![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
LUTY - kramik kosmetyczny i nie tylko
Wątek nieaktualny
Witam w lutym i zapraszam do wymiany ![]() Staram się pozbyć zapasów i już nie robić nowych stąd wymieniam się tylko na rzeczy z wishlisty, aczkolwiek zaglądnę na każdy wątek, może jeszcze nie wiem, że czegoś potrzebuję ![]() Jestem ostatnio strasznie zapracowana, tylko pracuję i śpię więc mogę nie zaglądać na wymianki przez kilka dni, ale będę się starać nadrabiać zaległości jak najszybciej. Jeśli zależy Ci na szybkiej odpowiedzi proszę o przypomnienie na priv. Najpotrzebniejsze wish: (cała lista tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737986): - FILTR SPF 50+, LRP Anthelios ultra-lekki - odżywka do rzęs, chętnie Alverde Lash Booster - szczoteczka elektryczna do zębów - serum z wit. C, chętnie z BU - płyn micelarny Biodermy - wkład Inglot lub inny cień matowy brąz/grafit w chłodnej tonacji do brwi - próbki jasnych podkładów mineralnych - odrobina kwasu LHA, PEGu400 i alginatu Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-04-04 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: LUTY - kramik kosmetyczny i nie tylko
1. moje zapasy, nie muszę oddawać, ale za coś fajnego mogę się podzielić
![]() * glinki: różowa francuska, zielona francuska i portugalska, biała porcelanowa, czerwona francuska, rhassoul próbka, oraz czarna, gotowa do użycia - ważna do 12.2014 ale wszystko z nią ok, ok. 1/2 tubki * olejek myjący do twarzy i demakijażu, mogę zrobić świeżutką porcję na oleju migdałowym o zapachu pomarańczowym - 25 lub 50 ml * żel aloesowy Mill Creek, ponad 1/2 opakowania * hydrolat oczarowy 200 ml, zostało ok. 80%, mam za dużo otwartych hydrolatów i coś musi iść w świat ![]() * Bingo SPA, maska błotna kolagen nowa * masło shea - podzielę się kilkoma gramami * pasta NOW z ksylitem, 181 g, ok. ½ tubki, EKO (bez fluoru, SLS, glutenu i parabenów) * peeling enzymatyczny z bromelainą 2. Oleje: od lewej: lniany ok. 95 ml, ze słodkich migdałów 100 ml, arganowy 30 ml 28.02.2015, odlewka z czarnuszki (ilość do uzgodnienia, do 30 ml) 3. Clotrimazolum - niewielki ubytek krem Acne Derm rozjaśniający przebarwienia, ok. 3/4 tubki, otwarty na początku grudnia olejek eteryczny z drzewa herbacianego 10 ml, ubytek kilku kropli olejek eteryczny z kwaśnej limetki, ZSK, nowy 4. Filtry (ubytki-foto) * Sun Ozon mleczko Sensitiv spf 50, użyty 1 raz * Sun Ozon mleczko spf 30 * Alba Botanica Hawaiian sunscreen spf 45, 113 g * Vichy matujący spf 50 - raczej tylko za inny dobry filtr, chętnie odlewkę/końcówkę LRP Anthelios ultralekki fluid ![]() * Ziaja Med matująca spf 50 - końcówka, na próbę * Ziaja antyoksydacyjna z wit. C 5. (ubytki-foto) * White Rain szampon / odżywka nawilżająca Ocean Mist po 443 ml * Eco Cosmetics szampon zwiększający objętość 200 ml * Joanna Naturia do włosów przetłuszczających się i normalnych * Dr. Bio szampon intensyfikacja wzrostu 360 ml - zostało mniej niż 1/4 opakowania(ubytek-foto) * Gliss Kur odżywka Regeneracja i objętość, łatwe rozczesywanie 200 ml, 1/2 opakowania * Maska do włosów Colyfine Repair Complex Maciej Wróblewski 250 ml - użyta 4-5 razy, co najmniej 3/4 opakowania, 28.02.2015 * Schwarzkopf got2be sparkling, spray nabłyszczający 200 ml(ubytek-foto) 6. słynna odżywka do włosów i skóry głowy Jantar ok. 3/4 opakowania, data ważności 04.2016 * Herbapol Piękne włosy, 2 op. po 30 sztuk, świetny skład (czarna rzepa, szpinak, skrzyp, pokrzywa, wit. C, B, E, PP, biotyna i kwas pantotenowy i foliowy) 3/2015 * Belissa włosy, skóra i paznokcie 47 z 60 tabletek, 10.2016 * Płukanka ziołowa rozjaśniająca do włosów Herbapol, 12 torebek 7. * Cetaphil MD Dermoprotector 250 ml (ubytek-foto) 02/2015 * Jergens, krem nawilżający 59 ml, ok. 1/3 tubki, za drobiazg * Nivea, krem na dzień, cera wrażliwa 50 ml, ok. 1/2 * Johnson's krem do rąk 100 ml – zostało ok. 75 ml * Farmona mus Tutti Frutti, brzoskwinia&mango, ponad 1/2-2/3 opakowania * Crest płyn do płukania ust 36 ml nowy * Vaseline wazelina 49g – super do pięt i na usta * amerykańskie mydła antybakteryjne w kostkach Safeguard, całość (8) lub na sztuki, 1x Olay, 2x Dial 8. * Delights mgiełka o zapachu słodkiego groszku 236 ml, zostało ok. 3/4 * Bodycology exotic cherry blossom 59 ml (ubytek-foto) * Mgiełki BBW japanese cherry blossom 88 ml, 1 trochę mniej niż ½ opakowania i 1 nowa * Dezodorant Tesori d'Oriente 100 ml, na pewno więcej niż ½ * Antyperspirant Secret powder fresh 48 g, nowy, nieużywany 9-10. Próbki, próbeczki Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-02-25 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
MAKE UP
1. AffiniMat 09 Opal Rose 30 ml Almay Clear Complexion, kolor 400 neutral, 30 ml – ok. 70-80% Match Perfection Gel, 103 True Ivory – na 1-2 użycia 2. pudry prasowane Loreal True Match W2 i N1, ubytek minimalny, ale pudełka zniszczone/wytarte od torebki Golden Rose Mineral Terracotta Powder nr 01 3. rozświetlacz Inglot kolor 83 - zużycie na zdjęciu róż Essence Miami Roller Girl – niewielkie zużycie, lekkie wgłębienie po stronie różowej Vollare, Egyptian Earth, puder w kulkach nr 3 – maźnięty 1x rozświetlacz Essence Circus highlighter – mały ubytek róż Bell nr 4 – maźnięty 2 razy 4. cień Lemax różowy – oddam gratis paletka do brwi Essence – niewielkie zużycie ArtDeco pure minerals nr 844 ok. ½ Catrice, Made to stay, cień do powiek, kolor 080 (złoto) Catrice, eyeliner 020 It's Mambo Nr.2, testowany ze 3 razy, data ważności 6m po otwarciu, już chyba minęło, ale konsystencja bez zmian Eyeliner Sephora morski 5. Kobo, Growing Lashes Mascara, czarny tusz z odżywką stymulującą naturalny wzrost rzęs * My Secret Lash&Brow repair - odżywka do rzęs 1 nowa (brak nowej) i używane ½ opakowania 6. Pomadki (ubytki na zdjęciu) Essence 44 Almost Famous KLIK NYC 356 Big Apple Red Yves Rocher 22 Corail Doux KLIK Golden Rose Vitamin E 126 KLIK Golden Rose Vitamin E 128 KLIK Covergirl delicious exquis 323 Golden Rose Velvet Matte 10 KLIK Hean Vitamin Cocktail berry shake 89 (ułamana) KLIK 7. Lovely Color Wear nr 2 Astor Perfect Stay In Love Red 202 Kobo, Long Lasting Glass Shine, błyszczyk/szminka kolor 219 Raspberry – nowa błyszczyk Lipsmacker Skittles Mango Tangelo ¾ op Lip Smacker Strawberry Starfruit użyty 2-3 razy balsam do ust Yves Rocher Framboise - nowy 8. Chantill Cosmetics – puder, róż/rozświetlacz, podkład – jakieś tanie, trochę rozczapierzone; Eco Cosmetics – cienie, brwi/liner, grzebyk do rzęs/brwi DOKŁADKA 22.02 9. Podkład Manhattan Easy Match Make Up kolor 32 Classic Ivory, ubytek kilku pompek, chętnie wymienię na inny lekki podkład w tym samym odcieniu Paese Manifesto kolor 910, pomadka w płynie, cudowny, intensywny kolor, ale do mnie zupełnie nie pasuje, min. 2/3 opakowania Sally Hansen, Instant Cuticle Remover, żel do skórek, hit KWC, połowa opakowania Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-02-25 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
PAZNOKCIE
1-4.Lakiery do paznokci, kolory opisane na zdjęciach 5. Odżywki Sally Hansen Maximum Strenght Nail Tek Extra Orly Nailtrition perłowa Avon Nail Experts odżywka wygładzająco-peelingująca 6. Topy/bazy Poshe topcoat, lekko gęstnieje, ale dalej super wysusza Poshe fast drying basecoat – baza pod lakier, nowa Sally Hansen Dries Instantly – wysuszacz/topcoat (baza i top SH to mój zapas, oddam tylko za coś ekstra) 7. Pilniki do paznokci w formie bloków – nowe Tabletki do czyszczenia... protez, wybielają dobrze też paznokcie ![]() Ozdoby do paznokci (cyrkonie, kokardki, brokat, itd.), na życzenie dokładne foto Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-02-02 o 02:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Różne
1. zestaw do pielęgnacji paznokci - lusterko powiększające (przyssawki) 15 x - podświetlane lusterko powiększające Wenko - depilator Braun Silk Epil, użyty ze 2 razy - mydelniczki normalna i malutka (gumowe?) 2. Szczotki (używane): od lewej: z włosia dzika, metalowa i plastikowa 3. prostownica parowa na wodę, z 3 wymiennymi wkładkami, za cokolwiek przydatnego 4. Wosk YC Fireside Treats, odłamany kawałeczek, FOTO 5. Półka narożna do łazienki, wysokość całkowita (tył) 46,5 cm, bok półki (promień) 21cm, wysokość między półkami 19 cm. Używana, ale stan dobry. Więcej zdjęć i w lepszej jakości jak ktoś będzie zainteresowany ![]() Uchwyt na papier toaletowy z 'klapką', używany, stan dobry, foto w lepszej jakości jw. 6. Buteleczki szklane na perfumy, używane więc trzeba by sobie je 'odpachnić' 7. Niekosmetycznie - opaska regulowana na rękę/ramię na telefon/mp3 8. Kapciochy kosmetyczne, nowe, nieużywane 9. Wilsons Leather, spray ochronny do skóry, chroni od wody, brudu i plam, 134g, zostało na pewno więcej niż 50%, może nawet 75%, nie ma daty ważności 10. Air wick wkład do odświeżacza elektrycznego, zapach bodajże Księżycowa lilia, mam gdzieś jeszcze drugi, inny używany wkład razem z urządzeniem, poszukam dla zainteresowanych. Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-02-09 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
SUPLEMENTY
1-3. Kapsułki witamina D3 100 sztuk * Chlorella super alga 500 tabletek * Kawa z żołędzi, Dary Natury, odsypka w słoiku * Stewia suszone liście, odsypka * Stewia, naturalny słodzik w płynie 60 ml mielone 375g (do mycia ciała/włosów, prania ubrań, do zmywarki) * Karob – mączka chleba świętojańskiego, zamiennik kakao, odsypka (brak na zdjęciu, poglądowe foto z inernetu, z tej dokładnie firmy) 4-5. Starbucks czekolada 1,13 kg, zostało mniej niż ½, oddam bez puszki * BIO napój czekoladowy w proszku o smaku karmelowym 250 g – ½ opakowania * Syrop karmelowy do kawy i deserów 350 ml, ubytek kilkunastu ml (nie był pełny 6. Kawa Starbucks ziarnista French Roast 1.13 kg, kupiona przed świętami. Wymienię tylko za coś ekstra (kosztowała ponad 100 zł), najchętniej sprzęt sportowy (zwłaszcza dobre kije do Nordic Walking lub zabezpieczenie do rowera) lub jakiś sprzęt kuchenny (np. maszyna do chleba). Wymieniam rodzicom, proszę nie proponować kosmetyków/perfum. 7. Herbata Pu-erh czerwona z Herbapolu sypana, oryginalnie 100 g, oddam połowę. Kardamon ziarno, Dary Natury, 40 g, zrobię odsypkę, bo sama w życiu całości nie zużyję Chińska herbata zielona (prawdziwa) - suszone liście w kostce Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-02-22 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wymienione:
wcierka Jantar, wosk YC, spray nabłyszczający do włosów got2be, olejek herbaciany, wit. D, Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-02-22 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() Czy znajdziejsz coś u mnie za odżywkę Nail Tek Extra? ![]() ![]() Podoba mi się też depilator ![]() Może wybierzesz u mnie jakieś kosmetyki? ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795448 Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1422839941 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1422840532 ??? ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Może coś u mnie za antyperspirant i poniższe?
![]() Starbucks czekolada 1,13 kg, zostało mniej niż ½, oddam bez puszki * BIO napój czekoladowy w proszku o smaku karmelowym 250 g – ½ opakowania * White Rain szampon / odżywka nawilżająca Ocean Mist po 443 ml * Eco Cosmetics szampon zwiększający objętość 200 ml * Joanna Naturia do włosów przetłuszczających się i normalnych * Herbapol Piękne włosy, 2 op. po 30 sztuk, świetny skład (czarna rzepa, szpinak, skrzyp, pokrzywa, wit. C, B, E, PP, biotyna i kwas pantotenowy i foliowy) 3/2015 * Belissa włosy, skóra i paznokcie 47 z 60 tabletek, 10.2016 ?
W czerwcu kolorówka, pielęgnacja i pędzle https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post51679446 I parę ciuszków z sieciówek XS-M https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post50571226 Proszę odpisz u mnie - nie subskrybuję wątków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
cos u mnie :
na dniach dorzucę jeszcze uchwyt na papier toaletowy z 'klapką' w kolorze srebrnym oraz półkę/koszyk narożny na kosmetyki do łazienki z 3 półeczkami metalowymi * Delights mgiełka o zapachu słodkiego groszku 236 ml, zostało ok. 3/4 * Bodycology exotic cherry blossom 59 ml (ubytek-foto) * Mgiełki BBW japanese cherry blossom 88 ml, 1 trochę mniej niż ½ opakowania i 2 nowe * Antyperspirant Secret powder fresh 48 g * Gliss Kur odżywka Regeneracja i objętość, łatwe rozczesywanie 200 ml, 1/2 opakowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie>?
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
coś za
krem Acne Derm rozjaśniający przebarwienia, ok. 3/4 tubki, otwarty na początku grudnia olejek eteryczny z drzewa herbacianego 10 ml, ubytek kilku kropli filtr VIchy spf 50 szczotka z włosia dzika ?
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
poodba mi się dużo rzeczy, znajdziesz coś u mnie?
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Niestety, tylko parafina w parafiniarce.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Odpisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Hej, coś u mnie? Mam sukienkę i marynarkę, poza wątkiem szampon do włosów blond z fitomedu
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A, i mam tez bordowy komin z Anglii ![]()
Do stycznia 2017 jestem zadrutowana ![]() Z każdym dniem piękniejszy usmiech! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=841721 Zapraszam na wymianę! Edytowane przez weraa66 Czas edycji: 2015-02-09 o 03:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
Przekupka: 55 pkt / 100% pozyt.
|
które pomadki Cię interesują?
u Ciebie podoba mi się wosk YC i Schwarzkopf got2be sparkling, spray nabłyszczający 200 ml(ubytek-foto). ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- kredki catrice do łuku brwiowego już nie mam. jak oddasz mi schwarzkopfa, YC i Jantara to wszystkie pomadki, które chciałaś polecą do Ciebie i dorzucę Ci prezencik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Zapałko, u Ciebie podoba mi się
masło shea- ile możesz dać maksymalnie? Ziaja Med matująca spf 50 - końcówka, na próbę Cetaphil MD Dermoprotector 250 ml - termin kończy sie w lutym? Lovely Color Wear nr 2 Astor Perfect Stay In Love Red 202 2 największe pędzle z Chantil Ale najbardziej podobają mi się te sukienki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1420847680 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1420847680 czy mogłabym prosic o wymiary?
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Długo wahałam się, czy wystawić tego Flat Topa na wymianę. Wystawiłam, ale ... chyba jednak zostanie ze mną
![]() Jednak chetnie wymienię się za Acnederm ![]() Na pewno chciałabym 40g masła Shea i filtr Ziaji. Do tego kuszą mnie filtr Vichy i Cetaphil ... nie chciałabyś jeszcze czegoś sobie u mnie dobrac? ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Odpisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Cos za rzeczy z dokladki z krótką datą?
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
coś za olej arganowy i vaseline?
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Hej! Przez moje gapiostwo napisałam w innym wątku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.