![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() kolorówka, zapachy i pielęgnacja - górna półka i apteczne
NIEAKTUALNE!!!
ZAPACHY Chopard Casmir Blue - flakonik 30 ml; ubytek ok. 3 ml; brak kartonika(fotkę prześlę na życzenie) Burberry Brit EDT; bez atomizera; pojemność wyjściowa 5 ml; zostały 2 ml;kartonik Guerlain L’Instant Guerlain EDT; oryginalna miniatura bez atomizera; pojemność wyjściowa 5 ml; została połowa Cacharel Amor Amor – EDT; 5 ml; z atomizerem; nowe; w kartoniku Marc Jacobs Perfume – perfumy (!!!); 4 ml; bez atomizera; dwa razy wypróbowane; w kartoniku (FiFi Award 2002) Sonia Rykiel („pomarańczowy sweterek”) – EDT; bez atomizera; 7,5 ml; dwa razy wypróbowane; w kartoniku KOLORÓWKA Christian Dior - cienie 5 Couleurs, paleta kolorów nr 830 Urbanity (perłowa biel, jasny neutralny brąz, lekko opalizujący liliowy róż, prawie matowy fiołkowy błękit, srebrzysty popielaty); brak aplikatorów; opakowanie zadbane; brak kartonika; zużycie znaczne, widoczne na fotce Clinique - minipaletka cieni (matowy ecru, satynowy chłodny ciemny brąz , błękit z połyskiem, różowy z połyskiem) ; każdego cienia jest po 0,5 grama; paletka jest wyposażona w małe lusterko; nowa, nieużywana Lancome - minipaletka czterech Color Focus (chłodny brąz z połyskiem, prawie matowa biel, ciemny fiolet z drobnkamifiolet, prawie matowy, pudrowy róż); każdego cienia było po pół grama; pewne zużycie ma jedynie jasnoróżowy cień; pozostałe były tylko testowane Christian Dior – cień 1 Couleur; kolor 747 Toffee (elegancki, neutralny brąz z dyskretnym połyskiem); nieduże zużycie (fotkę wkleję jutro) Clinique - cień Color Surge Eye Shadow Soft Shimmer; kolor 04 Sierra Glaze (beżowy z połyskiem); miniprodukt - waga 0,8 grama Estee Lauder - cień Pure Color Eyeshadow; kolor 60 Tea Biscuit; miniprodukt - waga 0,8 grama; eleganckie opakowanie z lusterkiem Clinique – High Impact Mascara; tusz do rzęs; kolor czarny; miniprodukt o pojemności 4 ml (połowa pełnowymiarowej mascary) Lancome - paleta błyszczyków; zestaw Une Parisienne; opakowanie zadbane; czerwony błyszczyk był tylko raz testowany, bladego opalizującego różówego została połowa; ciemniejszego różowego zostało niewiele; dwa pędzelki praktycznie biorąc nieużywane; Chanel Vitalumiere kolor 20 Clair (najjaśniejszy dostepny w Polsce); kremowy podkład w kompakcie dający efekt odmłodzonej skóry; w zasadzie kompaktu zostało malutko (aczkolwiek na naprawdę porządne - kilkukrotne - przetestowanie produktu spokojnie wystarczy); może kogoś zainteresuje również samo opakowanie, które nadaje sie do stosowania wkładów wymiennych (sam wkład jest ok. 50 zł tańszy niż wkład z opakowaniem) PIELĘGNACJA Avene Cold Cream - nowa tubka, fabrycznie "zaspawana"; jest kartonik Avene krem kojący pod oczy; nowy, nieużywany, oryginanie zapakowany; świeży; Kosmetyk Wszechczasów w swojej kategorii!! Pharmaceris A - Screen-Sensilium SPF 50; krem ochronno-nawilżający do skóry wrażliwej i alergicznej; flakonik z higieniczną pompką; pojemność wyjściowa 50 ml; użyty 5 razy na twarz; świeży, z długim terminem przydatności Pharmaceris A - Sensilium Maxima - preparat ratunek dla skóry podrażnionej; nowy, nieużywany, z długim terminem przydatości Clinique - podróżny zestaw 3 Steps do cery normalnej w kierunku suchej: DDML (15 ml) + Clarifying Lotion 2 (30 ml) + mydełko (21 g); wszystko zapakowane w firmowe opakowanko, nowe, nieużywane Clinique - łagodne mydełko w kostce (do skóry normalnej i suchej); kostka 50 gram + mydelniczka; nowe, zafoliowane (jedno z trzech z zestawu) Clinique - łagodne mydełko w płynie (do skóry normalnej i suchej); tubka 30 ml; nowa, nie otwierana Clinique – Rinse-Off Foaming Cleanser; pianka do mycia twarzy; tubka 30 ml, nowa, nieotwierana Clinique – 7 day scrub cream; łagodny peeling do mycia twarzy (do codziennego użytku); tubka 30 ml, nowa, nieotwierana Clinique - Superdefense; wersja do skóry normalnej w kierunku suchej; 3 słoiczki po 15 ml każdy słoiczek; nowe, nieużywane, nieotwierane Clinique - Total Turnaround (krem); wersja do skóry normalnej w kierunku suchej; w słoiczku o pojemności 50 ml zostało jeszcze co najmniej 30 ml; słoiczek był otwarty tylko raz - na początku marca przelożyłam z niego szpatułką do mniejszego pojemniczka część specyfiku; od tego czasu oryginalny słoiczek nie był otwierany; jest oryginalny kartonik; krem jest świeży Klorane odżywka do włosów suchych ze skłonnością do łamania się/rozdwajania końcówek; nowa, zafoliowana AKCESORIA Sephora - komplet pędzli i gąbeczek do makijażu (w czarnym etui w kształcie tuby); nowy, nieużywany, poszczególne przybory zafoliowane; pędzle z włosia sztucznego (ale mięciutkie) PRÓBKI oryginalne firmowe próbki zapachowe z atomizerkami; nowe: Dior J'Adore, V&R Flowerbomb Extreme, Guerlain Insolence, D & G The One, Cindy Crawford Waterfalls, Bruno Banani Woman; raz użyte: V&R Flowerbomb Extreme, Gucci Envy Me Avene – łagodne mleczko do demakijażu; przeznaczone dla skóry suchej i wrażliwej; buteleczka 25 ml Avene – łagodny żel do demakijażu oczu; buteleczka 25 ml Avene - Antirougeurs Legere; 8 tubek po 5 ml każda tubka; nowe, w kartonikach Avene - Cleanance emulsja matująca; tubka 5 ml; nowa, w kartoniku Clarins – One Step Gentle Exfoliating Cleanser; peeling myjący; tubka 5 ml YSL – Hydra Feel Fresh hydrating water gel; żel nawilżający; tubka 5 ml; nowa, w kartoniku YSL - Eye and Lip intensive anti wrinkle care; intensywny preparat przeciwzmarszczowy na oklice oczu i ust; tubka 3 ml; kartonik Bioderma – Hydrabio Riche; krem silnie nawilżający do skory bardzo odwodnionej i wrażliwej; tubka 5 ml; nowa, w kartoniku Dr Irena Eris; ujędrniający krem pod oczy z profesjonalnej linii prosystem; tubka 5 m Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2007-03-30 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolorówka, zapachy i pielęgnacja - górna półka i apteczne
LRP - Hydraphase tonik; 200 ml; nowy; fabrycznie zabezpieczony przez producenta
zerknij do mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Angi,
pobuszuje jeszcze troche po Twoim wątku, bo masz sporo rzeczy. Jak cos jeszcze wpadnie mi w oko, to dam znać ![]() Tylko to juz jutro będzie - dzisiaj znikam z Wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Przekupka: 19 pkt / 100% pozyt.
|
Hej! Poszukaj u mnie czgoś za:
# Clinique - Turnaround Concentrate; koncentrat złuszczająco-wygładzający z kwasami BHA; do każdego rodzaju cery (również wrażliwej); połowa 30-mililitrowego flakonika z hihieniczną pompką; jest kartonik # Clinique - Turnaround 15-minute facial; maseczka złuszczająco-wygładzająco-rozświetlająca (rekomendowana jako uzupełnienie działania koncentratu); 2 słoiczki po 28 ml każdy słoiczek; nowe, nieużywane #Avene - Cleanance emulsja matująca (wersja koloryzująca);
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
*madziak*,
u Ciebie interesują mnie (nadal ![]() Z tym, ze jest to takie wstępne zainteresowanie, ponieważ żadnego z tych kosmetyków nie testowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hej, mam tylko wątek ciuszkowy, ale zobacz do mnie proszę, czy nie znalazłabyś cos za te cienie http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...0&d=1171122666
pozdrawiam ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Aniu! Jestem zainteresowana
![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
*madziak*
![]() w takim razie wybiorę sie do perfumerii i przetestuje zapach i brązer ![]() W przypadku brązera prosiłabym o podanie dokładnej nazwy kosmetyku, numeru koloru oraz (jako że to miniaturka) również gramatury. Prosiłabym tez o Twoją propozycję warunków wymiany. Tzn. o okreslenie co ode mnie chciałabyś za sam zapach, a co za zapach+brązer. Wszystkich kosmetyków, które Cie u mnie zainteresowały, oddać nie mogę, nawet gdyby przypadły mi do gustu i czerwone jabłuszko i brązer, bo wymiana byłaby dla mnie wtedy mało opłacalna. Koncentrat Turnaround kosztuje 170 zł, maseczka Turnaround 50 ml - 150 zł, krem Avene - około 45 zł (posługuje się cenami z Sephory, bo tam dokonuje większości zakupów, cena kremu jest ceną z jednej z tańszych intenernetowych aptek). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Aniu! Najbardziej zależy mi na Cliniquach...
Brązerek to (przepisuję wszystko z opakowania): Instant sun bronzing powder- Instant bronze, net wt. 04 oz. Wygląda jak taki spory cień do powiek w granatowym opakowaniu z szufladką.... Mam go z wymiany, więc nie jestem w stanie podać bliżej jego pochodzenia ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
*madziak*,
dzwoniłam przed chwilą do Sephory i niestety nie ma tam posiadanego przez Ciebie brązera - ani testera, ani produktu (może to jakaś limitowanka była ![]() Raczej sie na niego nie zdecyduję w tej sytuacji ![]() Zostaję natomaist przy moim zainteresowaniu czerwonym jabłuszkiem DK. Postaram się przetestować zapach jutro/pojutrze ![]() Proszę w takim razie o propozycję, co byś ewentualnie widziała na wymianę za sam zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Cześć.
Interesują mnie pędzle Sephory. Jakbyś coś znalazła u mnie, to daj znać. Jak nie to trudno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
cześć, może coś u mnie za Clinique - cień High Impact; kolor 01 Sugar Sugar (biały, z delikatnym perłowym połyskiem); nowy, nieużywany
pozdrawiam, odp u mnie proszę rzadko zaglądam na kosmetyczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Hej moze cos u mnie?
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=167036 – mój wątek kosmetyczny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
agatkad,
niestety nic nie znalazłam ![]() tomama, nie wiem, co z moich kosmetyków zainteresowało Ciebie ![]() Z pewnymi rzeczami rozstane sie tylko w zamian za coś z mojej wish-listy ![]() Nie wiedziałam też kosmetyków o jakiej wartości mam szukać u Ciebie ![]() Tak czy owak - w Twoim aktualnym wątku wstępnie zainteresowały mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Witchdoctor
|
Angel dust ma numerek CW294 (o to chodziło?)
minaturka cieni to peep i spectra a oba zapachy zarezerwowane ![]() Ralpha kupiła osobiście w Sephorze, miracle mam z wymiany nie ma naklejki już, ale ma jakiś numerek wybity w szkle (jak chanel) poprzednia właścicielka twierdzi, że orginał
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() daj znać, tomama, gdyby rezerwacja się zwolniła, a ja moze do tego czasu - tak wszelki wypadek - postaram się ten zapach przetestować w perfumerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem, czy nadal jesteś zainteresowana wymianą ![]() (nie odpowiedziałaś na moje posty ani tutaj, ani w swoim wątku ![]() Ja w każdym razie - tak jak deklarowałam - wybrałam sie do perfumerii, żeby przetestować Red Delicious. No i stwierdzam, niestety, że czerwone jabłuszko to zapach nie dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.