"Pół pokoju za seks odstąpię" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-23, 09:44   #1
doloresd
Wtajemniczenie

Lightbulb

"Pół pokoju za seks odstąpię"

Co myślicie o tym ? http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=529536
Ogłoszenia o wynajmie pokoi dla studentek w zamian za usługi seksualne, pojawiają się jak grzyby po deszczu na włoskich portalach. Najczęściej są to konkretne oferty, w których wyraźnie figuruje "zapłata w naturze", ale zdarzają się też ogłoszenia, które nie mówią otwarcie o seksie - czytamy w serwisie internetowym "Gazety Wyborczej". Czy takie sytuacje zdarzają się też w Polsce?
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 09:52   #2
karuska88
Raczkowanie

Dot.: "Pół pokoju za seks odstąpię"

ja osobiscie jeszcze nie miałam stycznosci w Polsce z takim ogloszeniem a moze nie chciałam miec... tzn raz zdarzyło mi sie przeczytac ogłoszenie typu: wynajme pokój ale tylko dziewczynom/ kobietom wiec trudno mi powiedziec czy to o to chodziło...
karuska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 09:58   #3
aaricia8
Zakorzenienie

Mam wrażenie, że u nas takie ogłoszenia się nie pojawiają. A jeśli jakieś studentki płacą seksem za pokój, to jest to ustalane raczej "po cichu" itp. Z resztą jest na wizażu wątek nt. tzw. sponsorowania dziewczyn i opinii na ten temat.
A jeśli w ogłoszeniu jest info, że pokój jest tylko dla dziewczyny, to nie koniecznie musi oznaczać to seks. Część wynajmujących woli dziewczyny, bo uchodzą one za spokojniejszych lokatorów. I gdybym ja miała mieć kogoś za współlokatora pokoju, to też bym wolała dziewczynę
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 10:19   #4
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
A jeśli w ogłoszeniu jest info, że pokój jest tylko dla dziewczyny, to nie koniecznie musi oznaczać to seks. Część wynajmujących woli dziewczyny, bo uchodzą one za spokojniejszych lokatorów. I gdybym ja miała mieć kogoś za współlokatora pokoju, to też bym wolała dziewczynę
Aha rozumiem. A czy uważacie, że takie zachowanie, wracając do tematu, nie jest pewnego rodzaju prostytucją?
Stary 2008-09-23, 10:23   #5
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Aha rozumiem. A czy uważacie, że takie zachowanie, wracając do tematu, nie jest pewnego rodzaju prostytucją?
Nawet nie pewnego rodzaju.
To po prostu prostytucja. Nie ważne, czy ktoś się prostytuuje za pieniądze czy za inne dobra (jak mieszkanie), prostytucja to prostytucja.
Stary 2008-09-23, 10:33   #6
miss no nick
Raczkowanie

...juz kiedys byl w gazecie artykul o tym ze [takze w Polsce] studentki placa seksem za wynajem pokoju....
...nic nowego...

Edytowane przez miss no nick
Czas edycji: 2008-09-23 o 10:35 Powód: dopisek
miss no nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 10:40   #7
margitta
Zakorzenienie

Ja również słyszałam, że w Polsce jest to także bardzo popularne... smutne, ale prawdziwe.
Stary 2008-09-23, 10:55   #8
Elizabeth:)
Rozeznanie

