Ile minut seksu potrzebujecie do orgazmu? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-07, 22:22   #1
kingulena
Przyczajenie

Ile minut seksu potrzebujecie do orgazmu?

Nie wiem czy takie pytanie było, ale nie znalazłam w okolicy.
Ile potrzebujecie czasu podczas seksu na osiągnięcie orgazmu. Chodzi mi o penetrację czyli od momentu kiedy macie swojego Mężczyznę w sobie. I czy macie jakieś różnice między czasem potrzebnym do osiągnięcia orgazmu w przypadku dłuższych pieszczot przed i bez, czyli przy "szybkim numerku".
Jak oceniacie pod tym względem swoich Mężczyzn? Wiem że kochając się nie patrzymy na zegarek, ale jak oceniacie ile trwa wasz seks?
kingulena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 22:47   #2
Jeanne90
Zakorzenienie

Dot.: Ile minut seksu potrzebujecie do orgazmu?

Nie odpowiem Ci na te pytania, dodam tylko, że takie porównania i statystyki są niestety bez sensu, bo każda kobieta jest inna i nie ma żadnego celu w porównywaniu takich rzeczy. No chyba że prowadzisz badania, to już inna sprawa
Stary 2009-07-07, 23:11   #3
cholernarejestracja
Copyraptor

0. Prawie nie dochodzę raczej podczas penetracji, chyba, że jednocześnie jestem stymulowana w inny sposób Dziwna "ankieta", przecież u każdej kobiety jest inaczej, zależy od stopnia pobudzenia przed, pozycji, itepeitede. Obawiasz się, że odbiegasz jakoś od "normy", czy jak?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 23:26   #4
kingulena
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Nie odpowiem Ci na te pytania, dodam tylko, że takie porównania i statystyki są niestety bez sensu, bo każda kobieta jest inna i nie ma żadnego celu w porównywaniu takich rzeczy. No chyba że prowadzisz badania, to już inna sprawa
Nie prowadzę żadnych badań poza swoim własnym . Po prostu jestem ciekawa. Wiem że osiągnięcie orgazmu zależy od naszej koncentracji i samopoczucia więc może troszkę rzeczywiście wyszło bez sensu. Są dni, kiedy On mnie tak rozgrzeje ustami i innymi pieszczotami, że wystarczy dosłownie chwilka po wejściu, ale czasami nawet kilka minut (i to naprawdę na ostro) nie wystarcza. Mój mężczyzna jest moim drugim więc mam jakieś porównanie, ale z tego co już doświadczyłam wiem, że na ogół nasi ukochani są w stanie zapewnić nam jakieś 10 minut. Wiem że normalnie nie patrzymy w takich sytuacjach na zegarek, ale u mnie wisi duży elektroniczny naprzeciw łóżka, żebym nie zasypiała do pracy.
Ciekawa jestem jak oceniacie swoich TŻ pod tym kątem, chodzi mi o jakąś średnią.
kingulena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 23:50   #5
lady karen
Zadomowienie

Ile mi zajmuje dojście do orgazmu to Ci nie powiem, bo nie wiem i nie jestem w stanie tego ocenić, myślę że koło 5 minut, czasem mniej, czasem więcej, jak mam np. 9 no to pewnie mniej, jak mam 2 to pewnie więcej Stosunek ile może trwać... hm nie wiem 20-40 minut, myślę że zazwyczaj jakieś 20-25 zaintrygowało mnie to
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 11:17   #6
madelaine701
Raczkowanie

GG do madelaine701

Cytat:
Napisane przez kingulena Pokaż wiadomość
Nie wiem czy takie pytanie było, ale nie znalazłam w okolicy.
Ile potrzebujecie czasu podczas seksu na osiągnięcie orgazmu. Chodzi mi o penetrację czyli od momentu kiedy macie swojego Mężczyznę w sobie. I czy macie jakieś różnice między czasem potrzebnym do osiągnięcia orgazmu w przypadku dłuższych pieszczot przed i bez, czyli przy "szybkim numerku".
Jak oceniacie pod tym względem swoich Mężczyzn? Wiem że kochając się nie patrzymy na zegarek, ale jak oceniacie ile trwa wasz seks?
nie wiem delektuje się wtedy chwilą a nie odliczam czas na zegarku
Czas załagodzi tamten żal, to pewne już to znam...
madelaine701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 12:35   #7
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Stosunek ile może trwać... hm nie wiem 20-40 minut, myślę że zazwyczaj jakieś 20-25 zaintrygowało mnie to
Hmm tyle minut samej penetracji i że tak powiem pchnięć czy liczysz całość łącznie z grą wstępną. Bo jeśli jednak ta pierwsza możliwość to Ci zazdroszczę Bo mój facet wytrzymuje ze 2 minuty, jak nie mniej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 13:16   #8
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hmm tyle minut samej penetracji i że tak powiem pchnięć czy liczysz całość łącznie z grą wstępną. Bo jeśli jednak ta pierwsza możliwość to Ci zazdroszczę Bo mój facet wytrzymuje ze 2 minuty, jak nie mniej

O rany, ja bym nie zazdrościła tzn. jak jej to sprawia przyjemność to super, ale ja po 5-6 minutach się zaczynam nudzić jakoś specjalnej przyjemności mi to nie sprawia, nie dojdę od tego, a potem zaczynam się czuć..obtarta?
Stary 2009-07-08, 14:45   #9
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Ile mi zajmuje dojście do orgazmu to Ci nie powiem, bo nie wiem i nie jestem w stanie tego ocenić, myślę że koło 5 minut, czasem mniej, czasem więcej, jak mam np. 9 no to pewnie mniej, jak mam 2 to pewnie więcej Stosunek ile może trwać... hm nie wiem 20-40 minut, myślę że zazwyczaj jakieś 20-25 zaintrygowało mnie to
Autorka pytala sie o sama penetracje... 40 minut ? To juz chyba nie gratulowac, a wspolczuc

Co do pytania, jest niestety bezsensowne, bo przeciez to jest zmienne i zalezne od mnostwa czynnikow...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 21:50   #10
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Penetracji, ale jak mówię, a) myślę że zazwyczaj jest to ok 20 minut b) nie wiem na pewno bo na zegarek nie patrzę
Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Autorka pytala sie o sama penetracje... 40 minut ? To juz chyba nie gratulowac, a wspolczuc

Co do pytania, jest niestety bezsensowne, bo przeciez to jest zmienne i zalezne od mnostwa czynnikow...
Dziękuję, nie trzeba, ja lubię długi seks Ale 40 minut to pojedyncze przypadki, jak już pisałam wyżej, zazwyczaj obstawiam jakieś 20.
Stary 2009-07-08, 21:53   #11
irie18*
Wtajemniczenie

ja nie mam pojecia, trace wtedy kompletnie poczucie czasu. ale chyba za ktoryms razem zerkne z ciekawosci na zegarek przed i po mam jednak wrazenie ze 40 minut to bylo by dla mnie sporo za duzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 21:54   #12
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to, że Ty nie lubisz czy nie potrafisz nie znaczy, że inni też nie.

Gdzieś już tu był wątek o tym, ile czasu trwa seks
Stary 2009-07-08, 21:57   #13
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irie18* Pokaż wiadomość
ja nie mam pojecia, trace wtedy kompletnie poczucie czasu. ale chyba za ktoryms razem zerkne z ciekawosci na zegarek przed i po mam jednak wrazenie ze 40 minut to bylo by dla mnie sporo za duzo
Ja chyba też kiedyś z ciekawości zerknę, bo jestem zaskoczona zdziwieniem jakie zapanowało i ciekawi mnie, czy aż tak tracę poczucie czasu

Ale ogólnie mam w zwyczaju często patrzeć na zegarek, jeśli patrzę, po chwili zaczynamy grę wstępną, a "po" jest 30-40 minut później, przy czym gra wstępna zazwyczaj nie trwa (jak sądzę ) dłużej niż 10 minut, to zakładam że te 20-25 jednak jest. Ale kusi mnie żeby sprawdzić
Stary 2009-07-09, 14:33   #14
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, nie trzeba, ja lubię długi seks Ale 40 minut to pojedyncze przypadki, jak już pisałam wyżej, zazwyczaj obstawiam jakieś 20.
No ja tez lubie, ale 40 minut samego, ze tak to ujme "pukania", to troche nudne, mozna pozmieniac pozycje, tempo, jakies cuda wianki robic, ale koniec koncow, to masakra Inna sprawa, ze jak sama mowisz, to pojedyncze przypadki, to sie w sumie zdarza

Cytat:
Wiesz, to, że Ty nie lubisz czy nie potrafisz nie znaczy, że inni też nie.

Gdzieś już tu był wątek o tym, ile czasu trwa seks
Nie zebym sie chcial chwalic, ale moge bez problemu, tylko po co i dlaczego? Mi by chyba wiekszosc partnerek wyzionela ducha po takim maratonie...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-07-09, 14:36   #15
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tez lubie, ale 40 minut samego, ze tak to ujme "pukania", to troche nudne, mozna pozmieniac pozycje, tempo, jakies cuda wianki robic, ale koniec koncow, to masakra Inna sprawa, ze jak sama mowisz, to pojedyncze przypadki, to sie w sumie zdarza

Nie zebym sie chcial chwalic, ale moge bez problemu, tylko po co i dlaczego? Mi by chyba wiekszosc partnerek wyzionela ducha po takim maratonie...
Wiesz, są takie dziewczyny, co lubią maratony Nie żebym się chciała chwalić, ale ja lubię na przykład W takim razie pogratulować kondycji i ogólnie zdolności
Stary 2009-07-09, 14:42   #16
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Ja chyba też kiedyś z ciekawości zerknę, bo jestem zaskoczona zdziwieniem jakie zapanowało i ciekawi mnie, czy aż tak tracę poczucie czasu

Ale ogólnie mam w zwyczaju często patrzeć na zegarek, jeśli patrzę, po chwili zaczynamy grę wstępną, a "po" jest 30-40 minut później, przy czym gra wstępna zazwyczaj nie trwa (jak sądzę ) dłużej niż 10 minut, to zakładam że te 20-25 jednak jest. Ale kusi mnie żeby sprawdzić
Też jestem zaskoczona tym zdzwieniem. Zawsze mi sie wydawało, że 40 minut, to taka dobra, ale jednak norma. Oczywiscie, w takiej chwili, nie patrzę na zegarek, ale wiem, że jak już się zaczniemy kochać, gdy w tle leci jakiś film, to połowę będziemy mieli w plecy:P Większość filmów trwa ok 90 minut, więc chyba łatwo obliczyć z tego połowę.

I nie rozumiem tutaj głosów typu " 40 minut?! współczuję". Czego tu współczuć? Ci którzy to piszą, wg mnie zwyczajnie zazdroszczą...

Ale wątek dotyczy czego innego, mianowicie tego po jakim czasie osiągacie orgazm. Ja mam zawsze wrazenie, ze orgazm nadchodzi za wczesnie i probuje go nieco oddalic w czasie, co nie zawsze się udaje. Ale jako, że należę do kobiet multiorgamicznych, nie mam się czym przejmować, bo ten pierwszy orgazm jest własciwie tylko wstępem do dalszych fajerwerków

Teufel
FridaKahlo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 15:08   #17
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez FridaKahlo Pokaż wiadomość
Też jestem zaskoczona tym zdzwieniem. Zawsze mi sie wydawało, że 40 minut, to taka dobra, ale jednak norma. Oczywiscie, w takiej chwili, nie patrzę na zegarek, ale wiem, że jak już się zaczniemy kochać, gdy w tle leci jakiś film, to połowę będziemy mieli w plecy:P Większość filmów trwa ok 90 minut, więc chyba łatwo obliczyć z tego połowę.

I nie rozumiem tutaj głosów typu " 40 minut?! współczuję". Czego tu współczuć? Ci którzy to piszą, wg mnie zwyczajnie zazdroszczą...

Ale wątek dotyczy czego innego, mianowicie tego po jakim czasie osiągacie orgazm. Ja mam zawsze wrazenie, ze orgazm nadchodzi za wczesnie i probuje go nieco oddalic w czasie, co nie zawsze się udaje. Ale jako, że należę do kobiet multiorgamicznych, nie mam się czym przejmować, bo ten pierwszy orgazm jest własciwie tylko wstępem do dalszych fajerwerków
Ale tu chodzi o samą penetrację z grą wstępną to wiadomo, ale 40 minut wsadź-wyjmij, za przeproszeniem? Nie, nie zazdroszczę, bo ja po 10 minutach jestem zwyczajnie obtarta i obolała A po 15-20 znudzona.
Stary 2009-07-09, 15:30   #18
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ale tu chodzi o samą penetrację z grą wstępną to wiadomo, ale 40 minut wsadź-wyjmij, za przeproszeniem? Nie, nie zazdroszczę, bo ja po 10 minutach jestem zwyczajnie obtarta i obolała A po 15-20 znudzona.
No tak, ja również miałam na myśli samą penetrację. Dla mnie 10 minut seksu to przystawka, po czyms takim mam jeszcze większą ochotę niż wcześniej. I o ile jestem w stanie zrozumieć dziewczyny, które nie chcą dłuższego seksu bo jest już dla nich niekomfortowy, o tyle sądzę, że facet, który "współczuje" ludziom seksu trwającego dłużej niż mrugnięcie powieką, jest zwyczajnie zazdrosny, bo widocznie on nie daje rady dłużej. Ja uwielbiam łóżkowe maratony, oczywiscie odpowiednio urozmaicone, a współczuć to mogę kobietom, które nie wiedzą co to orgazm, bo ich partnerzy finiszują po 3 pchnięciach.

Teufel
Stary 2009-07-09, 15:44   #19
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
No tak, ja również miałam na myśli samą penetrację. Dla mnie 10 minut seksu to przystawka, po czyms takim mam jeszcze większą ochotę niż wcześniej. I o ile jestem w stanie zrozumieć dziewczyny, które nie chcą dłuższego seksu bo jest już dla nich niekomfortowy, o tyle sądzę, że facet, który "współczuje" ludziom seksu trwającego dłużej niż mrugnięcie powieką, jest zwyczajnie zazdrosny, bo widocznie on nie daje rady dłużej. Ja uwielbiam łóżkowe maratony, oczywiscie odpowiednio urozmaicone, a współczuć to mogę kobietom, które nie wiedzą co to orgazm, bo ich partnerzy finiszują po 3 pchnięciach.

()

Ale ja na przykład nie dochodzę od penetracji raczej, więc dla mnie to żadna frajda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 15:55   #20
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
()

Ale ja na przykład nie dochodzę od penetracji raczej, więc dla mnie to żadna frajda
No ok, Ty nie, ale wiele dziewczyn by mogło, ale nie ma na to szansy, bo ich facetom wystarczy parę sekund kopulacji i finito... A wtedy jest już raczej nieciekawie, ja przynajmniej nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji. To chyba oczywiste, że nie współczuję tym, które wybierają krótki seks, bo tak lubią? Choć chyba w tym wątku nie jest to tak oczywiste, skoro niektórzy współczują m.in. mnie, tego ze uprawiam seks długo, mimo ze mnie to bardzo odpowiada.

Umówmy się, 3minutowy seks jest super, cudowny i w ogóle, jeżeli odpowiada obojgu partnerów. Analogicznie jest z seksem trwającym po kilka godzin. To chyba jasne.

Teufel
Stary 2009-07-09, 15:57   #21
kiika
Zadomowienie

To jest sprawa indywidualna każdej z nas. U mnie jest bardzo różnie. Zależy od tego jak długo trwa gra wstępna, od pozycji itd. Wiele czynników na to wpływa. Nie mierzyłam nigdy czasu.
kiika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 17:49   #22
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, są takie dziewczyny, co lubią maratony Nie żebym się chciała chwalić, ale ja lubię na przykład W takim razie pogratulować kondycji i ogólnie zdolności
No, tyle ze wiesz, u mnie taki maraton grozi bolesciami po u partnerki. Nie mowie, ze to nie jest czasem fajne, ale regularnie raczej nie do zastosowania.

Cytat:

Tak, oczywiscie zazdroszcza Dajcie zyc ludzie. Jak Tobie pasuje - fajnie, u mnie po regularnym 40 minutowym seksie (tj. 40 minutowej samej penetracji) partnerka bylaby szybciutko zajechana i tyle.

Czego wspolczuc? Potencjalnego obtarcia, obicia. Poza tym, przy 40 minutach latwo popasc w lekka monotonie

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
No ok, Ty nie, ale wiele dziewczyn by mogło, ale nie ma na to szansy, bo ich facetom wystarczy parę sekund kopulacji i finito... A wtedy jest już raczej nieciekawie, ja przynajmniej nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji. To chyba oczywiste, że nie współczuję tym, które wybierają krótki seks, bo tak lubią? Choć chyba w tym wątku nie jest to tak oczywiste, skoro niektórzy współczują m.in. mnie, tego ze uprawiam seks długo, mimo ze mnie to bardzo odpowiada.

Umówmy się, 3minutowy seks jest super, cudowny i w ogóle, jeżeli odpowiada obojgu partnerów. Analogicznie jest z seksem trwającym po kilka godzin. To chyba jasne.
Wielu? Pare sekund? Sa osoby ktore maja problemy ze zbyt wczesna ejakulacja, ale zawsze wydawalo mi sie, ze problem dotyczy glownie niektorych osob niedoswiadczonych, a w innych przypadkach jest duzo mniej powszechny; nawet jesli, to pare sekund to chyba ekstremum jakies...

Stary 2009-07-09, 19:57   #23
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
No, tyle ze wiesz, u mnie taki maraton grozi bolesciami po u partnerki. Nie mowie, ze to nie jest czasem fajne, ale regularnie raczej nie do zastosowania.
Jasne, rozumiem. Ja też nie wyobrażam sobie za każdym razie odbywać 40 minut samej penetracji Przecież w końcu zaczyna brakować nawilżenia, a i człowiek staje się zmęczony. No ale od czasu do czasu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 20:21   #24
stasiek
Wtajemniczenie

od czegoś wymyślili lubrykanty i inne takie żele nawilżające... dużo zależy też przecież od "tempa" samej penetracji
Stary 2009-07-09, 20:47   #25
lady karen
Zadomowienie

Cytat:

Nie zdarzyło mi się nudzić podczas seksu Widać odporna jestem, może jest troszkę obtarć, ale warto

Cytat:
Jasne, rozumiem. Ja też nie wyobrażam sobie za każdym razie odbywać 40 minut samej penetracji Przecież w końcu zaczyna brakować nawilżenia, a i człowiek staje się zmęczony. No ale od czasu do czasu...
Nie no za każdym razem to by była przesada jednak, trzeba mieć dobry dzień, żeby mieć siłę się intensywnie poruszać przez 40 minut
A nawilżenie kwestia indywidualna, ja tam mam nadprodukcję i raczej im dłużej tym większą, więc z tym problemu nie ma.
Stary 2009-07-09, 21:20   #26
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Ile minut seksu potrzebujecie do orgazmu?

Tutaj chyba nie tyle ma znaczenie czas, co jakość stosunku. Bo może być krótko i bardzo intensywnie, a może być długaśnie i do niczego... Z tego co tutaj widzę, to krążymy z małżonkiem gdzieś wokół średniej.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-07-09 o 21:21
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 18:54   #27
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:

Tak, oczywiscie zazdroszcza Dajcie zyc ludzie. Jak Tobie pasuje - fajnie, u mnie po regularnym 40 minutowym seksie (tj. 40 minutowej samej penetracji) partnerka bylaby szybciutko zajechana i tyle.

Czego wspolczuc? Potencjalnego obtarcia, obicia. Poza tym, przy 40 minutach latwo popasc w lekka monotonie

Wielu? Pare sekund? Sa osoby ktore maja problemy ze zbyt wczesna ejakulacja, ale zawsze wydawalo mi sie, ze problem dotyczy glownie niektorych osob niedoswiadczonych, a w innych przypadkach jest duzo mniej powszechny; nawet jesli, to pare sekund to chyba ekstremum jakies...
Oj, to nieciekawie, jeżeli dla kogoś długi seks jest monotonny, nie wiem co tu poradzić. Jeżeli ktoś uwielbia długi seks, to zapewniam Cię, znajdzie sposób aby się nie nudzić, gwarantuję też, że można zakończyć taki maraton bez żadnych otarć. Choć taki dyskomfort po długim seansie też może być interesujący, w końcu przypomina o tym co się przeżyło poprzedniego wieczory, taka swoista pamiątka.

Zresztą, jeżeli tak jak ja, jest się multiorgazmicznym, to jednak potrzeba trochę czasu. Ja w pełni zaspokojona czuję się zazwyczaj dopiero po 2-3 orgazmie, czasami miewam ich więcej, a wiadomo, na coś takiego potrzeba czasu.

Jeżeli miałabym wybierać, to wolałabym być czasem otarta i padnięta, ale w pełni zaspokojona, niż nieszczęśliwa przez to, że mam problem z osiągnięciem orgazmu, bo mój partner nie może wyrobić minimum czasowego. I na prawdę współczuję dziewczynom, które pożegnały się z orgazmami podczas penetracji, tylko dlatego, że nie nadążały...

Teufel
Stary 2009-07-13, 19:01   #28
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to nieciekawie, jeżeli dla kogoś długi seks jest monotonny, nie wiem co tu poradzić.
Dlugi jest pojeciem wzgledym; dlaczego nieciekawie ? Jesli komus to odpowiada, to gdzie problem?

Cytat:
Jeżeli ktoś uwielbia długi seks, to zapewniam Cię, znajdzie sposób aby się nie nudzić, gwarantuję też, że można zakończyć taki maraton bez żadnych otarć.
A ja gwarantuje, ze mozna tez skonczyc z otarciami

Ja tam lubie dlugi seks, ale nie penetracje 40 minut.

Cytat:
Choć taki dyskomfort po długim seansie też może być interesujący, w końcu przypomina o tym co się przeżyło poprzedniego wieczory, taka swoista pamiątka.
Fizyczny znaczy sie? No z tego co zauwazylem, to dziewczyny lubia taki fizyczny dyskomfort... ale nie gdy je naprawde boli pozniej.

Cytat:
Zresztą, jeżeli tak jak ja, jest się multiorgazmicznym, to jednak potrzeba trochę czasu. Ja w pełni zaspokojona czuję się zazwyczaj dopiero po 2-3 orgazmie, czasami miewam ich więcej, a wiadomo, na coś takiego potrzeba czasu.
No potrzeba, ale zeby 40 minut? Nie wiem, czy to kwestia partnerow, ale zdarzyly mi sie takie panie i tak czy siak po 40 minutach to by byly wiory jeno

Cytat:
Jeżeli miałabym wybierać, to wolałabym być czasem otarta i padnięta, ale w pełni zaspokojona, niż nieszczęśliwa przez to, że mam problem z osiągnięciem orgazmu, bo mój partner nie może wyrobić minimum czasowego. I na prawdę współczuję dziewczynom, które pożegnały się z orgazmami podczas penetracji, tylko dlatego, że nie nadążały...
Cala dyskusja jest w kontekscie preferencji, a nie umiejetnosci zdaje sie

Stary 2009-07-13, 19:08   #29
Deede
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co wiem, to mało która kobieta lubi TAKIE maratony. Badania nawet jakieś robili i im tak wyszło. Sama osobiście - nie, dziękuję. TŻa mam sprawnego i z dobrym osprzętem, że tak powiem i zbyt długa penetracja taka super nie jest. Ale co kto lubi. U mnie jest to bardzo różnie - bywa, że odpadam po jakichś 15 sekundach, a bywa, że wcale

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 20:35   #30
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to mało która kobieta lubi TAKIE maratony. Badania nawet jakieś robili i im tak wyszło. Sama osobiście - nie, dziękuję. TŻa mam sprawnego i z dobrym osprzętem, że tak powiem i zbyt długa penetracja taka super nie jest. Ale co kto lubi.
No wlasnie o to mi chodzi

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości