****PILNIE - Poszukuje produktow profecjonalnych do pielegnacji włosow **** - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-02, 14:11   #1
pola_
Zakorzenienie

Przekupka: 84 pkt / 100% pozyt.
Arrow

****PILNIE - Poszukuje produktow profecjonalnych do pielegnacji włosow ****

NIEAKTUALNE - zmienilam obiekt poszukiwan....

Edytowane przez pola_
Czas edycji: 2007-04-03 o 17:46
pola_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 14:35   #2
justa2
Rozeznanie

Przekupka: 64 pkt / 100% pozyt.
Dot.: ****PILNIE - Poszukuje produktow profecjonalnych do pielegnacji włosow ****

Polu ja mam odżywkę Matrixa Color Smart(zostało jakies 200ml) i biosilk Farouk 15ml
justa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 14:41   #3
pola_
Zakorzenienie

Dot.: ****PILNIE - Poszukuje produktow profecjonalnych do pielegnacji włosow ****

Cytat:
Napisane przez justa2 Pokaż wiadomość
Polu ja mam odżywkę Matrixa Color Smart(zostało jakies 200ml) i biosilk Farouk 15ml
Czy ten matrix to do wlosow farbowanych??
Stary 2007-03-02, 14:54   #4
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

ja mam Matrx Amplify-expresowa odżywka bez spłukiwania w spray'u -maksymalna objętość - nowa nie używana, zakupina tydzień temu w salonie fryzjerskim Matrix. Wystawiłam ją również na allegro.

W zamian szukam bardzo dobrego pudru sypkiego lub Matrix z pomarańczowej serii
Stary 2007-03-02, 14:56   #5
varda
Raczkowanie

Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.

ja mam maskę placena Kallosa i balsam tropikalny do włosów również z Kallosa. Jesteś zainteresowana?

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 14:58   #6
justa2
Rozeznanie

Polu raczej tak bo to spisałam z opakowania :system ochronny color.smart (inteligentnie zamknięty kolor
Stary 2007-03-02, 15:04   #7
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
ja mam maskę placena Kallosa i balsam tropikalny do włosów również z Kallosa. Jesteś zainteresowana?
obawiam sie ze one nie na moje wloski

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-02, 15:06   #8
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa2 Pokaż wiadomość
Polu raczej tak bo to spisałam z opakowania :system ochronny color.smart (inteligentnie zamknięty kolor

pewnie nic zlego nie zrobi wlosom ktore nie byly farbowane ale obawiam sie iz takie wlosy potrzebuja innej pielegnacji niz takie "nie farbowane" hmm
A co mozesz o nim powiedziec?? bo ja potrzeuje czegos najchetniej na objetosc, na przetluszczanie, wypadanie (czyli taka regenereacja), czegos co oczysci wloski, nie obciazy ich zanadto
Stary 2007-03-02, 15:14   #9
justa2
Rozeznanie

Polu ja mam farbowane włosy i wolę jak są bardziej "ulizane" a po niej były bardziej "napuszone", trzyamałam ją na włosach ok.godziny(ale ja tak zawsze robię) i nie były obciążone ani tez nie przetłuszczały się
Stary 2007-03-02, 15:24   #10
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
ja mam Matrx Amplify-expresowa odżywka bez spłukiwania w spray'u -maksymalna objętość - nowa nie używana, zakupina tydzień temu w salonie fryzjerskim Matrix. Wystawiłam ją również na allegro.

W zamian szukam bardzo dobrego pudru sypkiego lub Matrix z pomarańczowej serii
Hej, z pudrow to mam EL Lucidity ale nie za bardzo to sie kalkuluje cenowo...
Choc boje sie troche uzywacodzywek bez splukiwania (czesto moga obciazyc wlosy a moje raczej zle znosza takie obciazanie
Stary 2007-03-02, 15:25   #11
bububuczymorda_
Rozeznanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

ja zupelnie niehandlowo, ale zdaje sie, ze masz wlosy podobne do moich. polecam ci kerastasa serie z cementem- szampon volum active. cudo!!!
jedynym minusem byl fakt, ze platal mi wlosy, ale stosowalam rowolegle cement (jezeli nie spluczesz go odpowiednio dobrze, obciazy Ci wlosy).

swietna byla tez seria loreala- absolut repair- szczeglnie maska. tansza niz kerastas.

sprawdzala sie tez wella- szampon hydra

goldwella odradzam.

moje wlosy byly: cienkie, blond, krecone, koncowki suche, skora glowy tlusta
wlosy do ramion (opisalam stan, w ktorym zaczelam stosowac ww produkty, teraz mam na glowie zupelnie inne wynalazki
bububuczymorda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 15:34   #12
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bububuczymorda_ Pokaż wiadomość
ja zupelnie niehandlowo, ale zdaje sie, ze masz wlosy podobne do moich. polecam ci kerastasa serie z cementem- szampon volum active. cudo!!!
jedynym minusem byl fakt, ze platal mi wlosy, ale stosowalam rowolegle cement (jezeli nie spluczesz go odpowiednio dobrze, obciazy Ci wlosy).

swietna byla tez seria loreala- absolut repair- szczeglnie maska. tansza niz kerastas.

sprawdzala sie tez wella- szampon hydra

goldwella odradzam.

moje wlosy byly: cienkie, blond, krecone, koncowki suche, skora glowy tlusta
wlosy do ramion (opisalam stan, w ktorym zaczelam stosowac ww produkty, teraz mam na glowie zupelnie inne wynalazki
Hej, bardzo Ci dziekuje za wskazowki i porade
Ja ogolnie bladze po tych wszsytkich nazwach i juz sie gubie co by tu moglo pasowac moim wlosom (a nie mam az tyle srodkow zeby wszystko kupic i wyprobowac

Roznica miedzy nami to taka ze moje wlosy sa proste jak druty jakbym je prostownica prostowala
Myslalam sobie kiedyz iz taki juz moj los miec takie "wlosienta" odzywki czy maski omijalam z daleka bo balam sie obciazenia ale musze przyznac iz zdazaja sie produkty ktore nie obciazaja wlosow mimo ze sie nazywaja odzywki a do tego ku zaskoczeniu poprawiaja kondycje i wyglad wlosow.
Ostantio uzywalam szampony dla blondynek SoBlonde Got2b - fajne refleksy, wlosy przestaly sie przetluszczac ale po jednym opakowaniu byly w straszniej kondycji (przesuszone z rozdwajajacymi sie koncowkami)
Dlatego postanowilam zlanezc produkty z salonow ktore polubia moje wlosy
Stary 2007-03-02, 20:28   #13
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_ Pokaż wiadomość
Hej, z pudrow to mam EL Lucidity ale nie za bardzo to sie kalkuluje cenowo...
Choc boje sie troche uzywacodzywek bez splukiwania (czesto moga obciazyc wlosy a moje raczej zle znosza takie obciazanie
Ja mam długie włosy i stosuję tę odżywkę- nie obciąża ich, a nawet dosyć dużo jej używam
Stary 2007-03-02, 20:32   #14
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam długie włosy i stosuję tę odżywkę- nie obciąża ich, a nawet dosyć dużo jej używam
A nie masz moze szamponu z tej serii? pomysle nad ta odzywka ale nie wiem czy nie powinnam ufac intuicji... moje wlosy na takie splukiwane odzywki roznie reaguja a co dopiero na takie niesplukiwane
Stary 2007-03-02, 20:46   #15
bububuczymorda_
Rozeznanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Hej, bardzo Ci dziekuje za wskazowki i porade
Ja ogolnie bladze po tych wszsytkich nazwach i juz sie gubie co by tu moglo pasowac moim wlosom (a nie mam az tyle srodkow zeby wszystko kupic i wyprobowac

Roznica miedzy nami to taka ze moje wlosy sa proste jak druty jakbym je prostownica prostowala
Myslalam sobie kiedyz iz taki juz moj los miec takie "wlosienta" odzywki czy maski omijalam z daleka bo balam sie obciazenia ale musze przyznac iz zdazaja sie produkty ktore nie obciazaja wlosow mimo ze sie nazywaja odzywki a do tego ku zaskoczeniu poprawiaja kondycje i wyglad wlosow.
Ostantio uzywalam szampony dla blondynek SoBlonde Got2b - fajne refleksy, wlosy przestaly sie przetluszczac ale po jednym opakowaniu byly w straszniej kondycji (przesuszone z rozdwajajacymi sie koncowkami)
Dlatego postanowilam zlanezc produkty z salonow ktore polubia moje wlosy

wlosy krecone sa z natury suche- inaczej ulozona jest luska wlosa. dlatego w sumie jestes w lepszej sytuacji produkty salonowe sa naprawde skuteczniejsze niz marketowe. poza tym sa bardzo wydajne- co powoduje zblizenie do kosztow poniesionych przy zakupie kosmetykow marketowych.
pamietaj, zeby bardzo dokladnie zmywac odzywki czy maski.

wrzuce ci zdjecia moich wlosow przed i 2 miesiace po stosowaniu kerastasa (ale inne produkty ktore ci poelcilam sa rownie dobre!).
w dalszym ciagu uzywam kosmetykow profesjonalnych. mam teraz krotkie rozjasniane wlosy (biale), a mimo to sa lsniace, kreca sie jak szalone i sa zdrowe. to o czyms swiadczy. bo moje znajome mialy wlosy jak gume.

i obiecuje wiecej nie oftopowac

zdjecia: przed
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  przed.jpg
Wyświetleń: 14
Rozmiar:  17,8 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  po.jpg
Wyświetleń: 16
Rozmiar:  25,7 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!
bububuczymorda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-02, 20:51   #16
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bububuczymorda_ Pokaż wiadomość
wlosy krecone sa z natury suche- inaczej ulozona jest luska wlosa. dlatego w sumie jestes w lepszej sytuacji produkty salonowe sa naprawde skuteczniejsze niz marketowe. poza tym sa bardzo wydajne- co powoduje zblizenie do kosztow poniesionych przy zakupie kosmetykow marketowych.
pamietaj, zeby bardzo dokladnie zmywac odzywki czy maski.

wrzuce ci zdjecia moich wlosow przed i 2 miesiace po stosowaniu kerastasa (ale inne produkty ktore ci poelcilam sa rownie dobre!).
w dalszym ciagu uzywam kosmetykow profesjonalnych. mam teraz krotkie rozjasniane wlosy (biale), a mimo to sa lsniace, kreca sie jak szalone i sa zdrowe. to o czyms swiadczy. bo moje znajome mialy wlosy jak gume.

i obiecuje wiecej nie oftopowac

zdjecia: przed

Zazdroszcze Ci tych loczkow
Ale rzeczywiscie jest roznica
Ja kiedys sie nawet pokusilam na trwala - pierwszysmrazem wogole prawie sie nei zakrecily drugim razem juz bylo lepiej ale jednak co naturalne to naturalne, ehhh
Wlasnie niedawno odkrylam ze zeczywisice moze warto zainwestowac w pielegnacje wlosow - moze te profejsonalne kosmetyki wykrzesza cos z moich mizernotek
Stary 2007-03-02, 21:13   #17
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz moze szamponu z tej serii? pomysle nad ta odzywka ale nie wiem czy nie powinnam ufac intuicji... moje wlosy na takie splukiwane odzywki roznie reaguja a co dopiero na takie niesplukiwane
szamponu z tej serii akurat nie było w salonie fryzjerskim więc kupiłam ten do farbowanych color smart-też jest bardzo fajny Gdybyś chciała to trochę mogłabym Ci go odlać na wypróbowanie

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2007-03-04 o 13:02
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 23:05   #18
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
szamponu z tej serii akurat nie było w salonie fryzjerskim więc kupiłam ten do farbowanych color smart-też jest bardzo fajny Gdybyś chciała to trochę mogłabym Ci go odlać na wypróbowanie
a co bys chciala za ta odzywke matrixa??
Stary 2007-03-04, 12:09   #19
toya2006
Zadomowienie

Przekupka: 70 pkt / 99% pozyt.
GG do toya2006

moze cos u mnie?

WŁOSY:

-Goldwell Color Definition- szampon dostępny jedynie w salonach fryzjerskich 30ml
-Kerastase Nutritive- kąpiel odżywcza z kompleksem Gluco-Active do włosów suchych i uwrażliwionych 30ml
-Wella System Professional Color Saver Emulsion- kuracja stabilizująca kolor po koloryzacji. Opakowanie 50ml- wyciska sie w formie pianki. Użyte 4 razy. Kosmetyk dostępny jedynie w salonach fryzjerskich.
-Kerastase Vita Ciment- kąpiel do włosów z cementem (odlewka)
-Goldwell Nice Balance- mleczko nawilżające włosy i wspomagające stylizację (20ml 2 razy użyte)
-Goldwell Flat Marvel- mleczko prostujące (20 ml użyte z 2 razy)
-Londa Easy smooth- fluid do wygładzania i prostowania (trudno określić zużycie bo opakowanie jest czarne, myślę że zostało ok.,1/4 z 150ml, ważność do września ale jeszcze ładnie prostuje i konsystencję ma dobrą)
-farba Loreal Recital Preference, 8,3/X champagne (jasny blond złocisty), piękny złoty blond
-odżywka bez spłukiwania Gliss Kur Asia Beauty hydra oil (prawie polowa z 100ml)
-odżywka bez spłukiwania Avon naturals w sprayu (ponad połowa ze 125ml)
-preparat Diamond Hair do ściągania włosów przedłużonych metodą na taśmy (1/2 z 150ml)

TWARZ:

-szminka Loreal color riche śliczny brązik Caramel Eva złamany czubeczek, użyta z 5 razy
-podwójny cień Clarins z lusterkiem (kolor beżowy-pokruszony, brąz „clay”- niewielkie zużycie)
-cień APC nr 1 taki jakby ecru opalizujący na złotawo
-tusz Rimmel Extra super lash- z zakręconą szczoteczką (użyty może ze cztery razy, tylko opakowanie trochę starte od leżenia w kosmetyczce, mokry)
-tusz Loreal Volume shocking (koło połowy)
-tusz Wibo Magic Lashes (ponad połowa, mokry)
-cień Sensique potrójny (zółty, pomarańczowy, jasnobrązowy) niewielkie zużycie
-Avon Beautiful Morning- krem energizujący (ok.,1/3 z 50ml)
-Rossman Tinted Day Cream dark- krem na dzień ciemno tonujący (użyty z 5 razy, 75ml)
-Wibo fluid matujący kolor naturalny (prawie cały)
-pędzel duży przezroczysta rączka, czerwone włosie

CIAŁO:

-Adidas body lotion (kupiony dawno temu i brak daty ważności, ale wciąż pachnie na ciele, dla fanek dawnego Adidasa z seledynową nakrętką- 1/3 z 200ml)
-Avon naturals balsam waniliowo-sojowy (ok 1/3 z 200ml)
-samoopalacz w piance Dax Cosmetics (ok.połowy z 150ml, bez zamknięcia)
-Avon ujędrniający balsam do ciała (trudno powiedzieć bo opakowanie jest ciemne, ok.1/3 z 400ml)

ZAPACHY

-Green Tea Elizabeth Arden (kupiłam na Allegro, ok. 1/3 z 30ml)
-Yria Yves Rocher eau de parfum (7,5ml raz uzyte do sprawdzenia)
-perfumik w kremie
-dezodorant Concertino Summer (cały 75ml)

PAZNOKCIE:

-preparat przeciw obgryzaniu paznokci Avon (12ml prawie cały)
-lakier Wibo czekoladowa perła (11ml prawie cały)
toya2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 12:14   #20
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toya2006 Pokaż wiadomość
moze cos u mnie?

-Kerastase Vita Ciment- kąpiel do włosów z cementem (odlewka)

a w czym ta odlewka i jakiej wielkosci?
Stary 2007-03-04, 13:02   #21
toya2006
Zadomowienie

GG do toya2006

np. 100ml, w opakowaniu od odzywki gliss kur?
Stary 2007-03-04, 13:11   #22
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
np. 100ml, w opakowaniu od odzywki gliss kur?
a co bys za niego chciala??
Stary 2007-03-04, 13:31   #23
toya2006
Zadomowienie

GG do toya2006

a jakie masz kosmetyki?
Stary 2007-03-04, 13:36   #24
toya2006
Zadomowienie

GG do toya2006

a nie masz zadnych resztek zapachow?

•Lancome, Hypnose (tusz pogrubiający)
Estee Lauder AMBER BRONZE
Stary 2007-03-04, 13:40   #25
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
a nie masz zadnych resztek zapachow?

•Lancome, Hypnose (tusz pogrubiający)
Estee Lauder AMBER BRONZE

niestety z zapachow to mam tylko probke Narcisio Rodrigez for her...

Edytowane przez pola_
Czas edycji: 2007-03-18 o 08:21
Stary 2007-03-18, 08:21   #26
pola_
Zakorzenienie

hop, nadal poszukuje
Stary 2007-03-18, 08:54   #27
poziomka61
Rozeznanie

Przekupka: 36 pkt / 95% pozyt.

Cytat:
*Declaré -EYE CONTOUR Nutrilipid Krem redukujący zmarszczki wokół oczu poj 15ml (zuzycie oceniam na jakies 10% )

*Nuxe - Nivranesque Enriche - PIELĘGNACJA PRZECIW PIERWSZYM ZMARSZCZKOM 1/3 z 50ml
Zerknij do mnie, mam prawie połowe Kerastasa

A co to jest?
Cytat:
Bath & Body Works Signature Collection-Body Splash - Sun-Ripened
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 09:10   #28
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomka61 Pokaż wiadomość
Zerknij do mnie, mam prawie połowe Kerastasa

A co to jest?
Kerastase Bain satin nr 1 - niecała połowa doskonałego szamponu 250ml
- czy on nie jest do wlosow suchych?? bo moje to raczej normalne z dendencja do przetluszczania przy glowie (dlatego musze je mys codziennie)

jelsi chodzi o bath&ody to jest splash do ciala o zapachu "dojrzalych malin"
Stary 2007-03-18, 09:17   #29
poziomka61
Rozeznanie

Przekupka: 36 pkt / 95% pozyt.

Cytat:
Kerastase Bain satin nr 1 - niecała połowa doskonałego szamponu 250ml
- czy on nie jest do wlosow suchych?? bo moje to raczej normalne z dendencja do przetluszczania przy glowie (dlatego musze je mys codziennie)
Jedynka to
Cytat:
DO WLOSOW NORMALNYCH LUB LEKKO SUCHYCH.
KAPIEL ODZYWCZA, ZAPEWNIA: lagodne mycie i odzywianie "NA MIARE" bez efektu obciazenia.
Po umyciu Twoje wlosy latwo sie rozczesuja, satynowej nabieraja miekkosci, lekkosci i polysku.
Działa cudnie, włosy są nprawdę jedwabiste i leciutkie
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 09:23   #30
pola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomka61 Pokaż wiadomość
Jedynka to

Działa cudnie, włosy są nprawdę jedwabiste i leciutkie
Musialabym pomyslec (z kerasrase wpald mi w oko ten szampon na "objetosc")
Mialam 30ml Bain satin 2 i tak sobie wspominam (no ale ona jest do bardzo suchych wlosow) - choc byly mieciutkie itd. no ale po paru godzinach wygladaly jak nie myte od 2 dni :-(
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości