![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Mamuśki zaczynamy II część naszego wątku
![]() Tutaj zaczęłyśmy http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=299700 No i lista obowiązkowo ![]() Wszelkie zmiany na liście proszę zgłaszać tylko na PW, bo z postów nie zawsze wyłapię szczegóły ![]() Jeśli kogoś nie ma poniżej proszę też pisać - uzupełnię ![]() Jest nas już 45 mamuś ![]() ![]() ![]() Nyana (Judyta 20 l) ................. 1.09.2009 Nadia tery i suzy (Malwina 20 l) ........ 5.09.2009 humant (Kaśka 29 l) ............... 10.09.2009 Wiktoria DDosiek (Dorota 24 l).... ........ 12.09.2009 Nadia aaaaniusia (Ania, 26l )......... 12/13.09.2009 Kacper Foka29 (Ania 29 l) .....................14.09.2009 19martusia86 ......................... ... 14.09.2009 Alan doda22 ......................... .............. 14.09.2009 katarzinka ......................... ........ 15.09.2009 joannah (Joanna 25l) ... ............. 18.09.2009 Aleksandra Orzeszek.1 (Kasia 27l) .............. 20.09.2009 Hanna Weronika karamari ......................... ........... 20.09.2009 Kikunia81 (Kinga 28 l) .............. 20.09.2009 eloteteie ......................... ............. 20.09.2009 Maja madziarek1............... ................... 21.09.2009 Izabela Magdalena margolcia1006 (Gosia 27 l) ........ 22.09.2009 Michalina klaudiaaa86 (23l) ......................... 22.09.2009 Alan Fasoleczk4 ......................... .......... 22.09.2009 Tymoteusz/Karolina precious_81 (Justyna 27l)............ 23.09.2009 ?/? Tequillla (28l).......................... ..... 25.09.2009 Basia/Staś Biedroneczkaolga (26l) ................ 25.09.2009 Wojtek Stanisław yasaisake ......................... ............ 27.09.2009 justyna-viola (Justyna 28 l) ......... 30.09.2009 Michalina ![]() ![]() Madzialinda (24l) ......................... .. 2.10.2009 edytte ......................... .................... 2.10.2009 Staś/Martyna bea83 (Beata 25l) ......................... . 5.10.2009 Natalia/? Milibili (Magda 22l) ....................... 6.10.2009 Alicja malin30 (Magda 32 l) ..................... 7.10.2009 Jan/? sweetpinky (Martyna 25l) ............. 7.10.2009 Dominik woman31 (31 l) ......................... ...... 8.10.2009 Nika1980 (Dominika, 28l) .............. 8.10.2009 Lena narzeczonaa (30l) ....................... ... 12.10.2009 shine01 (Agnieszka 19l) ................ 13.10.2009 Marcin ja88 (Ania 20 l) ......................... ..... 13.10.2009 Milenka zartownis ......................... .............. 15.10.2009 Patrick sorejna (Joaśka 28 l) ...................... 16.10.2009 Witold/Kalina Tysiak7......................... ................. 18.10.2009 marciab.................. ......................... . 19.10.2009 nimitz ......................... .................... 19.10.2009 aniago25 ......................... ............... 20.10.2009 Julia/Wiktor III78.................... ......................... .... 21.10.2009 miss.hot (Monia 27 l) ................... . 22.10.2009 beata 76 ......................... ................ 25.10.2009 Karenina (Kamila 25 l) .................... 5.11.2009 Aliisanka (Ala 27 l) ...... ................. 15.12.2009 Vcelka, 25l. ......................... ........... 4.10.2009 Aniołek [*] angkorcz, Angela, 25l.................. 29.09.2009 Aniołek [*] Na liście występuje też kolor biały....
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-26 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Melduję się w drugiej części. Ale szybko powstała. Gaduły jesteśmy straszne
![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
No szybciutko - ciekawe ile części powstanie do września
![]() ![]() Dziś póki co jako-tako ![]() Prawie nie rozmawiamy, tylko tyle co potrzebne ![]()
#4 |
Zadomowienie
|
To i ja sie melduję w 2 części, co do pozycji to " na łyżeczke" dla mnie najlepsza, a w ciąży to już miodzio
![]() ![]()
#5 |
Wtajemniczenie
|
A już chciałam dalej pisać w I części
![]() W takim razie witajcie w II wątku ![]() Co do pozycji to dla mnie na pieska jest niewygodna - chyba ze względu na za głęboką penetrację. A na łyżeczkę to ja też uwielbiam ![]() Margolcia "No właśnie ja też nie do końca zgadzam się z ta teorią na temat jędrności skóry. Przecież pupa i nogi nie powinny w ciąży rosnąć tak jak brzuszek, prawda?" Niby powinien rosnąć tylko brzuch, ale z reguły zmieniają się też biodra i uda i te kilka centymentrów przybywa też w tych partiach. Nie pamiętam na którym wątku, chyba "co wolno a czego nie w ciąży" pojawiła się właśnie opinia, że preparaty ujędrniające powodują napięcie skóry i przy zwiększaniu "masy" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
NOWA CZĘŚĆ
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o partie ciała i o smarowanie to ja wszystko smaruję kremami na rozstepy żadnymi innymi. Na pośladkach tylko mam rozstępy i nie chcę by powstały nowe. ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny już i ja miałam dzisiaj przygodę ciążową, poszłam na pocztę duszno jak cholera na dworze ale jakos doszłam, 6 osób w kolejce więc stanełam sobie na kóncu i stoję w ogóle nie liczyłam na to że ktoś mnie przepuści, zrobiło mi się ciemno przed oczami jak bym nie usiadła to na bank bym tam zemdlała.
Właśnie miała byc obsługiwana kobieta która była z takim 5 letnim chłopcem,jak pani w okienku do niej mówi że poprosi ta panią w ciąży ( czyli mnie ![]() ![]() To widzę że prawie wszystkie mamusie zgrałysmy się z pozycjią " łyżeczkowa " ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-30 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
siem grzecznie melduję, jak przystało na mamusię grudniową
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie w II części wątku. Czy u Was też takie lato jest ... u mnie teraz jest 24 stopnie
![]()
#11 | |
Raczkowanie
|
Melduje sie w drugiej częsci!!
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A co za dzień dzisiaj mam do dupy, chciałam przed wyjazdem zrobić pranie, a tu pralka mi nie działa
![]() ![]()
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dokładnie, samo sedno sprawy ![]() Aliisanko jak tam bratowa? wszystko u nich w porządku? Mialas coś napisać o wrażeniach z porodu... ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() u mnie też piękne słońce i upał na zewnątrz, ale trzeci dzień mnie tak głowa boli, szczególnie jak wstaje, chodzę, że nic z tej pogody nie mam ![]() łupie mnie po lewej stronie, to na pewno z powodu ciśnienia ![]() ![]() Dziś ostatni raz biorę luteinę, trochę się boję, bo "towarzyszyła" mi przez całą dotychczasową ciąże. Odegrała swoją rolę i muszę być pewna, że poradzimy sobie teraz bez niej ![]() Miłego dzionka Co do tematu dot. cellulitu i rozstępów to mój ostatni post z I części cytuję: Każda z nas ma swoje sposoby na to by dbać o swoje ciało, bo któż nie zna je lepiej niż my same ![]() Jeśli któraś z nas ma, czy będzie miała problem, to nic nie szkodzi wziąć się za niego jak już dzidzia będzie na świecie. Wybór należy do przyszłych mam ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-30 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A na łyżeczkę też lubimy. Zapomniałam napisać wcześniej. Dziewczynki orientujecie się czy można jeść mozzarellę tą w zalewie? Naszła mnie straszna ochota na taką mozzarellę z pomidorami i bazylią. Mniammm..... ![]() Nigdzie nie jest napisane czy ona jest z pasteryzowanego mleka czy nie ![]() Ale wg mnie to raczej pasteryzowanego ![]() No sama nie wiem.... Proszę o szbką odpowiedz bo mi ślinka cieknie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
to i ja się melduję
![]() Alisanki ładna fotka w avie a co do seksu to myślę, że po prostu musicie próbowac i zobaczycie co Wam pasuje, Twój TZ na pewno bedzie wyczulony na sygnały od Ciebie , a ja powiem z własnego doświadczenia ze w moim przypadku pozycja zależy od dnia, czasem są takie dni, ze się nie czuję komfortowo w jakiejś a czasem za nią przepadam - Wasze pole manewru ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do rozstępów, zauważyłam na jednej piersi takie 2 kreseczki lekko różowe wielkości niecałego centymetra na długość a na grubość jakby przejechać szpilką ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym gdzieś w gazecie dla mam wyczytałam, że należy unikać też fety, camembert i oscypek, z racji tego, że mogą być w nich bakterie listeriozy, a kobiety w ciąży są ok 20 razy bardziej na nie podatne. Za to w innej gazecie w menu przyszłej mamy znalazłam śniadanko składające się z m.in. z fety i bądź tu mądra... Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-30 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
a co sobie ćwiczysz????
![]() |
#23 | |||||
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki-gadułki w nowej odsłonie wątku!
![]() Właśnie wróciłam z koszem sezonowych warzyw i owoców na weekend z ryneczku i wielkim bukietem narcyzów - ależ mi pachną! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkim dziewczynom polecam Lobby Biuściastych - sporo rad, jak prawidłowo dobierać stanik oraz Elektroniczny Brafitter - wystarczy wpisać aktualne wymiary i sam policzy odpowiedni rozmiar ![]() Cytat:
I ja nie mogę poukładać sobie w głowie, że rosnąca waga w ciąży to norma i prawidłowość ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jadam mozzarellę ![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
No to idę sobie zrobić mozzarellę z pomidorkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Konspiracjo, siostra mojego męża myślę że jednak nie żałuje tego że nie miała naturalnego porodu, wręcz cieszy się z tego że miała cc
![]() ja chyba też będę mieć cesarkę ze względu na epi, no ale zobaczymy ![]() ja mam straszną ochotę na spaghetti dor blue, ale w ciąży nie wolno sera pleśniowego, mam też ochotę na tagiatelle z borowikami i gorgonzolą, ale tu też ser pleśniowy i odpada, a ja tak lubię sery pleśniowe w połączeniu z makaronami, że nie wiem czy wytrzymam ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- zaraz zaraz, to wątek o ciąży a nie o jedzenie, zmieńmy więc temat, bo ja dziś miałam lekko i mało jeść, a jak Was czytam.....a na dodatek mozzarelle też uwielbiam, a w lodówce mam nie jedną..ale nie poddam się pokusie! o nie! ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie
![]() A u nas nuda w pracy - chyba przed długim weekendem ludzie już odpoczywają ![]() A po pracy jedziemy z małżem na zakupy i pizzę do naszej ulubionej pizzerii ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-04-30 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I mimo, że też jestem przeciwna popadaniu w paranoje w ciąży, to miękkie sery wyrzuciłam z diety i zakochałam się w serach owczych, które mi je z powodzeniem zastępują ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Rany, o mało co nie oplułam monitora ze śmiechu
![]() ![]() Cytat:
PS. Nie popadajcie w paranoję, jeśli chodzi o sery pleśniowe. Te poddawane obróbce cieplnej - zapiekane, rozpuszczane w sosie na patelni, są już bezpieczne.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-30 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przynajmiej moge powizazować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś wszystko mi dziwnie pachnie. Nie wiem dlaczego czuję chwilami spaleniznę jak z kominka, choć kominek czysty albo zapach siuśków kota, choć kota nie mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.