![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() "Pół pokoju za seks odstąpię"
Co myślicie o tym ? http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=529536
Ogłoszenia o wynajmie pokoi dla studentek w zamian za usługi seksualne, pojawiają się jak grzyby po deszczu na włoskich portalach. Najczęściej są to konkretne oferty, w których wyraźnie figuruje "zapłata w naturze", ale zdarzają się też ogłoszenia, które nie mówią otwarcie o seksie - czytamy w serwisie internetowym "Gazety Wyborczej". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Pół pokoju za seks odstąpię"
ja osobiscie jeszcze nie miałam stycznosci w Polsce z takim ogloszeniem a moze nie chciałam miec...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że u nas takie ogłoszenia się nie pojawiają. A jeśli jakieś studentki płacą seksem za pokój, to jest to ustalane raczej "po cichu" itp. Z resztą jest na wizażu wątek nt. tzw. sponsorowania dziewczyn i opinii na ten temat.
A jeśli w ogłoszeniu jest info, że pokój jest tylko dla dziewczyny, to nie koniecznie musi oznaczać to seks. Część wynajmujących woli dziewczyny, bo uchodzą one za spokojniejszych lokatorów. I gdybym ja miała mieć kogoś za współlokatora pokoju, to też bym wolała dziewczynę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To po prostu prostytucja. Nie ważne, czy ktoś się prostytuuje za pieniądze czy za inne dobra (jak mieszkanie), prostytucja to prostytucja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
...juz kiedys byl w gazecie artykul o tym ze [takze w Polsce] studentki placa seksem za wynajem pokoju....
...nic nowego...
Zawsze nadzieja. Zawsze ta k**wa w zielonej sukience. Edytowane przez miss no nick Czas edycji: 2008-09-23 o 10:35 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja również słyszałam, że w Polsce jest to także bardzo popularne... smutne, ale prawdziwe.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja w tym roku szukałam pokoju i nawet umieściłyśmy z kumpelą ogłoszenie ze swoim nr kontaktowym na jednym z serwisów i... dostałam w odpowiedzi sms z pytaniem "Czy interesuje Panią oferta sponsorowania?". Nie odpisałam. Widziałam też ogłoszenia typu "Jak szukasz pokoju a jestes blondynka, wzrost ponad xxx cm, to czekam na Twoje zdjecie i kilka słow o sobie...". Nie mam pojęcia czy ktos na takie oferty odpowiada, ale napewno się zdarzają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No a cóż można myśleć o prostytucji? Dla mnie niżej już upaść nie można. Dziękuję bardzo za taką "zaradność"
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
swojego czasu było nawet o tym glośno (może z 2 lata temu), to było jakoś po tym jak ceny nieruchomości poleciały w góre wiec i ceny wynajmu, chodziło o to że faceci tak ok 30 już troche ustawieni brali do swoich apartamentów (albo generalnie mieli lepsze mieszkania) jakieś studentki w zamian za to że im gotowały (np 2-3 razy w tyg) + sex, ew z symboliczną opłatą (od wynajmujacej) ale to rzadko, pamiętam ze czytałam wypowiedzi dziewczyn które w ten sposób wynajmują mieszkania i musze powiedziec ze to był krzyk rozpaczy, a nie które nie miały wyjścia bo w domu bieda i nie miały jak przeyc na studich
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wystarczy przejrzeć lokalne gazety z ogłoszeniami odnośnie wynajmu i można rzeczywiście na podobne trafić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
...tutaj o tym jest... :
"seks za 4 katy" ---> http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=7713
Zawsze nadzieja. Zawsze ta k**wa w zielonej sukience. Edytowane przez miss no nick Czas edycji: 2008-09-23 o 11:51 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
jeśli dwie strony strony zgadzają się na taki układ to nie widzę problemu.
gorzej jeśli taki sposób zapłaty wychodzi w trakcie zamieszkiwania. ciekawe ile razy musi panna sie oddać na miesiąc czynszu.czy jest jakiś przelicznik?żeby nikt nie był stratny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś jest z biednej rodziny, to może starać się o stypendium. Nie rozumiem takich "krzyków rozpaczy". Ja nie wzięłam od rodziców ani złotówki na studia. A rok temu je skończyłam. I pracowałam w różnych miejscach, nie czując potrzeby/przymusu prostytuowania się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Wątpię, zwłaszcza że prostytutki tyle zarabiają, że mogą sobie same wynająć czy kupić mieszkanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ale prostytutki zarabiają dobrą kasę miesięcznie, dopiero przy ośmiogodzinnym dniu pracy
![]() Jak dziewczyna lubi seks, to nie widzę problemu. Facet jeszcze za to płaci i jest w porządku, o nim złego słowa nikt nie powie, ale dziewczyna "upadła najniżej". Aha, i w Polsce też ma to miejsce! Rok temu szukaliśmy z moim Tżem mieszkania w obcym mieście i natknęliśmy się w necie na ogłoszenie takiej mniej więcej treści: "Wynajmę mieszkanie za drobne usługi oralne. Moja żona też mieszka w tym lokum, ale jest chora i nie opuszcza swojego pokoju".. Tylko żony, tylko żony, tylko żony, tylko żony żal... Po kulkunastu minutach administratorzy usunęli to ogłoszenie. ![]()
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
1 jeseli nie maja pieniedzy moga rpacowac w wakacje,starac sie o stypendia,kredyty studenckie!!!, lub studia zaoczne!
2 uwazam ze to jest pieniadze to wymowka dla dziewczyn o skrzywionej moralnosci- nie traktuja tego jak cos zlego bardzo mnie to dziwi nie wyobrazam sobie czegos takiego ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to czysta prostytucja, piszcie co chcecie
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Sama widziałam ogłoszenie o treści "wynajmę pokój w super mieszkaniu za zajęcie się mną raz - dwa razy w tygodniu, do dyspozycji DVD, internet itp". Przy czym koleś chciał jeszcze 200 zł na miesiąc. W sumie drogo
![]() Ale niestety są takie ogłoszenia, i to na normalnych portalach. Zgadzam się, że jest to zwykła prostytucja. Widziałam też ogłoszenia z innej bajki, tzn. tylko dla szczupłych dziewczyn powyżej 175 cm wzrostu, lub przetarg na pokój (minimalna cena 700 zł/pokój 1-os, ale czekam na najlepszą ofertę). Ale to tylko mały off top w ramach ciekawostki ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest prostytucja i tyle; jesli komus taki uklad pasuje, to juz tej osoby sprawa. Mnie to osobiscie mierzi, ale co kto lubi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś szacunek do siebie trzeba mieć...
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Takich ogłoszeń jest PEŁNO.... Wiem co mówię, bo jestem własnie na etapie poszukiwania mieszkania. Więc jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, to radze poszukać na jakiejkolwiek stronce o wynajmie nieruchomości.
A tu trzy ciekawostki na jakie się natknęłam chwilkę temu: "Miejsce w pokoju dla studentki. Cena: za darmo Nr referencyjny ogłoszenia: Wizyty: 248 Miasto: Kraków Data dodania: 23/09/2008 Witam, oferuję miejsce w pokoju (zamieszkanym rownież przeze mnie) kulturalnej, ładnej studentce. Najlepiej nie palacej. Mieszkanie na Prądniku Czerwonym, nowe bardzo wysoki standard, wygodne przestrzenne. Zamieszkale przeze mnie i mojego kolege. Jestem pracujacym 27 latkiem, w domu spedzam wieczory, czesto wyjezdzam na weekendy badz dluzej. W zamian oczekuje dbania o mieszkanie i sprzatania. Czasami moze jakiegos obiadziku ![]() Zainteresowane Panie, beda mogly sie dowiedziec więcej, poznać mnie jak i mieszkanko. Rozpatrze tylko fotooferty, ze wzgl. na duze wymogi dotyczace zaufania dokonam jakiejs formy weryfikacji poziomu zaufania jakim mozna obdarzyc dana osobe. Prosze o kontakt na mail Tylko powazne i przemyslane oferty. Pzdr., l." "pol pokoju z milym gosciem Cena: 250 zł Nr referencyjny ogłoszenia: Wizyty: 73 Miasto: Kraków Data dodania: 23/09/2008 Wynajme pol pokoju ladnej studentce. lozko jest jedno ale duze (dwojka) mieszkanie w kamienicy niedaleko rynku. w drugim pokoju mieszka para. cena 250 + media. mam 29 lat, pracuje, zadko bywam w domu. tel. " "Miejsce w pokoju dla dziewczyny Cena: wymiana Nr referencyjny ogłoszenia: Wizyty: 369 Miasto: Kraków Data dodania: 22/09/2008 Witam Wiem jak na dzień dzisiejszy ciężko ze znalezieniem jakiegoś kąta do mieszkania. Oferuję więc miejsce w dużym pokoju (ok. 25m2) dla ładnej dziewczyny - studentki do 25 lat. Proponuję coś w rodzaju sponsoringu (?) Ty mieszkasz razem ze mną i mamy 1 łóżko, ja daję ci miejsce gdzie będziesz mogła mieszkać. Ponieważ dużo pracuję na pewno będziesz mieć czas na nauke i nie będe ci w tym przeszkadzał. Przed twoimi znajomymi bądź rodzicami mogę udawać twojego faceta. Ja mam 26 lat, dużo pracuję i mało mam wolnego czasu. Pokój jest w Łagiewnikach z widokiem na Wawel, łatwy dostęp do tramwaju i autobusu nocnego. Do dyspozycji wyposażona kuchnia, pralka, TV, internet Jeśli jesteś zainteresowana napisz na maila, na pewno się odezwę i umówimy się na spotkanie w 4 oczy. Załącz do maila jakieś swoje ładne zdjęcie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zadomowienie
|
Od paru lat wynajmuję różne mieszkania i stancję i bardzo często miałam do czynienia z podobnymi ogłoszeniami. Najczęściej nie jest powiedziane w nich w prost o co biega, ale wystarczająco, by wiedzieć o co chodzi.
Przypominam tu sobie ogłoszenie: "Wynajmę pokój studentce w zamian za miłe spotkania 1-2razy w tygodniu, wcześniej uprzedzone" Wcześniej w tym ogłoszeniu było tez coś, że ma żonę, która nie wie o tym mieszkaniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze jak przechodziłam obok tego ogłoszenia to się smiałam, że pewnie za darmo, a na tamtą stancję wprowadziłam się poprzez koleżankę, która mówiła, że tam gdzie mieszka od 2 lat jest wolne miejsce i jest ok. Dopiero po paru miesiącach ktoś mnie uświadomił, że to jest ogłoszenie mojego właściciel ![]() A mieszkałyśmy tam we 6dziewczyn w 3 pokojach, a dziadeczek był na przawdę w porządku i nawet do głowy mu nie przyszło, że jego ogłoszenie brzmi trochę niejednoznacznie ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Niezłe są te wyżej zacytowane ogłoszenia. Nie ma to jak pisać prosto z mostu ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A mi się zdarzyło.
Ogłoszenie typu "Wynajme piętro w domu studentce lub studentkom w zamian za opieke nad mieszkaniem i opłaty typu prąd gaz. Ja mieszkam sam na drugim piętrze." Jakoś tak z głupia zadzwoniłam i facet stwierdził że aktualne i owszem za opieke nad mieszkaniem ale też właścicielem.. ![]() Ale spotkałam też kilka ofert wprost że chodzi o mieszkanie wzamian za wspólne wieczory z właścicielem. Chyba nie chodizło o granie w warcaby ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.