mam problem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 20:33   #1
antidotum89
Wtajemniczenie

Question

mam problem...

mam pytanie,troszke mi glupio:P no ale zapytam:d hehe... mam 19 lat jestem z moim chlopakiem 3 miesiace, narazie z pieszczot to tylko necking, ale zastanawiam sie czy nie posunac sie troche dalej, nie mowie o seksie, na to stanowczo za wczesnie!!!! chcialabym zapytac po jakim czasie wy zdecydowalyscie sie na cos wiecej?
antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 20:45   #2
iustitia
Zadomowienie

Dot.: mam problem...

Sorry, ale co to jest necking?
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 20:51   #3
lemonka
Zakorzenienie

necking to pieszczenie dolnych czesci ciala

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 20:54   #4
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość

chyba raczej gornych:d
neck <--- szyja:d
antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 21:25   #5
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
górnych.
dolnych dotyczy petting.

co do Twojego pytania.
Petting po około roku chyba,seks oralny (w sumie to samo,ale nie samo dotykanie) też chwile po tym.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 21:33   #6
ruda2506
Raczkowanie

GG do ruda2506 Send a message via Skype™ to ruda2506

U mnie to szybciej poszło. Po około 2 miesiącach petting. Po pół roku seks
ruda2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 21:36   #7
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda2506 Pokaż wiadomość
U mnie to szybciej poszło. Po około 2 miesiącach petting. Po pół roku seks

U mnie dokladnie tak samo
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 21:52   #8
lemonka
Zakorzenienie

oj..sorki.. dzieki ze sprostowalyscie..

co do pytania..
ja mialam 16scie lat jak zaczelam byc z moim ex.. wszystko rozwijalo sie dosc powoli..necking, petting oraz seks oralny (w takiej wlasnie kolejnosci) stopniowo z uplywem miesiecy.. a po rownych dwoch latach seks..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 22:32   #9
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

hmm,po tygodniu necking,oral po miesiącu,seks po roku (to był mój pierwszy raz).teraz na pewno nie czekałabym tak długo :P
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 23:37   #10
Wyrak
Zakorzenienie

Czego to ludzie nie wymysla... necking... hm, to calowanie/pieszczoty szyi juz jest passe?

Swoja droga, z tym pettingiem to jest problem co jest w tym uwzglednione a co nie:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Petting

Cytat:
Petting (z ang.) to jedna z form aktywności seksualnejczłowieka. Polega na pieszczeniu seksualnym drugiej osoby z pominięciem pełnego stosunku płciowego.
Istnieje wiele wersji definicji pettingu. Zasadniczo petting polega na zaawansowanych pieszczotach erotycznych, czyli pieszczeniu narządów płciowych lub innych stref erogennych partnera w taki sposób, że może dojść do osiągnięcia tzw. satysfakcji seksualnej, czyli orgazmu, ale inną metodą niż poprzez immisję (wprowadzenie) członka do pochwy. Jest to aktywność mająca zastąpić pełne współżycie seksualne. Według najszerszej definicji, pettingiem są wszelkie formy pieszczot z zastrzeżeniem podanym powyżej, w tym seks oralny. Problematyczne jest również ujęcie w definicji stosunków doodbytniczych (i to bez względu na orientację seksualną). Generalnie jednak petting to seks bez stosunku koitalnego
Jak dla mnie, zabawa w te wszystki nazwy jest niepotrzebna, grunt zeby obydwu osobom bylo dobrze...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 00:43   #11
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Czego to ludzie nie wymysla... necking... hm, to calowanie/pieszczoty szyi juz jest passe? (...)
Jak dla mnie, zabawa w te wszystki nazwy jest niepotrzebna, grunt zeby obydwu osobom bylo dobrze...
Te wszystkie nazwy są potrzebne, bo komuś łatwiej jest powiedzieć "necking" niż "lizanie, dotykanie i całowanie piersi, szyi i innych górnych części ciała", "petting" niż "dotykanie dolnych części ciała" i "seks oralny" niż "pieszczenie ustami ci.pki i penisa (a to już w szczególności). Te nazwy nie są po to, by nam życie utrudnić, ale ułatwić. Poza tym są stosowane w seksuologii. Gdybyś poszła do seksuologa powiedziałabyś mu "Panie doktorze, czuję się skrępowana kiedy mój chłopak liże moją waginę", czy wolałabyś użyć sformułowania "Czuję się skrępowana podczas seksu oralnego"?

A co do wątku U nas to wszystko jakoś stopniowo się "posuwało" (), powoli i dokładnie poznawaliśmy swoje ciała, aż poczuliśmy, że jesteśmy gotowi na "ostatni etap"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 00:50   #12
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
mam pytanie,troszke mi glupio:P no ale zapytam:d hehe... mam 19 lat jestem z moim chlopakiem 3 miesiace, narazie z pieszczot to tylko necking, ale zastanawiam sie czy nie posunac sie troche dalej, nie mowie o seksie, na to stanowczo za wczesnie!!!! chcialabym zapytac po jakim czasie wy zdecydowalyscie sie na cos wiecej?
Antidotum, rozumiem Twoją niepewność, ale na to pytanie istnieje tylko jedna prawidłowa odpowiedź:
powinnaś posunąć się dalej wówczas, kiedy Ty będziesz tego naprawdę pragnęła. Ani dnia wcześniej.

A kiedy będziesz bardzo pragnęła - gwarantuję Ci, że zauważysz i nie będziesz miała wątpliwości.

Każdy związek jest inny i nie wierzę w żadne uniwersalne reguły w tej kwestii.
Powodzenia i... wiele radości.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 06:50   #13
Shady44
Raczkowanie

Sabbath ma racje jak zwykle

NIe szukaj u nas wyznaczników mówiących kiedy "wypada już " to zrobić. Ja z TŻ zrobilismy to szybko bo po niespełna 3 miesiacach ale to nie znaczy ze wy tez macie tak robić. Jesli sprawy rozwiną sie bardziej a Ty poczujesz ze chciałabys czegoś więcej, zrób to i tyle pamiętajcie o zabezpieczeniu
Stary 2008-02-22, 07:54   #14
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
Też miałam dokładnie 19 lat, tylko jakoś tak nie mogliśmy wytrzymać i petting po dwóch miesiącach, sex po czterech.
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 09:28   #15
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
"Panie doktorze, czuję się skrępowana kiedy mój chłopak liże moją waginę", czy wolałabyś użyć sformułowania "Czuję się skrępowana podczas seksu oralnego"?
Wyrak nie powie raczej o problemach z lizaniem jego waginy,bo tak się składa,że ma penisa

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 22:06   #16
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Wyrak nie powie raczej o problemach z lizaniem jego waginy,bo tak się składa,że ma penisa
Myślałam że autor wypowiedzi to kobieta.
Stary 2008-02-22, 22:17   #17
anetkapoznan
Raczkowanie

hm to nie ma zadnej reguly kiedy.. poprotu gdy juz bedziesz do tej osoby do konca przekonana i bedziesz miala ochote to na co tu czekac? nie rozumiem po co sa jakies zasady....
anetkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 18:44   #18
snape_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetkapoznan Pokaż wiadomość
hm to nie ma zadnej reguly kiedy.. poprotu gdy juz bedziesz do tej osoby do konca przekonana i bedziesz miala ochote to na co tu czekac? nie rozumiem po co sa jakies zasady....
no właśnie ja jestem na etapie seksu oralnego. jesteśmy razem 5 miesięcy. byłoby dalej tyle że dopiero co dzisiaj zaczęlam łykać tabletki i tylko dlatego nie. musisz być pewna swoich i jego uczuć. bo jeżlei będziesz czuła że jeszcze nie to żadnej przyjemności. ja nie uznaję żadnych reguł ważne żeby wiedzieć czy się chce
snape_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 19:46   #19
Cześka
BAN stały

Ulalaaa, u nas to szybko. Seks był po tygodniu znajomosci. Siłą rzeczy petting, necking i te inne ingi były szybciej.
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 19:54   #20
crippled
Wtajemniczenie

Red face Dot.: mam problem...

Hm ja tam za długo nie czekałam po okolo miesiącu zdecydowałam się na seks ^^
crippled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 19:51   #21
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Myślałam że autor wypowiedzi to kobieta.
Nic dziwnego, bo wiekszosc osob tu piszacych to kobiety, a w mojej wypowiedzi nie bylo fragmentu gdzie sie moglem wypowiedziec w jakims rodzaju.

Podtrzymuje stwierdzenie, ze dziwi mnie taka mowa-trawa. Naprawde takie krepujace jest powiedzenie "calowanie i pieszczenie szyi"? No ale spoko, to tylko taka uwaga

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 20:02   #22
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shady44 Pokaż wiadomość
Sabbath ma racje jak zwykle

NIe szukaj u nas wyznaczników mówiących kiedy "wypada już " to zrobić. Ja z TŻ zrobilismy to szybko bo po niespełna 3 miesiacach ale to nie znaczy ze wy tez macie tak robić. Jesli sprawy rozwiną sie bardziej a Ty poczujesz ze chciałabys czegoś więcej, zrób to i tyle pamiętajcie o zabezpieczeniu
dokladnie sie z Toba zgadzam... anty przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez anetkapoznan Pokaż wiadomość
musisz czuc,ze chcesz,by to wlasnie ta osoba byla to z ktora zaczynasz sie kochac,musisz czuc bezpieczenstwo... i chciec tego,bo nic na sile sie nie da...lepiej dwa razy przemyslec sprawe,a dopiero potem wspolzyc,choc nie powiem,bo to fajna sprawa - to poczucie bliskosci ach.....
u mnie wspolzycie po 5 miesiacach,prawie pol roku i byl to moj pierwszy raz... czekalam dlugo,az wyczekalam sie i mam wspanialego i kochajacego Skarba TZ

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości