![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pachnący i kolorowy kramik agnyski81
Wątek nieaktualny!
Wkrótce uporządkuję ten wątek, bo staje się nieco nieczytelny. Witam w nowym wiosenno-letnim wątku! Do oddania mam przede wszystkim kolorówkę i pachnące różności, ale i trochę innych rzeczy z niższej/średniej półki. Na zdjęciach wszystko stoi w kolejności jak w opisie. Zapachy: 1. dezodorant w kulce Nomadic her Oriflame, 50 ml, tylko wypróbowany zapach 2. spray do ciała regenerujacy Avon Naturals czereśnia i gałka muszkatołowa, ok. 110/125 ml - dla Lei 3. zestaw Passion Dance Avon: perfumetka EdT 14/15 ml i mgiełka bezalkoholowa ok. 65/75 ml - dla Agniese 4. Adidas Sensual Instinct, deodorant body fragrance, ok. 37,5/75 ml - dla Lynn 5. Adidas Tropical Passion, deodorant body fragrance, ok. 50/75 ml - dla Lynn 6. Monoi de Tahiti Yves Rocher, letnia woda bezalkoholowa, 125 ml (tylko wypróbowany zapach) - dla Eldl 7. Pur Desir de Mimosa Yves Rocher, EdT ok. 27-28/30 ml dla Nikity-Wawa Kolorówka: 1. puder prasowany Maybelline Smooth Result, kolor 021 Nude, 11 g z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 10 razy), puderniczka z lusterkiem, lekko porysowany przód dla Marabi 2. puder prasowany Constance Carroll z jedwabiem, wit. E i filtrami, kolor 1 candlelight, 17 g z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 10 razy) - dla Agniese 3. puder w kulkach rozjaśniający i rozświetlający Sensique, mogę odstąpić do 30 kulek w różnych odcieniach beżu i złota - dla mal_a_gosia 4. puder Oriflame Skin Perfecting Foundation (korekcyjny), kolor Ivory, 35 ml z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 5 razy) - dla Agniese 5. podkład AA matujący do cery tłustej i mieszanej, kolor 2 Piasek, 30 ml z lekkim ubytkiem (do kilku ml) dla Aneczki 6. korektor antybakteryjny Bell zielony w kolorze A6, gramatury nie podano, ale ze sztyftu o długości 3 cm zostało jeszcze 2,7 cm 7. cień Inglot Vertigo w kolorze 87 (intensywny ciemny róż-fuksja z błyszczącymi drobinkami-bardzo ekstrawagancki), użyty raz 8. cień Inglot Vertigo w kolorze 89 (opalizujący na błękit liliowy fiolet bez błyszczących drobinek), dwa razy użyty 9. cień Vollare w kolorze 14 (ciemny grafit z błyszczącymi drobinkami), 6 g, użyty trzy razy wszystkie trzy dla Nikity-Wawa 10. kredka do powiek Oriflame Daydream w kolorze Escape (jasny, błyszczący róż), 0,28 g, użyłam ją dwa razy, nie trzeba temperować, bo kredka jest wysuwana 11. eyeliner Oriflame w kolorze Prune (ciemna śliwka), 4 ml, dwa razy użyty - dla Lynn 12. tusz Paloma w kolorze różowym (nie wiem czy dużo używany - mam z wymiany, ale jest wilgotny) - dla Lea 13. tusz Constance Carroll w kolorze 14 Lilac (liliowy fiolet), 8 ml z lekkim ubytkiem (użyłam go kilka razy), jest świeży, otwarty ok. miesiąc temu 14. tusz Bell No Limit wydłużający czarny, dostałam go z wymiany jako nowy i rzeczywiście jest mokry, 8 ml z lekkim ubytkiem (tylko raz użyty) 15. błyszczyk Avon Color Trend Chocolate Drop (o smaku i zapachu czekolady) w tubce, kolor Champagne (jasny beż), 7 ml z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 8 razy) 16. błyszczyk Avon Color Trend Chocolate Drop (o smaku i zapachu czekolady) w tubce, kolor Berry Special (ciemny róż), 7 ml z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 4 razy) dla mal_a_gosia 17. błyszczyk Avon Color Trend Read My Lips o waniliowym smaku i zapachu, kolor Wink, 10 ml z lekkim ubytkiem (uzyłam ok. 6 razy), z gąbkowym aplikatorem - dla Lea 18. lakier do paznokci Diamond Eveline Cosmetics, kolor Ivory (kość słoniowa), 10 ml, raz użyty na wszystkie paznokcie 19. lakier do paznokci Maybelline Express Finish, kolor 280 Cocoa Motion (kakaowo-różowy), ok. 12/14,7 ml Pozostałe: 1. rozświetaljący żel do włosów blond Avon, 100/150 ml 2. odżywka bez spłukiwania do włosów Sunsilk Odbudowa i Pielęgnacja, ok. 185/200 ml 3. odżywka do włosów w olejku Oriflame do stosowania na gorąco, 15 ml 4. maseczka Oriflame Milk & Honey, nawilżająca do cery suchej, 50 ml z lekkim ubytkiem (użyłam dwa razy) 5. lawendowa maseczka do stóp Avon, 40/100 ml 6. krem z masłem kakaowym Dax Cosmetics, z wit. E, 100/150 ml dla Słonik 7. saszetka Palette instant color, kolor 9 Mahoń, rękawiczki foliowe w zestawie 8. 5 saszetek Tantum Rosa 9. komplet biżuterii z zielonych koralików: naszyjnik i wiszące kolczyki 10. bladozielone małe koraliki 11. próbki: Vichy Lipo Metric 7 ml, Garnier Pure żel do mycia twarzy 2 ml, mus-podkład korygujący Dax Cosmetics w kolorze 03 słoneczny beż 1,5 ml Serdecznie zapraszam do przeglądania i wybierania! Czego poszukuję: - kremy do rąk (zwłaszcza mleko i miód Soraya) - krem do stóp z kofeiną, scrub do stóp z kofeiną Avon - tusz Orifalame Visions, kolor obojętny, byle był świeży lub inny rzadki tusz - Dermacol jasny odcień (może być "odlewka") - pachnące preparaty do kąpieli (np. Farmona, Bielenda), pod prysznic, peelingi do ciała - a poza tym łatwo mnie czymś skusić, choć postaram się opierać ![]() Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2007-06-30 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnący i kolorowy kramik agnyski81
Dokładka z 26 maja:
1. pianka do włosów Taft (w zielonym opakowaniu) z Senso Touch Effect, nadająca puszystość, posiada składniki nawilżające i chroni przed wysuszającym działaniem suszarki. Supermocna (4 na 5 stopni w skali utrwalenia - tak podaje producent). 250 ml + 50 ml gratis czyli duża butelka. Kupiłam ją jakieś dwa-trzy miesiące temu, ale przy mojej częstotliwości używania pianki chyba nigdy nie zużyję. 2. odżywka do włosów Schauma Odbudowa i regeneracja, z masłem shea i ekstraktem kokosa (zapach też ma kokosowy, bardzo przyjemny). Odżywka z pompką, bez spłukiwania, do włosów zniszczonych i zmęczonych. 150 ml, ubytek niewielki, użyłam tylko kilka razy. 3. szampon Herbal Essences Fruit Fusions Citrus Lift, Objętośc i blask, do włosów delikatnych lub normalnych, z wyciągiem z mandarynki, trawy cytrynowej i aloesu. Pachnie obłędnie owocowo ![]() DOKŁADKA Z 9 CZERWCA 1. balsam Le Feu Light - mam go z wymiany, ale nie pachnie na mnie najlepiej (jak się zresztą potem przekonałam perfumy LFL też nie), 200 ml z ubytkiem widocznym na zdjęciu 2. paletka cieni Ruby Rose 24 kolory (zielenie, brązy, róże, fiolety, szarości), na zdjęciu nie ma dwóch podwójnych pacynek do cieni, bo akurat były "w praniu", ale oczywiście je dołączam 3. cień sypki w kulce Avon Frost (srebrny, brokatowy, mocno błyszczący)- bardzo fajny, ale używam go już długo, a tu ledwo widoczny ubytek. Odsypię sobie nieco, a reszta jest do oddania. 4. błyszczyk Sensique chłodny róż, brokatowy, z witaminami C i E, nawilżający, z 9 ml zuzyty może 1 ml 5. szminka w płynie Wibo Glam Shine, efekt pełnych ust, na ustach daje bardziej naturalny efekt niż w opakowaniu ![]() 6. dezodorant mineralny w sztyfcie Reutter (nie ma na zdjęciu) - użyty kilkanaście razy, więc ubytek minimalny (cały sztyft starcza na rok) 7. miniaturka Noa (nie ma na zdjęciu), z 7 ml zostało 4,5 - 5 ml 8. miniaturka Anais Anais (nie ma na zdjęciu), z 7 ml minimalny ubytek Dokładka z 25 czerwca: 1. Preparat do mycia twarzy Avon Planet Spa White Tea, nowy, 150 ml, z pompką link do KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15249 2. Preparat do mycia twarzy Avon Planet Spa South Pacific, nowy, 150 ml, z pompką link do KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9015 Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2007-06-25 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj, zainteresowana jestem u ciebie Monoi de Tahiti Yves Rocher, letnia woda bezalkoholowa, 125 ml (tylko wypróbowany zapach)
zajrzyj do mnie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189233 Poza wątkiem mam dermacol najaśniejszy odcień z palety około połowę. Jesli będziesz zainteresowana to mogę dosłać zdjęcia. Aha czy możesz mi napisać coś więcej na temat tego zapach z YR, wiem ze to letnia woda bez alkoholu. a możesz określić zapach? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moze u mnie coś za lakier do paznokci Maybelline Express Finish, kolor 280 Cocoa Motion (kakaowo-różowy), ok. 12/14,7 ml, maseczka Oriflame Milk & Honey, nawilżająca do cery suchej, 50 ml z lekkim ubytkiem (użyłam dwa razy), 5 saszetek Tantum Rosa - mogą być dwie, kredka do powiek Oriflame Daydream w kolorze Escape (jasny, błyszczący róż), 0,28 g, użyłam ją dwa razy, nie trzeba temperować, bo kredka jest wysuwana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Anitko - u Ciebie akurat nic nie znalazłam dla siebie
Eldl - u Ciebie natomiast spodobało mi się kilka rzeczy: Yria (ale tu muszę się zastanowić, bo zapachu nie znam), pianka Aquoliny (do jakiego celu ona służy, do kąpieli czy jako balsam?), blistex i ten dermacol (choć zastanawiam się, czy nie za jasny będzie - napisz jaką masz karnację i jak on do niej pasuje). Monoi de Tahiti to zapach ciepły, przypomina nieco kosmetyki do opalania o egzotycznym zapachu (ale nie owoców, raczej jakichś mięsistych kwiatów plus trochę kokosu). Jest lekko słodki i jakby irysowo pudrowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej interesuje mnie :
Passion Dance Avon: perfumetka EdT 14/15 ml 1. puder prasowany Maybelline Smooth Result, kolor 021 Nude, 11 g z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 10 razy), puderniczka z lusterkiem, lekko porysowany przód - wstępna rezerwacja 9. cień Vollare w kolorze 14 (ciemny grafit z błyszczącymi drobinkami), 6 g, użyty trzy razy 15. błyszczyk Avon Color Trend Chocolate Drop (o smaku i zapachu czekolady) w tubce, kolor Champagne (jasny beż), 7 ml z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 8 raz Oprócz tego co w wątku (wątek w podpisie) mam jeszcze: - Neutrogena Krem do rąk (skoncentrowany) dla suchych i zniszczonych dłoni - Pharmaceris - vita-sensilium - krem głęboko nawilżający z sp 15 dla cery wrażliwej W razie potrzeby zrobię zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dodam ze oba kremy sa praktycznie nowe, a do pharmaceris mam karonik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dermacol na kolor najśniejszy z palety dostępnych. Ja mam bardzo jasną karnację i mi ten kolor pasował. Dobry jest raczej do stosowania jako korektor bo jest mocno kryjacy i stosowany jako podkład na całą twarz może robić efekt maski. Chętnie dodam go do swojego wątku bo już go raczej nie używam.
Pianka Aquoliny to jest coś ala jogurtowe masełko do ciała(nie wiem czemu nazwali to pianka bo akurat z pianką nie ma nic wspólnego).bardzo intensywnie pachnie waniliią. Blistex pachnie i smakuje karmelem,a informacje o Yria możesz sprawdzić na KWC. Odpowiadała by mi większa wymianka więc jak coś sobie jeszcze znajdziesz to daj mi znaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Eldl - zamierzałam używać dermacolu właśnie jako korektora, ale ten odcień będzie jednak za jasny. Pozostałymi rzeczami jestem jednak zainteresowana
![]() Falkka - pasowałby mi krem vita sensilium i ten drugi, z wysokim filtrem, balsam też niczego sobie. Poczytam sobie o nich i odpowiem Ci. Zresztą z ostateczną decyzją muszę chwilowo zaczekać, bo puder jest wstępnie zarezerwowany. Myślę, że do poniedziałku wszystko się powinno wyjaśnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
znajdziesz coś za:
1. dezodorant w kulce Nomadic her Oriflame, 50 ml, tylko wypróbowany zapach 4. Adidas Sensual Instinct, deodorant body fragrance, ok. 37,5/75 ml 6. Monoi de Tahiti Yves Rocher, letnia woda bezalkoholowa, 125 ml (tylko wypróbowany zapach) 7. Pur Desir de Mimosa Yves Rocher, EdT ok. 27-28/30 ml z Twojej listy poza watkiem mam jasny dermacol - ok 60 % zostało
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
agnyska81 w takim razie czekam na odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
witaj!
interesuje mnie 6. krem z masłem kakaowym Dax Cosmetics, z wit. E, 100/150 ml. Sprawdź mój kramik: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189366 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
znajdziesz cos za:
komplet biżuterii z zielonych koralików: naszyjnik i wiszące kolczyki . puder Oriflame Skin Perfecting Foundation (korekcyjny), kolor Ivory, 35 ml z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 5 razy)?
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Eldl - bardzo chętnie przygarnę Yrię, piankę Aquoliny i blistex. Czy za to woda YR Ci wystarczy, czy dalej negocjujemy?
Zaakrecona i Titina - niestety nic dla siebie nie znalazłam. Falkka - okazuje się, że wszystko jest wolne, możemy się więc dogadać. Jestem zainteresowana filtrem 50, kremem vita-sensilium i Neutrogeną, ale za to chyba coś jeszcze musiałabyś sobie dobrać. Na zdjęciu z próbkami widzę saszetkę Voile d'ambre z YR, jeżeli ją masz jeszcze to ja bardzo chętnie też ją wezmę ![]() Narnii - mnie interesuje balsam Addict 2, ale nie wiem czy Tobie by taka wymiana odpowiadała. Napisz, może się dogadamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja jestem jak najbardziej chętna ale ta pianka Aquoliny w międzyczasie
" wyszła". Jeśli interesowały by cię dalej Yria i blistex to ja jaestem na tak i zgadzam się bez negocjacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
agnysko, dior addict 2 jest chwilowo zarezerwowany, ponieważ pierwsza zgłosiła się do niego Itaka, ale jeszcze rozważa, więc powinno się niedługo okazać czy jeszcze będzie dostępny. Jeśli będzie, to zagadam do Ciebie w tej sprawie ponownie
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
witaj, czy znajdziesz coś u mnie za: Monoi de Tahiti Yves Rocher, letnia woda bezalkoholowa, 125 ml (tylko wypróbowany zapach) i/ lub
7. Pur Desir de Mimosa Yves Rocher, EdT ok. 27-28/30 ml http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189381 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Zainteresowały mnie:
8. cień Inglot Vertigo w kolorze 89 (opalizujący na błękit liliowy fiolet bez błyszczących drobinek), dwa razy użyty 16. błyszczyk Avon Color Trend Chocolate Drop (o smaku i zapachu czekolady) w tubce, kolor Berry Special (ciemny róż), 7 ml z lekkim ubytkiem (użyłam ok. 4 razy) 3. puder w kulkach rozjaśniający i rozświetlający Sensique, mogę odstąpić do 30 kulek w różnych odcieniach beżu i złota Chętnie wymienię za całość biżuterii z mojego wątku lub inną opcję... zobacz sama; )) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś u mnie?
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Narnii - zaczekam i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Izo - daj mi kilka dni, ja sobie powącham i zobaczę czy C-thru mi się podoba. Gosiu - byłabym za opcją biżuteria (kolczyki fioletowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
podobaja mi sie u ciebie cienie do powiek
moze znajdziesz cos u mnie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187496 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ines-ko - podoba mi się pomadka Oriflame Giordani, błyszczyk Guerlain, serum na zniszczone koncówki. Napisz, czy czyms z tych rzeczy mogłybyśmy się wymienić.
Woda Pur Desir de Mimosa i wszystkie cienie są już wymienione. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Hejka! Może coś u mnie za:
5. Adidas Tropical Passion, deodorant body fragrance, ok. 50/75 ml - wstępna rezerwacja (jeśli się zwolni) 6. krem z masłem kakaowym Dax Cosmetics, z wit. E, 100/150 ml i próbkę vichy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Eldl - jestem w dalszym ciągu zainteresowana wymianą (Monoi De Tahiti/Yria, Blistex + ewentualnie pomadka ochronna Oriflame).
Falkka - również jestem zainteresowana (Passion Dance,puder Maybelline, błyszczyk Champagne/Vita sensilium, krem z filtrem). Narnii, Lynn i Słonik - już przypomniałam o sobie w ich wątkach. Ines-ka - z tego co chciałaś został już tylko eyeliner i krem z masłem kakaowym (Monoi zarezerowane), mi podoba się pomadka Oriflame i serum na zniszczone końcówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Tak, jak najbardziej byłabym zainteresowana! Kremem z masłem kakaowym daxa i tą książeczką o kotkach!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.