MIRABELLA-pilnie szukam osób, które się z nią wymieniały !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-17, 23:03   #1
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.
Angry

MIRABELLA-pilnie szukam osób, które się z nią wymieniały !!!

Dziewczyny uznałam, że należy tępić oszustów na targowisku. Ja zostałam oszukana przez Mirabellę. Dostała ode mnie kilka wartościowo cennych ciuszków dla dziecka, a w zamian dostałam od niej najzwyklejszą podróbkę podkładu Chanel. Nie wiedziałam, że to podróbka, ale zostało mi to uświadomione przez inne Wizażanki i Moderatora-Sylwię.gda.

Ponieważ Mirabella ma już na wizażu BAN stały napisałam do niej na gg, żeby mi zwróciła moje ciuszki, a ja jej zwrócę podróbki, którymi mnie "obdarowała"
W odpowiedzi dostałam wymijające wymówki.

Suma sumarum, przestała się odzywać na gg i załączyła sobie podpis (to chyba, żeby dać jej święty spokój), że wyjeżdża do USA i wraca za rok Dobre żarty !!!!
Napisałam więc do niej info, że jeśli się nie odezwie co z moimi ciuszkami, zgłaszam całą sprawę na Policję. Nie odezwała się, więc pomyślałam, że oszukanych osób jest pewnie więcej na wizażu, to jest szansa na odzyskanie wszystkich "łupów" Mairabelli.

Postanowiłam tak tego nie zostawić i nie odpuścić.
Mam jej adres domowy, więc z tym nie będzie problemu. Musimy tylko ustalić konkretne miejsce-miasto, w którym zostanie zgloszone to na policję.
Wszystkie oszukane osoby proszę o kontakt ze mną na gg.

Wątek na ciuchlandii-współgrający z tym:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=2734278

Edytowane przez sylwia.gda
Czas edycji: 2006-09-18 o 11:54
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-17, 23:16   #2
palau
Zakorzenienie

Przekupka: 69 pkt / 100% pozyt.
Dot.: MIRABELLA-pilnie szukam osób, które się z nią wymieniały !!!

Mariolu nie widzę numeru gg do Ciebie więc pisze tutaj, ja dostałam od mirabelli również podkład, próbuję ustalić jego oryginalność, w zamian wysłałam pokaźną paczkę ubranek. W tej chwili jednak mogę jedynie przypuszczać iż nie są oryginalne- pewności nie mam, i pewno żyłabym w błogiej nieświadomości gdyby nie afera wokół mirabelli. Odnosnie jej opisu, jeśli jest w ciąży to chyba nie powinna latać więc raczej faktycznie jest wymówką, choć łatwiej byłoby zmienić numer.
palau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 08:44   #3
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

Podpinam wątek jako redakcyjny, proponuję założyć taki sam na ciuszkowym.
Jak sprawa wyląduje na policji, policja ściąga dane sieciowe (numer ip, providera neta).
Proponuję abyście na PW miedzy sobą upewniły się że adres Mirabelli oraz jej dane osobowe to ten sam adres, czy też wymieniała się ona z róznych adresów-policji takie info będzie niezbędne.

Myslę że Lola23 dopisze się rownież do tego wątku, a gdy założysz Mariolu wątek na ciuszkowym, tam też znajdą się osoby.

Proszę upewnijcie się też że macie rozmowy z nią na gg zapisane w archiwum gg, mogą się przydać.
I zróbcie prt sc (jest jaki przycisk na klawiaturze) stron, gdzie miała swoje wątki i zapiszcie ten prt sc w wordzie.

Na szczęscie Polska to nie busz, istnieje prawo ochrony nazwy marki (nadużycie w temacie podrób) oraz istnieją paragrafy dot. wyłudzeń-wszystko jest uregulowane prawnie.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 10:02   #4
kasiulka
Zakorzenienie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

co za bezczelna małpa , do mnie też robiła podchody o ciuszki po mojej dzidzi, mialam szczęscie ze sie z nia nie wymienilam. A z jakiego ona jest miasta? Az sie prosi zeby narobić jej wstydu w miejscu zamieszkania....

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 11:58   #5
Mariola13
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam już pierwsze wiadomości nt. naszego postępowania. Otóż rozmiawiałam dzisiaj z komisarzem policji w moim mieście. Przedstawiłam całą sytuację i oto co mi powiedział:

Powiedział, że sprawa nie będzie trudna do udowodnienia jeśli mamy adres Mirabelli, z Wizażu będzie numer IP, mamy dowody naszych nadań przesyłek do niej, korespondencję z nią. Jednym słowiem wszystko co może się przydać to bardzo szybko i sprawnie sprawa zostanie załatwiona. Pytał również czy ugodowe załatwienie z nią sprawy spełzły na niczym i ile osób jest poszkodowanych- dlatego zgłaszajcie się dziewczyny.

Ja oczywiście dysponuję jej adresem dlatego teraz musimy potwierdzić czy mamy jeden i ten sam adres tej osoby. Czekam więc na PW z jej adresem do potwierdzenia. Odszukajcie dowody nadania- ja swój mam i zachowajcie wszelką korespondencję z nią na wizażu i nie tylko.
Stary 2006-09-18, 14:02   #6
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Mariolu, wysyłam Ci parę przydatnych informacji na PW, o których wiem od paru minut, nie chcę umieszczać ich tutaj z pewnych względów mogą być bardzo ważne w sprawie.
Stary 2006-09-18, 15:20   #7
Mariola13
Zakorzenienie

oj dzięki, to naprawdę bardzo, ale to bardzo ułatwi sprawę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-18, 15:34   #8
Mariola13
Zakorzenienie

Oto odpowiednie paragrafy pod które kwalifikuje się czyn Mirabelli i jaki będzie jej postawiony:

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

1. Zawiadomienie Policji
2. Postepowanie przygotowawcze
Stary 2006-09-18, 17:26   #9
lola23
Wtajemniczenie

Przekupka: 78 pkt / 100% pozyt.

Niestety ja również zostałam oszukana przez Mirabellę .
Wysłałam jej wielki karton firmowych ubranek dla dziecka - miałam w zamian dostać odlewkę Coco Mademoiselle ( 35 ml ). Dostałam coś co jest paskudnie śmierdzące ( myślę , że to nie jest nawet podróbka tego zapachu a jakaś woda kioskowa ) , zapach w strzykawce
Zrobię wiele by odzyskać zawartosć swojej przesyłki .
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 20:24   #10
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wątek przypięła też Mariqa u siebie-na forum "Mama z klasą", gdzie Mirabella też szukała ciuszków-może znajda się kolejne osoby. [rzeczywiście Mirabella to hmmm...prawdziwa mama z klasą... ]
Stary 2006-09-19, 20:08   #11
lola23
Wtajemniczenie

Przekupka: 78 pkt / 100% pozyt.

Wiem z pewnego źródła , że jest więcej wizażanek oszukanych przez Mirabellę .
Czekamy aż się ujawnią .
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-19, 23:23   #12
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Przekupka: 44 pkt / 100% pozyt.

ja tez wymienialam się z Mirabellą, dostalam niby podklad diora- 10 ml w strzykawce i zaczęly po nim mi jakieś krostki wyskakiwac (a dodam ze problemów z cerą nie mialam) i stanik- niby triumph- ale bez metki wiec nie wiem wyslalam jej tylko parę ciuszków które i tak mi nie potrzebne wiec nie mam po co zglaszac sprawy, ale zachowala sie brzydko nie spodziewalabym się
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 09:39   #13
daigee
Zadomowienie

Przekupka: 63 pkt / 100% pozyt.

Też wymieniałam się z Mirabellą.
Za mój nowy, drogi podkład Matisa i połówkę wody YR miałam dostać wartościowe balsamy do ciała. Ostatecznie przesłała je w zwykłej, nawet nie bąbelkowej, kopercie odlane w coś dziwnego - jakąś niezamkniętą tubę z cienkiego plastiku... Oczywiście wszystko dotarło do mnie powylewane a kopertka wyglądała żałośnie. Ostatecznie kosmetyków nie dało się uratować ani nawet rozpoznać, czy na pewno były oryginalne, bo nie były wbrew obietnicom) w oryginalnych opakowaniach.
W tym wypadku straciłam kosmetyki ale też nie chcę brać udziału w żadnych rozprawach sądowych. Po prostu chciałam zaznaczyć, że kwestii wymian na kosmetyki też była nieuczciwa.
Stary 2006-09-20, 22:12   #14
BuBu18
Raczkowanie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

Ja co prawda za dużo nie straciłam, bo dostałam od Mirabelli bluzę za koszty przesyłki (trochę wygórowane swoją drogą), z tym, że bluza miała być w stanie średnim, bez dziur i z delikatnymi przebarwieniami widocznymi pod światło, a dostałam coś, czego brzydziłam się w ogóle dotknąć. Ogromne zacieki, liczne dziury, przetarcia... Nadawało się to tylko do wyrzucenia. Ale pomyślałam, że może za dużo oczekiwałam i wobec tego nie wystawiłam przekupki. Teraz widzę, że wiele dziewczyn ucierpiało duzo bardziej wymieniając się z Mirabellą. Nie dajcie się dziewczyny, trzymam kciuki za pomyślne dla Was rozwiązanie tej sprawy.

BuBu18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-21, 12:24   #15
Papiszynka
Zakorzenienie

Przekupka: 35 pkt / 100% pozyt.

Tez sie wymienilam z Mirabella... Poczatkowo za wode toaletowa H&M, za ktora chciala Bog wie czego... wymagania miala ze hoho no ale w koncu sie dogadalysmy. Juz szczerze mowiac nie pamietam za co chyba wyslalam jej podklad Maybelline, zlote kolczyki i pasek, a ona mi ta swoja wspaniala wode H&M, ktora sie okazala smierdzaca, pewnie przeterminowana mgielka do ciala z zdartymi napisami z butelki i cos tam jeszcze... Pamietam ze gadalam z jej siostra na gg. Mirabella wtedy zalozyla watek z podkladami GG Oriflame, to sie dogadalysmy ze ona mi wysle podklad jako 'zadoscuczynienie' a ja jej cos tam (juz nie pamietam co), ze niby podklad drogi i takie tam. No i w ten dzien co miala wysylac paczke, pisze mi na gg ze akurat ten odcien podkladu ktory sobie wybralam ma peknieta buteleczke, ze byla w Oriflame i nie chcieli jej wymienic (jasne), i ze przeleje mi podklad z tej peknietej buteleczki do buteleczki po swoim podkladzie Ori. Pamietam ze pisalam jej na gg zeby dobrze umyla ta swoja buteleczke. No i dostalam podklad przelany do uwalonej duuuzo ciemniejszm podkladem buteleczki, ale juz mialam dosc potyczek z Mirabella wiec dalam spokoj. No i pewnie to nie byl podklad Oriflame tylko jakis badziew przelany... Nie pamietam czy wystawilam jej przekupke bo to bylo dosc dawno. Zycze udanej walki z oszustka
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-21, 12:30   #16
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Nieźle, im więcej czytam, tym bardziej krew mi się w żyłach mrozi.
Czyli BAN należał jej się od dawna, taka osoba powinna się trzymać z dala od jakichkolwiek transakcji.

Poza tym to chyba nie przypadek, że na allegro konto użytkownika "MIRABELLA" zostało rzez adminów allegro zablokowane?

Po nitce do kłębka Mirabello.
Stary 2006-09-21, 21:41   #17
Joasiaa
Wtajemniczenie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.
GG do Joasiaa

Też wymieniałam się z Mirabellą. U mnie sprawa wyglądała tak że miała mi wysłać kosmetyki, które wybrałam plus gratis odlewkę markowego podkładu i jakiś kosmetyk gratis. W zamian wysłałam jej ubranka po mojej córce plus mnóstwo gratisów. Na szczęście otrzymała ode mnie rzeczy, których i tak chciałam się pozbyć bo zalegają mi w szafie, więc byłam chętna na cokolwiek. Po otrzymaniu paczki i sprawdzeniu zawartości mało myśląc wystawiłam pozytywną przekupkę. Niestety obiecane gratisy okazały się próbką kremu Avonu, ale uznałam że jeśli nie umawiałyśmy się konkretnie to niech tak zostanie. Podkład który mi odlała nie jest napewno kosmetykim górnopółkowym! Błyszczyk ma podejrzany zapach, tusz napewno był rozcieńczany wodą aby był mokry. Jedynie podkład rimmel jest ok.
Nie zgłaszam się o odszkodowanie bo szkoda mi zachodu. Uznałam że jeśli przynajmniej używam podkładu to jakoś mi się to zwróciło.
Napisałam tego posta dla potwierdzenia że jakby nie patrzeć Mirabella też mnie oszukała.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 15:20   #18
króliczek
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Niestety i ja się podepnę pod wątek.
Wysłałam Mirabelli nowy podkład Maybelline w zamian za odlewkę 100 ml balsamu przyspieszającego opalanie. Wspaniałomyślnie obiecała mi również 100 ml jakiegoś balsamu migdałowego, którego nawet nie chciałam, ale nie protestowałam, skoro chciała być tak miła. Balsamy nalała do metalowych pudełek (!), z których lwia część zawartości wyciekła. Po przelaniu do własnej plastikowej butelki jestem pewna, że było tam i tak maksymalnie 75 ml kosmetyków. Ale do rzeczy - jeden balsam był paskudny - jakby rozcieńczany wodą, więc go błyskawicznie wyrzuciłam. Natomiast drugi miał dobrą konsystencję i zapach, więc użyłam go do solarium. Skoro po 1 razie nie zaobserwowałam żadnego efektu, uznałam, że muszę poczekać i wystawiłam jej pozytywną przekupkę. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po kilku dniach w balsamie się pojawiły dziwne grudki... Odpuściłam, bo podkład nie miał aż tak wielkiej wartości, poza tym w krótkim czasie wyjeżdżałam.

Nie zależy mi na pociąganiu jej do odpowiedzialności, piszę posta w formie informacyjnej.
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 08:29   #19
patinka_
Zakorzenienie

Przekupka: 15 pkt / 94% pozyt.

Cytat:
Napisane przez króliczek Pokaż wiadomość
Niestety i ja się podepnę pod wątek.
Wysłałam Mirabelli nowy podkład Maybelline w zamian za odlewkę 100 ml balsamu przyspieszającego opalanie. Wspaniałomyślnie obiecała mi również 100 ml jakiegoś balsamu migdałowego, którego nawet nie chciałam, ale nie protestowałam, skoro chciała być tak miła. Balsamy nalała do metalowych pudełek (!), z których lwia część zawartości wyciekła. Po przelaniu do własnej plastikowej butelki jestem pewna, że było tam i tak maksymalnie 75 ml kosmetyków. Ale do rzeczy - jeden balsam był paskudny - jakby rozcieńczany wodą, więc go błyskawicznie wyrzuciłam. Natomiast drugi miał dobrą konsystencję i zapach, więc użyłam go do solarium. Skoro po 1 razie nie zaobserwowałam żadnego efektu, uznałam, że muszę poczekać i wystawiłam jej pozytywną przekupkę. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po kilku dniach w balsamie się pojawiły dziwne grudki... Odpuściłam, bo podkład nie miał aż tak wielkiej wartości, poza tym w krótkim czasie wyjeżdżałam.

Nie zależy mi na pociąganiu jej do odpowiedzialności, piszę posta w formie informacyjnej.

ja też zostałam oszukana... szerzej pisałam o tym w wątku ciuszkowym.. natomiast tu tylko chciałam zauważyć, że ja właśnie min. jej wysłałam NOWY balsam migdalowy z Avonu i tak mi się właśnie skojarzyło, że to może była odlewka tego mojego..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-26, 14:14   #20
króliczek
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja też zostałam oszukana... szerzej pisałam o tym w wątku ciuszkowym.. natomiast tu tylko chciałam zauważyć, że ja właśnie min. jej wysłałam NOWY balsam migdalowy z Avonu i tak mi się właśnie skojarzyło, że to może była odlewka tego mojego..
niestety to nawet nie była odlewka tego, chyba, że baaaaaardzo solidnie rozwodnionego, bo był prawie bezzapachowy
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 20:53   #21
Madlaine
Zakorzenienie

Przekupka: 108 pkt / 100% pozyt.

dziewczyny czytam ten watek ze zdumieniem i zupełnie nie rozumiem, dlaczego nie dawałyście wczesniej sygnału, że z wymianami jest cos nie tak, tylko milczałyście i na domiar złego wystawiłyście pozytywne przekupki (niektóre) zamiast przynajmniej neutrali
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-28, 19:22   #22
patinka_
Zakorzenienie

Przekupka: 15 pkt / 94% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
dziewczyny czytam ten watek ze zdumieniem i zupełnie nie rozumiem, dlaczego nie dawałyście wczesniej sygnału, że z wymianami jest cos nie tak, tylko milczałyście i na domiar złego wystawiłyście pozytywne przekupki (niektóre) zamiast przynajmniej neutrali

ja wystawiłam negatyw (nota bene sama taki sam dostałam w odzewie) a całą sprawe opisałam na wątku o oszustwach, tam wszyscy do olali więc cóż można więcej zrobić...ale ja wiedziałam że Mirabela się przejedzie na tych swoich oszustwach i szczerze się z tego cieszę..szkoda, tylko że wcześniej nikt na to nie reagował:/
Stary 2006-10-09, 10:29   #23
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
oj dzięki, to naprawdę bardzo, ale to bardzo ułatwi sprawę.
Mariolu,
podaj proszę tu imię, pierwszą literę nazwiska oraz miasto Mirabelli.
Stary 2006-10-09, 11:41   #24
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Mariolu,
podaj proszę tu imię, pierwszą literę nazwiska oraz miasto Mirabelli.

Mirabella to ANNA T. z miasta TYCHY
Stary 2006-10-11, 13:25   #25
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Mariolu, czy otrzymałaś już numer sprawy? W terminie do 30 dni od złożenia przez Ciebie zawiadomienia o przestępstwie, Policja/Prokuratura kończy czynności sprawdzające i otrzymujesz postanowienie o wszczęciu postępowania przygotowawczego. W piśmie o wszczęciu ww postępowania otrzymasz także numery sprawy. Jednostki Policji nadają numery : RSD (rejestr śledztw i dochodzeń), a jednostki Prokuratury numery Ds.
Stary 2006-10-13, 00:04   #26
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Przekupka: 146 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

Prosze tylko pózniej nie mylić ze mną
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-26, 13:43   #27
falkka
Raczkowanie

Przekupka: 36 pkt / 100% pozyt.

hej , ja tez sie wymienialam z wizazanka miarabella. co prawda bylo to z pol roku temu ale moge wam napisac. napierw wyslalam jej moje kosmetyki, i podobno ona tez. paczka do mnie przez miesiac nie doszla. kontaktowalam sie n apw i po drugim miesiacu dostalam tusz do rzes wyschniety! zdenerwowalo mnie to i dla swietego spokoju odpuscialam , ale widze ze nie warto bylo. szkoda bo stracilam okolo.30 zl :/

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=474228
falkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-02, 08:46   #28
Rusałka
Raczkowanie

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

Ja nie wymieniałam się z Mirabellą, ale jakiś czas temu była głośna sprawa z kobietą, która wyłudziala mnóstwo ubranek dziecięcych na forum Dziecko w GW. Oglądałam reportaż w telewizji i ta pani też miała siostrę. Wyłudzała ubranka a potem je sprzedawała na Allegro. Czy to nie przypadkiem ta sama pani?
Rusałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-06, 16:45   #29
agentka!
Gość

Przekupka: pkt / % pozyt.

Cytat:

Z mojego miasta
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-06, 18:15   #30
junia1
Raczkowanie

Przekupka: 19 pkt / 100% pozyt.

Ja też wymieniałam się z Mirabella w sumie dostałam balsam przyspieszający opalanie, ale czy on tak przyspieszał opalanie to nie jestem pewna. Ponieważ wymieniłąm się na nieprzydatne już dla mnie rzeczy nie będę chciała ich podzyskać. Potwierdzm że Mirabella to Anna T. z miasta Tychy.
Mam n adzieję, że Wizażanki które straciły dużo odzyskają utracone rzeczy. POZDRAWIAM
EDIT: Dziewczyny przeszukałam całą skrzynkę i nie posiadam żadnej wiadomości od Mirabelli, jednak pamiętam jak ma na nazwisko i z jakiej pochodzi miejscowości. Ze względu na ochronę danych osobowych nie mogę podać na forum, ale może prześlę dla potwierdzenia jednej z Was, która się tym zajmuje napiszcie tylko komu.

decupage wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578034
junia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości