|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Internetowe perfumerie - Wasze pomysły
Hej Dziewczyny!
Na pewno wiele z Was robi perfumowe zakupy przez Internet ![]() Pytanie do Was -- Czy dostrzegacie coś co takie sklepy mogą poprawić, aby zamawianie było łatwiejsze i przyjemniejsze? Czego nie ma na rynku, a odczuwacie tego brak? Wszelkie pomysły i uwagi będą dla mnie bardzo cenne ![]() Edytowane przez (:Iza:) Czas edycji: 2015-07-03 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guerlain Lover
|
Dot.: Internetowe perfumerie - Wasze pomysły
Na pewno próbki i gratisy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgodność stanu magazynowego z dostępnością na stronie internetowej, co niestety często szwankuje. Człowiek robi przelew, a za chwilę dostaje wiadomość, że produkt jest niedostępny. Także sprawa testerów. Jeśli flakon sprzedawany jest bez korka, to dlaczego niejednokrotnie nie jest to zaznaczone w opisie? Zdarzyło mi się w jednej perfumerii w odstępie dwóch tygodni dostać ten sam zapach jako tester w wersji z korkiem i bez. Ten drugi rzecz jasna mocno mnie rozczarował, bo spodziewałam się czegoś innego
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2015-07-02 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dobrze jest jak perfumeria ma możliwość wysyłki do paczakomatu. Co do testerów - zdarza się, że według perfumerii jest on z korkiem, a potem, po odpakowaniu przesyłki okazuje się, że jednak korka brak. Miło, gdy do zakupów dołączona jest próbka perfum, ale nie lubię (a zdarzyło się mi to już kilka razy) sytuacji, gdy zamawiam perfumy damskie a jako gratis dostaję próbkę męskiego zapachu.
![]() |
#5 |
Nindżopesz
|
Real foto a nie jakieś zamierzchłe zdjęcia flakonów i opakowań sprzed reformulacji gdzie trzeba się dopytywać która to wersja żeby być pewnym co się dostanie.
W ogóle zdjęcia opakowań, choćby poglądowe, w przypadku wspomnianych reformulacji oszczędza dopytywania. EDIT: plus opis, że to real foto. Że nie wspomnę o zdjęciach wersji edt a opisie edp albo na odwrót, od razu mam wrażenie, że coś kręcą i nie wiedzą co sprzedają. Opis testerów - czy ma korek, a nie fotka pełnowartościowego produktu a dostaje się bezkorkowy. Mile widziane szybkie odp na maile - jak zadaję pytanie a potem czekam tydzień to zdążę kliknąć gdzie indziej choćby było drożej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tez jestem za opcja do paczkomatow, dla mnie rewelacyjna sprawa, lepsza niz kurier ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Nindżopesz
|
Co do próbek to mi i tak nic nie pasuje, wcisną zawsze coś owockowego i ląduje w śmietniku
![]() Za to fajne byłyby próbki wszystkiego co w sprzedaży a bardziej niedostępne, nie zawsze wszystko jest na Allegro. Np. nowe Nu, chyba na All jeszcze nie widziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Fajnie by było, gdyby sklepy internetowe z dnia na dzień nie podnosiły ceny... Mając w koszyku takiego Angela codziennie podwyższano za niego cenę, w końcu zapłaciłam za niego o 7-8zł więcej. Niby nic, ale to naciąganie- bo widzą, że jest popyt na dany produkt.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
1) dostawy do paczkomatów
2) próbki za free - wybrane, nie jakiekolwiek - w perfumeriach niszowych to standard. Jakkolwiek - np od kwoty 100 pln dwie próbki, ale kurcze - wybrane, nie jakiekolwiek...ja wolę żadne niż wybrane dowolnie. Fajnie działa np internetowy douglas - przy zakupie można wybrać z podanej listy trzy próbki - perfumy, pielęgnacja, lista zawiera chyba ok 20 - 30 pozycji, i dostajemy to co wybraliśmy. Z kolei w ALZD są jasne zasady - trzy darmowe próbki, za max 12 eur, i (nie jestem na 100% pewna, do sprawdzenia) - za max 4 eur jedna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Szukanie dziury w całym
|
ja ostatnio kupiłam esencję na jednej ze stron z zapaszkami. W sumie nie zapłaciłam dużo, a zapach trwały. Więc pozytywnie. Ogólnie nie lubię przepłacać za coś, co się później okazuje podróbką.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Jak już łaskawie pojawia się spis nut, to niech będzie dobry a nie wrzucony na chybił trafił (edp pomylone z edt, klasyczna woda z wersją sport, itepe...).
Popieram też real foto i wysyłki do paczkomatów. ![]() A ja nie chcę w ogóle próbek, zwykle są beznadziejne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
Nikt na tym forum nie przeplaca za cos, co potem okazuje sie podrobka. Ale jak juz pisalam, najpierw rozeznaj sie o co chodzi w tym watku, a potem pisz. Cytat:
![]() ![]() Natomiast dobry pomysl, tak jak wspomnialas, to zbieranie punktow i potem ich wymienianie na produkt, czy tez rabat, ale wiekszy ![]() Co do probek. Ja biore wszystko ![]() Zdarzylo mi sie pare razy, ze wlasnie po otrzymaniu probki zdecydowalam sie na kupno duzej flaszki, gdzie przy innych okolicznosciach, np wizyta w perfumerii, wogole bym na dany zapach nie zwrocila uwagi. Podoba mi sie rowniez pomysl Milki, probki za free - sami wybieramy ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Albo za tą kasę samemu się sampelka dorzuci do paczuszki. Lepszy rydz niż nic. ![]() Tyle dobrego, mi się to nigdy nie udało. Próbuję sobie przypomnieć co ja ostatnio dostałam jako gratisy... Light Blue (moja trauma od ponad dekady ![]() ![]() ![]() Btw. Dlaczego iperfumy mają tylko taką drogą wysyłkę? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Popieram wysyłkę do paczkomatów, i w ogole jak najwiecęj opcji jeśli chodzi o wysyłkę, skoro już mamy na rynku tyle możliwości.
![]() Oraz wspomniany program lojalnościowy dla klientów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Mnie nieraz odrzuca od zakupów jak pisze że wysyłka kurierem 22,00zł. a PP 20,00zł, za drogo, taniej proszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Regularnie robię zakupy w pewnym internetowym sklepie zoologicznym, funkcjonuje tam system premii - za każde wydane x zł dostaje się punkty, za uzbierane punkty można sobie wybierać premie z calkiem pokaznej listy. Ponadto wysyłka gratis od 99 zł i do tego bardzo konkurencyjne ceny
![]() A, jeszcze stali klienci mogą wykupić kartę rabatową na 5%, coś tam kosztuje, ale mnie się zwróciła w dwóch zamówieniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Super!! Dzięki za tyle odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Możliwość wysyłki do paczkomatu i brak opłat za odbiór osobisty.
![]() Do tego rabaty przy kolejnych zamówieniach, tudzież jeśli ktoś często robi zakupy. Tego bardzo mi brakuje. Jestem stałą klientką jednej z największych perfumerii internetowych, kupowałam tam zapachy nieraz co trzy tygodnie. Łącznie nazbierało się tego już ze 30 zamówień, czasem mniejszych, czasem większych. A rabatu jakiegokolwiek brak, co trochę mnie rozczarowało. Próbki - jak już perfumeria wrzuca co popadnie, to niech to chociaż nie będzie w kółko to samo. Chyba większość z nas doskonale pamięta ciąg jednego sklepu z próbkami różowego Ungaro. ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem bywa tak, jak mówisz ale ja się również spotkałam z tym, że cena spadała. Nawet jeśli często wchodziłam na stronę tego produktu albo wręcz miałam go w koszyku. A wracając do perfumerii: - wysyłka do paczkomatów plus lubię to, co robi e-glamour, że są weekendy, kiedy paczkomaty są tylko za 1zł - możliwość wyboru próbki albo wymiany na jakiś rabat - może być system punktowo-lojalnościowy
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
kuki9, chyba masz rację. Zwykle takie szaleństwa zdarzają się w perfumeriach które sprowadzają z Czech bądź Słowacji. Szkoda, że nigdy mi się nie zdarzyło żeby obniżyli
![]() ![]() Ja tam się cieszę z każdej próbki z perfumerii- w końcu za nią nie płacę. Jak mi się nie podoba lub już ją mam to rozdaję po rodzinie/znajomych. Za to świetnym pomysłem jest program lojalnościowy- perfumeria zyskałaby stałego klienta, klient miałby taniej, wszyscy szczęśliwi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.