|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Rzucanie palenia a biorezonans
hej dziewczyny!
czy słyszałyście kiedyś o rzucaniu palenia za pomocą biorezonansu ? może wyjaśnię o co tutaj chodzi Biorezonans W terapii tej wykorzystuje się istniejące w organizmie człowieka i wokół niego drgania elektromagnetyczne (biosygnały). Przed przystąpieniem do zabiegu należy zapalić papierosa, który umieszczony zostaje w aparacie. Osoba poddawana terapii podłączana jest do urządzenia poprzez specjalne elektrody. Po włączeniu odpowiedniego programu w komputerze, w organizmie zachodzi reakcja mająca na celu wygaszenie głodu nikotynowego. Skuteczność metody jest bardzo imponująca. Po jednym zabiegu 90 proc.osób rzuca palenie - deklarują specjaliści od biorezonansu. Zabieg kosztuje 50-60 zł. czy ktoś o tym słyszał ? ktoś z moich znajomych poddał się temu zabiegowi i rzeczywiście nie ma pociągu do papierosów. ale to tylko jedna osoba. czy któraś z Was zna kogoś, komu w ten sposób udało się rzucić palenie ? jakie macie opinie na ten temat? zależy mi, żeby mój tż rzucił palenie. powiedział, że z chęcią wybierze się na taki zabieg, jeśli mu to pomoże w walce z nałogiem. więc się tak zastanawiam...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucanie palenia a biorezonans
moja mama tą metodą rzuciła palenie 10lat temu, kilka miesięcy temu 3 inne osoby z mojej rodziny też się poddały tej metodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Głód nikotynowy to przede wszystkim głód siedzący w naszej głowie i nie myśl, że jeśli naprawdę nie będziesz zdeterminowana to nie rzucisz. Mam do czynienia z palaczami chorymi na raka płuca i mimo tego, że nie powinni palić to bardzo ciężko im rzucić (ze względu na psychikę).
Pozdrawiam i trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Gdzie sa takie zabiegi ? Chodzi mi o woj. Śląskie
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mój ojciec rzucił w ten sposób palenie - więc nie żadna ściema. Jestem "naocznym" świadkiem.
On był na biorezonansie w Sosnowcu - ale to było jakieś 10 lat temu, więc nie wiem czy nadal w Sosnowcu biorezonans jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja gorąco polecam biorezonans. Sama już trzykrotnie rzucałam palenie tą metodą.
Następnym razem jak będę rzucać to też wybiorę ten sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Are you talking to me?!
|
Nie ściema? To proszę podaj mi jakiekolwiek naukowe wyniki badań dotyczące choćby samego działania " maszyny" do biorezonansu. Że o wynikach leczniczych nie wspomnę. Równie dobrze można polecać wahadełko.
Jedyne co tu może działać, to efekt psychologiczny, a nie cudowne właściwości maszyny!
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie znam się na tych zabiegach ale jeśli ktoś chce rzucić palenie to rzuci
![]() ![]() ![]() Pomogły mi w tym zwykłe miętowe gumy do żucia ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Byłam na tym z 8 lat temu, z tego co pamiętam, przez trzy dni trzeba "przetrzymać" chęć zapalenia, a potem już się nie ma ochoty i papierosy nie "smakują". Wytrzymałam te trzy dni, czwartego chciałam sprawdzić czy rzeczywiście nie smakują...... i palę do dzisiaj.
![]()
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ściema
![]() kilka lat temu znajoma w tym pracowała, to była nowość w mojej okolicy, robiłam za królika doświadczalnego ![]() paliłam kilka lat, więc byłam dobrym królikiem ![]() ![]() byłam 3x w przeciągu 3 tygodni. Nie wytrzymałam nigdy dłużej niż dojechanie stamtąd do domu ![]() kuzynka robiła ten pseudo zabieg w innej miejscowości i rzuciła, ale ona miała większą motywację ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam kilka lat temu i mi nie pomogło ani trochę. Na drugi dzień po zabiegu ciągnęło mnie jak zawsze, więc kupiłam paczkę i zapaliłam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
z tego co piszecie, na jednych działa, na drugich nie działa.
kurcze sama nie wiem. ale może jednak warto spróbować. jak będę miała kasę to wyslę TŻta. nienawidzę smrodu fajek. chwila moment w dymie i mam napady duszności, kaszel itp. więc nie chcę wdychać już więcej dymu :/
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Z tego co widzę ceny biorezonansu nie są wysokie, bo to stówka czy dwie stówki.
Moim zdaniem jest to placebo (tutaj jest ten "efekt" dokładnie opisany), ale nawet jeśli placebo miałoby pomóc, to czemu nie. Mi zdarzyło się testować akupunkturę i pomimo logicznego wyjaśnienia - niestety akupunktura nie pomogła i była to zwyczajna strata czasu i pieniędzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja znam jedną osobę, która na tym była i rzuciła (ktoś jej polecił). Inna sprawa, że po kilku miesiącach znowu wróciła do nałogu. Placebo czy nie, faktycznie ze wszystkich metod rzucania po tej była najbardziej znośna i obyło się bez okresu nerwicy
![]() Chociaż moim zdaniem samo rzucenie palenia to pikuś, trzeba pamiętać, że potem nie ma żadnego "tylko jednego", "tylko jednej paczki"... Zwłaszcza, gdy nie pali się dłuższy czas i człowiek czuje się pewnie. Zbyt pewnie. Oczywiście są osoby, które na tym jednym skończą ale obserwując ludzi to rzadkość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak z paleniem, bo nigdy nie mialam z tym do czynienia ale ja odczulalam sie przez biorezonans (na kukurydze, kakao, zoltka i gluten) i jest skuteczny, bo wszystko to normalnie jem a alergii nie mialam zadnej od wielu lat, wiec nie taka znowu sciema
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.