![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Wychodzę z Wizażu. Głowa ćmi, to nie będę się męczyć przed kompem, bo to tylko potęguje ból. Pojawię się później.
#4922 |
Zadomowienie
|
A ja dopiero wstałam, byłam wcześniej na wiażu i poszłam dalej spać
![]() No właśnie dzisiaj zaczyamy 16 tydzień ![]() ![]() Faktycznie jutro weekend i jestem przeszczęśliwa, bo jedziemy z mężem na całe 4 dni do mojego domu rodzinnego, znowu mnie mamusia podtuczy jak wiepszka ![]() nimitz już wysyłam jeszcze raz ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-29 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |||||
Rozeznanie
|
Witajcie, jesienne mamusie!
Pocieszacie mnie opowiadając o swoich skłonnościach do wzruszeń, bo ja w ogóle emocjonalna jestem, a w ciąży wszystko potrafi mnie doprowadzić do łez - szczególnie pozytywne doznania. Mąż się wtedy martwi, że coś jest nie tak, albo że bebe będzie płaczliwe ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zareagowałam tak na to mleko, bo mam w rodzinie przypadek dziecka z astmą, skazą białkową i wieloma alergiami - dopiero w 6. roku zaczęło jeść większość produktów i ogólnie chorowity przypadek. Rodzice nie są alergikami, tylko wg mnie mama trochę przedobrzała w ciąży - piła hektolitry mleka właśnie dla dzidziusia, jadła dużo serków, bo białko, czerwone mięso, bo hemoglobina, tym sposobem łatwo jest dostarczać za dużo białek w diecie, których trawienie obciąża nerki, potem miała zatrucie nerkowe, 27 kilo na plusie, problemy, no i alergiczne dziecko. Wszystko z umiarem. A propos korelacji między wagą a częstotliwością wypróżniania się, to też nie widzę związku. Przed ciążą byłam bardzo szczupła, a regularność mam codzienną. Jest to jednak chyba kwestia sposobu odżywiania się i ruchu. Cytat:
A piersi jeszcze Ci urosną ![]() Cytat:
Ja też od 4 miesiąca smaruję brzuch, biodra i pupę Fissanem. Opinie ma różne i ja skłaniam się raczej ku teorii o predyspozycjach genetycznych (a Mama pokazywała mi ostatnio małe perłowe wspomnienia po naszej ciąży ![]() Ponoć dobrze działa naprzemienny chłodno-ciepły prysznic i masaż rękawicami. Na efekty poczekamy ![]() A, i podobno naturalne oleje - migdałowy, kokosowy czy nawet oliwa z oliwek dobrze natłuszczają skórę i zapobiegają rozstępom. Nie wiem, bo nie sprawdzałam. A na deser pozostaje nam dermabrazja ![]() Cytat:
![]() ![]() Nas ginka skierowała na USG połówkowe w 18 tc - no i oprócz płci wszystko udało się zobaczyć i ocenić ![]() Ciekawe, że wg USG bebe jest 2 dni starsze od terminu ciąży wg OM ![]() ![]() ![]() Myślę o tej szkole rodzenia i myślę i widzę, że ile kobiet, tyle argumentów i opinii i każdy musi zadecydować sam. Jako osoba mało zorientowana w temacie dzieci, bez przykładu przyjaciół, rodziny z małymi dziećmi, odczuwam potrzebę asekuracji profesjonalną wiedzą, a i mąż może by skorzystał... ![]() Pięknego dnia, dziewczynki! ![]()
![]() |
#4924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zadomowienie
|
Ciesze się że książki do Was dotarły
![]() ![]()
#4926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4927 | ||||
Wtajemniczenie
|
Aliisanko Ty jesteś z Wrocławia byłaś może ostatnio w H&M, C&A albo Zara? Bo chciałam się wybrać na zakupy ciążowe do Wrocka z nadzieją, że tam bedzie więcej ciuszków ciążowych niż u mnie no i może będą fajniejsze. U mnie w H&M są tylko spodnie lniane długie i rybaczki w 3 kolorach, w innych sklepach też bieda.
A w Magnoliach są jeszcze jakieś inne sklepy z ciuchami ciążowymi? Cytat:
![]() No niestety najgorszy jest nagły przyrost albo nagły spadek centymentrów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to nie wiem czy urosły czy po prostu zrobiły się takie jędrne, pełne i bardzo kształtne ![]() ![]() Ja po słodkim nie zauważyłam, a codziennie muszę zjeść jakąś porcję słodkości, za to zaczęła się bardzo ruszać jak się dzisiaj zdenerwowałam. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-04-29 o 11:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zadomowienie
|
do mnie książeczki też dotarły - ślicznie dziękuje
dzisiaj leże w łóżeczku bo brzuszek mocno twardy od rana i prawa część biodra strasznie mnie boli, a pozatym mam male mdłości - obejżalam film - Ale jada! i od razu mi lepiej. Ktoś tu się pytał o piersi - mnie obecnie zaczynają się wylewać ze stanika D a po naciśnięciu piersi wydobywa się siara - prawie jak mućka jestem hehheehe
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do słodkiego to w moim holenderskim kalendarzu ciąży pisze, że dzieci w brzuszku lubią słodkie i nawet po kawałku czekolady czują się błogo - ja zresztą też... teraz mam non stop ochotę na czekoladę z nadzieniem mleczno karmelowym....heh...:roll eyes: napisałaś "zaczęła" ... dziewczynka? ![]() ![]() ![]() zmykam na spacer póki nie pada deszcz....trzeba dziecko przewietrzyć hahaa
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-29 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zadomowienie
|
ktoś tu pisał o wątku na którym rozmawia się o wózkach - wózkownia czy coś takiego.. gdzie go znajdę?
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4932 |
Zadomowienie
|
już znalazłam
#4933 |
Zadomowienie
|
Konspiracja nie wiem tego do końca, ale tak przeczuwam, że jestem z typu osób "nisko progesteronowych"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4934 |
Wtajemniczenie
|
Witam po długiej przerwie.
Jej, jki mam sajgon w pracy. Zrobiło się ciepło, więc non stop mam pokazy moich dzieciaków. W sobotę wróciliśmy z turnieju o 2.30 w nocy. Organizator dał d.. na całej linii. Jak można trzymać maluchy do tej godziny??? No ale jak juz zdobyły miejsce na podium to chciały odebrać puchar. To szczegół, że szły po niego pół przytomne. Off topik, ale musiałam się wyżalić. Tak mi ich było szkoda. A do tego ciągła zmiana kolejności, więc latałam a to po płytę, a to po dziecko, które trzeba było siłą wyciągnąć z toalety, bo właśnie wchodzą na scenę. Całą niedzielę się odstresowywałam, bo brzuch miałam twardy jak skała i pobolewał. Aż mąż mnie nie chciał siusiu puścić. A teraz pokazy w piątek i w sobotę. I w następnych tygodzniach również. Cóż... śezon... Dlatego mam tak malutko czasu na wizaż. ale co jakiś czas staram się zerknąć na 1-2 strony co tam u Was. I powiem Wam, że jak tak rzadziej zaglądam to czas jakby szybciej leci. Już wszystkie prawie na półmetku.Ja już w 20 tygodniu. A dopiero co się test robiło. Mam pytanie: tez Wam się wydaje, jakby było dużo cieplej niż jest w rzeczywistości? czy tylko mnie jest tak gorąco? A co do kopniakó, to moja mała kopie do południa i wieczorem zawsze. Po słodyczach jakoś nie zauważyłam większej aktywności. Ale jak sie zdenerwuję, to szaleje, aż mi brzuch się rusza. I jeszcze jedno pytanie: jak tam Wasza waga? Ile już nabrałyście? Bo jakoś nie mogę sie przyzwyczaić do tego, że to normalne przybierać na wadze.
#4935 | |
Zadomowienie
|
Czyli tak jak Perfecta Mama. Mnie starcza na 3 tygodnie.
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że prawdopodobnie dziewczynka ![]() za dwa tygodnei mamy usg połówkowe 4D więc zobaczymy czy się potwierdzi (robi je inny lekarz). Cytat:
Oj, to może ja jednak daruję sobie te zakupy, bo też zrobię ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na ostatniej wizycie (2 tygodnie temu) miałam 3 kg na plusie, nie wiem ile teraz przybyło bo wagę zostawiliśmy na naszym "porzuconym" mieszkanku, ale nawet jeśli przybyło więcej to specjalnie tego nie odczuwam. Nogi i biodra zostały bez zmian, jedyne co rośnie to brzuch (chociaż wszyscy twierdzą że i tak nie widać że to 5 miesiąc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
![]() ja dzisiaj jeszcze zasmarkana wiec tylko podczytuje co u was...ale wlasnie wzielam prysznic i jak zaczelam sie wycierac recznikiem to zobaczylam, ze sutki zaczely mi krwawic... ![]() ![]()
#4940 |
Zakorzenienie
|
Właśnie robię żeberka w miodzie
![]() ale dzisiaj u mnie ciepło ![]() ![]()
#4941 |
Wtajemniczenie
|
precious_81
w magnolii widziałam jakieś sklepy z ciuszkami dla Pań w ciąży, w H&M też się spotkałam, i kaphallu chyba, musiałabyś wejść na stronę magnolii i zobaczyć dokładnie jakie tam są sklepy ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
A to już tłumaczę, brałam duphaston tylko przez miesiąc, ponieważ ginka zauważyła że mam króciutką szyjkę macicy (teraz dokładnie tak samo jest), dlatego mi przepisała duphaston, zaraz potem zmieniłam ginka który stwierdził że skoro nic mi się nie dzieje, nie mam rzadnych krwawień ani skurczyków to mogę spokojnie odstawić i tak też zrobiłam. Teraz natomiast biorę go, ponieważ mam dokładnie taką samą sytuację, plus skurcze (twardnienie brzucholka) i do tego potwierdzony niski progesteron.
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4947 | |||
Zakorzenienie
|
Wow, ale długi spacer zrobiłam, do parku i do miasta...uf uf...teraz siedzę i odpoczywam i zajadam soczystą brzoskwinkę a potem jabłuszko...
oczywiście choć obiecałam sobie, że tego nie zrobię ( dlaczego najłatwiej łamie się obietnice dane sobie samemu?) kupiłam coś maleństwu ...no własnie z myślą o córeczce... ![]() wklejam fotkę na dowód zgrzeszenia , może mi jakąś pokutę wyznaczycie hahaha ![]() Witaj DDosiek, może trochę uważaj na siebie w całym tym zabieganiu, pozdrawiamy serdecznie i gratulujemy sukcesów! ![]() Cytat:
![]() zyczę sobie jedynie zdrowego dzieciaczka , więc każdy wynik mnie zadowoli w kwestii płci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | ||
Rozeznanie
|
Witam w upalną środę ... prawdziwe lato mamy za oknem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() Teraz jadę odebrać mojego chrześniaka z przedszkola i wieczorem do Was zajrzę.
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze nic nie kupiłam ale coś czuję, że to lada moment nastąpi ![]() ![]()
![]() |
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam jeden kremowy komplecik ( dobry i dla chłopca i dla dziewczynki) jedne śpioszki również kremowe , białą kurteczkę z kapturkiem z uszkami misia i dziś ten komplecik... poza tym kupiłam sobie stanik rozmiar większy bo mi się piersi wylewają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.