Mega rozczarowana "zdrowym odżywianiem" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 11:04   #1
Hurija
Przyczajenie

Mega rozczarowana "zdrowym odżywianiem"

Hej
Piszę, gdyż chcę wylać swój cały żal i jednocześnie prosić o jakieś rady

Zaczęło się normalnie - chciałam schudnąć, pozbyc się tłuszczyku na brzuchu, zgrabniej wyglądać. Ograniczyłam więc do minumum wszelkie tłuszcze, cukry i inne niezdrowe rzeczy. Zaczęłam delikatnie ćwiczyć ( 3x w tyg po 30-40 min.) Ciągnie się to już od 4-5 mies. i nic - żadnych pozytywnych rezultatów. Mało tego, wpadłam w jakąś manię liczenia kalorii, gotowania wszyskiego co "dietetyczne".
Efekt jest taki, że ani nie ważę mniej, ani nie ubyło mi centymetrów tu i ówdzie - za to mam zatrzymanie okresu, złe samopoczucie, słabe paznokcie ( pomimo, że jabłaka, marchewki i brokuły itp. były stale w moim menu i dodatkowo łykałam minerały i witaminu dla osób "odchudzających się").

Niepotrzbnie to wszystko zaczynałam. Tym bardziej, że wszystkie "indexy i liczniki" miałąm w normie.
Jeszcze rok temu jadłam wszystko i nie przejmowałam się kaloriami. Dzisiaj unikam wyjść ze znajomymi na piwo czy pizze ( bo przecież pochłonę ogromną ilość kalorii). A ważę tyle samo, wyglądam tak samo i wcale nie czuję się lepiej.

Wiem, że nie jest to motywujące dla osób rozpoczynających dietę, ale musiała się gdzieś pożalić
Hurija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 11:42   #2
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Dot.: Mega rozczarowana "zdrowym odżywianiem"

A to nie jest czasami tak, że skoro ćwiczysz 3 razy w tygodniu to ważysz tyle samo, bo tłuszcz zamieniasz na mięśnie, które też muszą ważyć?

A cm wcale nie lecą, nie poprawiła Ci się jędrność, proporcje?

Może pijesz za mało wody, jesz dużo węgli wieczorem itd. ?
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 12:13   #3
eyo
Zakorzenienie

jakoś to dla mnie nierealne
albo wcale nie jesz tak dietetycznie jak twierdzisz - tzn. np jesz same zdrowe rzeczy ale niestety jesz ich tyle, że po prostu jesteś na utrzymaniu a nie na redukcji (ewentualnie jak koleżanka wyżej wspomniałą - jesz np. mało kcal ale za to kompletnie bez zbilansowania stosunku B/T/W)
albo jesteś na coś chora - nie wiem - np. tarczyca
albo ćwiczysz tak, że zamieniasz tłuszczyk w mięśnie a mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk

no bo nie ma fizycznej siły żeby na ujemnym bilansie kcal i dodatkowo ćwicząc przez 5 miesięcy nie schudnąć

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 13:13   #4
kolorowatecza
Zakorzenienie

Jak można zamieniać tłuszczyk na mięśnie?
Przecież to dwie osobne tkanki, czyż nie?

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 13:20   #5
polny mak
Rozeznanie

dokładnie tak. Nie da się zamienić jednej na drugą. Pierw trzeba spalić tłuszcz, potem wyrzeźbić mięśnie

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 13:43   #6
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Jak można zamieniać tłuszczyk na mięśnie?
Przecież to dwie osobne tkanki, czyż nie?
no
a poza tym nie dziwie się, że straciłaś okres, włosy, paznokcie itp jak wyeliminowałaś tłuszcze wszelakie, kłania się podstawowa wiedza z zakresu nawet biologii w liceum i całe szczęście, że zdrowe odżywianie dałaś w cudzysłowie, bo coś mi się wierzyć nie chce, że ma ono coś z dbaniem o zdrowie wspólnego

poza tym "delikatnie ćwiczyć" cokolwiek miałoby to znaczyć, a kojarzy mi się z czytaniem książki na rowerze stacjonarnym- nie wystarczy

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 15:46   #7
polny mak
Rozeznanie

polecam ten filmik-wiele wyjaśnia ( 0bejrzyj do końca )

http://www.youtube.com/watch?v=i0p0bbjwjAA

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 16:43   #8
eyo
Zakorzenienie

nie miałam na myśli "fizycznego" magicznego przemieniania się komórek tkanki tłuszczowej w mięśnie
myślałam, że to na tyle oczywiste że nie trzeba tego tłumaczyć ale ok - mam na myśl fakt, że dziewczyna spala tłuszcz z komórek tłuszczowych a dzięki ćwiczeniom rozbudowuje mięśnie - przez co w ciele miejsce malejących komórek tłuszczowych zajmują rozrastajace się mięśniowe - co w skórcie można ująć - zamianą tłuszczu na mięśnie
na przyszłość będę pamiętać, że lepiej popełnić długi wywód bo niektórzy uwielbiają się czepiać słówek

--acz zaznaczę, że w powyższe też nie wierzę bo jak autorka była na ujemnym bilansie to jej się raczej żadne mięśnie nie rozbudowały bo niby z czego?
dla mnie to albo wcale nie jest dieta albo autorka jest na coś chora

15.02.2017 ♥
Stary 2011-02-23, 16:58   #9
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
nie miałam na myśli "fizycznego" magicznego przemieniania się komórek tkanki tłuszczowej w mięśnie
myślałam, że to na tyle oczywiste że nie trzeba tego tłumaczyć ale ok - mam na myśl fakt, że dziewczyna spala tłuszcz z komórek tłuszczowych a dzięki ćwiczeniom rozbudowuje mięśnie - przez co w ciele miejsce malejących komórek tłuszczowych zajmują rozrastajace się mięśniowe - co w skórcie można ująć - zamianą tłuszczu na mięśnie
na przyszłość będę pamiętać, że lepiej popełnić długi wywód bo niektórzy uwielbiają się czepiać słówek

--acz zaznaczę, że w powyższe też nie wierzę bo jak autorka była na ujemnym bilansie to jej się raczej żadne mięśnie nie rozbudowały bo niby z czego?
Masz rację w zupełności, ale uwierz mi, że są osoby, które myślą, że przez spacerowanie pół godziny raz w tygodniu zamienia im się w magiczny sposób tłuszcz w mięśnie i nie chodzi tutaj o czepianie się słówek

BLOG -
Stary 2011-02-23, 17:47   #10
Delli
Zakorzenienie

Auorko, podaj swoje przykładowe jadłospisy.
Stary 2011-02-23, 20:05   #11
kolorowatecza
Zakorzenienie

To nie jest tak, że się czepiam.
Po prostu spotkałam się z wieloma różnorakimi opiniami na ten temat i wolę dopytać o co chodzi.
Nie jestem mistrzem w dziedzinie fitnessu, dlatego też dopytuje, jeśli coś mi się nie zgadza.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 21:08   #12
Hurija
Przyczajenie

Przyznam sie bez bicia, że w sposób drastyczny ograniczyłam tłuszcze. Całkowicie zrezygnowałam z masła, oliwy, o oleju nie wspomnę. Po prostu odrzucają mnie tłuszcze w takiej "czystej" postaci. Ryb bardzo nie lubię stąd też mało kiedy pojawiały się w mojej diecie. Próbowałam z serami, ale oczy kierowały się od razu na skład i te 20 kilka gram w 100g skutecznie mnie zniechęcało.
Inna rzecz, że może rzeczywiście trochę lepszą mam kondycję, choć "objętościowo" tego nie widać

Ale najgorsze jest to, że sobie wbiłam do łba -im mniej kalorii tym lepiej!
Potrafię stać i czytać składy wszystkich szyneczek czy jogortów ( który ma mniej tłuszczu, który mniej kalorii)

A te wszystkie inne objawy wiem, że mogą być wskazywać na jakąś chorobę, ale przeraża mnie ta myśl...
Hurija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 21:08   #13
Winky
Zadomowienie

Cytat:
rozrastajace się mięśniowe
A na fitnessie wbijają, że na ujemnym bilansie nic nie ma prawo ci się rozrosnąć. To jak to w końcu jest? Chudniemy z tkanki tłuszczowej i jednocześnie tyjemy w tkance mięśniowej? trochę to nielogiczne.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 21:15   #14
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hurija Pokaż wiadomość
Przyznam sie bez bicia, że w sposób drastyczny ograniczyłam tłuszcze. Całkowicie zrezygnowałam z masła, oliwy, o oleju nie wspomnę. Po prostu odrzucają mnie tłuszcze w takiej "czystej" postaci. Ryb bardzo nie lubię stąd też mało kiedy pojawiały się w mojej diecie. Próbowałam z serami, ale oczy kierowały się od razu na skład i te 20 kilka gram w 100g skutecznie mnie zniechęcało.
Inna rzecz, że może rzeczywiście trochę lepszą mam kondycję, choć "objętościowo" tego nie widać

Potrafię stać i czytać składy wszystkich szyneczek czy jogortów ( który ma mniej tłuszczu, który mniej kalorii)

A te wszystkie inne objawy wiem, że mogą być wskazywać na jakąś chorobę, ale przeraża mnie ta myśl...
Twoja dieta leży i kwiczy, najpierw zrób coś dobrze, a potem oczekuj efektów
Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
A na fitnessie wbijają, że na ujemnym bilansie nic nie ma prawo ci się rozrosnąć. To jak to w końcu jest? Chudniemy z tkanki tłuszczowej i jednocześnie tyjemy w tkance mięśniowej? trochę to nielogiczne.
No raczej, że nielogiczne skoro nie dostarczasz tyle kalorii, ile potrzebuje Twój organizm, że musi on czerpać z zapasów to oprócz tkanki tłuszczowej czerpie przede wszystkim z mięśniowej przy źle zbilansowanej diecie i ćwiczeniach...

BLOG -
Stary 2011-02-23, 21:41   #15
Annie1441
Wtajemniczenie

Boże.. utrata tłuszczu to katabolizm tylko przy ujemnym bilansie, a budowanie mięśni to anabolizm tylko przy dodatnim. nie tak łatwo spalić tłuszcz (nie mówię tu o traceniu na wadze) jak się wydaje. często trzeba wylać z siebie tzw hektolitry potu, zawsze mnie bawi jak komuś się mają zbudować mięśnie od jakichś tam ćwiczonek. u kobiet to nie jest takie proste, często trzeba wielu lat takich regularnych ćwiczonek żeby coś było widać. co innego przy super treningu siłowym, interwałowym i zbilansowanej diecie. na moje oko dieta autorki leży i kwiczy a 30 minutowe treningi nie są spalającymi o 1000 kcal.. nie chcę być nie miła, naprawę mówię co myślę
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 21:53   #16
Edo_ergo_sum
BAN stały

GG do Edo_ergo_sum

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
Twoja dieta leży i kwiczy, najpierw zrób coś dobrze, a potem oczekuj efektów

No raczej, że nielogiczne skoro nie dostarczasz tyle kalorii, ile potrzebuje Twój organizm, że musi on czerpać z zapasów to oprócz tkanki tłuszczowej czerpie przede wszystkim z mięśniowej przy źle zbilansowanej diecie i ćwiczeniach...
a no leży i kwiczy nom ale nie można obwiniać o niewiedze jak dzisiejszy system podaje tylko bzdury...

Nie tyle co kalorii tylko danego składnika.
Jak jest mało tłuszczy a dużo węgli to oragnizm sobie dorobi z tłuszcz z węgli, jak mało węgli to oranizm dorobi sobie węgle z białka, jak mało węgli i białka to organizm zacznie czerpać własnych zasobów itd... kalorie sie nie liczą tylko ile danych składników dostarczasz, nom i body-wisdom

Edytowane przez Edo_ergo_sum
Czas edycji: 2011-02-23 o 22:15
Edo_ergo_sum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 15:30   #17
elektrownia atomowa
Wtajemniczenie

GG do elektrownia atomowa

Jestem zwolenniczką zdrowego odżywiania już od bardzo dawna. Zastanawiam się jak można wyeliminować całkowicie tłuszcze z diety? Przecież bez tłuszczy nie będziesz przyswajać witamin, bez nich nie licz na zdrowe paznokcie czy włosy. Jeśli masz tak ,,zdrowo,, się odżywiać, to lepiej rzuć to całkiem i zacznij jeść wszystko, bo wyjałowisz organizm jak ziemię w Arizonie, nabawisz się anemii i innych dolegliwości. Z tym nie ma żartów. Pamiętaj też, że zdrowe odżywianie i ruch pozbawi Cie kilogramów, ale nie nastąpi to tak radykalnie jak po zastosowaniu jakichś drakońskich diet. Ryby są bardzo zdrowe, nie powinnaś ich eliminować. Jej pasowałoby tu rozpisać kilkustronicowy wywód, bo nie posiadasz żadnych podstaw. Pewnie mleka i serów też nie jadasz? Ciekawi mnie też jak ćwiczysz.
elektrownia atomowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 11:57   #18
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Obawiam się, że wszelkich problemów narobiłaś sobie sama, bo z tego skąpego opisu wynika, że Twoja dieta to wcale nie jest zdrowe odżywianie Nie można eliminować wszelkiego tłuszczu z diety, szczególnie jeśli się nie chce jeść ryb... Zwłaszcza tych tłustych.

Dodatkowo na Twoim miejscu zajęłabym się swoim stanem psychicznym, bo wygląda to jakbyś wpadała w coraz większą obsesję na punkcie jedzenia, to nie jest normalne ani zdrowe, żeby poświęcać tyle swojej uwagi na przyglądanie się śladowym różnicom między jednym jogurtem naturalnym a drugim.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 01:18   #19
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
Masz rację w zupełności, ale uwierz mi, że są osoby, które myślą, że przez spacerowanie pół godziny raz w tygodniu zamienia im się w magiczny sposób tłuszcz w mięśnie i nie chodzi tutaj o czepianie się słówek
Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
To nie jest tak, że się czepiam.
Po prostu spotkałam się z wieloma różnorakimi opiniami na ten temat i wolę dopytać o co chodzi.
Nie jestem mistrzem w dziedzinie fitnessu, dlatego też dopytuje, jeśli coś mi się nie zgadza.
mi się wydawało, że to dość popularne określenie to też nie tłumaczyłam ale skoro tak to ok, fakt - różni ludzie mogą mieć różne dziwne pomysły i faktycznie uwierzyć w magiczne "przemienianie"

Cytat:
a przeczytałaś moją wypowiedź do końca - bo napisałam dokładnie o tym o czy wspominasz na końcu mojego wpisu
w tłuszcz nie obrastami z powietrza to i mięśnie muszą się z czego zbudować

Cytat:

no i mamy nasze magiczne wytłumaczenie
w prawidłowej diecie stosunek białek/węglowodanów/tłuszczów powinien być zbilansowany i w żadnym wypadku żadne z powyższych nie powinno być = 0..
poza tym - nie chodzi o to żeby pozbyć się tłuszczów z diety a żeby spożywać zdrowe tłuszcze

więc najpierw zorientuj się jakie jest twoje zapotrzebowanie a potem planuj dietę zamiast na ślepo pozbawiać się substancji potrzebnych każdemu człowiekowi do życia

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2011-02-26 o 01:20
Stary 2011-03-03, 11:51   #20
Ankhi
Rozeznanie

Znam dziewczynę, która jadła przez dwa miesiące tylko zwykły jogurt
( "normalne" diety nie pomagały), a NIC nie schudła. Czasami tak się zdarza.
Stary 2011-03-05, 12:08   #21
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Piszę, gdyż chcę wylać swój cały żal i jednocześnie prosić o jakieś rady

Zaczęło się normalnie - chciałam schudnąć, pozbyc się tłuszczyku na brzuchu, zgrabniej wyglądać. Ograniczyłam więc do minumum wszelkie tłuszcze, cukry i inne niezdrowe rzeczy. Zaczęłam delikatnie ćwiczyć ( 3x w tyg po 30-40 min.) Ciągnie się to już od 4-5 mies. i nic - żadnych pozytywnych rezultatów. Mało tego, wpadłam w jakąś manię liczenia kalorii, gotowania wszyskiego co "dietetyczne".
Efekt jest taki, że ani nie ważę mniej, ani nie ubyło mi centymetrów tu i ówdzie - za to mam zatrzymanie okresu, złe samopoczucie, słabe paznokcie ( pomimo, że jabłaka, marchewki i brokuły itp. były stale w moim menu i dodatkowo łykałam minerały i witaminu dla osób "odchudzających się").

Niepotrzbnie to wszystko zaczynałam. Tym bardziej, że wszystkie "indexy i liczniki" miałąm w normie.
Jeszcze rok temu jadłam wszystko i nie przejmowałam się kaloriami. Dzisiaj unikam wyjść ze znajomymi na piwo czy pizze ( bo przecież pochłonę ogromną ilość kalorii). A ważę tyle samo, wyglądam tak samo i wcale nie czuję się lepiej.

Wiem, że nie jest to motywujące dla osób rozpoczynających dietę, ale musiała się gdzieś pożalić
A czemu to ma byc motywujace czy nie dla osob rozpoczynajacych diete, skoro z tego co piszesz, Twoja dieta nijak zdrowa nie byla/nie jest?

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
A to nie jest czasami tak, że skoro ćwiczysz 3 razy w tygodniu to ważysz tyle samo, bo tłuszcz zamieniasz na mięśnie, które też muszą ważyć?

A cm wcale nie lecą, nie poprawiła Ci się jędrność, proporcje?

Może pijesz za mało wody, jesz dużo węgli wieczorem itd. ?
Bzdura. To sa dwie rozne tkanki, magicznie sie w siebie nie zamienia. Najpierw by musiala schudnac, pozniej nabrac miesni na dluzsza mete, a nie tak, ze dzis chudnie, jutro nabiera miesni

Cytat:

To tak nie dziala i jest wrecz niemozliwe. Spala tluszcz, to tez zrzuca wode i miesnie. Nie da sie jednoczesnie nabierac masy miesniowej i palic tluszczu. Ogranizm z deficytu dodatkowych miesni nie zrobi. To nie jest czepianie sie slowek, naprawde.

Cytat:
Jak pogrubione

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 12:35   #22
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

Sory za OT, ale tak przy okazji: przy zerowym bilansie tez mi nic nie urośnie? W sensie mięśni Hmm to w sumie co mi daje to, że codziennie ćwiczę hantlami? Są w ogóle jakieś plusy tego, czy bez sensu?
Creepy Ginger Watcher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 13:27   #23
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Creepy Ginger Watcher Pokaż wiadomość
Sory za OT, ale tak przy okazji: przy zerowym bilansie tez mi nic nie urośnie? W sensie mięśni Hmm to w sumie co mi daje to, że codziennie ćwiczę hantlami? Są w ogóle jakieś plusy tego, czy bez sensu?
Nie urosnie. Pewnie, ze sa plusy cwiczenia (nie tylko machania zelastwem, ogolnie) - sila, kondycja, wytrzymalosc, zdrowie, jedrnosc, dobre samopoczucie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-05, 13:50   #24
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A trening cardio na ujemnym bilansie ma sens?
Stary 2011-03-05, 15:05   #25
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
A trening cardio na ujemnym bilansie ma sens?
Tak, a czemu nie ? Aha, co rozumiesz przez cardio jeszcze?

U Ciebie to nie bilans, tylko raczej brak/dostepnosc wegli w diecie moze byc problemem, bo jestes na dukanie zdaje sie?

Stary 2011-03-05, 15:58   #26
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

A jeżeli zwiększę bilans, to jak dużo trzeba ćwiczyć, żeby poszło w mięśnie, a nie tłuszcz? Do bólu, potu, łez i zakwasów, czy lekki, codzienny trening wystarczy?
Creepy Ginger Watcher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 16:36   #27
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Tak, a czemu nie ? Aha, co rozumiesz przez cardio jeszcze?

U Ciebie to nie bilans, tylko raczej brak/dostepnosc wegli w diecie moze byc problemem, bo jestes na dukanie zdaje sie?
No tak, jestem. Więc węgli jem niewiele, zwłaszcza na fazie bezwarzywnej. Staram się wybrać sobie jakieś ćwiczenia i trochę nie wiem jak się za to zabrać i co będzie dobre, nie chcę żeby brak węgli tu mi zaszkodził.

Przez cardio rozumiem, hm, umiarkowanie intensywne ćwiczenia aerobowe, w moim przypadku prowadzone w domu bez specjalnego sprzętu, więc będzie to coś w stylu aerobicu, na dvd które mam jest to zatytułowane "cardio" więc tak mi się tu napisało Rozumiem, że żadne mięśnie mi rosnąć nie będą, skoro bilans mam ujemny, ale zwiększy się np wytrzymałość i spalę kalorie.

Wyraku, jaki Ty jesteś czujny, że wiesz, że ja na dukanie
Stary 2011-03-05, 21:04   #28
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Creepy Ginger Watcher Pokaż wiadomość
A jeżeli zwiększę bilans, to jak dużo trzeba ćwiczyć, żeby poszło w mięśnie, a nie tłuszcz? Do bólu, potu, łez i zakwasów, czy lekki, codzienny trening wystarczy?
Tj. zawsze pojdzie/zejdzie w rozne rzeczy, choc troche. Co i jak to juz zalezy od roznych rzeczy, np. co (w sensie proporacje B/T/W) i kiedy jesz, jak i kiedy cwiczysz. Ja masy nie robilem od lat, a nawet kiedy, to dosyc delikatnie i z duzo bardziej ograniczona wiedza, wiec za duzo w tym wzgledzie nie podpowiem.

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
No tak, jestem. Więc węgli jem niewiele, zwłaszcza na fazie bezwarzywnej. Staram się wybrać sobie jakieś ćwiczenia i trochę nie wiem jak się za to zabrać i co będzie dobre, nie chcę żeby brak węgli tu mi zaszkodził.

Przez cardio rozumiem, hm, umiarkowanie intensywne ćwiczenia aerobowe, w moim przypadku prowadzone w domu bez specjalnego sprzętu, więc będzie to coś w stylu aerobicu, na dvd które mam jest to zatytułowane "cardio" więc tak mi się tu napisało Rozumiem, że żadne mięśnie mi rosnąć nie będą, skoro bilans mam ujemny, ale zwiększy się np wytrzymałość i spalę kalorie.

Wyraku, jaki Ty jesteś czujny, że wiesz, że ja na dukanie
Wiesz, nawet warzywa to wegli tyle co kot naplakal. Ja osobiscie do Dukana podchodze bardzo krytycznie, nie wiem jak na tej diecie w pewnych jej fazach mozna cwiczyc. Berardi rzecze - wegle po treningu i ja z tego korzystam. Tak wiem - jakos szalenie to zapewnie nie pomoze...

Tja, nic mi nie umknie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości