|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
związek a przyjaźń.
Witam, jestem z chłopakiem ponad 6 miesięcy. Jest nam razem dobrze i nam na sobie zależy. Wszystko byłoby idealnie gdyby nie moja 'przyjaciółka'. Problemy zaczęły się w te wakacje. Znalazłam zajęcie które zajmowało mi 2 dni w tygodniu od rana do wieczora. Gdy w te dni nie mogłam wyjść słyszałam liczne zarzuty i obwinianie ze strony koleżanki. Niby nasza przyjaźń się przez to sypie, a gdy znajdę chwilę wolnego czasu to spędzam go z chłopakiem i ją mam gdzieś. To nieprawda. Fakt, kiedys spędzałyśmy ze sobą każdą wolną chwilę ale teraz muszę dzielić czas. Nadal się z nią spotykam, ale tylko gdy ona chce się umówić a ja mówię ze mam już plany to się obraża i podejrzewam że obgaduje mnie do innej koleżanki. Ostatnio jej się ostro postawiłam i stwierdziłam że jak dalej tak będzie to koniec naszej znajomości. Moje pytanie brzmi czy warto? Co mam robić?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
mOLDerator
|
Dot.: związek a przyjaźń.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Pogadaj z nią jeszcze bo chyba nie ma sensu rezygnować z takiej znajomości przez niedogadanie się. Skoro masz 2 dni w tyg zajete to pozostaje Ci 5 dni - czyli możesz np. W każdy poniedziałek i piątek widzieć się z przyjaciółką, a w pozostałe 3 dni z chłopakiem. Przedstaw jej taki mniej więcej plan i zobacz czy jej pasuje. Trzeba szukać kompromisów
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Staram się szukać kompromisów. Tylko gdy jej coś zapropouje ona twierdzi że nie może, a gdy tylko ja mam coś zaplanowane odzywa się i co? Nie mogę się z nią spotkać, więc pojawiają się pretensje i obwinianie. Teraz nawet doszło do tego, że próbuje przeciągnąć naszą wspólną przyjaciółkę na swoją stronę, opowiadając jaka to ja jestem okropna, a jeszcze nie tak dawno mówiła mi co ona wyprawia...
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tym bardziej jest mi przykro bo widziałam co napisała do koleżanki. "Żałuję że starałam się aby się poznali. Wtedy cały czas miałabym ją dla siebie" To chyba smutny koniec.. Edytowane przez moustachex Czas edycji: 2014-08-15 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ach, i zapytam jeszcze (choć w tej sytuacji może nie mieć to sensu): nie macie jakiejś tzw. "paczki", w której moglibyście się spotykać (oczywiście co jakiś czas) wszyscy - Ty, Twój chłopak, przyjaciółka, ktoś jeszcze...? To by znacznie ułatwiło sprawę. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-08-15 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co by było gdyby ona kogoś poznała i zaczełaby się z nim spotykać? Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak na przyszłość: nie ma w takiej konstrukcji językowej jak "odgadywanie do kogoś". Jesteś jakby co obgadywana (a dokładniej to "obmawiana") przed kimś / z kimś. ![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ona mnie tak traktuje, gdy ostatnio sprzeciwiłam się i powiedziałam koniec z Twoimi nieuzasadnionymi pretensjami, stwierdziła że to moja wina i wg niej w tym momencie nastąpił koniec naszej przyjaźni. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie może już nade mną panować, chyba to ją boli.. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Koleżanka właśnie skończyła 17 lat.. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Fakt, to będzie ciężkie. Problem jeszcze tkwi w tym, że chodzimy do jednej klasy i ona już zaczyna przeciągać naszą wspólną koleżankę na swoją stronę. Nie mam pojęcia do czego może się posunąć..
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Ej ludzie, nie przesadzajcie z tym, że to nie jest przyjaciółka, bo wymaga kontaktu i burzy się, jak jej odmawiasz.
Ja miałam podobną sytuację, moja przyjaciółka miała pracę, codziennie kościół o 17, potem chciała po prostu posiedzieć w domu, wieczorami była zmęczona po pracy, a zwykle około 23 musiała być w domu, bo ma bardzo konsekwentnych rodziców. I nie winię jej za to, ale jak przez 3 tygodnie się nie widziałyśmy, bo ciągle była zajęta, bo była zmęczona, a po 3 tygodniach znalazła dla mnie uwaga - pół godziny! czasu, to też byłam zła i się burzyłam. Ale ja po prostu powiedziałam, że czuję się zaniedbana i chciałabym się spotykać częściej, np. dwa razy w tygodniu na godzinę, żeby iść na piwo czy na pizzę, pogadać i pośmiać się, iść do domu. A może ta dziewczyna cię potrzebuje i dlatego tak szuka kontaktu? Pogadaj z nią i powiedz, że wygospodarujesz czas np. w piątek od 19 do 22 i jeśli jej to pasuje, to zapraszasz na piwo/pizzę/film/spacer a jeśli nie, to trudno. |
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Ale na to jest tylko jedno rozwiązanie - rozmowa.
Usiąść i powiedzieć - wiem, jak się zachowujesz wobec mnie, że obgadujesz mnie do innych i chcesz poróżnić z Tąatą koleżanką. Dlaczego to robisz? I potem zapytać, czy tak ma wyglądać przyjaźń, bo jeśli tak sobie wyobraża, to dziękuję. tadaaam |
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.