Ja w tym roku szukałam pokoju i nawet umieściłyśmy z kumpelą ogłoszenie ze swoim nr kontaktowym na jednym z serwisów i... dostałam w odpowiedzi sms z pytaniem "Czy interesuje Panią oferta sponsorowania?". Nie odpisałam. Widziałam też ogłoszenia typu "Jak szukasz pokoju a jestes blondynka, wzrost ponad xxx cm, to czekam na Twoje zdjecie i kilka słow o sobie...". Nie mam pojęcia czy ktos na takie oferty odpowiada, ale napewno się zdarzają.
Elizabeth:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 10:59   #9
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elizabeth:) Pokaż wiadomość
Ja w tym roku szukałam pokoju i nawet umieściłyśmy z kumpelą ogłoszenie ze swoim nr kontaktowym na jednym z serwisów i... dostałam w odpowiedzi sms z pytaniem "Czy interesuje Panią oferta sponsorowania?". Nie odpisałam. Widziałam też ogłoszenia typu "Jak szukasz pokoju a jestes blondynka, wzrost ponad xxx cm, to czekam na Twoje zdjecie i kilka słow o sobie...". Nie mam pojęcia czy ktos na takie oferty odpowiada, ale napewno się zdarzają.
Skoro dostałaś takiego smsa prosto z mostu że tak powiem - to niestety takie sytuacje muszą mieć miejsce. Dla mnie to nie do pomyślenia, ale niestety istnieje, chciałam się z ciekawości zapytać was co o tym myślicie/ ew. czy was to kiedyś spotkało. Wcześniej nie wiedziałam że istnieje taki proceder.
Stary 2008-09-23, 11:11   #10
margitta
Zakorzenienie

No a cóż można myśleć o prostytucji? Dla mnie niżej już upaść nie można. Dziękuję bardzo za taką "zaradność" Studia nie są obowiązkowe, więc to zwykła wygoda dla tych dziewczyn. Widocznie im się podoba.
Stary 2008-09-23, 11:17   #11
Rose @-'-,---
Raczkowanie

swojego czasu było nawet o tym glośno (może z 2 lata temu), to było jakoś po tym jak ceny nieruchomości poleciały w góre wiec i ceny wynajmu, chodziło o to że faceci tak ok 30 już troche ustawieni brali do swoich apartamentów (albo generalnie mieli lepsze mieszkania) jakieś studentki w zamian za to że im gotowały (np 2-3 razy w tyg) + sex, ew z symboliczną opłatą (od wynajmujacej) ale to rzadko, pamiętam ze czytałam wypowiedzi dziewczyn które w ten sposób wynajmują mieszkania i musze powiedziec ze to był krzyk rozpaczy, a nie które nie miały wyjścia bo w domu bieda i nie miały jak przeyc na studich
Rose @-'-,--- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 11:40   #12
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Co myślicie o tym ? http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=529536
Ogłoszenia o wynajmie pokoi dla studentek w zamian za usługi seksualne, pojawiają się jak grzyby po deszczu na włoskich portalach. Najczęściej są to konkretne oferty, w których wyraźnie figuruje "zapłata w naturze", ale zdarzają się też ogłoszenia, które nie mówią otwarcie o seksie - czytamy w serwisie internetowym "Gazety Wyborczej". Czy takie sytuacje zdarzają się też w Polsce?
Zdarzają się, choć nie wiem na jaką skalę.
Wystarczy przejrzeć lokalne gazety z ogłoszeniami odnośnie wynajmu i można rzeczywiście na podobne trafić.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 11:49   #13
miss no nick
Raczkowanie

...tutaj o tym jest... :

"seks za 4 katy" ---> http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=7713

Edytowane przez miss no nick
Czas edycji: 2008-09-23 o 11:51 Powód: dopisek
miss no nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 11:55   #14
TmargoT
Zakorzenienie

jeśli dwie strony strony zgadzają się na taki układ to nie widzę problemu.
gorzej jeśli taki sposób zapłaty wychodzi w trakcie zamieszkiwania.

ciekawe ile razy musi panna sie oddać na miesiąc czynszu.czy jest jakiś przelicznik?żeby nikt nie był stratny
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 11:59   #15
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rose @-'-,--- Pokaż wiadomość
musze powiedziec ze to był krzyk rozpaczy, a nie które nie miały wyjścia bo w domu bieda i nie miały jak przeyc na studich
To można się przenieść na zaoczne, iść do pracy i wynająć pokój z koleżanką.
Jeśli ktoś jest z biednej rodziny, to może starać się o stypendium. Nie rozumiem takich "krzyków rozpaczy". Ja nie wzięłam od rodziców ani złotówki na studia. A rok temu je skończyłam. I pracowałam w różnych miejscach, nie czując potrzeby/przymusu prostytuowania się.
Stary 2008-09-23, 13:14   #16
Miśka84
BAN stały

Wątpię, zwłaszcza że prostytutki tyle zarabiają, że mogą sobie same wynająć czy kupić mieszkanie A jeżeli dziewczyna ma już dawać d... to chyba lepiej za porządną kasę, a nie jakiś kąt w mieszkaniu?
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 17:28   #17
Stramenopile
Raczkowanie

Ale prostytutki zarabiają dobrą kasę miesięcznie, dopiero przy ośmiogodzinnym dniu pracy A studentki, jak czytałam, tak z parę razy w miesiącu się seksią.
Jak dziewczyna lubi seks, to nie widzę problemu. Facet jeszcze za to płaci i jest w porządku, o nim złego słowa nikt nie powie, ale dziewczyna "upadła najniżej".

Aha, i w Polsce też ma to miejsce! Rok temu szukaliśmy z moim Tżem mieszkania w obcym mieście i natknęliśmy się w necie na ogłoszenie takiej mniej więcej treści: "Wynajmę mieszkanie za drobne usługi oralne. Moja żona też mieszka w tym lokum, ale jest chora i nie opuszcza swojego pokoju".. Tylko żony, tylko żony, tylko żony, tylko żony żal...
Po kulkunastu minutach administratorzy usunęli to ogłoszenie.
Stary 2008-09-23, 17:34   #18
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stramenopile Pokaż wiadomość
Ale prostytutki zarabiają dobrą kasę miesięcznie, dopiero przy ośmiogodzinnym dniu pracy A studentki, jak czytałam, tak z parę razy w miesiącu się seksią.
Jak dziewczyna lubi seks, to nie widzę problemu. Facet jeszcze za to płaci i jest w porządku, o nim złego słowa nikt nie powie, ale dziewczyna "upadła najniżej".

Aha, i w Polsce też ma to miejsce! Rok temu szukaliśmy z moim Tżem mieszkania w obcym mieście i natknęliśmy się w necie na ogłoszenie takiej mniej więcej treści: "Wynajmę mieszkanie za drobne usługi oralne. Moja żona też mieszka w tym lokum, ale jest chora i nie opuszcza swojego pokoju".. Tylko żony, tylko żony, tylko żony, tylko żony żal...
Po kulkunastu minutach administratorzy usunęli to ogłoszenie.
Ale skoro laska decyduje się juz na seks za mieszkanie, to nie "lepiej" poseksić sie trochę więcej i zgarnać niezłą kasę? Tak czy tak poczuje sie jak szmata, wiec skoro sie upodli to czemu nie pójsć na całość? I nie znaleźć sobie np. paru sponsorów, od kazdegop zgarnać po parę tysiecy i zyć sobie jak ksieżniczką
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 17:35   #19
kennedy
Zakorzenienie

1 jeseli nie maja pieniedzy moga rpacowac w wakacje,starac sie o stypendia,kredyty studenckie!!!, lub studia zaoczne!
2 uwazam ze to jest pieniadze to wymowka dla dziewczyn o skrzywionej moralnosci- nie traktuja tego jak cos zlego
bardzo mnie to dziwi
nie wyobrazam sobie czegos takiego
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 17:38   #20
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Ale skoro laska decyduje się juz na seks za mieszkanie, to nie "lepiej" poseksić sie trochę więcej i zgarnać niezłą kasę? Tak czy tak poczuje sie jak szmata, wiec skoro sie upodli to czemu nie pójsć na całość? I nie znaleźć sobie np. paru sponsorów, od kazdegop zgarnać po parę tysiecy i zyć sobie jak ksieżniczką
nie ma to jak dobry biznes plan
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 17:56   #21
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nie ma to jak dobry biznes plan
jak tu zarobić a za nadto się nie narobić
Stary 2008-09-23, 19:11   #22
ulinkaaa
Zakorzenienie

Dla mnie to czysta prostytucja, piszcie co chcecie
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 19:24   #23
Nathaliaczek
Raczkowanie

Sama widziałam ogłoszenie o treści "wynajmę pokój w super mieszkaniu za zajęcie się mną raz - dwa razy w tygodniu, do dyspozycji DVD, internet itp". Przy czym koleś chciał jeszcze 200 zł na miesiąc. W sumie drogo
Ale niestety są takie ogłoszenia, i to na normalnych portalach. Zgadzam się, że jest to zwykła prostytucja.
Widziałam też ogłoszenia z innej bajki, tzn. tylko dla szczupłych dziewczyn powyżej 175 cm wzrostu, lub przetarg na pokój (minimalna cena 700 zł/pokój 1-os, ale czekam na najlepszą ofertę). Ale to tylko mały off top w ramach ciekawostki

Nathaliaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 19:33   #24
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stramenopile Pokaż wiadomość
A co to za roznica, czy ktos uprawia seks za korzysci materialne 12 godzin dziennie, czy raz na tydzien? Tak czy siak, uprawia seks za jakies korzysci.

To jest prostytucja i tyle; jesli komus taki uklad pasuje, to juz tej osoby sprawa. Mnie to osobiscie mierzi, ale co kto lubi.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 21:34   #25
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Nawet nie pewnego rodzaju.
To po prostu prostytucja. Nie ważne, czy ktoś się prostytuuje za pieniądze czy za inne dobra (jak mieszkanie), prostytucja to prostytucja.
Popieram.
Jakiś szacunek do siebie trzeba mieć...
Stary 2008-09-23, 21:35   #26
karin86
Raczkowanie

Takich ogłoszeń jest PEŁNO.... Wiem co mówię, bo jestem własnie na etapie poszukiwania mieszkania. Więc jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, to radze poszukać na jakiejkolwiek stronce o wynajmie nieruchomości.

A tu trzy ciekawostki na jakie się natknęłam chwilkę temu:

"Miejsce w pokoju dla studentki.
Cena: za darmo
Nr referencyjny ogłoszenia:
Wizyty: 248
Miasto: Kraków
Data dodania: 23/09/2008

Witam,
oferuję miejsce w pokoju (zamieszkanym rownież przeze mnie) kulturalnej, ładnej studentce. Najlepiej nie palacej. Mieszkanie na Prądniku Czerwonym, nowe bardzo wysoki standard, wygodne przestrzenne. Zamieszkale przeze mnie i mojego kolege. Jestem pracujacym 27 latkiem, w domu spedzam wieczory, czesto wyjezdzam na weekendy badz dluzej. W zamian oczekuje dbania o mieszkanie i sprzatania. Czasami moze jakiegos obiadziku Milego towarzystwa, bezkonfiktowosci oraz przyjaznej atmosfery.

Zainteresowane Panie, beda mogly sie dowiedziec więcej, poznać mnie jak i mieszkanko.

Rozpatrze tylko fotooferty, ze wzgl. na duze wymogi dotyczace zaufania dokonam jakiejs formy weryfikacji poziomu zaufania jakim mozna obdarzyc dana osobe.

Prosze o kontakt na mail
Tylko powazne i przemyslane oferty.

Pzdr.,
l."

"pol pokoju z milym gosciem
Cena: 250 zł
Wizyty: 73
Data dodania: 23/09/2008

Wynajme pol pokoju ladnej studentce. lozko jest jedno ale duze (dwojka) mieszkanie w kamienicy niedaleko rynku. w drugim pokoju mieszka para. cena 250 + media. mam 29 lat, pracuje, zadko bywam w domu. tel. "

"Miejsce w pokoju dla dziewczyny
Cena: wymiana
Wizyty: 369
Data dodania: 22/09/2008

Witam
Wiem jak na dzień dzisiejszy ciężko ze znalezieniem jakiegoś kąta do mieszkania.

Oferuję więc miejsce w dużym pokoju (ok. 25m2) dla ładnej dziewczyny - studentki do 25 lat.
Proponuję coś w rodzaju sponsoringu (?)
Ty mieszkasz razem ze mną i mamy 1 łóżko, ja daję ci miejsce gdzie będziesz mogła mieszkać.

Ponieważ dużo pracuję na pewno będziesz mieć czas na nauke i nie będe ci w tym przeszkadzał.
Przed twoimi znajomymi bądź rodzicami mogę udawać twojego faceta.

Ja mam 26 lat, dużo pracuję i mało mam wolnego czasu.
Pokój jest w Łagiewnikach z widokiem na Wawel, łatwy dostęp do tramwaju i autobusu nocnego. Do dyspozycji wyposażona kuchnia, pralka, TV, internet

Jeśli jesteś zainteresowana napisz na maila, na pewno się odezwę i umówimy się na spotkanie w 4 oczy.
Załącz do maila jakieś swoje ładne zdjęcie"

karin86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 22:53   #27
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
... Czy takie sytuacje zdarzają się też w Polsce?
Od paru lat wynajmuję różne mieszkania i stancję i bardzo często miałam do czynienia z podobnymi ogłoszeniami. Najczęściej nie jest powiedziane w nich w prost o co biega, ale wystarczająco, by wiedzieć o co chodzi.
Przypominam tu sobie ogłoszenie: "Wynajmę pokój studentce w zamian za miłe spotkania 1-2razy w tygodniu, wcześniej uprzedzone" Wcześniej w tym ogłoszeniu było tez coś, że ma żonę, która nie wie o tym mieszkaniu

Cytat:
Tak to jest prostytucja

Cytat:
Napisane przez karuska88 Pokaż wiadomość
...raz zdarzyło mi sie przeczytac ogłoszenie typu: wynajme pokój ale tylko dziewczynom/ kobietom wiec trudno mi powiedziec czy to o to chodziło...
Mieszkałam u dziadeczka, który wywiesił podobne ogłoszenie: "stancja tylko dla dziewczynek"
Zawsze jak przechodziłam obok tego ogłoszenia to się smiałam, że pewnie za darmo, a na tamtą stancję wprowadziłam się poprzez koleżankę, która mówiła, że tam gdzie mieszka od 2 lat jest wolne miejsce i jest ok. Dopiero po paru miesiącach ktoś mnie uświadomił, że to jest ogłoszenie mojego właściciel
A mieszkałyśmy tam we 6dziewczyn w 3 pokojach, a dziadeczek był na przawdę w porządku i nawet do głowy mu nie przyszło, że jego ogłoszenie brzmi trochę niejednoznacznie
Stary 2008-09-23, 23:25   #28
aaricia8
Zakorzenienie

Niezłe są te wyżej zacytowane ogłoszenia. Nie ma to jak pisać prosto z mostu ...
Stary 2008-09-23, 23:33   #29
Nathaliaczek
Raczkowanie

Cytat:
'Wynajmę pokój na Ratajach studentce maks. 35 lat. Całkowicie gratis. Okolicznościowe usługi do uzgodnienia.
Znalezione przed chwilą.

Nathaliaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 00:07   #30
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

A mi się zdarzyło.
Ogłoszenie typu "Wynajme piętro w domu studentce lub studentkom w zamian za opieke nad mieszkaniem i opłaty typu prąd gaz. Ja mieszkam sam na drugim piętrze."
Jakoś tak z głupia zadzwoniłam i facet stwierdził że aktualne i owszem za opieke nad mieszkaniem ale też właścicielem.. Podziękowałam.
Ale spotkałam też kilka ofert wprost że chodzi o mieszkanie wzamian za wspólne wieczory z właścicielem. Chyba nie chodizło o granie w warcaby

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości