Seks w ciąży - on się boi, a co ze mną? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 11:53   #1
Tatyana
Raczkowanie

Unhappy

Seks w ciąży - on się boi, a co ze mną?

Jestem w siódmym miesiącu ciąży. Mój narzeczony ostatnio stwierdził, że musimy przestać się kochać, bo za bardzo boi się o dziecko, mimo iż ciąża przebiega wzorowo. A mnie chce się kochać!!
Całymi dniami sama w domku siedzę - on w pracy. Mam za dużo wolnego czasu i nie sposób nie oprzeć mi się pokusie masturbacji. Mimo, że wiem, że to całkiem naturalne, to mam wyrzuty sumienia i jestem na siebie zła mam wrażenie, że go zdradzam w jakiś sposób
Ostatnio próbuję się z nim pieścić, całować namiętnie, podotykać, jednak on jakoś niechętnie odwzajemnia moje pieszczoty. Mówi, ze mnie bardzo kocha, i że nadal jestem dla niego atrakcyjna.
Co robić? Powiedzieć mu o masturbacji? Męczy mnie ta sytuacja...
Stary 2008-11-12, 12:13   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Seks w ciąży - on się boi, a co ze mną?

Skoro on obawia się uprawiania seksu, to może niech po prostu Cię pieści? To nie może w żaden sposób zaszkodzić dziecku Wyjaśnij mu, że hormony Ci szaleją i nie wytrzymasz bez rozładowania napięcia

Ewentualnie możesz go zaciągnąć do lekarza, któy mu powie, że nie ma przeciwwskazań. Może to go przekona?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 12:22   #3
Bdebdusia
Raczkowanie

No cóż Tatyana, ja z mężem kochałam się niemal do końca ciąży. Raz tylko byłam przerażona kiedy "po" zobaczyłam troszkę krwi Ale lekarz po badaniu powiedział że wszystko jest o.k. tylko musimy teraz trochę delikatniej Ja o masturbacji to bym mojemu za chiny nie powiedziała, gdybym to robiła Może twój Tż bardzo się boi, że coś zrobi maluszkowi, woli teraz ci bardziej "matkować" niż być kochankiem? Myślę, że to przejdzie po porodzie. No i jeszcze druga, gorsza opcja, że może faktycznie jakoś nie pociągasz go jako ciężarna. Może to być spowodowane tym samym, o czym napisałam wcześniej: strachem o maleństwo. Myślę, że powinnaś z nim porozmawiać szczerze, powiedzieć o swoich potrzebach i o tym np. że lekarz absolutnie ci niczego nie zabraniał, bo ciąża przebiega prawidłowo. Żeby się nie bał, bo naprawdę nie zrobi krzywdy ani tobie ani maleństwu. No i możesz jeszcze powiedzieć, że ci przykro kiedy cię odtrąca a nie ma powodu (bo ciąża bez żadnych powikłań to nie powód). Życzę powodzenia i ostrego (w granicach) seksu

Jak jest Ci źle, to pomyśl że kiedyś byłaś najszybszym plemnikiem

Bdebdusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 12:36   #4
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Co do tej masturbacji, to zależy od faceta i jego podejścia. ja bym nie miała problemu z powiedzeniem o tym, ale skoro Ty masz wątpliwości czy możesz to zrobić, to chyba domyślasz się, że jego reakcja będzie negatywna? Nie wiem, jeśli byłabym w Twojej sytuacji to chyba nie chciałabym sobie dokładać stresów w ciąży i mierzyć się z urażonym ego faceta.

No i nie czuj się winna, bo popęd seksualny jest naturalny, lepiej byś go tak rozładowała, niż chodziła cały czas niezadowolona czy spięta. To nie jest żadna zdrada, nie wiem skąd ten pomysł, bo to nie ma ze sobą nic wspólnego
Stary 2008-11-12, 13:01   #5
Jeanne90
Zakorzenienie

Zabierz go do ginekologa, on mu wytłumaczy, że seks nie zaszkodzi dziecku. Jeśli to nie pomoże, to facetowi chodzi o coś innego.
Stary 2008-11-12, 13:30   #6
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ewentualnie możesz go zaciągnąć do lekarza, któy mu powie, że nie ma przeciwwskazań. Może to go przekona?
uhuuuuum zdecydowanie tak.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 13:50   #7
paula78
Zakorzenienie

Byl z toba kiedykowliek u lekarza ?
zabrac go.
zlapac go w lozku
wykorzystac przez sen -byl gdzies o tym watek.
wytrzymac ,zaraz urodzisz .

powrot do sexu po porodzie -oby to nie byl dla was problem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 15:04   #8
Nexca
Raczkowanie

GG do Nexca

przeciez sex nie szkodzi dziecku
trzeba wziac chlopa do lekarza i porozmawiac w 3
Nexca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 16:13   #9
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Co do tej masturbacji, to zależy od faceta i jego podejścia. ja bym nie miała problemu z powiedzeniem o tym, ale skoro Ty masz wątpliwości czy możesz to zrobić, to chyba domyślasz się, że jego reakcja będzie negatywna? Nie wiem, jeśli byłabym w Twojej sytuacji to chyba nie chciałabym sobie dokładać stresów w ciąży i mierzyć się z urażonym ego faceta.

No i nie czuj się winna, bo popęd seksualny jest naturalny, lepiej byś go tak rozładowała, niż chodziła cały czas niezadowolona czy spięta. To nie jest żadna zdrada, nie wiem skąd ten pomysł, bo to nie ma ze sobą nic wspólnego
Ja bym nie mial problemu z mowieniem o czyms takim, czy uslyszec o czyms takim.

Co do meritum watku, to zdecydowanie wizyta u lekarza i jego potwierdzenie ze mozecie sie kochac.

W innym wypadku zawsze pozostaje seks oralny i petting.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 16:39   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wyrak, Ty nie masz, ale bywają przecież faceci, dla których to jest jakaś ujma, czy coś Gdybym miała takiemu wyznawać, że się masturbuję, bo on nie chce się ze mną kochać, to prędzej bym sobie język odgryzła . Nie lubię się stresować niepotrzebnie
Stary 2008-11-12, 19:28   #11
evil minded
BAN stały

W ciązy nie byłam, ale zawsze sie zastanawiałam nad tym seksem, no po na początku to raczej problemu nie ma, ale potem, z tym wielkim brzuchem, to jak to technicznie rozwiązać?
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 20:01   #12
pani_smith
Zakorzenienie

są przecież różne pozycje
niektóre są idealne nawet dla ciężarnych z wielkimi brzuchami (ot np. tzw. łyżeczki, gdzie partnerzy leżą na boku). zresztą to już kwestia indywidualna wielce.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 22:25   #13
Treissi
Raczkowanie

To prawda - jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma przeciwskazań do uprawiania sexu. Dopiero w 8 miesiącu należy się powstrzymać, gdyż skurcze wywołane przez orgazm mogą spowodować przedwczesny poród. Może Twój mąż słyszał o tym i tego się właśnie obawia

A co do sexu w ciąży to tak jak powiedziała koleżanka - jest wiele pozycji, które można wykorzystać. Ja nie miałam z tym żadnego problemu. Nawet kochałam się z Tż w dzień porodu (zalecenia lekarza - byłam 10 dni po terminie i nawet tabletki na wywołanie skurczy nie pomagały ).

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 09:44   #14
gburzyca
Raczkowanie

może zapytaj go dzisiaj wprost o co chodzi? czy tylko się boi o potomka, czy może jest jakiś inny powód myślę, że wyczujesz w rozmowie, jeśli jest coś jeszcze

miłość waży 300 g

gburzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 19:58   #15
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Tatyano,masturbacja to nie zdrada,nie masz czym się martwić ani o nic bać,to naturalne że masz swoje potrzeby. A swojego mężczyznę postaraj się trochę zrozumieć - z tego co wiem wiele mężczyzn nie chce uprawiać seksu ze swoją kobietą w ciąży bo czuję się niezręcznie,tu zacytuję mojego znajomego: "bo to takie wrażenie jakbym i z tym dzieckiem to robił". Może Twój ukochany też ma ten problem?

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 20:05   #16
selfish
Rozeznanie

Pogadaj z nim otwarcie. Wytłumacz, że nie może nic zrobić dziecku... no chyba, że lubicie bdsm i jakieś ostre zabawy, hihi
Ja też jestem w ciąży, 6 miesiąc, seksu nie ograniczamy. Nie zauważyłam, żeby mój TŻ bał się, że zrobi mi krzywdę albo dziecku. Mam po prostu trochę więcej ciała na brzuchu, ot, cała różnica, no i nie jestem już taka "wygimnastykowana" hehe.

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 07:01   #17
Tatyana
Raczkowanie

Dzięki Wam dziewczyny za rady. Postanowiłam jednak mu nie mówić o masturbacji, w końcu im mniej stresu tym lepiej.
On mówi, że wie, że nic dziecku zrobić nie może ( a bdsm nie stosowaliśmy nigdy ), ale jednak ma jakąś blokadę.
Wiem, że nadal jestem dla niego atrakcyjna - bez problemu potrafię go podniecić, ale kurde, nie chcę go do niczego zmuszać, chociaż może trzeba? Przez sen zaatakować... hmmm... to może być ciekawe Spróbuję dziś i napiszę jak mi poszło.
Stary 2008-11-16, 09:36   #18
Bdebdusia
Raczkowanie

Tatyana dobry pomysl Taki atak może przynieść skutek Napisz koniecznie jak poszło
No i powiedz mi jeszcze czy rozmawiałaś z nim o swoich potrzebach? I czego on się w sumie boi, bo myślałam że martwi się żeby coś się dziecku nie stało Ale piszesz, że wie że nic dziecku nie zrobi. Więc co to za blokada? Może faktycznie ma coś takiego jak pisała Blonde_Stranger

Spróbuj tego ataku na niego w nocy Jak nie pomoże, to rozmowa bo zmuszać go to chyba nie ma co. Trzymam kciuki

Jak jest Ci źle, to pomyśl że kiedyś byłaś najszybszym plemnikiem

Bdebdusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 16:14   #19
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

A ja myslalam ze kazdy mezczyzna podskoczylby z uciechy, slyszac ze jego partnerka sie masturbuje...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 16:37   #20
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternalvoyageur Pokaż wiadomość
A ja myslalam ze kazdy mezczyzna podskoczylby z uciechy, slyszac ze jego partnerka sie masturbuje...
Hmm a czemu miałby to być powód do radości?
Stary 2008-11-16, 16:49   #21
irie18*
Wtajemniczenie

z tego co wiem wielu facetow to bardzo podnieca
Stary 2008-11-16, 18:28   #22
selfish
Rozeznanie

Oczywiście, że ich to podnieca, ba, z checią popatrzyliby na nas "w trakcie".

I nie powiem, jest to przyjemne dla obu stron

Mój partner wie, że się masturbuję, to żadna tajemnica, o seksie rozmawiamy często i bardzo otwarcie.
W ogóle po co ukrywać masturbację przed partnerem?

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 18:31   #23
irie18*
Wtajemniczenie

mysle ze to po prostu zalezy od pary. Moj uwielbia na to patrzec i przyznam ze ja tez to lubie ale jesli facet jest np katolikiem to wtedy moze to uznawac za cos niestosownego a nawet grzech. Moze wiec TZ autorki watku nalezy do tych ,,konserwatywnych"
Stary 2008-11-16, 18:47   #24
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Oni raczej sie sa zazdrosni o masturbacje, bardzo ich to podnieca. Wielu mezczyzn prosi by ich partneki sie same zadowolily na ich widoku.
Tez kreci ich mysl o tym ze kobieta jest tak podniecona ze nie moze sie doczekac az on wroci z pracy, wiec sie sama zadawala.
Stary 2008-11-17, 11:09   #25
Tatyana
Raczkowanie

Kurde.... Jakoś mi nie wyszło... Weekend spędził na studiach - od 8.00 do 20.00 i był tak wykończony, że nie miałam sumienia go atakować, ale nie bójcie się, na pewno to nastąpi.
Rozmawialiśmy o tym wszystkim i... sam w żartach powiedział, że jeśli na prawdę tego potrzebuję to mogę robić to sama Potem powiedział to bardzo poważnie, więc przeszkód nie widzę i sumienie już mnie tak dręczyć nie będzie

No w końcu powiedział mi, że tak na prawdę na początku baaardzo go podniecała moja ciąża (większe piersi, mleczko, troszkę ciałka do przytulania), ale teraz (na 01.01 mam termin) patrzy na mnie jako na matkę i ma do mnie inny stosunek, jakiś taki nie wiem, jakbym była świętą...
Stary 2008-11-17, 12:46   #26
kitosa
Zadomowienie

Hmmm Tatyana słyszałam o takim syndromie u facetów, że partnerka w ostatnich tygodniach ciąży i pierwszych po porodzie jest postrzegana właśnie jako matka, nie jako kochanka . Wiem, że to chore, ale ponoć to się zdarza. Zupełnie tego nie rozumiem.
Stary 2008-11-17, 13:56   #27
loneliness18
Rozeznanie

zgadzam się z dziewczynami, śą dwie stony medalu, albo twój Tż nie chce zrobic krzywdy maleństu albo po prostu jako ciężarna kobieta go nie pociągasz. A co do pierwszego..przecież istnieje mnóstwo pozycji dla par sodziewajacych się dziecka więc w czym problem? pzodrawiam
loneliness18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 13:57   #28
Tatyana
Raczkowanie

kitosa, właśnie o tym przeczytałam w jakiejś gazecie... To chyba nie jestem jedyna, mam nadzieję. Oby mu to minęło po porodzie... Jakiś sposób się znajdzie mam nadzieję
Stary 2008-11-19, 16:55   #29
kkaa
Raczkowanie

powinnaś się cieszyć, że jest opiekuńczy. Lepiej tak niż jak by ciąża była zagrożona a on uparcie chciałby seksu. Spróbuj uszanować jego obawy. Dla niego to niezwykła sytuacja. Kiedyś nawinął się taki temat miedzy mna a TŻ i stwierdził, ze seks w trakcie ciazy jest niedopuszczalny. Ciesz się że dopiero teraz wymiękł, a nie od początku. Ale życze wytrwałości, może uda się go nakłonić.
kkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 00:32   #30
skurzonymis
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bdebdusia Pokaż wiadomość
Ja o masturbacji to bym mojemu za chiny nie powiedziała, gdybym to robiła
Ona i On siedzą rano przy śniadaniu, milczą, uśmiechają się. Hmm, ciekawe jakie on robi miny gdy się w samotności onanizuje - myśli sobie ona patrząc na niego popijającego kawkę. On podnosi wzrok znad talerza i się uśmiecha, ona odwzajemnia uśmiech ale tak jakby w myślach krzywi się ciut wyobrażając sobie "grymas Onana " na jego twarzy. Ale dobrze, niech mój misiu trenuje, bo jeszcze mi wyjdzie z wprawy. Parówka znika powoli nie opierając się jego zębom. Nurtuje go ważne pytanie, Czy ona głośno krzyczy gdy się pieści jak jest sama?...nie daje mu to spokoju...Eee, pewno drze się niemiłosiernie ten mój ukochany skarb. Hmm, może dlatego jak dziś wychodziłem z psem to sąsiadka tak dziwnie na mnie spojrzała. .

...i tak żyją sobie Ona z Onym w błogiej "nieświadomości", oboje świadomi tego, że każde z nich to robi, hehe

Edytowane przez skurzonymis
Czas edycji: 2008-11-20 o 00:35
skurzonymis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości