zwi±zek a przyja¼ñ. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-08-15, 18:32   #1
moustachex
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11
Unhappy

zwi±zek a przyja¼ñ.

Witam, jestem z ch³opakiem ponad 6 miesiêcy. Jest nam razem dobrze i nam na sobie zale¿y. Wszystko by³oby idealnie gdyby nie moja 'przyjació³ka'. Problemy zaczê³y siê w te wakacje. Znalaz³am zajêcie które zajmowa³o mi 2 dni w tygodniu od rana do wieczora. Gdy w te dni nie mog³am wyj¶æ s³ysza³am liczne zarzuty i obwinianie ze strony kole¿anki. Niby nasza przyja¼ñ siê przez to sypie, a gdy znajdê chwilê wolnego czasu to spêdzam go z ch³opakiem i j± mam gdzie¶. To nieprawda. Fakt, kiedys spêdza³y¶my ze sob± ka¿d± woln± chwilê ale teraz muszê dzieliæ czas. Nadal siê z ni± spotykam, ale tylko gdy ona chce siê umówiæ a ja mówiê ze mam ju¿ plany to siê obra¿a i podejrzewam ¿e obgaduje mnie do innej kole¿anki. Ostatnio jej siê ostro postawi³am i stwierdzi³am ¿e jak dalej tak bêdzie to koniec naszej znajomo¶ci. Moje pytanie brzmi czy warto? Co mam robiæ?
moustachex jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-15, 18:56   #2
bernikula
mOLDerator

Wiadomo¶ci: 10 392
Dot.: zwi±zek a przyja¼ñ.

Cytat:
Napisane przez moustachex Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, jestem z ch³opakiem ponad 6 miesiêcy. Jest nam razem dobrze i nam na sobie zale¿y. Wszystko by³oby idealnie gdyby nie moja 'przyjació³ka'. Problemy zaczê³y siê w te wakacje. Znalaz³am zajêcie które zajmowa³o mi 2 dni w tygodniu od rana do wieczora. Gdy w te dni nie mog³am wyj¶æ s³ysza³am liczne zarzuty i obwinianie ze strony kole¿anki. Niby nasza przyja¼ñ siê przez to sypie, a gdy znajdê chwilê wolnego czasu to spêdzam go z ch³opakiem i j± mam gdzie¶. To nieprawda. Fakt, kiedys spêdza³y¶my ze sob± ka¿d± woln± chwilê ale teraz muszê dzieliæ czas. Nadal siê z ni± spotykam, ale tylko gdy ona chce siê umówiæ a ja mówiê ze mam ju¿ plany to siê obra¿a i podejrzewam ¿e obgaduje mnie do innej kole¿anki. Ostatnio jej siê ostro postawi³am i stwierdzi³am ¿e jak dalej tak bêdzie to koniec naszej znajomo¶ci. Moje pytanie brzmi czy warto? Co mam robiæ?
Podejrzewam, ¿e jeste¶cie jeszcze bardzo m³odzi, bo sam problem i sposób, w jaki go przedstawi³a¶ jest bardzo infantylny. Je¶li jednak tak Ciê to nurtuje to postaraj siê szczerze porozmawiaæ z przyjació³k± i ustaliæ mo¿e mniej wiêcej kiedy bêdziecie siê spotyka³y, ¿eby ona bez przerwy na Ciebie nie czeka³a.

Insta
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-15, 20:49   #3
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 853

Pogadaj z ni± jeszcze bo chyba nie ma sensu rezygnowaæ z takiej znajomo¶ci przez niedogadanie siê. Skoro masz 2 dni w tyg zajete to pozostaje Ci 5 dni - czyli mo¿esz np. W ka¿dy poniedzia³ek i pi±tek widzieæ siê z przyjació³k±, a w pozosta³e 3 dni z ch³opakiem. Przedstaw jej taki mniej wiêcej plan i zobacz czy jej pasuje. Trzeba szukaæ kompromisów
szynka_w_toscie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-15, 21:36   #4
moustachex
Przyczajenie

Staram siê szukaæ kompromisów. Tylko gdy jej co¶ zapropouje ona twierdzi ¿e nie mo¿e, a gdy tylko ja mam co¶ zaplanowane odzywa siê i co? Nie mogê siê z ni± spotkaæ, wiêc pojawiaj± siê pretensje i obwinianie. Teraz nawet dosz³o do tego, ¿e próbuje przeci±gn±æ nasz± wspóln± przyjació³kê na swoj± stronê, opowiadaj±c jaka to ja jestem okropna, a jeszcze nie tak dawno mówi³a mi co ona wyprawia...
Stary 2014-08-15, 21:38   #5
201607111028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 904

Cytat:
Staram siê szukaæ kompromisów. Tylko gdy jej co¶ zapropouje ona twierdzi ¿e nie mo¿e, a gdy tylko ja mam co¶ zaplanowane odzywa siê i co? Nie mogê siê z ni± spotkaæ, wiêc pojawiaj± siê pretensje i obwinianie. Teraz nawet dosz³o do tego, ¿e próbuje przeci±gn±æ nasz± wspóln± przyjació³kê na swoj± stronê, opowiadaj±c jaka to ja jestem okropna, a jeszcze nie tak dawno mówi³a mi co ona wyprawia...
Czy to na pewno jest Twoja PRZYJACIÓ£KA? Rzeczona osoba w ogóle w (naprawdê SZEROK¡) definicjê "przyjaciela" siê nie wpisuje.
201607111028 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-15, 21:46   #6
moustachex
Przyczajenie

Unhappy Dot.: zwi±zek a przyja¼ñ.

Cytat:
Napisane przez carolina662 Poka¿ wiadomo¶æ
Czy to na pewno jest Twoja PRZYJACIÓ£KA? Rzeczona osoba w ogóle w (naprawdê SZEROK¡) definicjê "przyjaciela" siê nie wpisuje.

Tym bardziej jest mi przykro bo widzia³am co napisa³a do kole¿anki. "¯a³ujê ¿e stara³am siê aby siê poznali. Wtedy ca³y czas mia³abym j± dla siebie"

To chyba smutny koniec..

Edytowane przez moustachex
Czas edycji: 2014-08-15 o 21:48
Stary 2014-08-15, 21:48   #7
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Tym bardziej jest mi przykro bo widzia³am co napisa³a do kole¿anki. "¯a³ujê ¿e stara³am siê aby siê poznali. Wtedy ca³y czas mia³abym j± dla siebie"

To chyba smutny koniec..
Czytacie swoje smsy/¶ledzicie facebooki?

Ach, i zapytam jeszcze (choæ w tej sytuacji mo¿e nie mieæ to sensu): nie macie jakiej¶ tzw. "paczki", w której mogliby¶cie siê spotykaæ (oczywi¶cie co jaki¶ czas) wszyscy - Ty, Twój ch³opak, przyjació³ka, kto¶ jeszcze...? To by znacznie u³atwi³o sprawê.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-08-15 o 21:50

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 21:50   #8
moustachex
Przyczajenie

Cytat:

Tak, to by³a na prawdê bliska przyja¼ñ. By³y¶my dla siebie jak siostry. Do czasu..
Stary 2014-08-15, 21:52   #9
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Tak, to by³a na prawdê bliska przyja¼ñ. By³y¶my dla siebie jak siostry. Do czasu..
Moim zdaniem to trochê niezdrowe, ale OK. I co z t± "paczk±"?
Stary 2014-08-15, 21:52   #10
moustachex
Przyczajenie

Cytat:

Ach, i zapytam jeszcze (choæ w tej sytuacji mo¿e nie mieæ to sensu): nie macie jakiej¶ tzw. "paczki", w której mogliby¶cie siê spotykaæ (oczywi¶cie co jaki¶ czas) wszyscy - Ty, Twój ch³opak, przyjació³ka, kto¶ jeszcze...? To by znacznie u³atwi³o sprawê.
Owszem, mamy. Tylko czêsto bywa tak gdy spotykamy siê wszyscy razem, moja 'przyjació³ka' mówi ¿eby¶my poszli sobie np. na spacer bo musi porozmawiaæ z kole¿ank±. Mówi±c prosto, wygania nas.
Stary 2014-08-15, 21:53   #11
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 853

Cytat:
Przyjació³ka tak siê nie zachowuje jeste¶ pewna, ¿e mo¿esz j± tak nazywaæ?
Co by by³o gdyby ona kogo¶ pozna³a i zacze³aby siê z nim spotykaæ?

Cytat:

To chyba smutny koniec..
Nie jeste¶ jej w³asno¶ci± przecie¿
szynka_w_toscie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 21:53   #12
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Wszystko ma swoj± datê wa¿no¶ci, równie¿ przyja¼ñ. Niektóre znajomo¶ci s± dobre na czas dzieciñstwa i na tym siê koñczy. Czas na szczer± rozmowê i zapytanie jej wprost czemu siê tak zachowuje oraz zapowiedzenie jej, ¿e nie bêdziesz tego d³u¿ej tolerowa³a.

A tak na przysz³o¶æ: nie ma w takiej konstrukcji jêzykowej jak "odgadywanie do kogo¶". Jeste¶ jakby co obgadywana (a dok³adniej to "obmawiana") przed kim¶ / z kim¶.

201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-15, 21:53   #13
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Owszem, mamy. Tylko czêsto bywa tak gdy spotykamy siê wszyscy razem, moja 'przyjació³ka' mówi ¿eby¶my poszli sobie np. na spacer bo musi porozmawiaæ z kole¿ank±. Mówi±c prosto, wygania nas.
Przyja¼ni ju¿ tutaj nie ma
Stary 2014-08-15, 21:56   #14
moustachex
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szynka_w_toscie Poka¿ wiadomo¶æ
Przyjació³ka tak siê nie zachowuje jeste¶ pewna, ¿e mo¿esz j± tak nazywaæ?
Co by by³o gdyby ona kogo¶ pozna³a i zacze³aby siê z nim spotykaæ?

Nie jeste¶ jej w³asno¶ci± przecie¿

Ona mnie tak traktuje, gdy ostatnio sprzeciwi³am siê i powiedzia³am koniec z Twoimi nieuzasadnionymi pretensjami, stwierdzi³a ¿e to moja wina i wg niej w tym momencie nast±pi³ koniec naszej przyja¼ni.
Stary 2014-08-15, 21:58   #15
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Ona mnie tak traktuje, gdy ostatnio sprzeciwi³am siê i powiedzia³am koniec z Twoimi nieuzasadnionymi pretensjami, stwierdzi³a ¿e to moja wina i wg niej w tym momencie nast±pi³ koniec naszej przyja¼ni.
Ile wy macie lat? Tzn. do Ciebie nic nie mam, ale "przyjació³ka" baaardzo dojrza³a widzê
Stary 2014-08-15, 21:59   #16
moustachex
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystko ma swoj± datê wa¿no¶ci, równie¿ przyja¼ñ. Niektóre znajomo¶ci s± dobre na czas dzieciñstwa i na tym siê koñczy. Czas na szczer± rozmowê i zapytanie jej wprost czemu siê tak zachowuje oraz zapowiedzenie jej, ¿e nie bêdziesz tego d³u¿ej tolerowa³a.

A tak na przysz³o¶æ: nie ma w takiej konstrukcji jêzykowej jak "odgadywanie do kogo¶". Jeste¶ jakby co obgadywana (a dok³adniej to "obmawiana") przed kim¶ / z kim¶.

Wygarnê³am jej ju¿ wszystko co mi le¿a³o na sercu. Ale ona, có¿ stwierdzi³a ¿e na ni± naskakujê i zachowujê siê nie w porz±dku.
Nie mo¿e ju¿ nade mn± panowaæ, chyba to j± boli..

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Ile wy macie lat? Tzn. do Ciebie nic nie mam, ale "przyjació³ka" baaardzo dojrza³a widzê
Kole¿anka w³a¶nie skoñczy³a 17 lat..
Stary 2014-08-15, 22:02   #17
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Wygarnê³am jej ju¿ wszystko co mi le¿a³o na sercu. Ale ona, có¿ stwierdzi³a ¿e na ni± naskakujê i zachowujê siê nie w porz±dku.
Nie mo¿e ju¿ nade mn± panowaæ, chyba to j± boli..

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Kole¿anka w³a¶nie skoñczy³a 17 lat..
Zbyt dojrza³a jak na swój wiek nie jest
Stary 2014-08-15, 22:04   #18
moustachex
Przyczajenie

Cytat:
Zbyt dojrza³a jak na swój wiek nie jest

Zgadza siê. Nie wiem co mam z tym zrobiæ..
Stary 2014-08-15, 22:06   #19
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Zgadza siê. Nie wiem co mam z tym zrobiæ..
Zakoñczyæ znajomo¶æ. Trudne, ale wykonalne. Skoro ona nie potrafi siê przyznaæ do b³êdów, przeprosiæ, normalnie porozmawiaæ, to nie ma sensu tego ci±gn±æ.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 22:10   #20
moustachex
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Zakoñczyæ znajomo¶æ. Trudne, ale wykonalne. Skoro ona nie potrafi siê przyznaæ do b³êdów, przeprosiæ, normalnie porozmawiaæ, to nie ma sensu tego ci±gn±æ.
Fakt, to bêdzie ciê¿kie. Problem jeszcze tkwi w tym, ¿e chodzimy do jednej klasy i ona ju¿ zaczyna przeci±gaæ nasz± wspóln± kole¿ankê na swoj± stronê. Nie mam pojêcia do czego mo¿e siê posun±æ..
Stary 2014-08-15, 22:12   #21
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Fakt, to bêdzie ciê¿kie. Problem jeszcze tkwi w tym, ¿e chodzimy do jednej klasy i ona ju¿ zaczyna przeci±gaæ nasz± wspóln± kole¿ankê na swoj± stronê. Nie mam pojêcia do czego mo¿e siê posun±æ..
A druga kole¿anka w³asnego zdania nie ma?
Stary 2014-08-15, 22:13   #22
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Ej ludzie, nie przesadzajcie z tym, ¿e to nie jest przyjació³ka, bo wymaga kontaktu i burzy siê, jak jej odmawiasz.
Ja mia³am podobn± sytuacjê, moja przyjació³ka mia³a pracê, codziennie ko¶ció³ o 17, potem chcia³a po prostu posiedzieæ w domu, wieczorami by³a zmêczona po pracy, a zwykle oko³o 23 musia³a byæ w domu, bo ma bardzo konsekwentnych rodziców. I nie winiê jej za to, ale jak przez 3 tygodnie siê nie widzia³y¶my, bo ci±gle by³a zajêta, bo by³a zmêczona, a po 3 tygodniach znalaz³a dla mnie uwaga - pó³ godziny! czasu, to te¿ by³am z³a i siê burzy³am.
Ale ja po prostu powiedzia³am, ¿e czujê siê zaniedbana i chcia³abym siê spotykaæ czê¶ciej, np. dwa razy w tygodniu na godzinê, ¿eby i¶æ na piwo czy na pizzê, pogadaæ i po¶miaæ siê, i¶æ do domu.
A mo¿e ta dziewczyna ciê potrzebuje i dlatego tak szuka kontaktu? Pogadaj z ni± i powiedz, ¿e wygospodarujesz czas np. w pi±tek od 19 do 22 i je¶li jej to pasuje, to zapraszasz na piwo/pizzê/film/spacer a je¶li nie, to trudno.
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-15, 22:15   #23
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Poka¿ wiadomo¶æ
Ej ludzie, nie przesadzajcie z tym, ¿e to nie jest przyjació³ka, bo wymaga kontaktu i burzy siê, jak jej odmawiasz.
Ja mia³am podobn± sytuacjê, moja przyjació³ka mia³a pracê, codziennie ko¶ció³ o 17, potem chcia³a po prostu posiedzieæ w domu, wieczorami by³a zmêczona po pracy, a zwykle oko³o 23 musia³a byæ w domu, bo ma bardzo konsekwentnych rodziców. I nie winiê jej za to, ale jak przez 3 tygodnie siê nie widzia³y¶my, bo ci±gle by³a zajêta, bo by³a zmêczona, a po 3 tygodniach znalaz³a dla mnie uwaga - pó³ godziny! czasu, to te¿ by³am z³a i siê burzy³am.
Ale ja po prostu powiedzia³am, ¿e czujê siê zaniedbana i chcia³abym siê spotykaæ czê¶ciej, np. dwa razy w tygodniu na godzinê, ¿eby i¶æ na piwo czy na pizzê, pogadaæ i po¶miaæ siê, i¶æ do domu.
A mo¿e ta dziewczyna ciê potrzebuje i dlatego tak szuka kontaktu? Pogadaj z ni± i powiedz, ¿e wygospodarujesz czas np. w pi±tek od 19 do 22 i je¶li jej to pasuje, to zapraszasz na piwo/pizzê/film/spacer a je¶li nie, to trudno.
Przyjació³ka? Nie ¿yczy Autorce szczê¶cia w zwi±zku, ci±gle ma pretensje, od siebie daje niewiele, obmawia, ma zamiar odsun±æ od niej wspóln± kole¿ankê... Przyjació³ka jak siê patrzy
Stary 2014-08-15, 22:17   #24
moustachex
Przyczajenie

Cytat:
A druga kole¿anka w³asnego zdania nie ma?
Niby ma, ale ta "przyjació³ka" nieco zmienia i ubarwia ca³± sytuacjê. Do mnie pisze ¿e chce poprawiæ relacje, a do niej ¿e np. ja siê buntujê i nie wie czy chce to dalej ci±gn±æ. Strasznie miesza.
Stary 2014-08-15, 22:25   #25
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Ale na to jest tylko jedno rozwi±zanie - rozmowa.
Usi±¶æ i powiedzieæ - wiem, jak siê zachowujesz wobec mnie, ¿e obgadujesz mnie do innych i chcesz poró¿niæ z T±at± kole¿ank±. Dlaczego to robisz?
I potem zapytaæ, czy tak ma wygl±daæ przyja¼ñ, bo je¶li tak sobie wyobra¿a, to dziêkujê.
tadaaam
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-15, 22:29   #26
moustachex
Przyczajenie

Cytat:
Przyjació³ka? Nie ¿yczy Autorce szczê¶cia w zwi±zku, ci±gle ma pretensje, od siebie daje niewiele, obmawia, ma zamiar odsun±æ od niej wspóln± kole¿ankê... Przyjació³ka jak siê patrzy

I kolejne pretensje z jej strony
Stary 2014-08-15, 22:40   #27
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
I kolejne pretensje z jej strony
Po prostu pogadaj z ni±. Tak, jak kto¶ napisa³ wy¿ej - powiedz jej, ¿e o wszystkim wiesz.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-08-15 23:40:36

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.