|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Przedłużenie rzęs – źle zrobione
Mam problem, przedłużałam sobie rzęsy i na pierwszy rzut oka rzęsy bardzo fajne, ale jak się przyjrzeć bliżej to cos z nimi nie tak. Próbowałam się dowiedzieć co nie gra, czemu i jak można to poprawić. Widzę, że rzęsy się źle układają. I okazało się, że osoba która robiła mi rzęsy nie miała żadnego papierka, certyfikatu, nic. Po prostu chyba nie była za dobrze wyszkolona;/
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedłużenie rzęs – źle zrobione
a gdzie robiłaś przedłużanie/zagęszczanie rzęs i jaką kwotę zarobiła na Tobie ta osoba?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Inminak obawiam się że nic nie możesz już zrobić. Na następny raz musisz sprawdzać czy osoba do której się wybierasz ma szkolenie/kurs, poszukać troche w internecie. Napisz od razu gdzie to robiłaś żeby inne osoby ostrzec
|
|
|
#4 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co tam u Ciebie?
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się .. , że Tobie aby się źle rzęsy układają. Mnie po 24 godzinach .. zaczęły szczypać oczy - chyba od kleju.. W efekcie wytargałam sobie te wszystkie sztuczne rzęsy .. pomijam fakt, że na następny dzień szłam na wesele.. bez rzęs.
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A jak długo utrzymuje się taki efekt doczepianych rzęs?
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
kilka tygodni... ściągnij sobie rzęsy u tej kosmetyczki po prostu albo gdzieś indziej, gdzie wykonują tą usługę. są wątki na temat przedłużania rzęs na urodowym, np. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...%BFanie+rz%EAs
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A w Belgii siedzę sobie pracuje
ostatnio nie miałam za bardzo czasu na wizaż ale muszę znowu się przysiąść żeby nie zdziczeć bo tu nie mam żadnej takiej koleżanki więc tylko internet mi pozostaje.No a co do rzęs to ja sama jeszcze świetnie nie przedłużam rzęs i jakbym komuś robiła to bym powiedziała, że zrobię tej osobie ale za koszty materiałów ale na pewno nie wzięłabym kasy za samą "usługę" jeśli byłaby zrobiona jeszcze nie idealnie.
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niestety, ale przy tego typu sprawach lepiej sprawdzać czy osoba została przeszkolona
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
głupio mi się przyznać, ale byłam u mojej ciotki pod płockiem i skusiła mnie niska cena w tamtejszym saloniku. zapłaciłam niecałe 200zł...
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde i to w salonie... myślałam że to u jakiejś dziewczyny w stylu reklamującej się z nie swoimi zdjęciami na allegro albo naszej klasie. Ja bym wydrukowała zdjęcia Dobrze zrobionych rzęs i poszła do tej pani i poprosiła o zwrot pieniędzy, przynajmniej części.
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
A możesz wkleić zdjęcie jak to wygląda?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Od jakichś 2 m-cy przedłuzam sobie rzęsy i jestem bardzo zadowolona. Świetny efekt. Na początku nie mogłam się do nich przyzwyczić, szczypały mnie oczy, drażniły wypadające rzęsy, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia, bo w tej chwili jak już robiłam je drugi raz, to w ogóle ich nie czuję. Moja kosmetyczka też bierze niewiele, bo 100 zł. Najlepiej popytać się koleżanek o opinię o danej kosmetyczce, albo poszperać w opiniach na necie
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostanio bylam w 4* hotelu i poszlam zrobic pazurki i tak od slowa do slowa zgadalam sie z manicurzystka ze pracowala w salonie w Poznaniu i odeszla z niego jak jej kierowniczka przyniosla CD i materialy zakupione na allegro zeby sie nauczyla robic rzeski. Bo po co wydawac na kurs szkolacy pracownika jak moze sie z CD nauczyc... Dziewczyna natychmiast zaczela szukac nowej pracy
|
|
|
|
#15 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
ja znam cala maaase takich historii. jak chciałam sobie przedłużyć rzęsy to najpierw wybadałam chyba każdy salon i salonik, każdą firmę i szukałam opinii. i już wiem: za ciężkie rzęsy, nienaturalnie wyglądające, za długie, nieodpowiednio ułożone – to efekt używania kiepskich i najczęściej tanich produktów. a to, że oczy szczypią też może być efektem uczulenia na kiepskie preparaty, jak np. klej.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
chociaz spróbować nie zaszkodzi - jak się nie spodoba zawsze można je ściągnąć
Moje za pierwszym razem były za długie. Poprosiłam wieć o krótsze przy następnej wizycie i teraz są super !
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam tez rzęsy przez 4 miesiące i jedno co powiem to, że moje mi się tak zniszczyły że szok, sztuczne trzymały się ok, wszystko było super, wyglądały pięknie, ale jak nie mogłam iść na przedłużenie, bo byłam chora i odleciały mi te przedłużane, to jak zobaczyłam swoje ogarnęło mnie przerażenie. Nie wiem czy to zależy od naturalnych rzęs, czy od czego, ale moje pokruszyły i połamały się. Nie polecam na dłużej tego zabiegu, jednorazowo okazjonalnie jak najbardziej, aaa i powiem jeszcze, że moje zdanie podzieliły dwie koleżanki, które robiły w innych miejscach i też po 3 razach zrezygnowały właśnie w ww. powodów
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie co boleć co jak później wyglądałam ..
![]() Zależy od normalnego wzrostu Twoich rzęs - lub też od tego jakich rzeczy używasz do demakijażu. Na ten specjalny cel ja kupiłam płyn micelarny .. który po 2 dniach nie był mi już potrzebny bo już rzęs nie było. Cytat:
Na koniec jednak okazało się, że u Niej nie robiła tylko powiedziała tak SPECJALNIE bo dużo osób stało przy recepcji więc się nadziałam. Cytat:
Po 'przyklejały' 5 sztuk rzęs i finisz szkolenia.
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Bayje ja też miałam szkolenie w szkole i też było beznadziejne. Tzn. siedziałyśmy dotąd, dokąd przykleiłyśmy tyle, ile trzeba było ale babka sobie stała gadała z nasza nauczycielką, w ogóle się nie przejmowała i tak od czasu do czasu tylko chodziła się przyglądała a jak np. jej powiedziało się że "coś mi nie idzie" albo coś takiego to siadła za Ciebie, przykleiła ze 3 rzęsy i dalej oddawała stołek. Zamiast wytłumaczyć właśnie to pokazała i rób se dalej.
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Ja jeszcze nie sciągałam tych rzęs, więc nie wiem co zobaczę jak ich już nie będzie. Moja kosmetyczka kazała mi używać płynu micelarnego do demakijażu, bo ponoć nie można używac nic innego. A jak się pytałam o moje rzęsy czy będą bardzo zniszczone, to powiedziała, że na początku będą osłabione, ale tylko przez 2-3 tygodnie dopóki nie odrosną, a jak bym chciała je ściągnąć to mam do niej przyjść i ona to zrobi jakimś płynem
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
ja robiłam rzęsy 4razy, 2 razy u jednej dziewczyny z ogłoszenia i 2 razy w salonie.
Powiem tak, póki nie widziałam tych dobrze zrobionych w salonie to nie wiedziałam że mam źle zrobione, wyglądały ładnie ale... były sztuczne więc ciężkie i były splątane, takie się krzyżowały, wyglądały jak u wielbłąda ;D później poszłam do salonu na jedwabne i to zupełnie inna bajka! lekkie, w ogóle nie było ich czuć, nie szczypały mnie oczy od oparów kleju jak poprzednim razem, były równiutko ułożone i trzymały się ponad miesiąc a nie tak jak te pierwsze niespełna 3 tygodnie. Moje rzęsy po zabiegu zawsze są krótkie, miejscami ich brak, to naturalne, wykruszają się, trzeba dać im miesiąc żeby wróciły do życia i można robić od nowa. pozdrawiam |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Ale no ej, jak ktoś ma salon i nie ma papierka to chyba to można zgłosić? Albo postraszyć i niech odda kasę...
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
ja popełniłam ten błąd
![]() skusiła mnie niska cena i zrobiłam sobie rzęsy. Jak się okazało cena była taka jak jakość moich nowych rzęs ale zdecydowałam się zapłacić więcej i zrobić to raz a dobrze! Niedługo pewnie przejdę się do Xtreme lashes bo mieli drogie usługi a teraz są ciekawe promocje!
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Hej, sluchajcie, czy jest tutaj ktos kto potrafilby mi jasno wytlumaczyc roznice miedzy rzesami syntetycznymi a jedwabnymi? Wybieram sie na przedluzenie wlasnie i w sumie nigdzie nie moge znalezc ladnie opisanych dwoch typow rzes
moje nie sa jakies slabe, sa dosc dlugie, a ponos syntetyczne bardziej obciazaja tak? Mysle, ze nie byloby wiekszego problemu z obciazeniem w takim razie, jednak efekt jedwabnych jest chyba bardziej delikatny i naturalny od syntetyczych, tak? Nie wiem, na ktore mam sie zdecydowac, doradzcie prosze ![]() |
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak nieco na bok tematu: to po co w ogole ktos robi te sztuczne rzesy? Przeciez to: a) wyglada strasznie sztucznie b) (wg mnie przynajmniej) wyglada gorzej niz normalne rzesy. Tego i tipsow (to juz w ogole obrzydliwosc) w zyciu nie zrozumiem.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkolenia w większości przypadków to tylko pojawienie się na spotkaniu i otrzymaniu certyfikatu. Klient jeżeli jest 'niezadowolony' albo np. zdrowie na tym ucierpiało bo czasami można dostać różnych chorób w salonie (zaczynając od grzybicy a kończąc na AIDS)w takiej sytuacji może iść do sądu i wtedy niestety jak 'wykonująca' nie miała jakiekolwiek certyfikatu czy nawet szkolenia no to chyba kiepsko w takim wypadku.
|
|
|
#28 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rzęsy syntetyczne są bardzo dobre. Szczególne godne polecenia są rzęsy z poliestru. Ważne jest to, że jest to bardzo trwały materiał. Jeśli chodzi o różnice między rzęsami syntetycznymi a jedwabnymi to podstawową jest to, że syntetyczne dużo rzadziej wywołują uczulenie |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Papierka nie trzeba mieć,nic nie trzeba. Ale o ile pewniej czujesz się korzystając z usług osób, które mogę potwierdzić swoje umiejętności certyfikatem. Dzięki temu masz po prostu pewność i gwarancję, że płacisz profesjonaliście, a nie przypadkowej osobie ![]() A co do sztucznego wyglądu rzęs to na szczęście nie zawsze tak jest. Sama na początku nie byłam przekonana, ale efekt jest świetny Rzęsy naturalnie wyglądające, tylko troszkę dłuższe, troszkę grubsze, po prostu lepiej je widac
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

bez rzęs.

ostatnio nie miałam za bardzo czasu na wizaż ale muszę znowu się przysiąść żeby nie zdziczeć bo tu nie mam żadnej takiej koleżanki więc tylko internet mi pozostaje.