na d³ugich blond w³osach- wygl±da³a wprost koszmarnie- spalone rozpuszczone w³osy, to naprawdê w±tpliwa ozdoba.. a chodzi³a tak chyba z pó³ roku, wszyscy z niej kpili za plecami, a wystarczy³o, ¿e je obcie³a i zaczê³a wygl±daæ jak cz³owiek. a w³osy naprawdê szybko rosn±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 330
|
Cytat:
Po podciêciu: Revlon Professional Equave-szampon i maska-nawil¿anie!!! Rigenol-maska nawil¿aj±ca, dobra maska profesjonalna wax henna treatment-na odrost nowych olejek kokosowy-na d³ugo¶æ na nawil¿enie i na skalp na porost nowych (sama mam vatika Dabur i szczerze polecam) suplementy: onozis i capivit hydro control albo belissa hydro spray z keratyn± quick wax latte jedwab wax na koñce-do zabezpieczenia zero grzania czyli suszarki,prostownicy itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 098
|
Ja z kosmetyków poleci³abym jeszcze:
Seboradin Niger Lotion - na porost nowych w³osów Neril - porost nowych w³osów nafta kosmetyczna - nawil¿a i regeneruje w³osy wszelkiego typu domowe maseczki np : nafta, olejek rycynowy, cytryna i oleje. Mo¿esz próbowaæ z wcierkami, ale naprawdê baaardzo delikatnie, mo¿e uros³oby co¶ babyhair i powoli by odrasta³y. Póki co musisz obci±æ jak najwiêcej zniszczonych w³osów. Próbowa³a¶ ju¿ z suplementami diety? Typu Bellisa, Skrzypovita? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 046
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Nafta nie nawil¿a w³osów. Mo¿e je wzmaciniaæ i sprawiaæ, ¿e bêd± g³adkie i b³yszcz±ce, ale nie nawil¿a.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Fakt nafta nie nawil¿a a wrêcz wysusza dlatego tobie nie poleca³am. Polecam natomiast olej kokosowy,który i nat³uszcza i nawil¿a.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tak? Mi siê zawsze wydaje, ¿e s± w³a¶nie po niej nawil¿one i b³yszcz±ce a przy okazji mocniejsze
![]() ![]() Ale jakby nie patrz±c na w³osy dzia³a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Piêknie dziêkujê za wachlarz opcji. Ja siê tak ³atwo nie poddam, nawa¿y³am piwa to teraz je wypijê, ponoszê konsekwencje ale wierzê, ¿e z tych w³osków co¶ jeszcze wycisnê, ju¿ tyle przesz³y ¿e widaæ, ¿e mnie lubi±
![]() nie chcia³abym, ¿eby siê sprawdzi³o powiedzenie babci "co za duzo to niezdrowo" ca³uje kochane Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
All_that_jazz Jakie ma dzia³anie keratyna? Oprócz tego, ¿e poprawia skrêt w³osa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 679
|
a kto ci powiedzial ze poprawia skret?
nadmiar protein moze wrecz skret rozluznic i spuszyæ. keratyna to podstawowy budulec wlosa. wzmacnia, uzupelnia (tymczasowo) ubytki w korze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
hej! daj sobie spokoj z kosmetykami z marketu. strata pieniedzy. postaraj sie robic zabiegi w salonach fryzjerskich na profesjonalnych produktach . to pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Anka.d: poradzi³aby¶ mi co¶? no i przede wszystkim-czy je¶li zastosujê wszystkie te rzeczy jednocze¶nie to czy nie zrobiê sobie krzywdy jeszcze bardziej?? Bardzo proszê osoby, które siê po prostu znaj± o wypowied¼, bo ja siê na w³osach akurat w ogóle nie znam i pos³ucham dobrej rady, jak mi kto¶ wypisze od my¶lników -co konkretnie jakiej firmy -kiedy mam stosowaæ -jak.....zrobiê tak po prostu z zamkniêtymi oczami
aha i ostatnie pytanie. Przez 2 miesi±cê ³yka³am Rewalid, pó¼niej miesi±c Dopel Herz na wlosy i paznokcie (dopiero tutaj przesta³y mi wypadaæ, podejrzewam, ze raczej decyduj±cy by³ 3 miesiêczny okres ³ykania tego typu itamin) teraz czwarty miesiac ³ykam jakie¶ inne polskie co¶ "vitapol" czy jako¶ tak no i znowu zaczê³y wypadac garsciami i kruszyæ siê niemi³ósiernie. Ile Mogê ³ykaæ rewalid? czy np. mogê teraz do niego wróciæ? czy tam trzeba robiæ jakies przerwy. Bardzo proszê o odpowiedzi na moje banalne pewnie pytania, za co z góry serdecznie przepraszam i dziekujê
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
dobrze ze bralas te tabletki ale z tego co zrozumialam wlosy ci sie krusza nie wypadaja z cebulkami. wiec nic od srodka sie nie dzieje. moim zdaniem powinnas przestac farbowac wlosy a jesli musisz to napewno nie rozjasniac. mam na mysle wszystko co robi wlosy jasniejsze. farbuj wlosy np.wella colour touch . to jest cos w stylu farbowania ton w ton. b.bezpieczne. procent tzw. wody utlenionej to okolo 1.5 bardzo delikatna. myj wlosy szamponami do suchych wlosow i koniecznie odzywka! raz w tygodniu maska. polecam kosmetyki loreal kerastase z cementem . drogie ale dobre. istnieje od niedawna zabieg keratynowy wiele dziewczyn mysli o tym jako zabiegu prostujacy,ale on w 90% jest zabiegiem pielegnacyjnym . polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jesse - moja najlepsza rada bylaby radykalna - ciach na krotko! skoro lubisz eksperymentowac - mialas juz taka fryzurke? odpowiednia stylizacja i bedziesz wygladac bardzo kobieco.
owszem - co za duzo to nie zdrowo, ale latwo zauwazysz obci±¿enie. wtedy odstawisz czesc. jesli bardzo nie chcesz scinac to polecilabym ci jakies maski na cieplo, ze 2 razy w tygodniu, polskie waxy wspomagane olejkami. im bardziej zniszczone wlosy tym lepiej dzialaja na nie proteiny. nie wiem jaki masz stosunek do silikonów, ale przy tak bardzo zniszczonych moga okazac sie konieczne zeby moc rozczesac. suplementy swoja droga, slyszlam ze powinno sie robic przerwy, ale przeczytaj dokladnie ulotke. przyszla wiosna - zwiekszone wypadanie jest normalne. szampon - jak najdelikatniejszy. moze cos dla dzieci (ale one lubia platac wlosy. odzywka po pomoze rozwiazac ten problem). moze fitomed ci podpasuje? odzywka - jedna, l¿ejsza na codzien i do tego cos bardziej odzywczego - jakas maska (wax l'biotica, albo beauty formulas). mozesz kupic hydrolizowana keratyne albo jakies inne proteiny (w sklepie typu bu, mazidla, zsk itp) i jakis olej - kokos, avocado, shea - to moje ulubione, jakies witaminy - pantenol i niacynamid sa niedrogie. i wzbogacac te maski. to pod czepek i z godzinke pochodzic, mozna popodgrzewac suszarka. a na kruszenie - niestety tak bardzo zniszczonego wlosa nie da sie odbudowac. mozna troszke nawilzyc, lekko ukryc zniszczenia, ale jak cos sie ma ukruszyc to sie ukruszy. pomysl nad jakas fajna krotka fryzurka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jeste¶cie kochane dziewczynki! Aneczko.d: ja siê nie widzê w krótkich w³osach, mam plastyczn± wyobra¼niê, wiêc potrafiê przewidzieæ takie rzeczy, ale mimo filigranowej budowy cia³a, mam buziê do¶æ okr±g³±, co w po³±czeniu z krótkimi w³osami jeszcze bardziej by mi j± powiêkszy³o. Teraz muszê wyj¶æ z domu ale jak wrócê to szybciutko wskoczê na wiza¿ i odpiszê. Chcê przeczytac po prostu jeszcze raz te kompleksowe propozycje i napiszê Wam, co postanowi³am
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- z silikonem czy bez? jak dzia³a silikon?
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Mo¿esz wrzuciæ swoje zdjêcie na wiza¿ i dziewczyny mog± ci pomóc dopasowaæ fryzurê a nawet kolor w³osów. Co do zabiegów fryzjerskich-ok choæ to spory koszt ale zabieg nie zregeneruje mocno zniszczonych w³osów, do tego potrzebna jest od¿ywiaj±co-wzmacniaj±ca regularna pielêgnacja. Co do kosmetyków profesjonalnych-sama je stosowa³am, bardzo ró¿ne, te wspomniane te¿ i ich dzia³anie jest du¿o s³absze ni¿ np. regularne olejowanie w³osów olejkiem kokosowym czy regularne stosowanie tradycyjnej maseczki na olejku rycynowym i ¿ó³tku czy pryskanie keratyn± bez alkoholu. To s± raczej kosmetyki i zabiegi dla zdrowych w³osów przed wielkim wyj¶ciem ni¿ zabiegi i kosmetyki do mocno zniszczonych w³osów.
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() All_that_jazz, wydawa³o mi siê, ¿e kiedy¶ mocno zachwala³a¶ jak±¶ mgie³kê keratynow± z alkoholem w³a¶nie... jednak zrezygnowa³a¶ z jej u¿ywania? (Przepraszam, je¶li co¶ pokrêci³am ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Hej, my¶lê, ¿e zakupiê seriê Kerastase. W tym wypadku odstawiê Wax. Mo¿e ten olej kokosowy dodatkowo..?
Przeczytam sobie które produkty beda najodpowiedniejsze do mojego siana i postaram siê powalczyæ z maskami na g³owie pod par±. Dzi¶ kupi³am belissê hydro. Pani w aptece poradzi³a mi to na pocz±tek
![]() |
#24 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 326
|
W³a¶ciwo¶ci kosmetyczne hydrolizatu keratyny:
*zwiêkszenie grubo¶ci i objêto¶ci w³osów; *wzrost elastyczno¶ci, nawil¿enia i po³ysku w³osów; *zmniejszenie tendencji do rozszczepiania koñcówek oraz lepsza rozczesywalno¶æ fryzury; *wzrost wytrzyma³o¶ci mechanicznej, sztywno¶ci oraz podatno¶ci na skrêcanie i uk³adanie w³osów; *zapewnienie w³osom odpowiedniej sprê¿ysto¶ci, elastyczno¶ci i miêkko¶ci; *wzrost nawil¿enia i elastyczno¶ci p³ytki paznokcia; *wzmocnienie i utwardzenie p³ytki paznokciowej; *zapobieganie ³amaniu siê i rozdwajaniu paznokci. Mo¿a z Keratyna kupic np zestaw JOICO,albo robic ten zabieg rekonstrukcji tej firmy w salonie.. .Tu jest du¿y plus ze wszystkie maski to dzialaja powierzchownie na wlosy,a w tym - K-PAKU jest wnikanie w ³uskê w³osa keratyny z jedwabiem. Mam t± firme w salonie od roku i z czystym sumieniem moge polecic...pod warunkiem ¿e robi sie to systematycznie w salonie,a dodatkowo ma sie zestaw podtrzymuj±cy efekt.
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
i placi niesamowite pieni±dze?
a hydrolizat keratyny kosztuje 3 z³ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 326
|
mam hydralizaor w domu i jakos efektu nie widze... a po calym zabiegu widzalam zmianê...
bo ja np nie posiadam w domu szamponu ,,detox'' który tak rozszerza ³uskê w³osa,a po¼niej hydratora ktory domknie.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psikacz keratynowy robiê sama. Bez dodatku alkoholu. Alkohol nie ka¿demu szkodzi ale mnie jak siê okaza³o podra¿nia skórê g³owy dlatego raczej teraz unikam. Choæ alkohol czasem jest w mgie³kach wskazany bo konserwuje i u³atwia przenikanie substancji od¿ywczych do wnêtrza w³osa. Ale do tego trzeba miec grube w³osy i nie mog± byæ to w³osy suche. A ja mam w³osy cienkie i delikatne, mieszane (bardzo suche od po³owy d³ugo¶ci) i such±, wra¿liw± skórê g³owy. Je¶li kto¶ ma w³osy normalne albo t³uste i tak± skórê to alkohol w mgie³ce czy psikaczu z keratyna nie zaszkodzi za bardzo. Mo¿e jedynie ciut usztywniaæ w³os a nie ka¿dy to lubi. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Na domkniêcie ³usek wystarczy p³ukanka na occie jab³kowym pod koniec mycia. 2 ³y¿ki octu na litr przegotowanej, letniej wody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez bloomeq Czas edycji: 2010-10-22 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
witam serdecznie, to jeszcze raz ja
![]() Jestem ju¿ przygotowana do konkretnych zakupów, pewnie przez internet, wiêc zanim to zrobiê uprzejmie proszê o podpowied¼. Miotam siê miêdzy Kerastase, Resistance, Ciment Anti-Usure-Cement odbudowuj±cy + Kerastase, Resistance, Vita-ciment (Ampu³ka regeneruj±ca) + Kerastase, Resistance, Bain de Force (k±piel wzmacniaj±ca) albo Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Mask (Maseczka do w³osów odwodnionych) + Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Shampoo (Nawil¿aj±cy szampon do w³osów) wszêdzie s³yszê o tym Kerastase....o jego cudownych w³a¶ciwo¶ciach...wiêc kusi mnie zakupiæ seriê z tej firmy ale niespodzianka-wchodzê na Revlon i ma super komentarze, ¿e bardzo dobrze nawil¿a w³osy-a u moich ewidentnie w³a¶nie tego jest brak. Hmmm lproszê o poradê ![]() ca³ujê Was mocno, ooo tak ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.