|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
****PILNIE - Poszukuje produktow profecjonalnych do pielegnacji w³osow ****
NIEAKTUALNE - zmienilam obiekt poszukiwan....
Edytowane przez pola_ Czas edycji: 2007-04-03 o 18:46 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ****PILNIE - Poszukuje produktow profecjonalnych do pielegnacji w³osow ****
Polu ja mam od¿ywkê Matrixa Color Smart(zosta³o jakies 200ml) i biosilk Farouk 15ml
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ****PILNIE - Poszukuje produktow profecjonalnych do pielegnacji w³osow ****
Czy ten matrix to do wlosow farbowanych??
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam Matrx Amplify-expresowa od¿ywka bez sp³ukiwania w spray'u -maksymalna objêto¶æ - nowa nie u¿ywana, zakupina tydzieñ temu w salonie fryzjerskim Matrix. Wystawi³am j± równie¿ na allegro.
W zamian szukam bardzo dobrego pudru sypkiego lub Matrix z pomarañczowej serii
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja mam maskê placena Kallosa i balsam tropikalny do w³osów równie¿ z Kallosa. Jeste¶ zainteresowana?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Polu raczej tak bo to spisa³am z opakowania :system ochronny color.smart (inteligentnie zamkniêty kolor
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nic zlego nie zrobi wlosom ktore nie byly farbowane ale obawiam sie iz takie wlosy potrzebuja innej pielegnacji niz takie "nie farbowane" hmmA co mozesz o nim powiedziec?? bo ja potrzeuje czegos najchetniej na objetosc, na przetluszczanie, wypadanie (czyli taka regenereacja), czegos co oczysci wloski, nie obciazy ich zanadto |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Polu ja mam farbowane w³osy i wolê jak s± bardziej "ulizane" a po niej by³y bardziej "napuszone", trzyama³am j± na w³osach ok.godziny(ale ja tak zawsze robiê) i nie by³y obci±¿one ani tez nie przet³uszcza³y siê
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc boje sie troche uzywacodzywek bez splukiwania (czesto moga obciazyc wlosy a moje raczej zle znosza takie obciazanie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
ja zupelnie niehandlowo, ale zdaje sie, ze masz wlosy podobne do moich. polecam ci kerastasa serie z cementem- szampon volum active. cudo!!!
jedynym minusem byl fakt, ze platal mi wlosy, ale stosowalam rowolegle cement (jezeli nie spluczesz go odpowiednio dobrze, obciazy Ci wlosy). swietna byla tez seria loreala- absolut repair- szczeglnie maska. tansza niz kerastas. sprawdzala sie tez wella- szampon hydra goldwella odradzam. moje wlosy byly: cienkie, blond, krecone, koncowki suche, skora glowy tlusta ![]() wlosy do ramion (opisalam stan, w ktorym zaczelam stosowac ww produkty, teraz mam na glowie zupelnie inne wynalazki
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogolnie bladze po tych wszsytkich nazwach i juz sie gubie co by tu moglo pasowac moim wlosom (a nie mam az tyle srodkow zeby wszystko kupic i wyprobowac Roznica miedzy nami to taka ze moje wlosy sa proste jak druty jakbym je prostownica prostowala Myslalam sobie kiedyz iz taki juz moj los miec takie "wlosienta" odzywki czy maski omijalam z daleka bo balam sie obciazenia ale musze przyznac iz zdazaja sie produkty ktore nie obciazaja wlosow mimo ze sie nazywaja odzywki a do tego ku zaskoczeniu poprawiaja kondycje i wyglad wlosow.Ostantio uzywalam szampony dla blondynek SoBlonde Got2b - fajne refleksy, wlosy przestaly sie przetluszczac ale po jednym opakowaniu byly w straszniej kondycji (przesuszone z rozdwajajacymi sie koncowkami) Dlatego postanowilam zlanezc produkty z salonow ktore polubia moje wlosy |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wlosy krecone sa z natury suche- inaczej ulozona jest luska wlosa. dlatego w sumie jestes w lepszej sytuacji produkty salonowe sa naprawde skuteczniejsze niz marketowe. poza tym sa bardzo wydajne- co powoduje zblizenie do kosztow poniesionych przy zakupie kosmetykow marketowych.pamietaj, zeby bardzo dokladnie zmywac odzywki czy maski. wrzuce ci zdjecia moich wlosow przed i 2 miesiace po stosowaniu kerastasa (ale inne produkty ktore ci poelcilam sa rownie dobre!). w dalszym ciagu uzywam kosmetykow profesjonalnych. mam teraz krotkie rozjasniane wlosy (biale), a mimo to sa lsniace, kreca sie jak szalone i sa zdrowe. to o czyms swiadczy. bo moje znajome mialy wlosy jak gume. i obiecuje wiecej nie oftopowac ![]() zdjecia: przed |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze Ci tych loczkow ![]() Ale rzeczywiscie jest roznica Ja kiedys sie nawet pokusilam na trwala - pierwszysmrazem wogole prawie sie nei zakrecily drugim razem juz bylo lepiej ale jednak co naturalne to naturalne, ehhhWlasnie niedawno odkrylam ze zeczywisice moze warto zainwestowac w pielegnacje wlosow - moze te profejsonalne kosmetyki wykrzesza cos z moich mizernotek |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby¶ chcia³a to trochê mog³abym Ci go odlaæ na wypróbowanie
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2007-03-04 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
a co bys chciala za ta odzywke matrixa??
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
moze cos u mnie?
W£OSY: -Goldwell Color Definition- szampon dostêpny jedynie w salonach fryzjerskich 30ml -Kerastase Nutritive- k±piel od¿ywcza z kompleksem Gluco-Active do w³osów suchych i uwra¿liwionych 30ml -Wella System Professional Color Saver Emulsion- kuracja stabilizuj±ca kolor po koloryzacji. Opakowanie 50ml- wyciska sie w formie pianki. U¿yte 4 razy. Kosmetyk dostêpny jedynie w salonach fryzjerskich. -Kerastase Vita Ciment- k±piel do w³osów z cementem (odlewka) -Goldwell Nice Balance- mleczko nawil¿aj±ce w³osy i wspomagaj±ce stylizacjê (20ml 2 razy u¿yte) -Goldwell Flat Marvel- mleczko prostuj±ce (20 ml u¿yte z 2 razy) -Londa Easy smooth- fluid do wyg³adzania i prostowania (trudno okre¶liæ zu¿ycie bo opakowanie jest czarne, my¶lê ¿e zosta³o ok.,1/4 z 150ml, wa¿no¶æ do wrze¶nia ale jeszcze ³adnie prostuje i konsystencjê ma dobr±) -farba Loreal Recital Preference, 8,3/X champagne (jasny blond z³ocisty), piêkny z³oty blond -od¿ywka bez sp³ukiwania Gliss Kur Asia Beauty hydra oil (prawie polowa z 100ml) -od¿ywka bez sp³ukiwania Avon naturals w sprayu (ponad po³owa ze 125ml) -preparat Diamond Hair do ¶ci±gania w³osów przed³u¿onych metod± na ta¶my (1/2 z 150ml) TWARZ: -szminka Loreal color riche ¶liczny br±zik Caramel Eva z³amany czubeczek, u¿yta z 5 razy -podwójny cieñ Clarins z lusterkiem (kolor be¿owy-pokruszony, br±z „clay”- niewielkie zu¿ycie) -cieñ APC nr 1 taki jakby ecru opalizuj±cy na z³otawo -tusz Rimmel Extra super lash- z zakrêcon± szczoteczk± (u¿yty mo¿e ze cztery razy, tylko opakowanie trochê starte od le¿enia w kosmetyczce, mokry) -tusz Loreal Volume shocking (ko³o po³owy) -tusz Wibo Magic Lashes (ponad po³owa, mokry) -cieñ Sensique potrójny (zó³ty, pomarañczowy, jasnobr±zowy) niewielkie zu¿ycie -Avon Beautiful Morning- krem energizuj±cy (ok.,1/3 z 50ml) -Rossman Tinted Day Cream dark- krem na dzieñ ciemno tonuj±cy (u¿yty z 5 razy, 75ml) -Wibo fluid matuj±cy kolor naturalny (prawie ca³y) -pêdzel du¿y przezroczysta r±czka, czerwone w³osie CIA£O: -Adidas body lotion (kupiony dawno temu i brak daty wa¿no¶ci, ale wci±¿ pachnie na ciele, dla fanek dawnego Adidasa z seledynow± nakrêtk±- 1/3 z 200ml) -Avon naturals balsam waniliowo-sojowy (ok 1/3 z 200ml) -samoopalacz w piance Dax Cosmetics (ok.po³owy z 150ml, bez zamkniêcia) -Avon ujêdrniaj±cy balsam do cia³a (trudno powiedzieæ bo opakowanie jest ciemne, ok.1/3 z 400ml) ZAPACHY -Green Tea Elizabeth Arden (kupi³am na Allegro, ok. 1/3 z 30ml) -Yria Yves Rocher eau de parfum (7,5ml raz uzyte do sprawdzenia) -perfumik w kremie -dezodorant Concertino Summer (ca³y 75ml) PAZNOKCIE: -preparat przeciw obgryzaniu paznokci Avon (12ml prawie ca³y) -lakier Wibo czekoladowa per³a (11ml prawie ca³y) |
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w czym ta odlewka i jakiej wielkosci? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
a co bys za niego chciala??
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety z zapachow to mam tylko probke Narcisio Rodrigez for her... Edytowane przez pola_ Czas edycji: 2007-03-18 o 09:21 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
hop, nadal poszukuje
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co to jest? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Kerastase Bain satin nr 1 - nieca³a po³owa doskona³ego szamponu 250ml
- czy on nie jest do wlosow suchych?? bo moje to raczej normalne z dendencja do przetluszczania przy glowie (dlatego musze je mys codziennie) jelsi chodzi o bath&ody to jest splash do ciala o zapachu "dojrzalych malin"
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Musialabym pomyslec (z kerasrase wpald mi w oko ten szampon na "objetosc")
Mialam 30ml Bain satin 2 i tak sobie wspominam (no ale ona jest do bardzo suchych wlosow) - choc byly mieciutkie itd. no ale po paru godzinach wygladaly jak nie myte od 2 dni :-( |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

drugim razem juz bylo lepiej ale jednak co naturalne to naturalne, ehhh