W³osy zniszczone w po³owie - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-09-18, 10:02   #1
shani_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 136

W³osy zniszczone w po³owie

Mój problem polega na tym, ¿e mam jakby 2 rodzaje w³osów.
Moje kude³ki z wierzchu nie wygl±daj± najciekawiej - nie s± mega zniszczone, ale jednak widaæ lekkie przesuszenie, matowo¶æ, ogólnie s± nieco po³amane na ca³ej d³ugo¶ci i szorstkie w dotyku. Typowy problem fanek farbowania, chcia³oby siê rzec. Tylko ¿e pod spodem w³osy s± niemal idealne! G³adkie, l¶ni±ce, mi³e w dotyku i zupe³nie nie po³amane. Nie mam pojêcia dlaczego tak jest Macie mo¿e jaki¶ pomys³, jak doprowadziæ t± zniszczon± czê¶æ do tak fajnego stanu, jednocze¶nie nie obci±¿aj±c tych ³adnych? Obecnie od czasu do czasu u¿ywam czarnej maseczki od gliss kura (i codziennie od¿ywki prostuj±cej i czarnej w spreju), ale niewiele to daje.

Z drugiej strony, taka sytuacja jest po u¿yciu od¿ywki prostuj±cej i wysuszeniu. W³osy po umyciu bez tej od¿ywki i pozostawione do schniêcia staj± siê szorstk± szop±. Co ja mam z nimi robiæ? Najchêtniej u¿ywa³abym od¿ywki, któr± mi ostatnio zaaplikowa³a fryzjerka - mia³am po niej w³osy jak z katalogu fryzjerskiego, ale zapomnia³am spytaæ o nazwê specyfiku
shani_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-18, 10:15   #2
AnikZgr
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 976
Dot.: W³osy zniszczone w po³owie

W³osy z wierzchu s± bardziej nara¿one na zniszczenia.
Co robiæ? - od¿ywiaæ. Ja na wierzchni± warstwê stosujê od¿ywkê b/s i w sprayu.

Buty
AnikZgr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-18, 19:03   #3
Merkuria
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Wydaje mi siê, ¿e ka¿dy ma takie w³osy, bo te z wierzchu stanowi± barierê ochronn± dla tych od spodu, nie docieraj± do nich tak bardzo promienie s³oneczne i inne negatywne wp³ywy ¶rodowiska, s± mniej czesane itp. Moje w³osy te¿ takie s±, dbam o ca³o¶æ.
Merkuria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-19, 00:07   #4
KiniaaxD
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 659

Cytat:
Napisane przez Merkuria Poka¿ wiadomo¶æ
Wydaje mi siê, ¿e ka¿dy ma takie w³osy, bo te z wierzchu stanowi± barierê ochronn± dla tych od spodu, nie docieraj± do nich tak bardzo promienie s³oneczne i inne negatywne wp³ywy ¶rodowiska, s± mniej czesane itp. Moje w³osy te¿ takie s±, dbam o ca³o¶æ.
Nie wiem... ja mam wlosy calkiem normalne, nie pusza mi sie z jednej strony, i nie mam zniszczonyh do gory, wlosy mam jakby to powiedziec, rowne. Pod tym wzgledem ze nie sa na dole zdrowsze niz na gorze, nie chce sie chwalic, ale ja mam wlosy zdrowe, no i duzo odzywki uzywam, i roznych dupereli do wlosow...
pozdrawiam,
KiniaaxD jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-19, 08:56   #5
Merkuria
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Cytat:
Napisane przez KiniaaxD Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem... ja mam wlosy calkiem normalne, nie pusza mi sie z jednej strony, i nie mam zniszczonyh do gory, wlosy mam jakby to powiedziec, rowne. Pod tym wzgledem ze nie sa na dole zdrowsze niz na gorze, nie chce sie chwalic, ale ja mam wlosy zdrowe, no i duzo odzywki uzywam, i roznych dupereli do wlosow...
pozdrawiam,

Ciê¿ko mi w to uwierzyæ, ale niech Ci bêdzie Choæ fakt faktem, niektóre w³osy w ogl±danych tutaj galeriach s± naprawdê piêkne i nie wygl±daj± na takie, ale to zazwyczaj przek³ada siê na d³ugie miesi±ce w³a¶ciwej pielêgnacji, albo super grubych i mocnych w³osów z natury. Co nie zmienia faktu, ¿e przede wszystkim na wierzchnie partie w³osów id± niekorzystne wp³ywy ¶rodowiska i wiêkszo¶æ kobiet na ¶wiecie tak± ró¿nicê mo¿e zauwa¿yæ, a je¿eli zmiany s± du¿e nale¿y odpowiednio pielêgnowaæ (zreszt± w ogóle nale¿y )
Merkuria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-19, 12:10   #6
malyna555
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Ja mam identyczne w³osy! Aleee.. ostatnio by³am u fryzjerki i u¿y³a specyfiku o nazwie Krystal Milk firmy Alter-ego i by³y cudownie g³adkie i l¶ni±ce. My¶la³am ¿e to jedwab, ale powiedzia³a ¿e to s± kryszta³y czy jako¶ tak. Postanowi³am zakupiæ w hurtowni kosmetycznej ale niestety w Kielcach nie mogê go namierzyæ. W opakowaniu jest tego 50ml, ale ma niestety wadê.. CENA .. w internetowych sklepach z przesy³k± kosztuje 80z³ ale ja szczerze polecam i sama w koñcu zakupiê
malyna555 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-20, 07:50   #7
mysia m
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 020

co zrobiæ? porzuciæ pielêgnacjê na³odowan± silikonami i chemi±, spróbowac pielegnacji zalecanej dla krêconow³osych, bo pomaga i na proste, ale zniszczone.

tak na marginesie, skoro u¿ywasz prostuj±cego mleczka, to pewnie bêdzie z Ciebie falow³osa

przespaceruj siê po tych linkach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086
Stary 2011-09-20, 09:50   #8
Marijuana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 110

Cytat:
Napisane przez mysia m Poka¿ wiadomo¶æ
co zrobiæ? porzuciæ pielêgnacjê na³odowan± silikonami i chemi±, spróbowac pielegnacji zalecanej dla krêconow³osych, bo pomaga i na proste, ale zniszczone.

tak na marginesie, skoro u¿ywasz prostuj±cego mleczka, to pewnie bêdzie z Ciebie falow³osa
Ja zaczê³am nawet u¿ywaæ szamponów i od¿ywek dla w³osów krêconych (mam lekko faluj±ce siê na koñcach) ale u¿wywam ich z tego wzglêdu , ¿e w³osy krêcone s± zazwyczaj z natury bardziej " suche " , i podatniejsze na zniszczenie , wiêc kosmetyki do tego typu w³osów z regu³y s± bogatsze w sk³adniki nawil¿aj±ce i od¿ywcze idealne moim zdaniem do ka¿dego typu w³osów.Mi na przyk³ad ³atwiej by³o w³osy wyprostowaæ po zastosowaniu sprayu do w³osów krêconych (!) ni¿ tego przeznaczonego do prostowania.
Stary 2011-09-20, 10:19   #9
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marijuana Poka¿ wiadomo¶æ
Ja zaczê³am nawet u¿ywaæ szamponów i od¿ywek dla w³osów krêconych (mam lekko faluj±ce siê na koñcach) ale u¿wywam ich z tego wzglêdu , ¿e w³osy krêcone s± zazwyczaj z natury bardziej " suche " , i podatniejsze na zniszczenie , wiêc kosmetyki do tego typu w³osów z regu³y s± bogatsze w sk³adniki nawil¿aj±ce i od¿ywcze idealne moim zdaniem do ka¿dego typu w³osów.Mi na przyk³ad ³atwiej by³o w³osy wyprostowaæ po zastosowaniu sprayu do w³osów krêconych (!) ni¿ tego przeznaczonego do prostowania.
bardzo trafna sugestia
Stary 2011-09-21, 15:34   #10
shani_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 136

Cytat:
Napisane przez mysia m Poka¿ wiadomo¶æ
No tak, loczków nie mam, ale fale owszem. Niestety s± niezbyt ciekawe - to znaczy nie wygl±daj± jak te ³adne fale, tylko s± nieregularnie powyginane. Dlatego te¿ wola³abym nie rezygnowaæ z kosmetyków prostuj±cych (prostownicê odstawi³am ju¿ dawno i nie ¿a³ujê). Staram siê je od¿ywiaæ maskami do w³osów mocno zniszczonych, od d³u¿szego czasu ³ykam te¿ preparaty typu skóra-w³osy-paznokcie, ale póki co efektów brak.

malyna555, chyba w³a¶nie co¶ podobnego zaaplikowa³a mi fryzjerka. Tyle, ¿e to by³a wielka butla, nie 50ml.
shani_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-23, 08:28   #11
mysia m
Zakorzenienie

i tu jest pies pogrzebany. ko³o zamkniête.

fale s± nieregularne i pogiête, bo w³osy s± ¼le odzywione i regularnie prostowane. fale nie maj± czasu, ¿eby pokazac swoje piêkno.

zmien pielegnacje stosuj±c sie do wskazówek w dziale dla zakrêconych: faq i pigu³ka. Mozesz zajrzec tez na moj blog, zeby zobaczyc, jak ja sobie z tym radzi³am i radzê. tez mia³am podejscie do tego takie, ze fale sa be, ze trzeba naprawic je. Ze to niedoróbki, bo ani proste ani krecone. Ale zmieni³±m zdanie.
Stary 2011-09-25, 08:37   #12
YourNightMare_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Ja bym radzi³a Ci tak:
Kup sobie olejek rycynowy. Rozcieñcz go z oliw± z oliwek, ale nie za bardzo. Na³ó¿ na wierzchnie w³osy i najlepiej pozostaw na d³u¿szy czas i powtarzaj ten zabieg co dwa dni. Dobrze by by³o nie suszyæ w³osów w ogóle ani nie prostowaæ. Mo¿e przyzwyczaj te¿ w³osy do mycia co dwudniowego i tak bêdzie dobrze. Stosuj te¿ najtañsze szampony, jakie¶ z pokrzyw± czy co¶, bo one s± naturalne i cena pokazuje, ¿e nie p³acisz za chemikalia

Oraz chudnê z 73 na 55 - od 01/09/2011 Mile widziane porady i s³owa wsparcia

Olejek na w³osy: 03/09/2011r
Olejek na pazurki: 03/09/2011r
Olejek na rzêsy: 17/06/2010r
YourNightMare_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-25, 11:30   #13
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
Napisane przez shani_ Poka¿ wiadomo¶æ
Mój problem polega na tym, ¿e mam jakby 2 rodzaje w³osów.
Moje kude³ki z wierzchu nie wygl±daj± najciekawiej - nie s± mega zniszczone, ale jednak widaæ lekkie przesuszenie, matowo¶æ, ogólnie s± nieco po³amane na ca³ej d³ugo¶ci i szorstkie w dotyku. Typowy problem fanek farbowania, chcia³oby siê rzec. Tylko ¿e pod spodem w³osy s± niemal idealne! G³adkie, l¶ni±ce, mi³e w dotyku i zupe³nie nie po³amane. Nie mam pojêcia dlaczego tak jest Macie mo¿e jaki¶ pomys³, jak doprowadziæ t± zniszczon± czê¶æ do tak fajnego stanu, jednocze¶nie nie obci±¿aj±c tych ³adnych? Obecnie od czasu do czasu u¿ywam czarnej maseczki od gliss kura (i codziennie od¿ywki prostuj±cej i czarnej w spreju), ale niewiele to daje.

Z drugiej strony, taka sytuacja jest po u¿yciu od¿ywki prostuj±cej i wysuszeniu. W³osy po umyciu bez tej od¿ywki i pozostawione do schniêcia staj± siê szorstk± szop±. Co ja mam z nimi robiæ? Najchêtniej u¿ywa³abym od¿ywki, któr± mi ostatnio zaaplikowa³a fryzjerka - mia³am po niej w³osy jak z katalogu fryzjerskiego, ale zapomnia³am spytaæ o nazwê specyfiku
Ja bym radzi³a przede wszystkim odstawiæ czarnego Gliss Kura w sprey'u bo ma alkohol i generalnie doedukowanie sie w temacie sk³adów kosmetyków..
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.