Samsung s6 vs iPhone 6s plus - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-01, 11:25   #1
Agaaa-a
Rozeznanie

Samsung s6 vs iPhone 6s plus

Planuje kupić, któryś z tych dwóch telefonów. Ktory z tych dwóch byście kupili?.
Obydwa mi sie podobaja iphone w kolorze golden rose, a samsung biały. Samsung jest lżejszy i chyba robi jaśniejsze, ładniejsze zdjecia. Natomiast system android nie do konca mi pasuje. System iphonowski uwielbiam, ale jest duzo cięższy od samsunga i ciut wiekszy. Wygodniej w kobiecej dłoni leży chyba samsung. Iphone ponoc długo ładuje baterie i dosc szybko sie rozladowuje. Czy ktos moze potwierdzić, zaprzeczyć. Miłe widziane opinie użytkowników obydwu telefonów.
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 12:29   #2
pffe
BAN stały

Dot.: Samsung s6 vs iPhone 6s plus

Cytat:
Napisane przez Agaaa-a Pokaż wiadomość
Planuje kupić, któryś z tych dwóch telefonów. Ktory z tych dwóch byście kupili?.
Obydwa mi sie podobaja iphone w kolorze golden rose, a samsung biały. Samsung jest lżejszy i chyba robi jaśniejsze, ładniejsze zdjecia. Natomiast system android nie do konca mi pasuje. System iphonowski uwielbiam, ale jest duzo cięższy od samsunga i ciut wiekszy. Wygodniej w kobiecej dłoni leży chyba samsung. Iphone ponoc długo ładuje baterie i dosc szybko sie rozladowuje. Czy ktos moze potwierdzić, zaprzeczyć. Miłe widziane opinie użytkowników obydwu telefonów.
Oczywiście iphone. Samsung w tej chwili nie jest w ogóle polecany bo robią badziewie i zaśmiecają androida na swoich urządzeniach. Nie ładowałabym się w to badziewie.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 14:29   #3
Agaaa-a
Rozeznanie

A jakieś konkrety.? Dlaczego uważasz samsunga s6 za badziewie?.
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 15:53   #4
violka_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Oczywiście iphone. Samsung w tej chwili nie jest w ogóle polecany bo robią badziewie i zaśmiecają androida na swoich urządzeniach. Nie ładowałabym się w to badziewie.
podbijam- też zastanawiam się nad kupnem tel. więc chętnie poznam Twoje zdanie na temat tych 2 modeli
Stary 2016-03-01, 18:22   #5
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Agaaa-a Pokaż wiadomość
A jakieś konkrety.? Dlaczego uważasz samsunga s6 za badziewie?.
Samsung od modelu s4 w górę zaczął zaśmiecać system. W tej chwili to czym się wyróżnia s6 to wygląd. Władowana jest kasa w to, żeby wyglądał a nie działał. Jeśli chcesz androida z wyższej półki to lg g4, huawei p8, może któryś sony.
Samsungów się nie poleca i jak byś weszła na wątek gdzie się ludzie pytają co kupić to normalni użytkownicy (nawet laicy) odradzają, są niezadowoleni z samsungów. Stąd moja opinia. Po prostu się odradza bo kasę ładujesz w tak na prawdę nic. Wybili sobie markę na s2 i s3 bo to były porządne telefony a teraz ludzie bezmyślnie kupują kolejne.
Dlaczego iphone? Marka sama w sobie. Tam nie ma prawa Ci nic lagować, chodzi płynnie, masz każdą możliwą aplikację tworzoną przez firmy a nie gimbazę, która może władować do sklepu google co tylko chce. Stąd też są wirusy na androida a na windows phone czy iphona nie ma, bo to są zamknięte systemy. Sama mam w tej chwili androida i jestem zadowolona a przesiadłam się tylko dlatego, że microsoft sfajdał windows 10 na telefony i póki co nie spieszno im do ogarnięcia sytuacji.
Stary 2016-03-01, 20:26   #6
Lifeisadream
Raczkowanie

Cytat:
Samsung od modelu s4 w górę zaczął zaśmiecać system. W tej chwili to czym się wyróżnia s6 to wygląd. Władowana jest kasa w to, żeby wyglądał a nie działał. Jeśli chcesz androida z wyższej półki to lg g4, huawei p8, może któryś sony.
Samsungów się nie poleca i jak byś weszła na wątek gdzie się ludzie pytają co kupić to normalni użytkownicy (nawet laicy) odradzają, są niezadowoleni z samsungów. Stąd moja opinia. Po prostu się odradza bo kasę ładujesz w tak na prawdę nic. Wybili sobie markę na s2 i s3 bo to były porządne telefony a teraz ludzie bezmyślnie kupują kolejne.
Dlaczego iphone? Marka sama w sobie. Tam nie ma prawa Ci nic lagować, chodzi płynnie, masz każdą możliwą aplikację tworzoną przez firmy a nie gimbazę, która może władować do sklepu google co tylko chce. Stąd też są wirusy na androida a na windows phone czy iphona nie ma, bo to są zamknięte systemy. Sama mam w tej chwili androida i jestem zadowolona a przesiadłam się tylko dlatego, że microsoft sfajdał windows 10 na telefony i póki co nie spieszno im do ogarnięcia sytuacji.
Kochana a HTC M8T w porównaniu do Iphone 6s plus ?
Lifeisadream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 20:53   #7
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lifeisadream Pokaż wiadomość
Kochana a HTC M8T w porównaniu do Iphone 6s plus ?
iphone. ten htc jest 2-letni. ma słaby aparat. generalnie w tym wyborze to nie ma wyboru, iphone w 100%. Jeśli jednak koniecznie android to możesz wybrac spokojnie coś o wiele lepszego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-02, 15:21   #8
violka_o
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dziekuje za ciekawą opinię, Twoje argumenty mnie przekonują
Stary 2016-03-02, 16:46   #9
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez violka_o Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuje za ciekawą opinię, Twoje argumenty mnie przekonują
Cieszę się, że mogłam pomóc
Pochwal się co kupiłąś jak już zainwestujesz w nowy sprzęt
Stary 2016-03-04, 15:51   #10
chic_
Przyczajenie

Też polecam Iphona Miałam zawsze telefon z androidem i wydawało mi się, że jest spoko, ale odkąd kupiłam Iphone 6 już wiem że nigdy nie zmienię firmy Apple. Wszystko śmiga aż miło, nic się nie tnie, nigdy! A jeśli chodzi o baterię to wystarcza mi na dwa dni przy umiarkowanym korzystaniu Wiadomo, jak chodzisz cały czas z telefonem przyklejonym do ręki to starczy góra na jeden cały dzień. Ładowanie wcale nie trwa dłużej niż w innych telefonach.
chic_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-04, 18:41   #11
Suleyman
Przyczajenie

Pracowałam na infolinii dla jednego z operatorów komórkowych. Praca nauczyła mnie wielu rzeczy ale przede wszystkim - nigdy nie kupuj Iphone. Dlaczego? Są przereklamowane i wcale nie płacimy za jakość tylko za markę. W Samsungu wiesz czego się spodziewać - wiesz, że zależy im aby ich telefony z górnej półki były niezawodne bo tylko one są dla firmy rentowne.
Wiem, że ios jest kuszący ale czy warto przepłacać 3x za telefon tylko dla marki ?
Suleyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-04, 19:27   #12
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Suleyman Pokaż wiadomość
Pracowałam na infolinii dla jednego z operatorów komórkowych. Praca nauczyła mnie wielu rzeczy ale przede wszystkim - nigdy nie kupuj Iphone. Dlaczego? Są przereklamowane i wcale nie płacimy za jakość tylko za markę. W Samsungu wiesz czego się spodziewać - wiesz, że zależy im aby ich telefony z górnej półki były niezawodne bo tylko one są dla firmy rentowne.
Wiem, że ios jest kuszący ale czy warto przepłacać 3x za telefon tylko dla marki ?
bzdura. W tej chwili po samsungu można się spodziewać tylko błędów a cena jest porównywalna z iphone najnowszy samsyng ma kosztować ponad 3 tysiące, to standardowa cena iphone, która się nie zmienia, każdy kolejny model ma podobną cenę więc jakie 3x tyle?
Praca na infolini a tetowanie telefonu to dwie różne sprawy.
Masz stereotypowe myślenie o samsungu, niestety. Właśnie wyrobili sobie nazwę po czym sfajdali swoje smartfony do granic możliwości.
Stary 2016-03-04, 22:42   #13
Suleyman
Przyczajenie

Cytat:
Masz stereotypowe myślenie o samsungu, niestety. Właśnie wyrobili sobie nazwę po czym sfajdali swoje smartfony do granic możliwości.
Samsung wyciągnął wnioski po porażce z s5. Obudowa w s6 jest z aluminium a nie z plastiku jak to było wcześniej. Odchudzili jego obudowę więc i tu może konkurować z iphone. Samsung ma też zdecydowanie większy akumulator więc i tu iphone nie ma czym się popisać. Porównywać Mpix w telefonach nie będę bo to do jakości zdjęć słabo się odnosi ale główną różnicą jest fakt, że Samsung posiada optyczną stabilizację obrazu i możliwość nagrywania filmów 4k (jak sony już kilka modeli wcześniej ...). Dodam jeszcze, że samsung ma więcej czujników, lepszy bluetooth, zdecydowanie większą rozdzielczość, więcej ramu (wiem, że ios i android mają różne wymagania i mówienie o RAM jako o zalecie jest naciągane ale chciałam zwrócić tylko uwagę na ten aspekt).

Gdybym miała wybierać nie kupiłabym ani jednego ani drugiego. Na rynku są lepsze telefony w konkurencyjnych cenach
Suleyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-05, 12:32   #14
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Suleyman Pokaż wiadomość
Samsung wyciągnął wnioski po porażce z s5. Obudowa w s6 jest z aluminium a nie z plastiku jak to było wcześniej. Odchudzili jego obudowę więc i tu może konkurować z iphone. Samsung ma też zdecydowanie większy akumulator więc i tu iphone nie ma czym się popisać. Porównywać Mpix w telefonach nie będę bo to do jakości zdjęć słabo się odnosi ale główną różnicą jest fakt, że Samsung posiada optyczną stabilizację obrazu i możliwość nagrywania filmów 4k (jak sony już kilka modeli wcześniej ...). Dodam jeszcze, że samsung ma więcej czujników, lepszy bluetooth, zdecydowanie większą rozdzielczość, więcej ramu (wiem, że ios i android mają różne wymagania i mówienie o RAM jako o zalecie jest naciągane ale chciałam zwrócić tylko uwagę na ten aspekt).

Gdybym miała wybierać nie kupiłabym ani jednego ani drugiego. Na rynku są lepsze telefony w konkurencyjnych cenach
Ja też bym nie kupiła ani jednego ani drugiego bo wybór jest szeroki i są o wiele lepsze i w lepszej cenie telefony.

Android sobie z 4 gb ram nie radzi. No niestety, zamiast wyrzucać na rynek kolejne wersje systemu powinni się wziąć za optymalizację. To jest największy ból androida i to, że ładują bóg wie jaki sprzęt, który nic nie daje bo w tym przypadku numerki znaczenia wielkiego nie mają bo nie jest pod nie zoptymalizowany system, niczego nie zmienia.
A to, że obudowa jest ładna...cóż, w tej chwili większość telefonów wygląda niemal jednakowo.
Tak czy siak, za iphone się płaci kosmiczną cenę ale płaci się za jakość. Jasne, to nie system i nie telefon dla każdego ale jednak nie ma prawa przyciąć, nie ma żadnych problemów ios.

I nie, samsung nie wyciągnął żadnych wniosków po s5 poza właśnie obudową. To jest kolejny telefon, z kosmiczną ceną za nie wiadomo co, który jest zapchany ich badziewnym oprogramowaniem i załadowany cudownym sprzętem, którego android często nie wykorzystuje a niestety, sprzęt musi współdziałać z systemem, nie ma innej opcji. Nie można oczekiwać ani od androida ani od WP, że będzie dorównywał ios. Przynajmniej nie w tej chwili.

Ale mówię, dla mnie są ważniejsze sprawy niż to, jaką ma obudowę LG ma skórzany tył i co z tego? No właśnie, nic.
Stary 2016-03-07, 15:36   #15
violka_o
Raczkowanie

już się pogubiłam i nie wiem,co wybrać ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-12, 14:08   #16
elmerka
Przyczajenie

Jeśli zależy ci na nie zacinaniu się telefonu, to bez apelacji iphone, nawet jeśli masz dużo aplikacji nie będzie z tym problemu.
elmerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 10:48   #17
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elmerka Pokaż wiadomość
Jeśli zależy ci na nie zacinaniu się telefonu, to bez apelacji iphone, nawet jeśli masz dużo aplikacji nie będzie z tym problemu.
Mam samsunga s6 i jeszcze nie zdarzyło mu się zaciąć. Nowa wersja TouchWiz'a którą dostały już s6 i s6 edge została znacznie odchudzona i to już nie to co kiedyś. Teraz jest naprawdę świetnie zoptymalizowana a z androidem 6.0 śmiga świetnie.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 11:16   #18
Klaudynnia
Przyczajenie

Używałam Samsunga i był ok, przerzuciłam się jednak na iPhone i nie chce już go zmieniać. Nie mówie, że nie ma wad, bo owszem zaciął mi się raz czy dwa. Po prostu podpasował mi i wyglądem i funkcjami no i świetnym aparatem.
Na Twoim miejscu brałabym iphone 6s (6s plus za duży moim zdaniem).
Klaudynnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 13:27   #19
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Mam samsunga s6 i jeszcze nie zdarzyło mu się zaciąć. Nowa wersja TouchWiz'a którą dostały już s6 i s6 edge została znacznie odchudzona i to już nie to co kiedyś. Teraz jest naprawdę świetnie zoptymalizowana a z androidem 6.0 śmiga świetnie.
Patrząc na filmiki chociażby na youtube to mi się wierzyć nie chce ale ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-15, 16:31   #20
mycha9393
Zakorzenienie

Stalam przed podobnym dylematem i wybrałam iphone 6s plus. Nie zaluje. Zdjecia ok, zero zacinania mimo sporej ilosci apek. Wygodny duzy ekran, super katy widzenia. iOS przyjazny, juz wiem ze kolejny tel to bd iphone

Wysłane z iPhone 6s plus za pomocą Tapatalk
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-26, 19:17   #21
oliwkaa92
Przyczajenie

Ja wybrałabym Samsunga
Stary 2016-06-21, 21:36   #22
little.b.blue
Zakorzenienie

Polecam iphone 6s. Używam go od 7 miesięcy i ani razu mi się nie zaciął a appek mam sporo. iOS to miła odmiana po androidzie i windows phone (mam służbową nokię i to dopiero jest masakra).
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-23, 09:18   #23
yagmursahin76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Polecam iphone 6s. Używam go od 7 miesięcy i ani razu mi się nie zaciął a appek mam sporo. iOS to miła odmiana po androidzie i windows phone (mam służbową nokię i to dopiero jest masakra).
Popieram! Wszystko co robi apple działa bez zarzutu
yagmursahin76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-26, 20:22   #24
chwast
Zakorzenienie

Ja polecam poczekać na iPhone 7 :p

Wysłano z iPhone 6
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-27, 10:31   #25
beatabeata86
BAN stały

Można się spierać, samsung, iphone, czy jakieś inne modele bo tańsze bo lepsze. Osobiście korzystam z iphone od edycji 2g. Nie zmienię telefonu na nic innego. Jest przedrzymskim funkcjonalny, intuicyjny, ładuję się bardzo szybko. Zestaw słuchawkowy i jak i mikrofon jest na najlepszym poziomie. Tryb zdjęcia Live jest extra, że nie wspomnę o tym leży w dłoni, jaki jest wygodny i elegancki.
beatabeata86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości