|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
koniec lipca, czas na wymianę: OPI, NYX, SEPHORA, Bourjois
WĄTEK NIEAKTUALNY!!
Zapraszam na kolejną letnią wymianę, doszło kilka nowości ![]() Uwaga, wystawiam te rzeczy również w innych miejscach, mogą znikać/ być negocjowane poza wizażem. Oczywiście będę aktualizowała na bieżąco. Jeśli kilka dni nie odpowiadam na Twoją propozycję- coś mi umknęło, napisz proszę raz jeszcze :róża: Wysyłam listem poleconym/ paczką, zabezpieczam folią bąbelkową i liczę na to samo. Możliwe wymiany na terenie Łodzi; jeśli w grę wchodzi wysyłka, na drobnicę się nie wymieniam- wybierz choć kilka rzeczy W miarę możliwości kosmetyki dezynfekuję i czyszczę (np pomadki- alkoholem izoprop). Lakiery mają zawsze dobrą konsystencję, nie były rozcieńczane. na szaro oznaczam wymienione/nieaktualne. na czerwono dokładka Nie mam sprecyzowanej wishlisty, jeśli coś Ci wpadnie w oko- pisz chętnie przyjmę również ubrania basic w rozmiarze S XS KOSMETYKI DO TWARZY 1. L'OREAL Brow artist plumper transparentny (została ok. połowa) 2. Rimmel STAY BLUSHED róż w kremie 002 Touch of berry (zostało ok 2/3 ważn. 11.2015) 3. Miss Sporty, so matte perfect stay, podkład otwarty 4 mies temu, minimalne zużycie (od dna do połowy czerwonej obwódki u dołu opakowania), kolor 02, 4. Lumiere róż Berry Blitzen, zostało ok. 50-60% KOSMETYKI DO OCZU 5. NYX eyeshadow base white, świeża, tylko testowana 6. Avon extra lasting Totally taupe cień w kremie, zużycie jak na zdjęciu, konsystencja OK 7. Rimmel Glam'Eyes HD paletka cieni 005 ENGLISH ROSE użyta dwukrotnie, brak pacynki, długa data 8. KOBO golden rose zużycie jak na zdj, konsystencja ok 9. Essence "is it purple?" duochrom, zdepotowany, unikat, zużycie jak na zdj., konsystencja ok 10. SEPHORA Hollywood's calling No. 82, miedziany brąz, zużycie jak na zdjęciu KOSMETYKI DO UST 11. Szminka Bourjois Rouge Edition 07,użyta 2 razy, zdezynfekowana, ważn. 04.2016 LAKIERY DO PAZNOKCI 12. Astor 255 Red Velvet (zużycie 1/4) 13. COLOUR ALIKE 545, holo a'la benzyna (użyty raz) 14. COLOUR ALIKE 491 kamlot (użyty 3 razy) 15. COLOUR ALIKE 212 graficiarz (użyty 3 razy) 16. Wibo WOW Sand Nr 4 (użyty kilka razy) 17. OPI Suzi takes the wheel (bardzo małe zużycie, kod 11176ABV) 18. OPI A-taupe the Space Needle (bardzo małe zużycie, kod 11171AAV) 19. Nicole by OPI Khloe had a little lam-lam, (butelkowa zieleń, kolekcja Kardashianek, użyty 2 razy) 20. Nicole by OPI Silver Texture (użyty raz. lakier srebrzysty, "pękający"!) 21. Flormar 433 metaliczny? granat, (minimalne zużycie) 22. Sally Hansen 370 Black Out (użyty 2 razy) 23. Eveline Color Edition 9111 czerwony (użyty kilka razy) PERFUMY 24. HONEY MARC JACOBS próbka, brakuje kilku psiknięć, PIELĘGNACJA 25. Yves Rocher, perfumowane mleczko do ciała so elixir, raz użyte, długa data. 26. Bielenda Młodzieńczy blask, matujący krem ultra nawilżający, otwarty ok. 2 mies temu, użyty dosłownie kilka razy 27. Tołpa maska-peeling regenerująca z czarną różą 1 saszetka 6ml NOWA ważn. 12.2015 28. Tołpa maska-peeling do cery mieszanej 1 saszetka 6ml NOWA ważn. 07.2017 29. ORGANIQUE mydełko glicerynowe 100g NOWE ważn. 08.2016 30. Olej z orzechów włoskich zimnotłoczony, kupiłam z i trzymam w lodówce, zrobię odlewkę do dogadania, max 150 ml, ma datę koniec lipca, ale do celów kosmetycznych da radę sporo dłużej 31. Apteka Agafii Aktywne serum ziołowe na porost włosów (zostało ok. 60%, ważna do x.2016 /starł się miesiąc ;< /) 32. Orientana Maska-krem na noc pod oczy z czereśni japońskiej (została ok. 1/2, ważn. 12.2015) INNE 33. Ogrzewacz-saszetka do rąk kieszonkowy wielokrotnego użycia, idealny na zimę NOWY
w czerwcu sporo nowości kosmetycznych: pielęgnacja naturalna półprodukty, także makijaż. Edytowane przez katrintheevil Czas edycji: 2015-09-05 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: koniec lipca, czas na wymianę: OPI, NYX, SEPHORA, Bourjois
Hej
Coś za COLOUR ALIKE 545, holo a'la benzyna (użyty raz) 14. COLOUR ALIKE 491 kamlot (użyty 3 razy) 15. COLOUR ALIKE 212 graficiar cienie rimmel London szminka rouge edition maseczki tolpa probka perfumu honey ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
coś za 25 i 29?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Hej,
kredka nie ma daty ważności, ani tego oznaczenia z otwartym sloiczkiem. Kupiłam ją jakoś na początku lutego, trzymam w chłodnym, ciemnym miejscu, pachnie nadal pięknie, więc myślę, że sporo życia jeszcze jej zostało ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Jak najbardziej, proszę o PW
![]() A ja mam dwie próbki róży Lilylolo, chłodne odcienie, ale nie pamiętam jakie, a nie mogę teraz sprawdzić. Chcesz? Bo Ci chętnie dorzucę ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Niestety nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Welcome to Jamrock
|
8. KOBO golden rose zużycie jak na zdj, konsystencja ok-
22. Sally Hansen 370 Black Out (użyty 2 razy) i ew 14. COLOUR ALIKE 491 kamlot (użyty 3 razy) coś u mnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za:
17. OPI Suzi takes the wheel (bardzo małe zużycie, kod 11176ABV) 18. OPI A-taupe the Space Needle (bardzo małe zużycie, kod 11171AAV) 19. Nicole by OPI Khloe had a little lam-lam, (butelkowa zieleń, kolekcja Kardashianek, użyty 2 razy) 20. Nicole by OPI Silver Texture (użyty raz. lakier srebrzysty, "pękający"!) ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hej,
podoba mi się tylko baza NYX,a to niestety za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ciężko będzie mi coś znaleźć za te rzeczy, nie masz zachomikowanej jakiejś pielęgnacji na zapas? Może być zwykła drogeryjna
![]() W wątku podoba mi się: 27. Tołpa maska-peeling regenerująca z czarną różą 1 saszetka 6ml NOWA ważn. 12.2015 28. Tołpa maska-peeling do cery mieszanej 1 saszetka 6ml NOWA ważn. 07.2017 29. ORGANIQUE mydełko glicerynowe 100g NOWE ważn. 08.2016 i maska Orientana.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Tylko się jeszcze spytam dla pewności - ten róż nie ma w sobie żadnych drobinek? Swatchów w internetach mało i nie mogę się dopatrzeć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Pesymizm był stąd, że na większości swatchy nie znalazłam wzmianki na temat drobinek, ale na jednym blogu babeczka napisała, że ma spory błysk. W takim razie ja jestem jak najbardziej za, róży nigdy za wiele. ![]()
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2015-08-05 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
ciepłe kluchy
|
Cześć! Przepraszam za spóźnioną odpowiedź, mam ciulowy okres teraz i nie miałam głowy do wymianek.
Podoba mi się u Ciebie: Apteka Agafii Aktywne serum ziołowe na porost włosów OPI Suzi takes the wheel Mogłabyś zrobić mi zdjęcie serum ziołowego pod światło, żebym zobaczyła ile go zostało? O ile oczywiście odpowiadałaby Ci taka wymianka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
niestety nic
![]()
![]() |
#20 | |
ciepłe kluchy
|
A ten OPI Suzi takes the wheel nie jest gęsty, da się nim malować? :<
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- No tak, jestem ślepa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
niestety, nie znalazłąm nic dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
niestety nic nie znalazłam
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Hej, podobało ci się u mnie kilka rzeczy, czy dalej chciałabyś je przygarnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No więc
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Sorki od pisałam z rozpędu u siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.