Trendy naszyjniki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-20, 23:17   #1
IzaEliza
Przyczajenie

Trendy naszyjniki

Witam
Jestem zupełnie nowa , również jeśli chodzi o tą formę komunikacji ..
Czytając pomyślałam sobie , że spróbuję - zajmuję się projektowaniem i wyrobem biżuterii
Chciałabym abyście napisały co o niej sądzicie ...
IzaEliza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 23:22   #2
sunnyskies
Wtajemniczenie

Dot.: Trendy naszyjniki

A gdzie można ją znaleźć?

Wymiankowo
sunnyskies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 23:24   #3
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Zdjęcia poprosimy ;]
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 23:27   #4
anika7
Rozeznanie

Tak się nie robi... my już czekamy...
anika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 00:05   #5
IzaEliza
Przyczajenie

zobaczcie mój album

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

ja naprawdę jestem NOWA

myślałam że po dodaniu zdjęc do albumu - WY je widzićie

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anika7 Pokaż wiadomość
Tak się nie robi... my już czekamy...
I jak?
Stary 2009-09-21, 00:07   #6
ojejka89
Zadomowienie

to sa twoje prace...? zauwazylam ze zdjecia pochodza z pewnej strony internetowej ;]
edit: ach, widze ze reklamujesz ta strone. to sie sprawa wyjasnila
a raczej probujesz reklamowac...?

Edytowane przez ojejka89
Czas edycji: 2009-09-21 o 00:12
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 00:13   #7
IzaEliza
Przyczajenie

Teraz chyba się udało ....
Stary 2009-09-21, 00:17   #8
IzaEliza
Przyczajenie

? robię to zawodowo - to moja praca...
znasz tą stronę?

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Tak to moje prace !!!!
Sądziłam że napiszesz co o nich myślisz...

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

a swoją drogą jak powinnam rozumieć ...próbujesz reklamować?
Stary 2009-09-21, 00:19   #9
ojejka89
Zadomowienie

naszyjniki sa odwazne. nie boisz sie laczenia kolorow, materialow. efekt koncowy jest naprawde ciekawy

adres do strony masz w swoim profilu, w twoich postach tez sie przewinal- ale reklama na wizazu jest platna... jesli nie masz jej wykupione mozesz dostrzac ostrzezenie albo bana...

'probujesz reklamowac'- bo wypelnilas w swoim profilu pola do mikroreklamy, jednak nie masz jej oplaconej bo nie pojawila sie w twoim podpisie...

Edytowane przez ojejka89
Czas edycji: 2009-09-21 o 00:20
Stary 2009-09-21, 00:20   #10
IzaEliza
Przyczajenie

Wiesz akurat dla nich zrobiłam kilka rzeczy w sumie to cieszę się że są aż tak rozpoznawalne...
liczyłam na nieco milsze przyjęcie....
Stary 2009-09-21, 00:21   #11
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IzaEliza Pokaż wiadomość

a swoją drogą jak powinnam rozumieć ...próbujesz reklamować?
Chodzi o to, że reklama na wizażu jest PŁATNA

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 00:23   #12
IzaEliza
Przyczajenie

dziękuję za informację - pewnie jeszcze wielu rzeczy w życiu będę musiała się nauczyć , nie wiedziałam że nie powinnam wpisywać adresu www.
A tak swoją drogą - nosiła byś coś takiego?
Stary 2009-09-21, 00:30   #13
ojejka89
Zadomowienie

jesli mnie pytasz to nie, nie nosilabym, bo w ogole nie nosze naszyjnikow ogolnie coraz rzadzien nosze jakakolwiek bizuterie od kiedy zaczelam tworzyc ja sama... mowia ze szewc bez butow chodzi

ale jako ze twoje prace sa dosc oryginalne, pokazuja cos nowego, to mysle ze spotkaja sie z zainteresowaniem
Stary 2009-09-21, 00:33   #14
IzaEliza
Przyczajenie

wiesz ... weszłam na to forum właśnie ze względu na to że więcej moich prac kupują Austriacy i Anglicy niż Polacy a stylistki z Vivy do kilku stylizacji wzięły właśnie moje ..a w Polsce jakoś nie bardzo mi się udaje
oczywiście są takie firmy jak Mavalio - chyba odważniejsze ... w Polsce króluje chińszczyzna - wszyscy noszą to samo

Edytowane przez IzaEliza
Czas edycji: 2009-09-21 o 00:36
Stary 2009-09-21, 00:37   #15
rusa1ka
Zadomowienie

tiaaa... Jeśli o mnie chodzi, to mnie zaintrygował TEN

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 01:34   #16
ayumi88
Rozeznanie

Hmmm.Ja myślę,że do różnego rodzaju stylizacji Twoje naszyjniki są bardzo ciekawym dodatkiem.Chyba po prostu Polki są bardziej konserwatywnie nastawione do tematu biżuterii.Osobiście bym nie założyła,ponieważ po pierwsze nie noszę naszyjników raczej,po drugie-Twoje naszyjniki wydają mi się idealne dla kobiet nowoczesnych,pewnych siebie,zdecydowanych.Czyl i to nie ja.Ale mimo wszystko uważam je za bardzo ciekawe.
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 08:51   #17
agdar
BAN stały

nie narzekam na kientów u nas w Polsce. Myslę ,iż jest to kwestia gdzie sie zapuka i co sie robi.Rzeczywiscie 90% surowca czyli kamieni pochodzi z Azji ,nie tylko z Chin ale w Anglii i Francji tez jest tam tego pelno.Pracowalem tam jako jubiler i też oni sprowadzaja dużo rzeczy z Chin.Pozniej sprzedaja to jako gotowy ich wlasny wyrób.Mysle ze Polscy jubilerzy są mistrzami w oprawianiu ręcznym kamieni np bursztynu i tym mozemy się chcwalic.
agdar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 09:03   #18
anika7
Rozeznanie

Twoja Biżuteria jest bardzo odważna... niestety też nie dla mnie. Jest z tych, które bym podziwiała na wystawie, bądź na kimś ale ja czułabym się w niej zbyt dostrzegalna. Ja preferuję minimalizm natomiast Twoje prace są przesycone różnorakim bogactwem.
Podzielam zdanie ayumi88, że znaczna większość Polek to konserwatystki (sama nią jestem) a Twoja biżuteria znajdzie swoje miejsce wśród odważnych i bawiących sie modą kobiet.
Zalew naszego rynku chińszczyzną jest niestety przerażające.. I to chyba nawet nie chodzi o to, że wszedzie to samo, bo wzorów to jest dość dużo ale ten wszędobylski plastik, kicz, tandeta... mam wrazenie, że chodzi o to by kupic sobie z 30 par zamiast jednej, szlachetniejszej... bo przecież te 30 starczy na każdy dzień miesiąca!
anika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 13:07   #19
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez anika7 Pokaż wiadomość
Zalew naszego rynku chińszczyzną jest niestety przerażające.. I to chyba nawet nie chodzi o to, że wszedzie to samo, bo wzorów to jest dość dużo ale ten wszędobylski plastik, kicz, tandeta... mam wrazenie, że chodzi o to by kupic sobie z 30 par zamiast jednej, szlachetniejszej... bo przecież te 30 starczy na każdy dzień miesiąca!
A żebyś wiedziała ;] Mogę podać przykład ode mnie z uczelni. Moich kolczyków nikt nie kupi, bo za drogie ( jak np. kiedyś chciałam 60 - 80 zł za parę ze srebra ) bo nie mają dziewczyny tyle kasy. Ale jak jedna przyniosła cały karton po butach wypełniony kolcami ( z plastiku i metalu) za 10 zł to dziewczyny brały po 4 - 7 par od razu.....

Naszyjniki z pewnością oryginalne ale też bym nie założyła. Wolę biżuterię bardziej "tradycyjną: '] Aczkolwiek pomysł jest

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2009-09-21 o 13:09
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 13:24   #20
viktorej
Wtajemniczenie

Bardzo ciekawe naszyjniki. Co prawda ja, jak większość tutaj, bym ich nie założyła, i to nie dlatego, że jestem konserwatywna, ale po prostu nie pasują do mojego stylu. Gdyby kolory były bardziej stonowane, to może , chociaż ich urok jest właśnie w tym, że są takie wiosenne i kolorowe.
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 13:43   #21
Biedronka1
Wtajemniczenie

Rzeczywiście bardzo odważne te Twoje naszyjniki, nie wszystkie bym założyła ale drugi czemu nie, całkiem fajny
Biedronka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 14:24   #22
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Ciekawe naszyjniki-takie bardzo energetyczne. Osobiście nie załozyłabym ale...chyba po prostu jestem za stara na tego typu biżuterie

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 15:29   #23
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Mi sie tez bardzo podobają. Kolorowe, wesołe, takie co prawda bardziej dla nastolatki. I choć sama nie noszę naszyjników, to nawet bym sobie cos z nich wybrała. ja bym wolała takie bransoletki nosić. Mi się chyba ten pierwszy najbardziej podoba i ten mogłabym założyć.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 15:51   #24
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Jestem miłośniczką wszelkiego rodzaju liściowatości i na drugi naszyjnik patrzy mi się najprzyjemniej. Dziewczyny już Ci mówiły: prace są kolorowe, ciekawe i odważne, ale w moim odczuciu raczej dla nastolatek, ja bym się w nich dobrze nie czuła. Na co dzień nie noszę nawet łańcuszka, o naszyjnikach nie wspominając. Od czasu do czasu wkładam mój ulubiony wisior.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 16:07   #25
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IzaEliza Pokaż wiadomość
wiesz ... weszłam na to forum właśnie ze względu na to że więcej moich prac kupują Austriacy i Anglicy niż Polacy a stylistki z Vivy do kilku stylizacji wzięły właśnie moje ..a w Polsce jakoś nie bardzo mi się udaje
oczywiście są takie firmy jak Mavalio - chyba odważniejsze ... w Polsce króluje chińszczyzna - wszyscy noszą to samo
No właśnie problem polega na tym, że owszem, rynek jest zalany chińską tandetą...ale z drugiej strony, Twoje prace też są sprzedawane w tej "chińskiej" cenie (takie ceny przynajmniej są na tamtej stronie).... Więc może ta kiepska sprzedaż to właśnie wynik zbyt silnego skojarzenia z tą "chińskością". Poza tym, to jednak biżuteria raczej dla bardzo młodych kobiet, nawet nastolatek (masz dość charakterystyczny, kolorowy, radosny styl), a one maja nieco inną zawartość portfeli. Może w innych krajach nie ma tak wiele tandetnej, chińskiej biżuterii, albo patrzy się na to ciut inaczej, i Twoje prace są traktowane pozytywniej.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 21:21   #26
IzaEliza
Przyczajenie

WOW
A co to znaczy chińska cena ? Jeśli ktoś się snobuje na maksa to wycenia takie naszyjniki kilka razy drożej.... ale ja znam cenę materiału i dodaję za mój projekt i prace

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Moje naszyjniki nie są adresowane do nastolatek tylko do młodych kobiet bawiących się modą ... podążających za trendseterkami
Stary 2009-09-21, 21:25   #27
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Mnie się najbardziej podoba TEN

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 21:28   #28
IzaEliza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ggagatka Pokaż wiadomość
Mi sie tez bardzo podobają. Kolorowe, wesołe, takie co prawda bardziej dla nastolatki. I choć sama nie noszę naszyjników, to nawet bym sobie cos z nich wybrała. ja bym wolała takie bransoletki nosić. Mi się chyba ten pierwszy najbardziej podoba i ten mogłabym założyć.

Hmmm a wyobraź sobie siebie lub koleżankę w białym t-shircie , jeansach i którymś z naszyjników ....ja tak je właśnie noszę - uważam że świetnie to wygląda i uważam że całkiem trendy, wcale nie "krzycząco" i nastolatkowo... od dawna juz nie jestem nastolatką a swój styl określam naprawdę jako minimalistyczny......A jeśli chodzi o bransoletki to także robię i kolczyki także ;-)))
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

DZięki RudaAB!

Edytowane przez IzaEliza
Czas edycji: 2009-09-21 o 21:32
Stary 2009-09-21, 21:44   #29
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Sprawiasz wrażenie tak zakochanej w tym co sama robisz, że chyba nie potrzebne Ci nasze zdanie.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 21:55   #30
IzaEliza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Yori Pokaż wiadomość
Sprawiasz wrażenie tak zakochanej w tym co sama robisz, że chyba nie potrzebne Ci nasze zdanie.

Yori - to chyba dobrze ze lubię swoją pracę .... mam świetny humor a Ty jakoś uszczypliwa jesteś?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości