|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
zwi±zek a przyja¼ñ.
Witam, jestem z ch³opakiem ponad 6 miesiêcy. Jest nam razem dobrze i nam na sobie zale¿y. Wszystko by³oby idealnie gdyby nie moja 'przyjació³ka'. Problemy zaczê³y siê w te wakacje. Znalaz³am zajêcie które zajmowa³o mi 2 dni w tygodniu od rana do wieczora. Gdy w te dni nie mog³am wyj¶æ s³ysza³am liczne zarzuty i obwinianie ze strony kole¿anki. Niby nasza przyja¼ñ siê przez to sypie, a gdy znajdê chwilê wolnego czasu to spêdzam go z ch³opakiem i j± mam gdzie¶. To nieprawda. Fakt, kiedys spêdza³y¶my ze sob± ka¿d± woln± chwilê ale teraz muszê dzieliæ czas. Nadal siê z ni± spotykam, ale tylko gdy ona chce siê umówiæ a ja mówiê ze mam ju¿ plany to siê obra¿a i podejrzewam ¿e obgaduje mnie do innej kole¿anki. Ostatnio jej siê ostro postawi³am i stwierdzi³am ¿e jak dalej tak bêdzie to koniec naszej znajomo¶ci. Moje pytanie brzmi czy warto? Co mam robiæ?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
mOLDerator
Wiadomo¶ci: 10 392
|
Dot.: zwi±zek a przyja¼ñ.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 853
|
Pogadaj z ni± jeszcze bo chyba nie ma sensu rezygnowaæ z takiej znajomo¶ci przez niedogadanie siê. Skoro masz 2 dni w tyg zajete to pozostaje Ci 5 dni - czyli mo¿esz np. W ka¿dy poniedzia³ek i pi±tek widzieæ siê z przyjació³k±, a w pozosta³e 3 dni z ch³opakiem. Przedstaw jej taki mniej wiêcej plan i zobacz czy jej pasuje. Trzeba szukaæ kompromisów
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Staram siê szukaæ kompromisów. Tylko gdy jej co¶ zapropouje ona twierdzi ¿e nie mo¿e, a gdy tylko ja mam co¶ zaplanowane odzywa siê i co? Nie mogê siê z ni± spotkaæ, wiêc pojawiaj± siê pretensje i obwinianie. Teraz nawet dosz³o do tego, ¿e próbuje przeci±gn±æ nasz± wspóln± przyjació³kê na swoj± stronê, opowiadaj±c jaka to ja jestem okropna, a jeszcze nie tak dawno mówi³a mi co ona wyprawia...
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 904
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tym bardziej jest mi przykro bo widzia³am co napisa³a do kole¿anki. "¯a³ujê ¿e stara³am siê aby siê poznali. Wtedy ca³y czas mia³abym j± dla siebie" To chyba smutny koniec.. Edytowane przez moustachex Czas edycji: 2014-08-15 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Ach, i zapytam jeszcze (choæ w tej sytuacji mo¿e nie mieæ to sensu): nie macie jakiej¶ tzw. "paczki", w której mogliby¶cie siê spotykaæ (oczywi¶cie co jaki¶ czas) wszyscy - Ty, Twój ch³opak, przyjació³ka, kto¶ jeszcze...? To by znacznie u³atwi³o sprawê. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-08-15 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 853
|
Cytat:
Co by by³o gdyby ona kogo¶ pozna³a i zacze³aby siê z nim spotykaæ? Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
A tak na przysz³o¶æ: nie ma w takiej konstrukcji jêzykowej jak "odgadywanie do kogo¶". Jeste¶ jakby co obgadywana (a dok³adniej to "obmawiana") przed kim¶ / z kim¶. ![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ona mnie tak traktuje, gdy ostatnio sprzeciwi³am siê i powiedzia³am koniec z Twoimi nieuzasadnionymi pretensjami, stwierdzi³a ¿e to moja wina i wg niej w tym momencie nast±pi³ koniec naszej przyja¼ni. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mo¿e ju¿ nade mn± panowaæ, chyba to j± boli.. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Kole¿anka w³a¶nie skoñczy³a 17 lat.. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Fakt, to bêdzie ciê¿kie. Problem jeszcze tkwi w tym, ¿e chodzimy do jednej klasy i ona ju¿ zaczyna przeci±gaæ nasz± wspóln± kole¿ankê na swoj± stronê. Nie mam pojêcia do czego mo¿e siê posun±æ..
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usuniête
|
Ej ludzie, nie przesadzajcie z tym, ¿e to nie jest przyjació³ka, bo wymaga kontaktu i burzy siê, jak jej odmawiasz.
Ja mia³am podobn± sytuacjê, moja przyjació³ka mia³a pracê, codziennie ko¶ció³ o 17, potem chcia³a po prostu posiedzieæ w domu, wieczorami by³a zmêczona po pracy, a zwykle oko³o 23 musia³a byæ w domu, bo ma bardzo konsekwentnych rodziców. I nie winiê jej za to, ale jak przez 3 tygodnie siê nie widzia³y¶my, bo ci±gle by³a zajêta, bo by³a zmêczona, a po 3 tygodniach znalaz³a dla mnie uwaga - pó³ godziny! czasu, to te¿ by³am z³a i siê burzy³am. Ale ja po prostu powiedzia³am, ¿e czujê siê zaniedbana i chcia³abym siê spotykaæ czê¶ciej, np. dwa razy w tygodniu na godzinê, ¿eby i¶æ na piwo czy na pizzê, pogadaæ i po¶miaæ siê, i¶æ do domu. A mo¿e ta dziewczyna ciê potrzebuje i dlatego tak szuka kontaktu? Pogadaj z ni± i powiedz, ¿e wygospodarujesz czas np. w pi±tek od 19 do 22 i je¶li jej to pasuje, to zapraszasz na piwo/pizzê/film/spacer a je¶li nie, to trudno. |
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usuniête
|
Ale na to jest tylko jedno rozwi±zanie - rozmowa.
Usi±¶æ i powiedzieæ - wiem, jak siê zachowujesz wobec mnie, ¿e obgadujesz mnie do innych i chcesz poró¿niæ z T±at± kole¿ank±. Dlaczego to robisz? I potem zapytaæ, czy tak ma wygl±daæ przyja¼ñ, bo je¶li tak sobie wyobra¿a, to dziêkujê. tadaaam |
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.