|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Włosy zniszczone w połowie
Mój problem polega na tym, że mam jakby 2 rodzaje włosów.
Moje kudełki z wierzchu nie wyglądają najciekawiej - nie są mega zniszczone, ale jednak widać lekkie przesuszenie, matowość, ogólnie są nieco połamane na całej długości i szorstkie w dotyku. Typowy problem fanek farbowania, chciałoby się rzec. Tylko że pod spodem włosy są niemal idealne! Gładkie, lśniące, miłe w dotyku i zupełnie nie połamane. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest ![]() Z drugiej strony, taka sytuacja jest po użyciu odżywki prostującej i wysuszeniu. Włosy po umyciu bez tej odżywki i pozostawione do schnięcia stają się szorstką szopą. Co ja mam z nimi robić? Najchętniej używałabym odżywki, którą mi ostatnio zaaplikowała fryzjerka - miałam po niej włosy jak z katalogu fryzjerskiego, ale zapomniałam spytać o nazwę specyfiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosy zniszczone w połowie
Włosy z wierzchu są bardziej narażone na zniszczenia.
Co robić? - odżywiać. Ja na wierzchnią warstwę stosuję odżywkę b/s i w sprayu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że każdy ma takie włosy, bo te z wierzchu stanowią barierę ochronną dla tych od spodu, nie docierają do nich tak bardzo promienie słoneczne i inne negatywne wpływy środowiska, są mniej czesane itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciężko mi w to uwierzyć, ale niech Ci będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja mam identyczne włosy! Aleee.. ostatnio byłam u fryzjerki i użyła specyfiku o nazwie Krystal Milk firmy Alter-ego i były cudownie gładkie i lśniące. Myślałam że to jedwab, ale powiedziała że to są kryształy czy jakoś tak. Postanowiłam zakupić w hurtowni kosmetycznej ale niestety w Kielcach nie mogę go namierzyć. W opakowaniu jest tego 50ml, ale ma niestety wadę.. CENA .. w internetowych sklepach z przesyłką kosztuje 80zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
co zrobić? porzucić pielęgnację nałodowaną silikonami i chemią, spróbowac pielegnacji zalecanej dla kręconowłosych, bo pomaga i na proste, ale zniszczone.
tak na marginesie, skoro używasz prostującego mleczka, to pewnie będzie z Ciebie falowłosa ![]() przespaceruj się po tych linkach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam nawet używać szamponów i odżywek dla włosów kręconych (mam lekko falujące się na końcach) ale użwywam ich z tego względu , że włosy kręcone są zazwyczaj z natury bardziej " suche " , i podatniejsze na zniszczenie , więc kosmetyki do tego typu włosów z reguły są bogatsze w składniki nawilżające i odżywcze idealne moim zdaniem do każdego typu włosów.Mi na przykład łatwiej było włosy wyprostować po zastosowaniu sprayu do włosów kręconych (!) niż tego przeznaczonego do prostowania.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() malyna555, chyba właśnie coś podobnego zaaplikowała mi fryzjerka. Tyle, że to była wielka butla, nie 50ml. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
i tu jest pies pogrzebany. koło zamknięte.
fale są nieregularne i pogięte, bo włosy są źle odzywione i regularnie prostowane. fale nie mają czasu, żeby pokazac swoje piękno. zmien pielegnacje stosując sie do wskazówek w dziale dla zakręconych: faq i pigułka. Mozesz zajrzec tez na moj blog, zeby zobaczyc, jak ja sobie z tym radziłam i radzę. tez miałam podejscie do tego takie, ze fale sa be, ze trzeba naprawic je. Ze to niedoróbki, bo ani proste ani krecone. Ale zmieniłąm zdanie.
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja bym radziła Ci tak:
Kup sobie olejek rycynowy. Rozcieńcz go z oliwą z oliwek, ale nie za bardzo. Nałóż na wierzchnie włosy i najlepiej pozostaw na dłuższy czas i powtarzaj ten zabieg co dwa dni. Dobrze by było nie suszyć włosów w ogóle ani nie prostować. Może przyzwyczaj też włosy do mycia co dwudniowego i tak będzie dobrze. Stosuj też najtańsze szampony, jakieś z pokrzywą czy coś, bo one są naturalne i cena pokazuje, że nie płacisz za chemikalia ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.