|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Nie dotrzymywanie obietnic
Chciałabym się dowiedzieć co robicie kiedy TŻ nie dotrzymuje danego słowa, nie dotrzymuje obietnicy? Bo szczerze mówiąc chciałam zrobić mu za to aferę i zmyć głowę, ale spotykamy się baaardzo krótko i zgodnie z książką, którą czytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie dotrzymywanie obietnic
Olać to i powiedziec ze ci przykro z teg powodu. Nie robi awantury tylko powiedziec.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Skoro mu przypominałaś to jrgo "niedotrzymanie obietnicy" polega na tym, że najwyraźniej nie chciał tego zrobić..
Ja bym powiedziała, że było mi przykro i żeby w przyszłości nie mówił że coś zrobi, jeśli nie jest tego pewien. Piszesz Tż i że się nie spotykacie długo.. tzn.? Jeżeli jesteście blisko to wyjaśnij od razu, po co kumulować złość i irytację.. Ale jeśli spotykacie się od naprawdę niedawna, to może on nie jest aż tak zainteresowany jak Ty.. Wygląda to trochę jak problem "jemu zależy mniej niż mnie" niż "dotrzymywanie słowa".. . Ale nie znam sytuacji dokładnie.. . Mogę się mylić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
też mam porblem z jego słownością.
Po miesiącu stwierdza że jednak się rozmyślił i nara. Sprawdź go w innych sytuacjach bo uwierz ja po ponad roku wiem że jeżeli facet nie jest słowny i nie umie dotrzymac obietnic to nie ruszycie z miejsca i mi się właśnie przez to teraz związek wali ![]() Na początku niewinne bzdety i im dalej tym gorszej . Ja robiłam afery bo taka już jestem , ale na tyle znam mojego faceta że i zwykle tlumaczenie by nie dotarlo bo przeciez on nie zrobil nic złego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To,że raz sie niewywiazał z umowy o niczym jeszcze nie swiadczy, powinnas odpuscić-ale mozesz mu powiedziec ,ze jest Ci przykro-i nic wiecej-powinien sie zreflektować
![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie nie czytasz tą książkę, co powinnaś. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tak jak radzą koleżanki - powiedzieć, że jest Ci przykro, ale wielkich wyrzutów i "zmycia głowy" nie polecam
![]() Jeśli z czasem większość rzeczy będzie tak "olewał" wtedy pogadaj i poinformuj, że takie zachowanie pokazuje jego brak szacunku do Ciebie. Być może nie wysłał tego telegramu, bo jak wiadomo MĘŻCZYŹNI BOJĄ SIĘ TAKICH RZECZY, BOJĄ SIĘ, ŻE WYJDĄ NA WRAŻLIWCÓW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak serio to chyba nie ma sensu zmuszać, przypominać itp. Ja od niesłownego faceta uciekałabym gdzie pieprz rośnie, no ale telegram czekoladkowy.....to chyba nie jest powód by się obrażać.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy to poradnik w stylu "Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy"? ![]() Wydaje, mi sie, ze skoro przypomnialas mu to 3 razy, to o 3 razy za duzo. Nie ma nic gorszego jak zmuszac kogos do czegos, czego chyba nie chcial zrobic. Ale zawsze mozesz powiedziec, ze bylo Ci przykro z tego powodu. I zachowywac sie normalnie. Moze sie ocknie ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie robiłam awantur, znosiłam... w końcu nie wytrzymałam i mu powiedzialam (ale na spokojnie) ze mnie rani, ze tak sie nie robi itp. "Taki już jestem i się nie zmienie i albo to akceptujesz albo nie" co lepsze, 2 tyg. później zerwał ze mną... dla mojego dobra ![]() po czym po tygodniu stwierdził, że żyć beze mnie nie moze i zrobi wszystko, żeby mnie odzyskać... po 2 dniach mu przeszło.... nie ma nic gorszego niż niesłowny facet!
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Powiem wam, ze spotykamy sie trzy tygodnie, wiec to naprawde krotko, ale mysle, ze w tym czasie tzw. najwiekszego zauroczenia to facet powinien sam z siebie mi czekoladki i kwiaty wysylac
![]() ![]() P.S. A zgadza sie - dlaczego mezczyzni kochaja Zolzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i autorko wybacz ale ten telegram czekoladkowy strasznie mnie rozsmieszyl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie rob mu za cos takiego afery, bo wyszlo by szybciej, ze Ty jestes malostkowa a nie on nieslowny. Jesli nie dotrzymywalby slowa w czyms choc troche istotnym, to wtedy mu daj do zrozumienia swoja dezaprobate, ale nie w formie robienia dymu. Aha, wyrzuc ta ksiazke. Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Jak zdarzy mu się nie dotrzymać obietnicy to przeważnie się na niego wydzieram (może nie powinnam, ale straszna ze mnie złośnica)... I mówię, że już mu w życiu nie uwierzę, a wtedy zaczyna się dyskusja o braku zaufania itp. A mi chodzi o to, że jak nie może dotrzymać słowa to niech nie składa obietnic albo przynajmniej uprzedzi, że nie da rady...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego, co facet powinien a czego nie - na jakiej zasadzi ewnioskujesz, że powinien Ci dawać czekoladki i kwiaty wysyłać? Rozumiem, że Ty robisz mu obiadki i czekasz z kapciami jak wróci do domu (no bo dla niego może być oczywiste, że jako baba masz siedzieć w garach)? Jeśli tkwisz w stereotypach, żę facet powinien to czy tamto i w zyciu sugerujesz się poradnikami napisanymi po to, aby trzepac kasę, to nie dziwię się, że kwesti aniewyslania telegramu czekoladowego urasta do rangi problemu.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja mojego EKS-a kilka razy prosiłam, aby pożyczył kiedyś od kolegi film na DVD, na którym bardzo mi zależało. Byliśmy jeszcze ze sobą kilka miesięcy, a filmu do dzisiaj nie widziałam, a w Internecie nie był nigdzie dostępny. Później obiecał mi, że przyniesie mi zatyczki do uszu, bo mieliśmy iść na dyskotekę. Mimo że obiecał mi je przynieść (a mogłam sama sobie je kupić), zapomniał je zabrać. Niby drobnostki, ale od tego się zaczyna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak już musisz, to z nim porozmawiaj na spokojnie, że niesłowność nie jest fajną cechą, ale mnie by było głupio upominać się o takie "dowody" uczuć, dowody na to, że komuś zależy... No bo tak to wygląda. Co innego gdyby miał jakąś sprawę załatwić. Co innego ten film czy zatyczki, o których napisała Wizażanka wyżej, a co innego takie nienaturalne dawanie sobie "prezentów" czy jak to nazwać - może podarunków? Dla mnie to dziwne, że sam nie wpadł na nic w tym stylu. I jeszcze mu o tym przypominałaś ![]() Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Kobieta z klasą
|
Czekoladkowy telegram? a co to takiego?
Nazwa tak infantylna, że serio facetowi chyba ręce opadły. Gdyby chciał to by wysłał. Proste.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.