|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Noworocznie porządki u Basi :) Daisy, Collistar, Clinique,minerały: EDM, EGM, Joppa!
NIEAKTUALNE
Witam serdecznie w moim nowym wątku Najpierw kilka zasad :1.Ja odpisuję u Was, Wy odpisujcie u mnie 2. Osoby z liczbą przekupek mniejszą niż 5 lub z choć jedną negatywną wysyłają jako pierwsze. 3. Wysyłamy listem poleconym priorytetowym w umówionym wcześniej dniu. Paczki z targowiska wysyłam 1-2 razy w tygodniu, ze względu na brak czasu i cierpliwości do stania na poczcie. NA FIOLETOWO RZECZY NOWE! NA NIEBIESKO RZECZY, KTÓRE ODDAM Z ŁATWOŚCIĄ ![]() NA CZERWONO REZERWACJE! NA ZIELONO DOKŁADKI! NA SZARO WYMIENIONE! NIE SZUKAM: -ubrań; -dodatków; -biżuterii (chyba, że większe ilości srebrnej); -kosmetyków ze zużyciem większym, niż kilka testów (oprócz perfum oczywiście); -kosmetyków przeterminowanych lub w nieestetycznych/brudnych/poobdzieranych opakowaniach; -kosmetyków drogeryjnych; -błyszczyków; -lakierów do paznokci; WISHLISTA: MINERAŁY! -najjaśniejsze odcienie; -tonacja neutralna, ew wpadająca delikatnie w żółć; -największe krycie; Jak na razie służą mi dobrze, więc chętnie przygarnę: -Buff'd Biscuit; -EDM Sandy Fair Intensive PILNIE; -EDM Fawn, Fair, Fair Neutral, Golden Fair i inne najjaśniejsze odcienie w formule Intensive; Oraz pędzle wszelakie do nakładania minerałów NOWE!-najpilniejszy pędzel do podkładu; A oprócz tego: -Loreal Casting Creme Gloss odcienie brązu/ciemnego brązu- najchętniej: czekolada i jasny brąz! -paleta do Smoky Eyes najchętniej PUPA! -zielony korektor AA; -zielona baza Bourjois Lovely Base; -pryzmy Soft White; -baza MAC z filtrem +50; -kolorówka Pupa (chętnie palety) oraz zielona baza silikonowa; -puder jedwabny dr. Haushka; -wszystko co zielone pod podkład chętnie przetestuję MAZIDŁA I BU: (uzupełnię wkrótce, czego mi najbardziej trzeba : ) ); ZAPACHY: chętnie przygarnę miniaturki różnych zapachów i niektóre puste flakoniki (najlepiej 15ml); - Jil Sander STYLE PASTELS , najchętniej różowe; - Marc Jacobs Lola; - Moshino I love love; - Moshnino Hippy Fizz; -Naomi Campbell Cat Deluxe na zachomikowanie -Chantal Thomass Osez Moi; -Versace Bright Crystal; -Sexy 212 C. Herrera; -Versace Baby Rose Jeans; PIELĘGNACJA: -NOWA pielęgnacja włosów zniszczonych Kerastase, Loreal Prof, Tigi; -cała seria Loreal Prof Liss Ultime; -Clinique Pore Minimizer serum, tylko nowe; ew coś innego nowego na rozszerzone pory; -nowe płyny micelarne; -Tigi Spoil Me spray prostujący, nowy lub z niewielkim ubytkiem; -Alfaparf spray ochronny do prostowania, również nowy lub z niewielkim ubytkiem; -serum na końcówki Joanna Sekret Pereł (tylko nowe); -odżywka w sprayu Joanna Sekret Pereł (najlepiej nowa, lub z niewielkim ubytkiem); -nowa pielęgnacja cery naczynkowej i mieszanej- chętnie 3 kroki Clinique; -nabłyszczacz w sprayu Biosilk; -profesjonalne odżywki w sprayu; Pozdrawiam i zapraszam do wymianek! Basia Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2010-01-29 o 22:23 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworocznie porządki u Basi :) Daisy, Collistar, Clinique,minerały: EDM, EGM, J
Minerały:
-BIG Ivory Intensive tak lekko ponad połowa chyba, najchętniej oddam w strunie, a pudełeczko zachowam ![]() -sampel LIGHT o-glo- 2x testowany; -sampel Fairy Light Intensive- 2x testowany chyba; -sampel Fairy Light Neutral semi matte- tylko testowany; -sampel Joppa Sandstone Morning Dew Foundation- tylko testowany; -sampel EGM Theoda - tylko testowany (ale może się do niego przekonam); -sampel EGM Anastasia - tylko testowany; Próbki mineralne, dla chętnych wypiszę, co tam dokładnie jest TWARZ: -podkład Collistar Perfect Wear Foundation spf 10, odcień 01; z wymiany z tyska30, która odlała 10ml z 30ml, ja tylko testowałam; -Bell Satin Matte Mousse- 01 Natural; zużycie: tylko testowany; -Dermacol Correct Clinical Make-up- 4; zużycie: tylko testowany; -Maybelline Dream Matte Mousse Concealer- 03 Sand;zużycie: raz użyty; -puder sypki Inglot -14 , zmieszany z innymi pudrami sypkimi, taka mieszanka, oddam jako gratis do większej wymianki, średnio jasny;(nie ma na zdjęciu) -podkład Loreal Infallible Porcelain z małym ubytkiem, nie ma na zdjęciu, bo pożyczyłam koleżance; -podkład mineralny Essence nowy, z folijką, tylko zdjęłam na chwilę sitko i pacnęłam raz dla sprawdzenia koloru; z wymianki z silencio; -podkład mineralny Avon Ivory nowy z folijką, z wymiany z rypka85; USTA: -szminka Inglot- 263 cielisto- różowa- tylko testowana; -szminka Avon- Delicate Pink- ścięta nożem po kilku testach; OCZY: -Bell Mousse eyeshadow; srebrny 10; zużycie- testowany; -odsypka cienia MAC Sweet Blue; -odsypki cieni Inglot: 23 i 49; -kredka Sephora Flashy Liner Waterproof- 04 Flashy green; zużycie: niewielkie, temperowana ze 2-3 razy, ale też ciężko stwierdzić; -cienie BeYu tylko testowane, kupione w Douglasie; 2 ostatnie zdjęcia to NOWE produkty The Color Institute (nietrafiony prezent gwiazdkowy): -5 podwójnych cieni; brak czarno-białego -2 róże; -błystek; -2 szminki; -3 lakiery do paznokci; Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2010-01-29 o 21:04 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworocznie porządki u Basi :) Daisy, Collistar, Clinique,minerały: EDM, EGM, J
ZAPACHY:
-Daisy Marc Jacobs - odlewka do 10 ml, więcej nie oddam ![]() -Esprit Celebration ubytek widoczny na zdjęciu; PIELĘGNACJA: -żel pod prysznic Thalgo Men nowy; -miniaturka maseczki przeciwzmarszczkowej AA Prestige, nowa; -miniaturka lotionu Clinique 3 kroki do cery mieszanej w kierunku suchej, tylko testowany, więc praktycznie nowy, z wymianki z little.b.blue; -krem kakaowy Ziaja - kilka razy użyty, malutki ubytek; -krem nawilżający Ziaja- zużycie j.w; -krem nawilżający Avon- zupełnie nie pamiętam, czy był używany, ale bezpieczniej będzie jak powiem, że tak ![]() -krem wygładzający Got2be Smooth & chic 2-3x użyty; -Galaretka do loków Goldwell- jak dla mnie- fantastyczna dla loków, ale teraz już mi niepotrzebna, bo swoje trwale wyprostowałam a szkoda, żeby się przeterminowała Zużycie to tak ok 1/3, w porywach do połowy, ale myślę, że mniej;-pianka do włosów blond Loreal Prof- u mnie ładnie podkreślała loki zużycie też ok 1/4 chyba, brak nakrętki; -krem rozświetlający Elseve Nutri Blask- zużycie 1/4-1/3, cięzko określić; -pianka Timotei - bardzo delikatna, nadająca puszystość i lekkość- użyłam jej 2-3 razy max; -krem TIGI do loków, malutki ubytek, wraca na targowisko, ale oddam za coś extra -NOWY Casting Creme Gloss Bursztynowy Blond (najchętniej na Czekoladę lub Jasny Brąz) -glinka biała amazońska- użyta raz w niewielkiej ilości; -ekstrakt z mango; -spirulina (oddam ok pół łyżeczki); -skrobia modyfikowana (oddam do 2 łyżeczek); MASECZKI : -do stóp Foot Cooler; -do ryjka Tołpa odprężająco nawilżająca; -do ryjka Under 20 poprawiająca koloryt skóry; -do ryjka Under 20 oczyszczająca; Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2010-01-29 o 21:05 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ZACHĘCACZE
![]() -zawieszki do komórki hand-made ![]() -kolczyki z masą perłową hand-made ![]() -góra półfabrykatów, dla chętnych wypiszę co tam konkretnie jest
Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2010-01-22 o 16:03 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
DOKŁADKI i WYMIENIONE
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jaki jest odcień tego dream mousse ... Bo już oczy nie te mam i nie widzę napisu :P . ![]() Pozdrawiam. Ps widziałabyś ewentualnie coś u mnie za niego ?
![]() Zaczynam się zdrowo odżywiać ( od jutra Edytowane przez Soap_bubble Czas edycji: 2010-01-02 o 00:53 |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
-Daisy Marc Jacobs - odlewka do 10 ml, więcej nie oddam
![]() -Esprit Celebration ubytek widoczny na zdjęciu; cos u mnie? poza watkiem mam jeszcze: Lecytyna sojowa HLB7 9g 06.2010 Adenozyna 10g 12.2010 Serum żel na oczy i powieki z zielem świetlika 11.2011 Tonik migdałowy z kwasem migdałowym i hialuronowym 10ml Ekstrat antyhistaminowy 05.2010 Błoto z biosiarką 5g 12.2010 Olej (macerat) z marchwi 50 g 03.2010 Olej z pestek dyni 10g 06.2011 |
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
znalazlabnys cos u mnie za pigmenty inglota, tigi catwalk i maseczki w saszetkach?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
może cos u mnie?
puki niema opisów nappewno za góre polfabrykatów
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Basiu
znajdziesz coś u mnie za biga Ivory i sampla Fairy Light Neutral EDM?pozdrowienia
|
|
|
#11 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ogromnie duzo rzeczy mi sie u Ciebie podoba
![]() 1. sampel fairly light neutral sampel http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1262388856 - wszsytko z tego zdjecia oprocz elseve ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1262388673 - to sa cienie czy brokaty sypkie inglota? jak cienie to nie potrzebuje, jak brokaty do ciala to chetnie ![]() oprocz tego moze jedne z tych kolczykow /te na gorze - niebieskawe/ i zawieszke do komorki /ta najbardziej po prawej, z biedronka/ widzisz cos?
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
witaj, zgłaszam się po odleweczkę daisy
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisałam u Was dziewczyny
![]() Edit: Wątek gotowy
Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2010-01-02 o 16:36 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.....
jak wyceniasz kolczyki z masy perłowej? Ania
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisane
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem i pozdrawiam
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Hop
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, podobaja mi sie:
-podklad collistar -miniaturka lotionu Clinique 3, jaki kod? pozdrawiam!
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Znajdziesz coś u mnie za dwa cienie z The Color Institute ( te na dole od prawej )? Mam jeszcze trochę rzeczy poza wątkiem ![]() (odpisz tutaj bo nie mam swojego wątku, jestem tylko na mineralnym wymiankowym )
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego ... Edytowane przez wiedzma86 Czas edycji: 2010-01-02 o 22:23 |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wracam żeby pogadać o naszej ewentualnej wymianie
Zastanowiłaś się, czy chcesz oddać mi trochę Pasteli? Bo ja bardzo chętnie wysłałabym Ci dwie odsypki moich Meteorytów + jakieś minerałki za np. 15 kuleczek. Uważam, że nie masz co się obawiać ujęcia ich z Twojego pudełeczka, bo i tak raczej nie będziesz w stanie zużyć całego przez całe życie A jeśli nie chcesz oddawać dużo to będę zadowolona też z wymiany 6 kulek za 6 kulek Poza tym najchętniej przygarnęłabym też:powiedz mi tylko, ile jest tego MACa i ile jest cieni Inglot (i czy planujesz wysłać je w oryginalnych opakowaniach czy w jakichś zastępczych?)
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
paradiso perduto- odpisałam u Ciebie
wiedzma86- podoba mi się u Ciebie pędzel kabuki Pixie I chętnie coś jaśniutkiego z minerałków Dobrałabyś coś u mnie do tych cieni? Jeanne90- Pastelki pojutrze już lecą do ddiany... co do ilości MACa, nie jestem w stanie jej określić... tak delikatnie ponad pół edmowskiego sampla A inglotów oddam tak z pół łyżeczki każdego : ) W strunie je prześlę, bo nie mam plastykowych pojemniczków na stanie
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
O, a za co wymieniłaś kulki (i ile
), jeśli można wiedzieć? Bo przejrzałam Twoje i ddiany wątki, tak z ciekawości, ale nie znalazłam żadnej Waszej rozmowy![]() A nie byłabyś zainteresowana wymianą 6 moich kulek za 6 Twoich? Do tego może jeszcze wykombinowałybyśmy coś więcej? Ja bym chciała dodatkowo szminkę Inglota
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisane u Ciebie
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Minerały mam wymienione w moim wątku
Bardzo chciałabym wypróbować Pastele, jak się w nich zakocham to kupię sobie swoje, dlatego zależy mi na wymianie tych chociaż 6 kulek za 6 kulek
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisane u Ciebie
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Kulki chciałabym wymienić za kulki, pyłek zużyję bardzo szybko, a kulki starczą mi na dłuuuuugo
Chyba że wymienimy np. pyłek + szminka za podkład Joppa + miniatura tuszu?
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
-Dermacol Correct Clinical Make-up- 4; zużycie: tylko testowany;
Maybelline Dream Matte Mousse Concealer- 03 Sand;zużycie: raz użyty; MASECZKI : -do stóp Foot Cooler; do ryjka Under 20 oczyszczająca; -góra półfabrykatów, dla chętnych wypiszę co tam konkretnie jes Co bys za to chciala?
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
niestety nic u Ciebie nie znalazłam, może masz coś poza wątkiem- zerknij na moją wish listę, może coś wyszperasz u siebie
szukam:1. żel, krem do mycia twarzy bez SLS, 3. kosmetyki ziaja- pro 4. maska do włosów, 5. kosmetyki z serii avon planet spa (tylko z tej serii, innych kosmetyków avon nie szukam!!) 6. młyn miceralny, 7. płyn do demakijażu dwufazowy, |
|
|
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niestety, nic poza cieniami nie widzę dla siebie A może szukasz jakiś cieni dla siebie? Mam w czym wybierać więc mogłabym porobic odsypki Plus wszystkie jasne prochy
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
a moge proisic wyranziejsze foto polfabrykatow?
czy masz moze cos z mojej listy?
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

:
NOWE!