|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 136
|
W³osy zniszczone w po³owie
Mój problem polega na tym, ¿e mam jakby 2 rodzaje w³osów.
Moje kude³ki z wierzchu nie wygl±daj± najciekawiej - nie s± mega zniszczone, ale jednak widaæ lekkie przesuszenie, matowo¶æ, ogólnie s± nieco po³amane na ca³ej d³ugo¶ci i szorstkie w dotyku. Typowy problem fanek farbowania, chcia³oby siê rzec. Tylko ¿e pod spodem w³osy s± niemal idealne! G³adkie, l¶ni±ce, mi³e w dotyku i zupe³nie nie po³amane. Nie mam pojêcia dlaczego tak jest ![]() Z drugiej strony, taka sytuacja jest po u¿yciu od¿ywki prostuj±cej i wysuszeniu. W³osy po umyciu bez tej od¿ywki i pozostawione do schniêcia staj± siê szorstk± szop±. Co ja mam z nimi robiæ? Najchêtniej u¿ywa³abym od¿ywki, któr± mi ostatnio zaaplikowa³a fryzjerka - mia³am po niej w³osy jak z katalogu fryzjerskiego, ale zapomnia³am spytaæ o nazwê specyfiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 976
|
Dot.: W³osy zniszczone w po³owie
W³osy z wierzchu s± bardziej nara¿one na zniszczenia.
Co robiæ? - od¿ywiaæ. Ja na wierzchni± warstwê stosujê od¿ywkê b/s i w sprayu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Wydaje mi siê, ¿e ka¿dy ma takie w³osy, bo te z wierzchu stanowi± barierê ochronn± dla tych od spodu, nie docieraj± do nich tak bardzo promienie s³oneczne i inne negatywne wp³ywy ¶rodowiska, s± mniej czesane itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 659
|
Cytat:
![]() pozdrawiam, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Cytat:
Ciê¿ko mi w to uwierzyæ, ale niech Ci bêdzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Ja mam identyczne w³osy! Aleee.. ostatnio by³am u fryzjerki i u¿y³a specyfiku o nazwie Krystal Milk firmy Alter-ego i by³y cudownie g³adkie i l¶ni±ce. My¶la³am ¿e to jedwab, ale powiedzia³a ¿e to s± kryszta³y czy jako¶ tak. Postanowi³am zakupiæ w hurtowni kosmetycznej ale niestety w Kielcach nie mogê go namierzyæ. W opakowaniu jest tego 50ml, ale ma niestety wadê.. CENA .. w internetowych sklepach z przesy³k± kosztuje 80z³
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 020
|
co zrobiæ? porzuciæ pielêgnacjê na³odowan± silikonami i chemi±, spróbowac pielegnacji zalecanej dla krêconow³osych, bo pomaga i na proste, ale zniszczone.
tak na marginesie, skoro u¿ywasz prostuj±cego mleczka, to pewnie bêdzie z Ciebie falow³osa ![]() przespaceruj siê po tych linkach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
Ja zaczê³am nawet u¿ywaæ szamponów i od¿ywek dla w³osów krêconych (mam lekko faluj±ce siê na koñcach) ale u¿wywam ich z tego wzglêdu , ¿e w³osy krêcone s± zazwyczaj z natury bardziej " suche " , i podatniejsze na zniszczenie , wiêc kosmetyki do tego typu w³osów z regu³y s± bogatsze w sk³adniki nawil¿aj±ce i od¿ywcze idealne moim zdaniem do ka¿dego typu w³osów.Mi na przyk³ad ³atwiej by³o w³osy wyprostowaæ po zastosowaniu sprayu do w³osów krêconych (!) ni¿ tego przeznaczonego do prostowania.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 136
|
Cytat:
![]() malyna555, chyba w³a¶nie co¶ podobnego zaaplikowa³a mi fryzjerka. Tyle, ¿e to by³a wielka butla, nie 50ml. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
i tu jest pies pogrzebany. ko³o zamkniête.
fale s± nieregularne i pogiête, bo w³osy s± ¼le odzywione i regularnie prostowane. fale nie maj± czasu, ¿eby pokazac swoje piêkno. zmien pielegnacje stosuj±c sie do wskazówek w dziale dla zakrêconych: faq i pigu³ka. Mozesz zajrzec tez na moj blog, zeby zobaczyc, jak ja sobie z tym radzi³am i radzê. tez mia³am podejscie do tego takie, ze fale sa be, ze trzeba naprawic je. Ze to niedoróbki, bo ani proste ani krecone. Ale zmieni³±m zdanie.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Ja bym radzi³a Ci tak:
Kup sobie olejek rycynowy. Rozcieñcz go z oliw± z oliwek, ale nie za bardzo. Na³ó¿ na wierzchnie w³osy i najlepiej pozostaw na d³u¿szy czas i powtarzaj ten zabieg co dwa dni. Dobrze by by³o nie suszyæ w³osów w ogóle ani nie prostowaæ. Mo¿e przyzwyczaj te¿ w³osy do mycia co dwudniowego i tak bêdzie dobrze. Stosuj te¿ najtañsze szampony, jakie¶ z pokrzyw± czy co¶, bo one s± naturalne i cena pokazuje, ¿e nie p³acisz za chemikalia ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.