![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Grudniowe różności - kosmetyki, lakiery, suplementy
WĄTEK NIEAKTUALNY
Witam w moim wymiankowym wątku. Preferuję wysyłkę listem poleconym, ekonomicznym, w kopercie bąbelkowej lub InPostem. Jestem również chętna na wymianę osobistą, w Tarnowie lub Krakowie. Jeśli coś jest niejasne, potrzebujesz więcej lub dokładniejsze zdjęcia, pisz śmiało, chętnie wszystko wyjaśnię i doślę zdjęcia. czarny - dostępne pomarańczowy - rezerwacja szary - wymienione Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2014-02-02 o 14:18 Powód: zamknięcie wątku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe różności - kosmetyki, lakiery, suplementy
1. TWARZ:
* Sun Ozon sensitive, mleczko filtr 50, 50 ml - użyty 2 razy * Bourjois, woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu 250 ml – troszkę mniej niż 1/2 * Be Beauty, płyn micelarny do demakijażu i tonizacji 200 ml – nowy AnnBlus * Cetaphil MD Dermoprotektor do twarzy i ciała – odlewka do mniejszej buteleczki 29 ml * Isana Med krem na noc z mocznikiem - 2/3 opakowania * Alterra Aloe Vera krem na dzień 50 ml - więcej jak 1/2 2. WŁOSY: * Joico, odżywka do włosów farbowanych 300 ml – ciężko ocenić, zostało może z 40-50 ml * Szampon Eco Cosmetics pielęgnacyjny z liściem oliwnym i malwą 200 ml – nowy (pomyliłam szampony do zdjęcia, oddaję pielęgnacyjny nie zwiększający objętość) * Dabur Amla Jasmine, olej do włosów jaśminowy 200 ml – 70 /75% nie mogę znaleźć daty ważności na butelce Chilli Pepper * Aphogee, Keratin 2 Minutes Reconstructor 237 ml – połowa buteleczki, produkt nie posiada daty ważności – info od producenta 3. CIAŁO: * Johnson's krem do rąk 100 ml – zostało 75 ml * Secret powder fresh, antyperspirant, 96g - nowy * Szampon Pert Plus, Classic Clean 2w1, 50 ml – nowy * Yves Rocher, żel pod prysznic Yellow Peach 50 ml – nowy * Dr Scholl's, preparat na odciski i modzele, nieotwierany, data ważności 10.2013 (dorzucę do wymianki) 4. NATURALNA PIELĘGNACJA: * Olej ze słodkich migdałów 100 ml – zostało 50 ml * Olej ze słodkich migdałów 60 ml - nowy * Olej z czarnuszki 60 ml - nowy (tylko za coś z wish), całość lub odlewka - rezerwacja * Deo kryształ 60g – naturalny dezodorant – nowy, maźnięty jedynie na dłoni ** Olej sezamowy/lniany/z pestek dyni tłoczone na zimno - odlewki po 50 lub 100 ml (zdjęcie post 5) 5. PÓŁPRODUKTY: * ZSK, witamina C, kwas askorbinowy 20 g – użyty raz do serum, data ważności 12.2013 (gratis) * ZSK, Peeling ze skały wulkanicznej 50 ml – użyty raz * Buteleczki z ciemnego szkła na serum 10 ml – nowe * Woda do iniekcji do serum z wit. C, 5 ml – nowe * Zielony Klub, Betaina - próbka * ZSK peeling z nasion bzu czarnego – próbka * ZSK kwas salicylowy 20 g – zostało ok. 1/2, data ważności 12.2013 (gratis) * Zielony Klub, zapachy kosmetyczne do wyrobu domowych mazideł, próbki 0,5 ml – nowe Francuska Wanilia; Płatki, Mleko i Marcepan; Czerwone Granaty http://zielonyklub.pl/olejki-zapachowe.html 6. PÓŁPRODUKTY tylko w formie odlewek, ilość do ustalenia: * Beautyever, Gliceryna roślinna * Zielony Klub, Polysorbate 80 * ZSK, Emulgator SLP * Beautyever, Mocznik * Zielony Klub, Masło SHEA – 50 g Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2014-01-29 o 00:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
1./2. KOLORÓWKA:
* Almay clear complexion, kolor neutral 400, 30ml - około 80% * L'oreal true match powder n1 soft ivory, niewielki ubytek, pudełko trochę wytarte od noszenia w torebce * Bell, róż nr 4, maźnięty ze 2 razy * Diadem, róż do policzków nr 08, nieużywany ale cały połamany ![]() * Vollare, Egyptian Earth, puder w kulkach nr 3, maźnięty dla sprawdzenia koloru * Essence Long Lasting kredka do oczu, 02 Chot Chocolate - użyta ze 2-3 razy * Eveline kredka do oczu, kolor grey - użyta 1 raz * Lusterko do torebki * Rimmel, szminka w kolorze Airy Fairy 070 - używana * Lip Smacker Skittles, Mango Tangelo, błyszczyk, 5,9 ml - 3/4 opakowania * Lip Smacker Tropical, błyszczyk - użyty 2-3 razy * LP Barq's * LP Fanta Orange * LP Watermelon LP są nowe i nieużywane, jednak kilkukrotnie otwierane do powąchania, więc powierzchnia balsamów jest porysowana od zamykania ![]() * Sierra Bees, balsam do ust, granat - nowy, odkręcony do powąchania 3. ZAPACHY: * Delights, delikatna mgiełka do ciała, Sweet Pea, 236 ml - 2/3 buteleczki * Mgiełka Bath & Body Works 88 ml Japanese cherry blossom - ubytek 1 cm, * Mgiełka Bath & Body Works 88 ml Japanese cherry blossom - 1/2 opakowania * Mgiełka bodycology Exotic cherry blossom 59 ml – niewielki ubytek * Olejek zapachowy, Home&You, Jagodowa Polana 8 ml – nowy * Olejek zapachowy, Home&You, Lawendowy - 1/2 buteleczki 4. POZOSTAŁE: * Amerykańskie mydła w kostce: Irish Spring, Olay, Coast – nowe, posiadam ich bardzo wiele * Pasta do zębów Crest 99 g – nowa * Płyn do płukania ust SCOPE 44 ml – nowy, zerwana folijka z zakrętki * Eco Cosmetics, skoncentrowany płyn do płukania jamy ustnej z czarnuszką, zrobię odlewkę (stosuje się 3-7 kropli na szklankę wody) * Meridian, Bzyk Factor, opaska odstraszająca komary, 120 h działania – nowa 5. PĘDZLE: wymiana ELFa i ET tylko i wyłącznie za inne dobre pędzle - np. Hakuro/ Real Techniques do pudru i różu/brązera! * ELF do pudru - użyty raz * Ecotools: do różu, cieni, eyelinera/brwi, szczoteczka/grzebyk do brwi i rzęs - użyte kilka razy * Infinity do cieni - nowy 6. LOREAL tusz Voluminous Million Lashes 655 kolor Black Brown - nowy, wymiana tylko i wyłącznie za inny nowy tusz Loreal lub Max Factor w kolorze czarnym! Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2014-01-29 o 00:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
LAKIERY DO PAZNOKCI- wszystkie użyte 2, max. 3 razy:
1. Nail Tek Xtra – świeży, machnięty ze 3 razy obficie, nie mogę dostać u siebie bazy, więc chętnie wymienię ale tylko za coś wish 2. Cliche Metal, szary, 11 ml Eveline Happy colours nr 605, szary, 4,5 ml Safari zielono-niebieski 12 ml Lovely Gloss like gel nr 110, zielony ala mięta, 8 ml Risque Menta, jasna zieleń, 8 ml DOR 61/1, zielony ala mięta 9 ml Simple Beauty Mini nr 312, zielony 3. Bell Glam Wear nr 442, beż z lekkim połyskiem, 10 g Vollare nr 17, mocny róż, 10 ml DOR nr 49, pomarańczowy, 9 ml Simple Beauty nr 182, brzoskwiniowy, 11 ml Miss sporty Lasting Colour nr 375, róż perłowy, 7 ml Wibo Gel Like Theoleskaaa, jasny róż, 8,5 ml Chilli Pepper Orly Nailtrition, perłowa odżywka do paznokci 5,3 ml 4. Savina 18,5 ml DOR French Manicure, 9 ml Safari, 12 ml Cliche Baby, 11 ml Editt Cosmetics Expressive, 10 ml Eveline French Manicure Rose nr 569, 12 ml - przeterminowany, ale konsystencja bez zmian, dorzucę za darmo do wymianki Butterfly Life Style nr 35, 11 ml 5. OZDOBY DO PAZNOKCI: *woreczki strunowe: kupione na allegro, większość nigdy nie używana brokaty: gruby zielony, niebieski; 'opiłki': różowe, białe z połyskiem różowym, srebrne; kółeczka z dziurką: czarne, przezroczyste, srebrne z różowym paskiem, przezroczyste z różowym połyskiem, fioletowe; cyrkonie: kwiatuszki, serca, okrągłe, okrągłe różowe; sześcioboki bezbarwne z różowym połyskiem, czarne wstążeczki, kółka: srebrne, fioletowe, różowe. * pojemniczki: buliony: różowy, kremowy; brokat srebrny, suszone kwiatki: niezapominajki i jakieś białe (wybiorę kilka ładnych sztuk). Dokładka: 6.Eveline miniMAX kolor 801 - pomalowany 2 razy Chilli Pepper Eveline miniMAX kolor 808 - pomalowany raz COVERGIRL kolor 150, 11 ml - pomalowany raz Chilli Pepper 7. PILNIKI: Pilniczki papierowe, bloki - wszystkie nowe, trochę porysowane, bo leżą razem w jednym opakowaniu Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2014-01-29 o 00:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
SUPLEMENTY/TABLETKI:
* Meridian, Chlorella - Super Alga 1200 sztuk, zostało ok. 1000, oddam całość lub część, otwarte w październiku * Witamina B12, Target, 500 mcg, 100 tabletek - zostało 73 * Meridian, Spirulina 700 tabletek – nowa * Młody jęczmień sproszkowany 100%, Aura, 200g – nowy * Herbapol, Piękne włosy 2 op. - nowe, bardzo fajny skład * Batom, Stewia, naturalny słodzik w płynie 60 ml – nowy * NOW, Witamina E, mixed tocopherols, 60 kapsułek żelowych - nowy * IBUPROFEN, Equate, tabletki 200 mg, 250 sztuk, oryginalnie zamknięte – 07/2014 wybaczcie ceny, produkty są nowe i nie chcę obdzierać niepotrzebnie opakowania SPOŻYWKA: * Kawa ziarnista Starbucks, Dark, 1,13 kg – zostało 0,82 kg, dla nas za mocna, rozsypię na mniejsze porcje wykrasana * Kardamon mielony 50 g – nowy (posiadam też niemielony – można pytać) * BIO napój czekoladowy w proszku o smaku karmelowym 250 g – zostało ok. 1/2 * Kamis, przyprawa w młynku do kawy i deserów – ubytek minimalny * Delux syrop o smaku karmelowym do kaw i deserów – odlewka * Victoria's syrop barmański do kaw i drinków KOKOS - odlewka PASTY * Pasta do zębów zielona herbata z miętą 75 ml Urtekram, bez dodatku fluoru - nowa (z moich zapasów, oddam tylko za coś super) * Pasta do zębów NOW z ksylitolem, 181 g - używana, zostało ok. połowę, nie polubiłyśmy się, a że niedostępna w PL to może ktoś inny skorzysta DOKŁADKI * Paletka do brwi Catrice, używana - zużycie jasnego koloru ok. 1/4, ciemniejszy użyty kilka razy wykrasana * Depilator Braun Silk Epil Super Soft Plus, dostałam od koleżanki jako nówkę, przeleżał długo w szafie, wypróbowany 2 razy, jednak nie dla mnie te tortury ![]() * Telefon Nokia Xpress Music, bodajże 5130 (rozładowany i nie mam jak sprawdzić modelu), simlock amerykański T-mobile, u mnie w mieście chcą za dużo za zdjęcie simlocka, więc jeśli ktoś wie jak to zrobić to chętnie wymienię * Equate, NiteTime - płyn przeciwko bólom, gorączce, katarowi itd, 355 ml - nowy, 01.2015 * IBUPROFEN, Equate, tabletki 200 mg, 250 sztuk, NOWY– 07/2014 * IBUPROFEN 200 MG, WELBY, 100 TABLETEK - 04.2014 - NOWY * Aspiryna 325 mg, 140 tabletek - NOWA, dobra na ból, a jeszcze lepsza do maseczki aspirynowej * Aspiryna, Equate, 325 mg, początkowo 100 tabletek, używam do maseczki, mogę oddać połowę * ASPIRYNA BAYER, low dose 81 MG - 4/2015 - zostało 19 z 32 tabletek - dobra na serce 13.01.2014 * Olej ze słodkich migdałów 100 ml, nowy * Green Pharmacy, Jaskółcze ziele, krem do rąk i paznokci - nowy, folijka zabezpieczająca zerwana dla powąchania zapachu * Urtekram, Ekologiczny szampon z glinką 250 ml - 1/4 opakowania * Żel nawilżający i do masażu Preventivo, Rossmann, 100 ml - ubytek kilku pompek, otwarty kilka dni temu, ważny 3 miesiące - bardzo dobrze nawilża i nie podrażnia, jednak już mi niepotrzebny - oddam za drobiazg * AA, nawilżający krem ochronny z efektem wygładzenia SPF 15, do cery suchej - świeżutki, ubytek jednego testu na powierzchni * Wenza - wosk pszczeli, do mazideł - oddam 1/4 lub połowę ramki (na zdjęciu 1/4 wielkości) * Kawa ziarnista Starbucks, Dark, 1,13 kg - świeża, nowa, oryginalnie zapakowana, jako całość (nie lubię jej, ale nie oddam za byle co, cena to ok. 100 zł / 250 g w Starbuck'u to 25-28 zł /) * Głośniki Creative 5 + subwoofer (?), prawie nieużywane ![]() 24.01.2014 ODLEWKI oleje tłoczone na zimno (przeznaczenie zarówno spożywcze jak i kosmetyczne - polecane na biochemii, szczególnie sezam z Oleofarmu): * Olej sezamowy (mocny zapach sezamu) * Olej z pestek dyni * Olej lniany * Żel aloesowy Mill Creek - też chętnie odlewka, bo sama nie zużyję całości ![]() 28.01.2014 - naklejki na paznokcie (za darmo) - płytki do wzorków + stempelek - ciemny cień z paletki do brwi Essence (jasny zmiażdżył mi się w podróży - oddam za darmo) Lakiery: - Verona bezbarwny - wzmacniający - Eveline 8w1 - Golden Rose with Protein 326 - Catrice 20, Meet Me At Coral Island - Miss Sporty 400 - Eveline miniMAX 808 - Bell french z lekkim połyskiem - Eveline Happy colours 566 (przeterminowane, ale konsystencja ok - gratis): - Eveline Holografic 406 i 401, żółty DOR, Miss Selene 112 Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2014-01-29 o 00:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Coś u mnie za:
Olej ze słodkich migdałów 60 ml - nowy ZSK, Peeling ze skały wulkanicznej 50 ml – użyty raz ZSK peeling z nasion bzu czarnego – próbka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Hej, coś u mnie za Secret i Dabur?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
COS U MNIE ZA
: Amerykanskie mydła w kostce pasta do zebow crest mgiełka bbw cherry blossom nowey dezodorant sexret deo krysztal kawa starburks syrop barmanski syrop delux karmelowy kamis w młynku kardamon mielony ibuprofen ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za:
Szampon Pert Plus, Classic Clean 2w1, 50 ml – nowy * Yves Rocher, żel pod prysznic Yellow Peach 50 ml – nowy pasta do zebow crest mydelka
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
coś u mnie za:
* Delights, delikatna mgiełka do ciała, Sweet Pea, 236 ml - 2/3 buteleczki * Mgiełka Bath & Body Works 88 ml Japanese cherry blossom - 1/2 opakowania ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Coś za:
* Be Beauty, płyn micelarny do demakijażu i tonizacji 200 ml – nowy * Yves Rocher, żel pod prysznic Yellow Peach 50 ml – nowy * Amerykańskie mydła w kostce: Irish Spring, Olay, Coast – nowe, posiadam ich bardzo wiele * Pasta do zębów Crest 99 g – nowa * Herbapol, Piękne włosy 2 op. - nowe, bardzo fajny skład * IBUPROFEN, Equate, tabletki 200 mg, 250 sztuk, oryginalnie zamknięte – 07/2014 * Kawa ziarnista Starbucks, Dark, 1,13 kg – zostało 0,82 kg, dla nas za mocna, rozsypię na mniejsze porcje * Kamis, przyprawa w młynku do kawy i deserów – ubytek minimalny * Delux syrop o smaku karmelowym do kaw i deserów – odlewka * Victoria's syrop barmański do kaw i drinków KOKOS - odlewka ??? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
cos w moich watkach ?
* Aphogee, Keratin 2 Minutes Reconstructor 237 ml – połowa buteleczki, produkt nie posiada daty ważności – info od producenta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Przekupka: 75 pkt / 100% pozyt.
|
* Bourjois, woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu 250 ml – troszkę mniej niż 1/2
* Be Beauty, płyn micelarny do demakijażu i tonizacji 200 ml – nowy * Olej ze słodkich migdałów 60 ml - nowy * Olej z czarnuszki 60 ml - nowy (tylko za coś z wish), całość lub odlewka Cos u mnie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
znajdziesz cos u mnie? dużo mi się u Ciebie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
cos u mnie za plyny miceralne lub/i jasminowy olej do wlosow?
ZAPRASZAM DO OBU WĄTKÓW: kosmetyki i bizu:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47769300 ciuchy stary - ale dużo rzeczy wciąż na wymiane: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=776125 NOWY: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post51932623 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
cś u mnie za micel bourjois i bebeauty oraz * Batom, Stewia, naturalny słodzik w płynie 60 ml – nowy
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
za palete Sleek chciałabym * Olej z czarnuszki 60 ml - nowy (tylko za coś z wish), całość lub odlewka- caly. Gdzie jest na zdjeciu? I jaka jest dokladnie jego data?
Ps. Wiem, ze nie masz paletki na liscie zyczen, ale moze sie skusisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
coś u mnie za
NOW, Witamina E, mixed tocopherols, 60 kapsułek żelowych - nowy ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
podoba mi sie bardzo duzo rzeczy,
wybacz ze tak ogólnie ale jakbys zerknęła czy wogole cos Ci sie spodoba u mnie to chetnie wypisze tą liste rzeczy które mi się podobaja ![]()
![]() |
#22 |
koci świat
|
hej
![]() Deo kryształ 60g – naturalny dezodorant – nowy, maźnięty jedynie na dłoni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
cos u mnie za amle, olej migdałowy i sezamowy
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Coś za:
* Bourjois, woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu 250 ml – troszkę mniej niż 1/2 * Cetaphil MD Dermoprotektor do twarzy i ciała – odlewka do mniejszej buteleczki 29 ml * Olej ze słodkich migdałów 60 ml - nowy * Olej z czarnuszki 60 ml - nowy (tylko za coś z wish), całość lub odlewka * ZSK, Peeling ze skały wulkanicznej 50 ml – użyty raz? ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Przekupka: 135 pkt / 100% pozyt.
|
cos za ?
* Szampon Eco Cosmetics pielęgnacyjny z liściem oliwnym i malwą 200 ml – nowy (pomyliłam szampony do zdjęcia, oddaję pielęgnacyjny nie zwiększający objętość) * Aphogee, Keratin 2 Minutes Reconstructor 237 ml – połowa buteleczki, produkt nie posiada daty ważności – info od producenta * Yves Rocher, żel pod prysznic Yellow Peach 50 ml – nowy * Kamis, przyprawa w młynku do kawy i deserów – ubytek minimalny * LP Watermelon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie?
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
* Szampon Eco Cosmetics pielęgnacyjny z liściem oliwnym i malwą 200 ml – nowy (pomyliłam szampony do zdjęcia, oddaję pielęgnacyjny nie zwiększający objętość)
* Dabur Amla Jasmine, olej do włosów jaśminowy 200 ml – 70 /75% nie mogę znaleźć daty ważności na butelce * Aphogee, Keratin 2 Minutes Reconstructor 237 ml – połowa buteleczki, produkt nie posiada daty ważności – info od producenta mam poza watkiem paletkę mua |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Coś u mnie za:
Mgiełka Bath & Body Works 88 ml Japanese cherry blossom - ubytek 1 cm Szampon Eco Cosmetics pielęgnacyjny z liściem oliwnym i malwą 200 ml – nowy (pomyliłam szampony do zdjęcia, oddaję pielęgnacyjny nie zwiększający objętość) ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.