|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Czerwcowe ostatki ze wszystkich półek :)
Ponieważ twardo trzymam się postanowienia o minimalizmie kosmetycznym, aktualnie poszukuję tylko poniższych rzeczy:
- Cetaphilu MD - pilnie! - gier planszowych - mapy Indii (Radżastan), może akurat ktoś ma? - saszetki na pas, tzw. nerki lub takiej do powieszenia na szyi (na pieniądze i dokumenty) - sprayu Mugga przeciw komarom tropikalnym - końcówek do szczoteczek Philips Sonicare - żelu do golenia - peelingów i maseczek do twarzy - maszynek Gillette Venus - herbatek zielonych, czerwonych itp. - nowego małego ręcznika z mikrofibry - kart upominkowych do sklepów - płynów micelarnych - nowego tuszu L'Oreal So Couture lub MF Clump Defy - błyszczyków NYX i ogólnie fajnych nowych błyszczyków - zmywacza do paznokci - żeli do twarzy (chętnie Avene Cleanance) - antyperspirantów (jeśli w kulce lub sztyfcie to tylko nowe) - szamponów i odżywek, im mniej chemii tym lepiej - kredek Avon Glimmerstick (najchętniej szara i fioletowa) - nowych balsamów do ust - jasnego podkładu Clinique Superbalanced, Clarins Everlasting albo RBR - dobrego jasnego korektora (minimum średnia półka) - fajnego pudru w kamieniu (jak wyżej) - bibułek matujących Inglot - sprayu do włosów z solą morską - serum Auriga Flavo-C, chętnie wersja Forte Poza tym łatwo kuszę się na perfumy i kolorówkę z wyższej półki ![]() Z ciuszków szukam TYLKO I WYŁĄCZNIE: - nowych piżamek w rozmiarze M lub większe S (tylko z naturalnych materiałów) - parki w rozmiarze S (najchętniej granatowa) - nowej bielizny (góra 75C/70D, dół M; NIE push-up) - melisek (oryginalnych, nie chińskich podróbek) w rozmiarze 37 - bluzy w kwiaty rozmiar S Jeśli masz coś z tej listy a podoba Ci się coś u mnie, pisz koniecznie ![]() Ze względu na koszty wysyłki raczej nie wymieniam się 1 na 1, preferuję duże wymiany, a najchętniej osobiste w Poznaniu. UWAGA! Mam bardzo czasochłonną pracę i równie czasochłonne życie towarzyskie ![]() Ze względu na wyjazd na długi urlop, najchętniej zakończę wszystkie wymiany przed 25 czerwca. Naszą wymianę przyspieszy również jeśli napiszesz co Ci się u mnie podoba i co miałabyś u siebie z mojej wish. A na wymianę mam: MAKIJAŻ: - potrójne cienie Smashbox w odcieniu Head Shot (niewiele używane, z wymianki) - potrójne cienie Mary Kay at Play (nowe, w kartoniku) - cień The Body Shop w odcieniu 45 (szary), kilka razy użyty - cień Becca w odcieniu grafitowym Velvet (nowy, z folią i kartonikiem) - cień do powiek w kremie Avon Extralasting w odcieniu Totally Taupe (raz maźnięty testowo) - cień do powiek w kremie Avon Extralasting w odcieniu Forever Bronze (raz maźnięty testowo) - kredka do oczu NYX Jumbo Eye Pencil w odcieniu Yoghurt (popękana skuwka, z samą kredką wszystko ok) - rozświetlacz Smashbox (zostało ok. 30%) - podkład Rimmel Wake Me Up w odcieniu 100 (najjaśniejszy) - zużycie ok. 25% (foto w poprzednim wątku) - pomadka The Body Shop w odcieniu 02 (piękny delikatny kolor, kilka razy użyta) - błyszczyk Sephora w odcieniu 16 (delikatny róż, kilka razy użyty) - lakier do ust L'Oreal w odcieniu 102 Romy (maksymalnie połowa zużyta) LAKIERY (najchętniej wymienię hurtowo): - Barry M Nail Paint w odcieniu 262 Bright Red (raz użyty) - Sally Hansen Diamond Strenght w odcieniu Rose Petals (nowy) - Essie w odcieniu Marathin (ze 3 razy użyty) za coś fajnego bo jeszcze nie wiem czy oddam - Esprit w odcieniu Spicy Violet (kilka razy użyty) - Lovely w odcieniu 85 (burgundowa czerń) nowy - Top Shop w odcieniu Wind City (pastelowy błękit) raz użyty - H&M w odcieniu Mint Green (kilka razy użyty) - H&M w odcieniu Light Purple (kilka razy użyty) PIELĘGNACJA: - nowy krem Guerlain Creme Camphrea - nowy preparat L'Oreal Professionnel Thermo Cell Repair do używania przed suszeniem czy prostowaniem włosów - tonik Ducray Squanorm przeciwłupieżowy, zużycie testowe AKCESORIA: - sztuczne rzęsy Sephora z limitowanej edycji Crazy Horse (nowe, z klejem do zamocowania) - duży pędzel do pudru Barbara Hoffmann - gąbka do nakładania podkładu Ecotools (kilka razy użyta, ale dość ciężko ją doprać) Jeśli masz coś z mojej listy nie będę szczególnie wybredna, ale bardzo proszę o rozsądne propozycje (nie wymienię Guerlaine'a za Ziaję). I to na tyle ![]()
W czerwcu kolorówka, pielęgnacja i pędzle https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post51679446 I parę ciuszków z sieciówek XS-M https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post50571226 Proszę odpisz u mnie - nie subskrybuję wątków Edytowane przez plus que parfaite Czas edycji: 2015-06-16 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czerwcowe ostatki ze wszystkich półek :)
Niestety nic za Flavo-C nie widzę
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Podobają mi się ewentualnie cienie Mary Kay at Play ale za tusz się chyba Tobie nie będzie kalkulować ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Moze tym razem cos za- nowy krem Guerlain Creme Camphrea - nowy preparat L'Oreal Professionnel Thermo Cell Repair do używania przed suszeniem czy prostowaniem włosów - tonik Ducray Squanorm przeciwłupieżowy, zużycie testowe I cienie mary kay ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I jak, zastanowiłaś się nad tą tuniką?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się kredka NYX, cienie i rozświetlacz Smashbox i lakier Essie, upatrzysz sobie coś u mnie ?
![]()
![]() |
#6 |
Wieczne Kutango
|
Mam nowy Cetaphil, interesuje mnie mleczko Loreala do wlosow
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tylko podkładu i tylko nowego
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Właściwie wszystko poza Iwostinem do opalania mogę oddać bez żalu
![]() Aha. Tak jak pisałam ostatnio, płynu micelarnego jest trochę mniej, bo go używałam przez kilka dni - myślę, że około 80%. Mogę wkleić zdjęcie, żebyś sama oceniła zużycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
niestety nic mnie nie zainteresowało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Szczerze wolę oddać thrrroba za ścisły wish, bo generalnie go lubię, kulkę też chciałabym oddać za coś nowego, przepraszam
![]() Z Tołpy z 'większych' rzeczy mam z serii eco spa serum-balsam nowe (http://tolpa.pl/odprezajacy-krem-ser...!opis-produktu), a tak to zostały mi tylko chyba maseczki, sole i jakieś mini produkty, żel do mycia twarzy, krem amarantus bo sporo zapasów pootwierałam.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hej, nie mogłam dzisiaj zrobić nowego zdjęcia, wysyłam więc takie, na którym jest kilka rzeczy.
Napisz mi, proszę, jak w takim razie widziałabyś wymianę, tzn. co konkretnie chcesz za krem z tego, co wymieniłaś ![]() A co do Tołpy to oczywiście rozumiem, nie ma sprawy. Edytowane przez michalina_86 Czas edycji: 2015-06-09 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Hej, przepraszam, że znowu motam, ale strasznie ciężko mi się rozstać z benefitowymi kosmetykami nawet kiedy niby podjęłam decyzję, że jestem gotowa je wymienić. Zastanawiam się czy jednak nie oddać różu, zaczęłam czytać więcej o rozświetlaczu - możesz zerknąć jaki masz odcień? I ewentualnie jak byś widziała wymianę gdybym zdecydowała się go wymienić + może 2 maseczki Tołpy (2x8ml - chyba, gdybyśmy ustalały szczegóły napiszę Ci oczywiście więcej i które konkretnie chcesz bo mam zapasy z różnych serii) i 2 żele (2x50ml)?
Mam na uwadze, że zależy Ci na czasie, staram się szybko zastanawiać ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mogłabym oddać obie rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Cześć, wstępnie wpadły mi w oko cienie Mary Kay, moglabyś podać mi nazwę tej wersji paletki? Chciałam obejrzeć jakieś swatche i sprawdzić pigmentację
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hej, myślałam i myślałam - i bardzo, bardzo Cię przepraszam, ale nie zdecyduję się oddać moich benefitków
![]() Zrozumiem oczywiście jeśli nie będziesz chciała mniejszej wymiany, z tego o czym rozmawiałyśmy jestem jak najbardziej gotowa oddać Ci maseczki i żele tołpowe oraz lakier Essie, widzę że szukasz też miceli - mam w zapasie nowe 100 ml dermedic ważne do 05/2016.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Skoro Ci nie podchodzi Dermedic to nic na siłę
![]() ![]() ![]() Odnośnie Superbalanced, powiem Ci jakie odcienie z innych używam, to jest odcień dla jasnej cery ale nie takiego największego bladziocha: Clinique Even Better 03, Pupa Like a doll 030 (lato 030 wymieszane z 040), bareMinerals originals light (originals matte też light).
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za swatche, niestety będę musiała się wstrzymać - miałam nadzieję, że to są bardziej "zgaszone" odcienie
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
mi wpadly w oko:
- potrójne cienie Mary Kay at Play (nowe, w kartoniku cień Becca w odcieniu grafitowym Velvet (nowy, z folią i kartonikiem) - Barry M Nail Paint w odcieniu 262 Bright Red (raz użyty) - Sally Hansen Diamond Strenght w odcieniu Rose Petals (nowy) - Esprit w odcieniu Spicy Violet (kilka razy użyty) - Lovely w odcieniu 85 (burgundowa czerń) nowy ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ok, mi pasuje
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Oddam Ci te wszystkie micele
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
W takim razie zastanów się spokojnie, z mojej strony oddam Ci bez problemu rzeczy o których rozmawiałyśmy, czyli właśnie podkład, żele, maski i micele
![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
pomysle i sie odezwe, jakbym zapomniala odezwij sie
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.