Zapach na zimę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 15:12   #1
huslistka
Raczkowanie

Zapach na zimę

Witajcie dziewczyny
Od jakiegoś czasu błądzę po perfumeriach i szukam czegoś co mnie oczaruje, jako drugi zapach jesienno-zimowo-wieczorowy. Numer jeden to Alien - i nic co mi wpada w ręce nie jest w stanie sprawić żeby kolana się pode mną ugięły. Zdaję sobie sprawę, że Alien jest tak bardzo specyficznym i wielowymiarowym zapachem, że łatwe to nie będzie. Do tej pory miałam także Crystal Noir edt i był super, ale muszę na razie go sobie odpuścić (z przyczyn osobistych ) mój gust zapachowy jest bardzo prostolinijny, ogólnie nie cierpię pudrów, ulepków, ostrych zapachów, a lubię głębokie, gęste, nasycone, trochę słodkie ale i wytrawne, białe i ciemne kwiaty, ogólnie ma być dość soczyście, zdecydowanie i zniewalająco. Testuję właśnie Innocent, jest pełen sprzeczności ale sama nie wiem.. piękny, ale to nie to. Code - jakiś mdły. Mania- jakaś mdłakowata, Bvlgari Jasmin Noir - nie urzeka itp, czego się nie tknę, to nie to. Dodam że mogę testować to co aktualnie znajdę w sephorze lub douglasie. Nie lubię zapachów w stylu np Organzy czy Poeme - zbyt trudne dla mnie może doradzicie czy znajdzie się coś na co powinnam zwrócić uwagę?

huslistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 19:27   #2
Surykatkaaa
Rozeznanie

Dot.: Zapach na zimę

Hej

Znasz może DKNY Be Delicious Night? Taki kwiatowo kadzidlany ale tu masz link do opinii innych wizażanek
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rance-edp.html

albo Signorina SF

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...orina-edp.html

pozdrawiam
Surykatkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 19:46   #3
Quinn
Zakorzenienie

Spróbuj Alien Essence Absolue, mnie się kolana ugięły.
Stary 2013-09-06, 19:59   #4
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zapach na zimę

Cytat:
Napisane przez huslistka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Od jakiegoś czasu błądzę po perfumeriach i szukam czegoś co mnie oczaruje, jako drugi zapach jesienno-zimowo-wieczorowy. Numer jeden to Alien - i nic co mi wpada w ręce nie jest w stanie sprawić żeby kolana się pode mną ugięły. Zdaję sobie sprawę, że Alien jest tak bardzo specyficznym i wielowymiarowym zapachem, że łatwe to nie będzie. Do tej pory miałam także Crystal Noir edt i był super, ale muszę na razie go sobie odpuścić (z przyczyn osobistych ) mój gust zapachowy jest bardzo prostolinijny, ogólnie nie cierpię pudrów, ulepków, ostrych zapachów, a lubię głębokie, gęste, nasycone, trochę słodkie ale i wytrawne, białe i ciemne kwiaty, ogólnie ma być dość soczyście, zdecydowanie i zniewalająco. Testuję właśnie Innocent, jest pełen sprzeczności ale sama nie wiem.. piękny, ale to nie to. Code - jakiś mdły. Mania- jakaś mdłakowata, Bvlgari Jasmin Noir - nie urzeka itp, czego się nie tknę, to nie to. Dodam że mogę testować to co aktualnie znajdę w sephorze lub douglasie. Nie lubię zapachów w stylu np Organzy czy Poeme - zbyt trudne dla mnie może doradzicie czy znajdzie się coś na co powinnam zwrócić uwagę?
Ze swojej strony moge ci polecic Mirage Oriflame, nie wiem czy kiedykolwiek go testowalas?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 20:08   #5
bree_van_de_kamp
Raczkowanie

michael kors - michael kors
dior - pure poison
bree_van_de_kamp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 21:22   #6
kasia-zuzia
Zadomowienie

A może wypróbuj Kenzo Amour - jeden z moich faworytów w kategorii jesienno-zimowych otulaczy
Stary 2013-09-07, 10:07   #7
Sybil_
Zakorzenienie

ja na zimę polecam

Addict Diora
Hypnotic Poison
Chopard Casmir
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-07, 17:46   #8
201607111632
Konto usunięte

Hmmm, przetestuj Kenneth Cole Black, inne wersje Alienów, Pure Poison jest typowo zimowe, ale może cię denerwować swoją kwiatkowatością, Ange ou Demon.

Dla mnie idealnym otulaczem na siarczyste mrozy i chłodne wieczory jest Hot Couture, ale ten zapach się kocha, albo nienawidzi.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 18:39   #9
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Napisane przez kasia-zuzia Pokaż wiadomość
A może wypróbuj Kenzo Amour - jeden z moich faworytów w kategorii jesienno-zimowych otulaczy
Ja bym poleciła Kenzo Flower Essentielle - nie wyczuwam w nim pudru (mimo, że lubię), i to mój osobisty typ na jesień i zimę tego roku.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 11:06   #10
anusia997
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Ja polecam Marcel by Oriflame
anusia997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 10:26   #11
huslistka
Raczkowanie

Dzięki dziewczynki

Przetestuję co się da, natomiast strasznie się nastawiam na Aliena Essence Absolue, raz go ciut testowałam ale latem, bardzo piękny, ale wtedy mnie poddusił lekko i potem o nim zapomniałam. Muszę zrobić test globalny udam się po próbeczkę do sephory (jeśli jakaś łaskawa pani mi ją da ) natomiast o zapachu Black Kenneth Cole czytam wciąż, ale nie mam gdzie przetestować, już nawet myślałam aby zamówić w ciemno, bo strasznie drogi nie jest, ale się trochę obawiam. Już kiedyś w ciemno zamówiłam lou lou i ómarłam bynajmniej nie z wrażenia Ange ou Demon raz kupiłam, ale się wymieniłam, nie dorosłam jeszcze do zapachu trupka jaki w nim wyraźnie czuję.. Czytam o Hot Conture, ale przerażają mnie maliny, jak będę miała okazję to przetestuję.

Stary 2013-09-09, 10:58   #12
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Dzięki dziewczynki

Przetestuję co się da, natomiast strasznie się nastawiam na Aliena Essence Absolue, raz go ciut testowałam ale latem, bardzo piękny, ale wtedy mnie poddusił lekko i potem o nim zapomniałam. Muszę zrobić test globalny udam się po próbeczkę do sephory (jeśli jakaś łaskawa pani mi ją da ) natomiast o zapachu Black Kenneth Cole czytam wciąż, ale nie mam gdzie przetestować, już nawet myślałam aby zamówić w ciemno, bo strasznie drogi nie jest, ale się trochę obawiam. Już kiedyś w ciemno zamówiłam lou lou i umarłam bynajmniej nie z wrażenia Ange ou Demon raz kupiłam, ale się wymieniłam, nie dorosłam jeszcze do zapachu trupka jaki w nim wyraźnie czuję.. Czytam o Hot Conture, ale przerażają mnie maliny, jak będę miała okazję to przetestuję.
Black był kiedyś w Douglasie, przynajmniej w Krakowie - raz go widziałam Możesz zamówić sobie gdzieś próbkę, czasami jest na Allegro.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 12:24   #13
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Black był kiedyś w Douglasie, przynajmniej w Krakowie - raz go widziałam Możesz zamówić sobie gdzieś próbkę, czasami jest na Allegro.
Właśnie już pytałam w Douglasach, ale jednogłośnie że zapach wycofany ( w sensie z perfumerii, choć miałam wrażenie że pani doradczyni miała na myśli markę ) będę się starać zdobyć, bo mnie bardzo ciekawi jak TO pachnie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Sybil_ Pokaż wiadomość
ja na zimę polecam

Addict Diora
Hypnotic Poison
Chopard Casmir
Addicta próbki mam i coś za ostry dla mnie (przynajmniej jego długi początek na mnie) Ewidentnie mi coś męską nutą zajeżdża. Hypnotic - śliczny, ale ta wanilia dusi mnie strasznie wokół szyji. Może w tym sezonie raz jeszcze do niego podejdę. A tak w ogóle to wydaje mi się, że niedouczona jestem nosić jeszcze niektóre ciężkie zapachy, choć Aliena potrafię i to nawet w bardzo wieczorowych ilościach więc nie wiem o co kaman Casmira nie znam.

Stary 2013-09-09, 13:47   #14
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie już pytałam w Douglasach, ale jednogłośnie że zapach wycofany ( w sensie z perfumerii, choć miałam wrażenie że pani doradczyni miała na myśli markę ) będę się starać zdobyć, bo mnie bardzo ciekawi jak TO pachnie [COLOR="Silver"]

Addicta próbki mam i coś za ostry dla mnie (przynajmniej jego długi początek na mnie) Ewidentnie mi coś męską nutą zajeżdża. Hypnotic - śliczny, ale ta wanilia dusi mnie strasznie wokół szyji. Może w tym sezonie raz jeszcze do niego podejdę. A tak w ogóle to wydaje mi się, że niedouczona jestem nosić jeszcze niektóre ciężkie zapachy, choć Aliena potrafię i to nawet w bardzo wieczorowych ilościach więc nie wiem o co kaman Casmira nie znam.
TO pachnie jak demon Przynajmniej dla mnie
Ja dostalam ten zapach jak malutką próbeczkę dorzuconą do wspólnych zakupów na Wizażu, okazało się trafieniem w dziesiątkę.

Addict dla mnie jest przesłodzony i przekombinowany. Hypnotic tak samo, zabija wanilią.
Stary 2013-09-09, 16:40   #15
miacroatia
BAN stały

GG do miacroatia

ja polecam LADY MILLION-ulubiony zapach. Mam tez i swietny jest burbery weekend. cudo
miacroatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 22:18   #16
huslistka
Raczkowanie

Dziewczyny, wybrałam już to co zakupię jako flakon, po prostu padłam i nie mogę przestać przeżywać piękna Aliena Essence Absolue dzisiejszy chłodny wieczór wyciągnął z mojego nadgarstka spsikanego w perfumerii, coś czego opisać słowami nie potrafię i już nawet nie chcę go testować globalnie, przeżyję każdą migrenę (po zwykłym Alienie przez tydzień też miałam i jakoś dałam radę ) jest przepiękny.... niby alien a coś zupełnie innego, wciąga jak narkotyk, nie mogę się doczekać kiedy mój facet go poczuje bo przepada za alienem. Ale Black K.Cole z ciekawości muszę też kiedyś dopaść

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Tak naprawdę to dzięki Queen go przetestowałam dzięki! bosz, jaki on cudny.. chyba dziś nie usnę

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Sorry, dzięki Quinn

Stary 2013-09-10, 13:08   #17
201607111632
Konto usunięte

Ooh teraz to ja muszę przetestować tego Aliena!
Stary 2013-09-10, 13:38   #18
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Ooh teraz to ja muszę przetestować tego Aliena!
I to jak najszybciej! ja właśnie wertuję oferty perfumerii, bo zamierzam naciągnąć chyba budżet tego miesiąca, choć miałam na spokojnie zakupić w przyszłym. Ale co pomyślę o nim, to nie mogę! nie dojeść a pachnieć, moje obecne motto

Stary 2013-09-10, 13:48   #19
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
I to jak najszybciej! ja właśnie wertuję oferty perfumerii, bo zamierzam naciągnąć chyba budżet tego miesiąca, choć miałam na spokojnie zakupić w przyszłym. Ale co pomyślę o nim, to nie mogę! nie dojeść a pachnieć, moje obecne motto
Szukaj szukaj, na pewno uda się znaleźć w korzystnej cenie A z ciekawości, ile ten Obcy kosztuje w perfumerii stacjonarnej?
Stary 2013-09-10, 14:19   #20
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Szukaj szukaj, na pewno uda się znaleźć w korzystnej cenie A z ciekawości, ile ten Obcy kosztuje w perfumerii stacjonarnej?
Dokładnie nie pamiętam, bo nawet nie biorę pod uwagę kupna w "testowni" ale 30ml grubo ponad 300zł. Aż z ciekawości zajrzę tam raz jeszcze. I się przy okazji wypsiukam

Stary 2013-09-10, 14:46   #21
Quinn
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wybrałam już to co zakupię jako flakon, po prostu padłam i nie mogę przestać przeżywać piękna Aliena Essence Absolue dzisiejszy chłodny wieczór wyciągnął z mojego nadgarstka spsikanego w perfumerii, coś czego opisać słowami nie potrafię i już nawet nie chcę go testować globalnie, przeżyję każdą migrenę (po zwykłym Alienie przez tydzień też miałam i jakoś dałam radę ) jest przepiękny.... niby alien a coś zupełnie innego, wciąga jak narkotyk, nie mogę się doczekać kiedy mój facet go poczuje bo przepada za alienem. Ale Black K.Cole z ciekawości muszę też kiedyś dopaść

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Tak naprawdę to dzięki Queen go przetestowałam dzięki! bosz, jaki on cudny.. chyba dziś nie usnę

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Sorry, dzięki Quinn
O, ale fajnie

Ten Alien jest doskonały

też przeżyłam faze migreny po nim, ale byłam taka zdeterminowana, że teraz już mogę używać.

Edytowane przez Quinn
Czas edycji: 2013-09-10 o 14:48
Quinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 16:32   #22
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Quinn Pokaż wiadomość
O, ale fajnie

Ten Alien jest doskonały

też przeżyłam faze migreny po nim, ale byłam taka zdeterminowana, że teraz już mogę używać.
Właśnie wyczuwam w nim jakąś czystą doskonałość. Obłędny jest. Boję się, że klasyk spadnie z piedestału, bynajmniej na jakiś czas

Stary 2013-09-10, 17:09   #23
byasia
Raczkowanie

Napiszcie mi prosze o tym Alienie cos blizej. KWC juz analizowalam, zamowilam nawet probki i czekam ale ciekawosc mnie zjada. Uwielbiam waniliowce, takie gorace .
byasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 19:55   #24
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez byasia Pokaż wiadomość
Napiszcie mi prosze o tym Alienie cos blizej. KWC juz analizowalam, zamowilam nawet probki i czekam ale ciekawosc mnie zjada. Uwielbiam waniliowce, takie gorace .
Trudno jest opisać ten zapach, trzeba go po prostu poczuć
Nie wiem czy to tak ściśle waniliowiec... jest wanilia, ale jest też orientalny, wciąż trochę kwiatowy, wanilia w nim owszem jest cudowna, ale po prostu to niesamowicie spójny, gęsty zapach, z wyraźnie wyczuwalną muglerowską nutą przewodnią, słodszy niż klasyk Alien. Jak się wwąchuję w nadgarstek to odczuwanie zapachu to jakby proces, zanim dotrze do mnie najpiękniejszy odcień tego zapachu. Nie potrafię rozróżniać szczegółowo poszczególnych ukrytych nut, ale czuć w nim bardzo przemyślaną kompozycję. Wyważony pod każdym względem i przez to tak uroczy ciężki, lecz zniewalający, ach

Stary 2013-09-15, 09:10   #25
2016070953
Konto usunięte

ach, Addict Diora i alien Tm -aż mi się studia przypomniały chyba sobie kupię ciemnego Addicta i to niebawem kochałam te zapachy
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości