![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pytanie do fryzjera, bardzo pilne
Witam cieplutko. W końcu zdecydowałam się napisać do mądrych głów.
Od zawsze kombinowałam z włosami, niestety mam parcie na wszelakie zmiany, co odbija się głośnym echem w postaci mocno zniszczonych włosów. Ostatnio bardzo walczyłam Waxem, tabletkami, olejkami itd...troszkę mniej mi wypadają ale niestety ja mam inny problem. Nie wiem, jak się do tego za bardzo zabrać. Mi włosy nie wypadają z cebulkami, tylko mi się kruszą, prawie przy skórze głowy. Wygląda to fatalnie, pani fryzjerka powiedziała mi, że nie ma w nich wystarczająco dużo nawilżenia, elastyczności i sprężystości więc przy każdym czesaniu, szarpnięciu czy nawet potrząśnięciem głową wiąże się z ogromną liczbą posypanych krótkich włosów. W związku z tym moje pytanie najchętniej skierowałabym do osoby która może mi polecić szczerze kosmetyki na mocno zniszczone, naprawdę bardzo suche i pozbawione sprężystości włosy. Warkoczyki 7 razy, przedłużanie kilkakrotne, prostowanie, rozjaśnianie.....to, ze jeszcze mam je na głowie jest niesamowite. Ale powiedziałam koniec, potrzebuję profesjonalnych kosmetyków i profesjonalnej rady co do ich doboru. Wiem, że ceny są inne, niż te w sklepach ale jestem w stanie zainwestować w taką kurację kruszących się sianowatych ledwo trzymających się głowy włosów.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do fryzjera, bardzo pilne
Niestety nie pomogę, mnie także włosy niesamowicie się łamią i kruszą
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=dekoloryzacji poszukaj tu, może coś znajdziesz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj
Wlosy powinien obejrzec nie tylko fryzjer ale dermatolog.Teoretycznie moge Ci cos doradzic wszystko bedzie zalezalo ile mozesz zainwestowac. napewno przez najblizsze 3 miesiace zadnego farbowania suszenia prostowania wlosow! zainwestuj w dobry szampon bez soli i silikonow.np Kerastase. kerastase dobrze dzialala jesli zostanie zakupiona cala seria wraz z ampuklami.polecalabym Ci kuracje pod para ,jesli nie w salonie to mozesz chodzic na saune jesli zdrowie pozwala i w czase sesji sauny parowej nakladac odzywke przeznaczona do penetracji wlosa na cieplo. juz po 4 takich zabiegach widac poprawe.dodatkowo jakies olejki jak jedwab Biosilka ewentualanie ampulki i maska z Placenty
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
wygląda na to, że Twoje włosy przeszły tak dużo, że nic ich juz nie uratuje.
jak byłam w podobnej sytuacji, to po prostu ogoliłam włosy. naprawdę lepiej chodzić z bardzo krótkimi, ale zdrowymi włosami niż męczyć się z suchym, kruszącym się sianem i wydawać majątek na kosmetyki. pamietam też moją koleżankę, która zrobiła sobie bardzo nieudaną trwałą na długich blond włosach- wyglądała wprost koszmarnie- spalone rozpuszczone włosy, to naprawdę wątpliwa ozdoba.. a chodziła tak chyba z pół roku, wszyscy z niej kpili za plecami, a wystarczyło, że je obcieła i zaczęła wyglądać jak człowiek. a włosy naprawdę szybko rosną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po podcięciu: Revlon Professional Equave-szampon i maska-nawilżanie!!! Rigenol-maska nawilżająca, dobra maska profesjonalna wax henna treatment-na odrost nowych olejek kokosowy-na długość na nawilżenie i na skalp na porost nowych (sama mam vatika Dabur i szczerze polecam) suplementy: onozis i capivit hydro control albo belissa hydro spray z keratyną quick wax latte jedwab wax na końce-do zabezpieczenia zero grzania czyli suszarki,prostownicy itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja z kosmetyków poleciłabym jeszcze:
Seboradin Niger Lotion - na porost nowych włosów Neril - porost nowych włosów nafta kosmetyczna - nawilża i regeneruje włosy wszelkiego typu domowe maseczki np : nafta, olejek rycynowy, cytryna i oleje. Możesz próbować z wcierkami, ale naprawdę baaardzo delikatnie, może urosłoby coś babyhair i powoli by odrastały. Póki co musisz obciąć jak najwięcej zniszczonych włosów. Próbowałaś już z suplementami diety? Typu Bellisa, Skrzypovita? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nafta nie nawilża włosów. Może je wzmaciniać i sprawiać, że będą gładkie i błyszczące, ale nie nawilża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Fakt nafta nie nawilża a wręcz wysusza dlatego tobie nie polecałam. Polecam natomiast olej kokosowy,który i natłuszcza i nawilża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tak? Mi się zawsze wydaje, że są właśnie po niej nawilżone i błyszczące a przy okazji mocniejsze
![]() ![]() Ale jakby nie patrząc na włosy działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Pięknie dziękuję za wachlarz opcji. Ja się tak łatwo nie poddam, naważyłam piwa to teraz je wypiję, ponoszę konsekwencje ale wierzę, że z tych włosków coś jeszcze wycisnę, już tyle przeszły że widać, że mnie lubią
![]() nie chciałabym, żeby się sprawdziło powiedzenie babci "co za duzo to niezdrowo" całuje kochane Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
All_that_jazz Jakie ma działanie keratyna? Oprócz tego, że poprawia skręt włosa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
a kto ci powiedzial ze poprawia skret?
nadmiar protein moze wrecz skret rozluznic i spuszyć. keratyna to podstawowy budulec wlosa. wzmacnia, uzupelnia (tymczasowo) ubytki w korze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
hej! daj sobie spokoj z kosmetykami z marketu. strata pieniedzy. postaraj sie robic zabiegi w salonach fryzjerskich na profesjonalnych produktach . to pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Anka.d: poradziłabyś mi coś? no i przede wszystkim-czy jeśli zastosuję wszystkie te rzeczy jednocześnie to czy nie zrobię sobie krzywdy jeszcze bardziej?? Bardzo proszę osoby, które się po prostu znają o wypowiedź, bo ja się na włosach akurat w ogóle nie znam i posłucham dobrej rady, jak mi ktoś wypisze od myślników -co konkretnie jakiej firmy -kiedy mam stosować -jak.....zrobię tak po prostu z zamkniętymi oczami
aha i ostatnie pytanie. Przez 2 miesiącę łykałam Rewalid, później miesiąc Dopel Herz na wlosy i paznokcie (dopiero tutaj przestały mi wypadać, podejrzewam, ze raczej decydujący był 3 miesięczny okres łykania tego typu itamin) teraz czwarty miesiac łykam jakieś inne polskie coś "vitapol" czy jakoś tak no i znowu zaczęły wypadac garsciami i kruszyć się niemiłósiernie. Ile Mogę łykać rewalid? czy np. mogę teraz do niego wrócić? czy tam trzeba robić jakies przerwy. Bardzo proszę o odpowiedzi na moje banalne pewnie pytania, za co z góry serdecznie przepraszam i dziekuję
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
dobrze ze bralas te tabletki ale z tego co zrozumialam wlosy ci sie krusza nie wypadaja z cebulkami. wiec nic od srodka sie nie dzieje. moim zdaniem powinnas przestac farbowac wlosy a jesli musisz to napewno nie rozjasniac. mam na mysle wszystko co robi wlosy jasniejsze. farbuj wlosy np.wella colour touch . to jest cos w stylu farbowania ton w ton. b.bezpieczne. procent tzw. wody utlenionej to okolo 1.5 bardzo delikatna. myj wlosy szamponami do suchych wlosow i koniecznie odzywka! raz w tygodniu maska. polecam kosmetyki loreal kerastase z cementem . drogie ale dobre. istnieje od niedawna zabieg keratynowy wiele dziewczyn mysli o tym jako zabiegu prostujacy,ale on w 90% jest zabiegiem pielegnacyjnym . polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jesse - moja najlepsza rada bylaby radykalna - ciach na krotko! skoro lubisz eksperymentowac - mialas juz taka fryzurke? odpowiednia stylizacja i bedziesz wygladac bardzo kobieco.
owszem - co za duzo to nie zdrowo, ale latwo zauwazysz obciążenie. wtedy odstawisz czesc. jesli bardzo nie chcesz scinac to polecilabym ci jakies maski na cieplo, ze 2 razy w tygodniu, polskie waxy wspomagane olejkami. im bardziej zniszczone wlosy tym lepiej dzialaja na nie proteiny. nie wiem jaki masz stosunek do silikonów, ale przy tak bardzo zniszczonych moga okazac sie konieczne zeby moc rozczesac. suplementy swoja droga, slyszlam ze powinno sie robic przerwy, ale przeczytaj dokladnie ulotke. przyszla wiosna - zwiekszone wypadanie jest normalne. szampon - jak najdelikatniejszy. moze cos dla dzieci (ale one lubia platac wlosy. odzywka po pomoze rozwiazac ten problem). moze fitomed ci podpasuje? odzywka - jedna, lżejsza na codzien i do tego cos bardziej odzywczego - jakas maska (wax l'biotica, albo beauty formulas). mozesz kupic hydrolizowana keratyne albo jakies inne proteiny (w sklepie typu bu, mazidla, zsk itp) i jakis olej - kokos, avocado, shea - to moje ulubione, jakies witaminy - pantenol i niacynamid sa niedrogie. i wzbogacac te maski. to pod czepek i z godzinke pochodzic, mozna popodgrzewac suszarka. a na kruszenie - niestety tak bardzo zniszczonego wlosa nie da sie odbudowac. mozna troszke nawilzyc, lekko ukryc zniszczenia, ale jak cos sie ma ukruszyc to sie ukruszy. pomysl nad jakas fajna krotka fryzurka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jesteście kochane dziewczynki! Aneczko.d: ja się nie widzę w krótkich włosach, mam plastyczną wyobraźnię, więc potrafię przewidzieć takie rzeczy, ale mimo filigranowej budowy ciała, mam buzię dość okrągłą, co w połączeniu z krótkimi włosami jeszcze bardziej by mi ją powiększyło. Teraz muszę wyjść z domu ale jak wrócę to szybciutko wskoczę na wizaż i odpiszę. Chcę przeczytac po prostu jeszcze raz te kompleksowe propozycje i napiszę Wam, co postanowiłam
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- z silikonem czy bez? jak działa silikon?
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Możesz wrzucić swoje zdjęcie na wizaż i dziewczyny mogą ci pomóc dopasować fryzurę a nawet kolor włosów. Co do zabiegów fryzjerskich-ok choć to spory koszt ale zabieg nie zregeneruje mocno zniszczonych włosów, do tego potrzebna jest odżywiająco-wzmacniająca regularna pielęgnacja. Co do kosmetyków profesjonalnych-sama je stosowałam, bardzo różne, te wspomniane też i ich działanie jest dużo słabsze niż np. regularne olejowanie włosów olejkiem kokosowym czy regularne stosowanie tradycyjnej maseczki na olejku rycynowym i żółtku czy pryskanie keratyną bez alkoholu. To są raczej kosmetyki i zabiegi dla zdrowych włosów przed wielkim wyjściem niż zabiegi i kosmetyki do mocno zniszczonych włosów.
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() All_that_jazz, wydawało mi się, że kiedyś mocno zachwalałaś jakąś mgiełkę keratynową z alkoholem właśnie... jednak zrezygnowałaś z jej używania? (Przepraszam, jeśli coś pokręciłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Hej, myślę, że zakupię serię Kerastase. W tym wypadku odstawię Wax. Może ten olej kokosowy dodatkowo..?
Przeczytam sobie które produkty beda najodpowiedniejsze do mojego siana i postaram się powalczyć z maskami na głowie pod parą. Dziś kupiłam belissę hydro. Pani w aptece poradziła mi to na początek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Właściwości kosmetyczne hydrolizatu keratyny:
*zwiększenie grubości i objętości włosów; *wzrost elastyczności, nawilżenia i połysku włosów; *zmniejszenie tendencji do rozszczepiania końcówek oraz lepsza rozczesywalność fryzury; *wzrost wytrzymałości mechanicznej, sztywności oraz podatności na skręcanie i układanie włosów; *zapewnienie włosom odpowiedniej sprężystości, elastyczności i miękkości; *wzrost nawilżenia i elastyczności płytki paznokcia; *wzmocnienie i utwardzenie płytki paznokciowej; *zapobieganie łamaniu się i rozdwajaniu paznokci. Moża z Keratyna kupic np zestaw JOICO,albo robic ten zabieg rekonstrukcji tej firmy w salonie.. .Tu jest duży plus ze wszystkie maski to dzialaja powierzchownie na wlosy,a w tym - K-PAKU jest wnikanie w łuskę włosa keratyny z jedwabiem. Mam tą firme w salonie od roku i z czystym sumieniem moge polecic...pod warunkiem że robi sie to systematycznie w salonie,a dodatkowo ma sie zestaw podtrzymujący efekt.
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
i placi niesamowite pieniądze?
a hydrolizat keratyny kosztuje 3 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
mam hydralizaor w domu i jakos efektu nie widze... a po calym zabiegu widzalam zmianę...
bo ja np nie posiadam w domu szamponu ,,detox'' który tak rozszerza łuskę włosa,a poźniej hydratora ktory domknie.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psikacz keratynowy robię sama. Bez dodatku alkoholu. Alkohol nie każdemu szkodzi ale mnie jak się okazało podrażnia skórę głowy dlatego raczej teraz unikam. Choć alkohol czasem jest w mgiełkach wskazany bo konserwuje i ułatwia przenikanie substancji odżywczych do wnętrza włosa. Ale do tego trzeba miec grube włosy i nie mogą być to włosy suche. A ja mam włosy cienkie i delikatne, mieszane (bardzo suche od połowy długości) i suchą, wrażliwą skórę głowy. Jeśli ktoś ma włosy normalne albo tłuste i taką skórę to alkohol w mgiełce czy psikaczu z keratyna nie zaszkodzi za bardzo. Może jedynie ciut usztywniać włos a nie każdy to lubi. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Na domknięcie łusek wystarczy płukanka na occie jabłkowym pod koniec mycia. 2 łyżki octu na litr przegotowanej, letniej wody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez bloomeq Czas edycji: 2010-10-22 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
witam serdecznie, to jeszcze raz ja
![]() Jestem już przygotowana do konkretnych zakupów, pewnie przez internet, więc zanim to zrobię uprzejmie proszę o podpowiedź. Miotam się między Kerastase, Resistance, Ciment Anti-Usure-Cement odbudowujący + Kerastase, Resistance, Vita-ciment (Ampułka regenerująca) + Kerastase, Resistance, Bain de Force (kąpiel wzmacniająca) albo Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Mask (Maseczka do włosów odwodnionych) + Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Shampoo (Nawilżający szampon do włosów) wszędzie słyszę o tym Kerastase....o jego cudownych właściwościach...więc kusi mnie zakupić serię z tej firmy ale niespodzianka-wchodzę na Revlon i ma super komentarze, że bardzo dobrze nawilża włosy-a u moich ewidentnie właśnie tego jest brak. Hmmm lproszę o poradę ![]() całuję Was mocno, ooo tak ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.