|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wiszace kolczyki
witam
![]() czy ktoś wie jak zrobic tego typu kolczyki? http://www.cogdziezaile.pl/index.php?p=19554 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wiszace kolczyki
kupic w RE - wyjdzie taniej i szybciej niz szukanie elementów składowych
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
O tym samym pomyślałam jak zobaczyłam cenę tych kolczyków
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy tu mogę, ale chciałam zrobić podobne kolczyki (inny materiał, ale chodzi o kształt). I jakoś nie mogę znaleźć tych podstaw co są z tyłu. Tam z tyłu chyba musi być coś co ma u góry jedną dziurkę a na dole dwie. I potem w kolejnym poziomie następne takie dwa doczepić, albo coś co ma 2 dziurki na górze i 3 na dole. Ehhh jak ja to pieknie opisałam
![]() ![]() Na początku próbowałam tak połączyć ogniwka i do każdego coś doczepić, ale niestety romb mi w żaden sposób wyjść nie chciał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
oooo, właśnie! koleżanka ujęła wszystko to co ja chciałam powiedzieć na samym początku a uogólniłam bardzo
![]() więc chodzi o to jak ja to nazywam "półkółka" co są z tyłu jako podstawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Musiałybyscie szukać bazy kolczyka w kształcie rombu- mi mimo szczerych checi udało się znaleźć tylko cos takiego: http://allegro.pl/baza-kolczyka-krat...237311723.html
Nadal uważam ze gra nie warta swieczki- jesli nie znajdziecie bazy takiej jaka by was satysfakcjonowała trzebaby ją sobie wykonać samemu- uformować z drutu, polutować z elementów albo wyciąć piłką z blaszki...tak samo z zawieszkami- jesli nie znajdziecie gotowych takich jak na zdjęciu zrobić samemu- wyciąc z blaszki, pokryć emalią, itd- czyli inwestycja w narzedzia, piłki, pilniki, piec do emalii itd itp nie mówiac o wiedzy by cos takiego samemu zrobic. A wszystko po to by wykonać podróbkę kolcy których RE sprzeda setki i które małe chińskie rączki robiły za miskę ryżu...
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja akurat nie potrzebuję obecnie takich kolczyków.. Tylko od jakiegoś czasu próbuję też tworzyc kolczyki i chciałam spróbować zrobić takie.. Oglądałam jakieś takie podobne na żywo i tak z tyłu jest kilka małych podstaw, które się łączy ogniwkami. Nie musi to byc romb.. tylko nie wiem jak się to coś nazywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.