|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Samsung s6 vs iPhone 6s plus
Planuje kupić, któryś z tych dwóch telefonów. Ktory z tych dwóch byście kupili?.
Obydwa mi sie podobaja iphone w kolorze golden rose, a samsung biały. Samsung jest lżejszy i chyba robi jaśniejsze, ładniejsze zdjecia. Natomiast system android nie do konca mi pasuje. System iphonowski uwielbiam, ale jest duzo cięższy od samsunga i ciut wiekszy. Wygodniej w kobiecej dłoni leży chyba samsung. Iphone ponoc długo ładuje baterie i dosc szybko sie rozladowuje. Czy ktos moze potwierdzić, zaprzeczyć. Miłe widziane opinie użytkowników obydwu telefonów. |
|
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Samsung s6 vs iPhone 6s plus
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
A jakieś konkrety.? Dlaczego uważasz samsunga s6 za badziewie?.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Samsung od modelu s4 w górę zaczął zaśmiecać system. W tej chwili to czym się wyróżnia s6 to wygląd. Władowana jest kasa w to, żeby wyglądał a nie działał. Jeśli chcesz androida z wyższej półki to lg g4, huawei p8, może któryś sony.
Samsungów się nie poleca i jak byś weszła na wątek gdzie się ludzie pytają co kupić to normalni użytkownicy (nawet laicy) odradzają, są niezadowoleni z samsungów. Stąd moja opinia. Po prostu się odradza bo kasę ładujesz w tak na prawdę nic. Wybili sobie markę na s2 i s3 bo to były porządne telefony a teraz ludzie bezmyślnie kupują kolejne. Dlaczego iphone? Marka sama w sobie. Tam nie ma prawa Ci nic lagować, chodzi płynnie, masz każdą możliwą aplikację tworzoną przez firmy a nie gimbazę, która może władować do sklepu google co tylko chce. Stąd też są wirusy na androida a na windows phone czy iphona nie ma, bo to są zamknięte systemy. Sama mam w tej chwili androida i jestem zadowolona a przesiadłam się tylko dlatego, że microsoft sfajdał windows 10 na telefony i póki co nie spieszno im do ogarnięcia sytuacji. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Też polecam Iphona
Miałam zawsze telefon z androidem i wydawało mi się, że jest spoko, ale odkąd kupiłam Iphone 6 już wiem że nigdy nie zmienię firmy Apple. Wszystko śmiga aż miło, nic się nie tnie, nigdy! A jeśli chodzi o baterię to wystarcza mi na dwa dni przy umiarkowanym korzystaniu Wiadomo, jak chodzisz cały czas z telefonem przyklejonym do ręki to starczy góra na jeden cały dzień. Ładowanie wcale nie trwa dłużej niż w innych telefonach.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Pracowałam na infolinii dla jednego z operatorów komórkowych. Praca nauczyła mnie wielu rzeczy ale przede wszystkim - nigdy nie kupuj Iphone. Dlaczego? Są przereklamowane i wcale nie płacimy za jakość tylko za markę. W Samsungu wiesz czego się spodziewać - wiesz, że zależy im aby ich telefony z górnej półki były niezawodne bo tylko one są dla firmy rentowne.
Wiem, że ios jest kuszący ale czy warto przepłacać 3x za telefon tylko dla marki ? |
|
|
|
|
#12 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
najnowszy samsyng ma kosztować ponad 3 tysiące, to standardowa cena iphone, która się nie zmienia, każdy kolejny model ma podobną cenę więc jakie 3x tyle?Praca na infolini a tetowanie telefonu to dwie różne sprawy. Masz stereotypowe myślenie o samsungu, niestety. Właśnie wyrobili sobie nazwę po czym sfajdali swoje smartfony do granic możliwości. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gdybym miała wybierać nie kupiłabym ani jednego ani drugiego. Na rynku są lepsze telefony w konkurencyjnych cenach
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Android sobie z 4 gb ram nie radzi. No niestety, zamiast wyrzucać na rynek kolejne wersje systemu powinni się wziąć za optymalizację. To jest największy ból androida i to, że ładują bóg wie jaki sprzęt, który nic nie daje bo w tym przypadku numerki znaczenia wielkiego nie mają bo nie jest pod nie zoptymalizowany system, niczego nie zmienia. A to, że obudowa jest ładna...cóż, w tej chwili większość telefonów wygląda niemal jednakowo. Tak czy siak, za iphone się płaci kosmiczną cenę ale płaci się za jakość. Jasne, to nie system i nie telefon dla każdego ale jednak nie ma prawa przyciąć, nie ma żadnych problemów ios. I nie, samsung nie wyciągnął żadnych wniosków po s5 poza właśnie obudową. To jest kolejny telefon, z kosmiczną ceną za nie wiadomo co, który jest zapchany ich badziewnym oprogramowaniem i załadowany cudownym sprzętem, którego android często nie wykorzystuje a niestety, sprzęt musi współdziałać z systemem, nie ma innej opcji. Nie można oczekiwać ani od androida ani od WP, że będzie dorównywał ios. Przynajmniej nie w tej chwili. Ale mówię, dla mnie są ważniejsze sprawy niż to, jaką ma obudowę LG ma skórzany tył i co z tego? No właśnie, nic.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
już się pogubiłam i nie wiem,co wybrać ;/
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli zależy ci na nie zacinaniu się telefonu, to bez apelacji iphone, nawet jeśli masz dużo aplikacji nie będzie z tym problemu.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Mam samsunga s6 i jeszcze nie zdarzyło mu się zaciąć. Nowa wersja TouchWiz'a którą dostały już s6 i s6 edge została znacznie odchudzona i to już nie to co kiedyś. Teraz jest naprawdę świetnie zoptymalizowana a z androidem 6.0 śmiga świetnie.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Używałam Samsunga i był ok, przerzuciłam się jednak na iPhone i nie chce już go zmieniać. Nie mówie, że nie ma wad, bo owszem zaciął mi się raz czy dwa. Po prostu podpasował mi i wyglądem i funkcjami no i świetnym aparatem.
Na Twoim miejscu brałabym iphone 6s (6s plus za duży moim zdaniem). |
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Patrząc na filmiki chociażby na youtube to mi się wierzyć nie chce ale ok.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Stalam przed podobnym dylematem i wybrałam iphone 6s plus. Nie zaluje. Zdjecia ok, zero zacinania mimo sporej ilosci apek. Wygodny duzy ekran, super katy widzenia. iOS przyjazny, juz wiem ze kolejny tel to bd iphone
Wysłane z iPhone 6s plus za pomocą Tapatalk
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Ja wybrałabym Samsunga
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam iphone 6s. Używam go od 7 miesięcy i ani razu mi się nie zaciął a appek mam sporo. iOS to miła odmiana po androidzie i windows phone (mam służbową nokię i to dopiero jest masakra).
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam poczekać na iPhone 7 :p
Wysłano z iPhone 6 |
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
Można się spierać, samsung, iphone, czy jakieś inne modele bo tańsze bo lepsze. Osobiście korzystam z iphone od edycji 2g. Nie zmienię telefonu na nic innego. Jest przedrzymskim funkcjonalny, intuicyjny, ładuję się bardzo szybko. Zestaw słuchawkowy i jak i mikrofon jest na najlepszym poziomie. Tryb zdjęcia Live jest extra, że nie wspomnę o tym leży w dłoni, jaki jest wygodny i elegancki.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

najnowszy samsyng ma kosztować ponad 3 tysiące, to standardowa cena iphone, która się nie zmienia, każdy kolejny model ma podobną cenę więc jakie 3x tyle?
iPhone 6s plus za pomocą Tapatalk