jak częstowidujecie się z chłopakami? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-09, 12:55   #1
lordi157
Przyczajenie

jak częstowidujecie się z chłopakami?

Czesc dziewczyny Mam do was pytanie... Nie lubie o takich sprawach gadać z znajomymi, czy choćby rodziną dlatego postanowiłem zasięgnąc porady przez internet Otóż.. jestem z dziewczyną juz jakies 8-9 miesięcy i w sumie od samego początku zauważyłem ze spotykaliśmy się dośc zadko raz na tydzień, 2razy. Nie raz pytałem dlaczego tak jest... Tłumaczyła, że ma mało czasu, szkoła itp, obowiązku pozaszkolne... Pewnego razu zrobiłem "mały eksperyment" Nie proponowałem zadnych spotkać (bo prawie zawsze odemnie to wychodzi) I co sie okazało ze potrafiła tak wytrzymać ponad tydzień No ale to była szkoła, a teraz mamy wakacje, a jest podobnie... Wiem, że to głupio brzmi ale spotkaliśmy sie 3x pod rząd z mojej inicjatywy i od 5 dni znowu nic... Nie potrafie jej tak ciągle gdzieś wyciągac, tym bardziej ze jak ostatnio próbowałem ja zaprosic do siebie, (potrzebowała info z neta) to powiedziała ze pójdzie do kogoś innego... Mieszkamy od siebie jakies 600m W sumie to jeszcze nigdy nie dostałem od niej oficjalnego zaproszenia do domu. Być może sie wstydzi, bo nie jest z bogatej rodziny i rewelacji tam nie ma... Ale głupio tak zapytac, bo moge ją troche urazić... Normalnie wychodzi gdzies z kolezankami, a kolezanki do niej... (nie jest typem domownika) Ma 16 lat, ja 18... Nigdy nie miałem tak "młodej" dziewczyny... Ale z poprzednią spędzałem każdą wolną chwile, i może dlatego jest to dla mnie lekki szok Pamiętam jak siostra była w jej wieku i wiadomo, ze godzinami potrafiła przesiadywać z kolezankami... Wiem, że jej na mnie zależy, ale nie potrafie zrozumieć takiego zachowania... Nie chcę się spotykać codziennie, ale wydaje mi się, że to lekka przesada... Czy wy też zachowujecie sie podobnie? Może ktoś jest w podobnej sytuacji... Być może nie czuje sie dobrze w moim towarzystwie, już sam nie wiem Wolałbym pogadać z nią szczerze o tym, bo nie chcę pewnego dnia dostać smsa, że to juz koniec... Tylko znowu poruszyłem kolejny temat "szczerość"... Ale może odłoze to na później...
lordi157 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 13:02   #2
byliczka
Zakorzenienie

Dot.: jak częstowidujecie się z chłopakami?

Ja z TŻtem widuje się codziennie, albo prawie codziennie. Wynika to pewnie z tego że mieszkamy blisko siebie. Od zawsze tak się widywaliśmy. A Twoja dziewczyna może rzeczywiście ma lepsze zajęcia niż przesiadywanie z Tobą.. Ale rozwiewając Twoje wątpliwości znam takie pary które się widują raz na jakiś czas, ale to przez odległość a nie ot tak.
Stary 2008-08-09, 13:02   #3
Madzia0805
Raczkowanie

Zacznę od tego że jestem z moim chłopakiem od 5 lat ja mam 22 on 25 czyli różnica wiekowa podbna. zaczeliśmy ze sobą chdzić w takim samym wieku jak wy. Spędzliśmy i spędzamy ze sobą każdą wolną chwilę ( mieszkamy od siebie 500 m.?) widujemy sie codziennie. Dziwi mnie troszkę zachowanie twojej dziewczyny, szczególnie na początku znajomości chce się ze sobą spędzać każdą wolną chwilę - zauroczenie sobą itp. Na twoim miejscu porozmawiała bym z nią szczere rozmowy to podstawa... Powodzenia
Stary 2008-08-09, 13:05   #4
little.b.blue
Zakorzenienie

ja też jestem zdziwiona bo ja sama ze swoim Tż najchętniej spędzałabym każdą wolna chwilę.
dlaczego do tej pory nie porozmawiałeś z nią jeszcze na ten temat?

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 13:10   #5
lordi157
Przyczajenie

"Rozmawiałem" problem w tym, że ona nie widzi problemu... I jakby to powiedzieć, czasami nie jest ze mną do końca szczera w takich rozmowach... Ciężko to wyjaśnić... Myślałem ze to może taki wiek, bo nie mam zamiaru jej trzymać na smyczy i zabraniać spotkań z kolezankami....
Stary 2008-08-09, 13:17   #6
byliczka
Zakorzenienie

Ja zaczynając być z TŻtem właśnie skończyłam gimnazjum i nie przypominam sobie żebym jakoś specialnie przeżywała że nie spotykam się z koleżankami tylko z TŻtem. Miałam 1 przyjaciółkę i spędzaliśmy czas głównie całą paczką. Czemu nie zapytasz czy nie mogłbyś spędzić troche czasu z nią i z jej znajomymi? Może takie coś by pomogło?
Stary 2008-08-09, 13:23   #7
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lordi157 Pokaż wiadomość
"Rozmawiałem" problem w tym, że ona nie widzi problemu... I jakby to powiedzieć, czasami nie jest ze mną do końca szczera w takich rozmowach... Ciężko to wyjaśnić... Myślałem ze to może taki wiek, bo nie mam zamiaru jej trzymać na smyczy i zabraniać spotkań z kolezankami....
koleżanki - chłopak, to częsty problem, ale Twoja dziewczyna nie musi wybierać. jesli się CHCE to na wszystko jest czas brzmi to prosto i dziecinnie, ale taka jest prawda. bardzo dobrze robisz nie zakazując jej spotkań z nimi, ale skoro Cię w jakimś stopniu olewa, bo bądźmy szczerzy - tak jest, to ni e jest w porządku. i nie masz co czekać na jakiś jej stanowczy krok, a jeszcze raz z nią porozmawiaj. niech pozwoli przedstawić Ci sytuację, powiedz co jest nie tak. bo naprawdę, jeśli się kocha, to każda wolna chwila powinna być spędzana razem.
aaa i jeszcze jedna sprawa: po Twojej wypowiedzi widać, że jesteś już dojrzały. a po zachowaniu dziewczyny... dorosłości nie widać. może jeszcze jest dziewczyną, dla której chłopak "jest, ale tak jakby go nie było" mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. nie może być tak, że ona wszystko ustawia. niech dziewczyna doceni co ma, bo potem będzie za późno

powodzenia życzę, trzymaj się

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 13:23   #8
lordi157
Przyczajenie

Bo to chyba ona powinna zaproponować? Ja nie raz dostawałem zaproszenie na grila, jakąs małą impreze w domu czy na kogoś działce... Ale zawsze chodziłem na nią sam, bo niestety albo ona nie miała "czasu" albo nie miałem juz chęci nawet pytać... Uwierzcie ze za którymś razem zaczyna wam być głupio "prosić" własną dziewczyne zeby gdzieś z wami wyszła...
Stary 2008-08-09, 13:30   #9
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja Cie doskonale rozumiem... wiem jak to jest "prosic" sie o spotkanie, tez zawsze bylam przyzwyczajona spedzac czas z chlopakiem codziennie albo bardzo czesto, wiec wieksza odleglosc byla problemem, bo On przewaznie nie mial czasu, bo cos tam , bo cos tam. Wkoncu dalam spokoj z tym proszeniem, (zaznaczam ze wtedy nie bylismy razem lecz po rozstaniu) przestalam sie odzywac wogule, to sam zaczal sie wkoncu martwic co jest nie tak, ze juz nie pisze, ani nic. I sam zaczal chciec sie spotkac wiec w mojej styuacji to pomoglo

A ty daj jej czasu, nie odzywaj sie najlepiej wogule nic... Zobaczymy co dziewczyna zrobi, jesli nie odezwie sie to chyba sprawa jasna ze ma Cie gdzies... sorry za to stwierdzenie ale tak tez moze byc.
Stary 2008-08-09, 13:30   #10
badziu
Raczkowanie

Ja widuję sie z moim Skarbem prawie codziennie a to pewnie dlatego, ze mieszkamy razem A tak poważnie, może to być wina młodego wieku, wtedy czasami koleżanki są ważniejsze od chłopaka. Ale znam przypadki, kiedy dużo starsze dziewczyny wolały spędzać czas z koleżankami niż ze swoimi chłopakami. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Może wcale ich nie kochają. Nigdy tego nie rozumiałam i nie zrozumiem, bo nawet kiedy byłam w wieku Twojej dziewczyny to z moim ex spędzaliśmy każdą wolną chwilę.
badziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 13:33   #11
lordi157
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Julkaaa777 Pokaż wiadomość
koleżanki - chłopak, to częsty problem, ale Twoja dziewczyna nie musi wybierać. jesli się CHCE to na wszystko jest czas brzmi to prosto i dziecinnie, ale taka jest prawda. bardzo dobrze robisz nie zakazując jej spotkań z nimi, ale skoro Cię w jakimś stopniu olewa, bo bądźmy szczerzy - tak jest, to ni e jest w porządku. i nie masz co czekać na jakiś jej stanowczy krok, a jeszcze raz z nią porozmawiaj. niech pozwoli przedstawić Ci sytuację, powiedz co jest nie tak. bo naprawdę, jeśli się kocha, to każda wolna chwila powinna być spędzana razem.
aaa i jeszcze jedna sprawa: po Twojej wypowiedzi widać, że jesteś już dojrzały. a po zachowaniu dziewczyny... dorosłości nie widać. może jeszcze jest dziewczyną, dla której chłopak "jest, ale tak jakby go nie było" mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. nie może być tak, że ona wszystko ustawia. niech dziewczyna doceni co ma, bo potem będzie za późno

powodzenia życzę, trzymaj się

dokładnie tak to mniej więcej wygląda, że ona spotyka sie kiedy jej pasuje... a jak ma wolny czas to woli go spędzieć z rodziną lub kolezankami (tak przynajmniej czuje) bo co ona ma w swojej główce to juz inna bajka... ładnych kilka razy umawiała sie, ja nic nie planowałem na ten dzień, albo przekładałem a ona pisała ze musi gdzies isc, cos zrobic... Ale naprawde czuje ze jej zalezy, nie jestem tego w stanie wytłumaczyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-09, 13:36   #12
lordi157
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Ja Cie doskonale rozumiem... wiem jak to jest "prosic" sie o spotkanie, tez zawsze bylam przyzwyczajona spedzac czas z chlopakiem codziennie albo bardzo czesto, wiec wieksza odleglosc byla problemem, bo On przewaznie nie mial czasu, bo cos tam , bo cos tam. Wkoncu dalam spokoj z tym proszeniem, (zaznaczam ze wtedy nie bylismy razem lecz po rozstaniu) przestalam sie odzywac wogule, to sam zaczal sie wkoncu martwic co jest nie tak, ze juz nie pisze, ani nic. I sam zaczal chciec sie spotkac wiec w mojej styuacji to pomoglo

A ty daj jej czasu, nie odzywaj sie najlepiej wogule nic... Zobaczymy co dziewczyna zrobi, jesli nie odezwie sie to chyba sprawa jasna ze ma Cie gdzies... sorry za to stwierdzenie ale tak tez moze byc.

Pisałem juz, ze potrafiła tak ponad tydzień wytrzymac...
Stary 2008-08-09, 13:37   #13
Sniezynka21
Zakorzenienie

Zupelnie nie rozumiem zachowania Twojej dziewczyny. Wydaje mi sie, ze jesli sie kogos kocha to chce sie jak najwiecej czasu z ta osoba spedzac. Ja wprawdzie jestem juz mezatka, ale jak bylismy para to widywalismy sie tylko w weekendy ze wzgledu na to, ze dzielilo nas 900 KM

Powiedz jej, ze troche to dziwne dla Ciebie, zapytaj ja szczerze co jest przyczyna takiego zachowania, niech bedzie w koncu szczera

Zycze powodzenia
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 13:37   #14
byliczka
Zakorzenienie

To ją przetrzymaj i nawet ze 3 jak będzie trzeba! Albo sama poprosi o spotkanie albo będziesz miał czarno na białym jak się sprawa ma. Powodzenia
Stary 2008-08-09, 13:40   #15
lordi157
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
To ją przetrzymaj i nawet ze 3 jak będzie trzeba! Albo sama poprosi o spotkanie albo będziesz miał czarno na białym jak się sprawa ma. Powodzenia
Ale ja wiem, że ona mnie kocha... Uwierzcie... Gdybym czuł ze może mnie nie kochać, nie pisał bym tego tematu bo wiedziałbym o co chodzi...
Stary 2008-08-09, 13:43   #16
Sniezynka21
Zakorzenienie

Sorry, ale chyba bardziej kocha kolezanki
Nie, no gdyby kochala to by chciala byc caly czas przy Tobie
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 13:47   #17
lordi157
Przyczajenie

wiem, że ja jestem jej drugim chłopakiem.... być może poprzedniemu poświęcała dużo czasu... no i okazało się ze nie warto było (do takiego wniosku mogła dojsc...). zaniedbała znajomych, rodzine, itp... nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi?? Jest mądrą dziewczyną, więc mogła sobie coś takiego poskładać w główce
Stary 2008-08-09, 13:49   #18
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie tak to mniej więcej wygląda, że ona spotyka sie kiedy jej pasuje... a jak ma wolny czas to woli go spędzieć z rodziną lub kolezankami (tak przynajmniej czuje) bo co ona ma w swojej główce to juz inna bajka... ładnych kilka razy umawiała sie, ja nic nie planowałem na ten dzień, albo przekładałem a ona pisała ze musi gdzies isc, cos zrobic... Ale naprawde czuje ze jej zalezy, nie jestem tego w stanie wytłumaczyć
tak, jak mówią dziewczyny - przetrzymaj ją trochę. nie odzywaj się do niej, nie pros o nic. na pewno ją ruszy i po kilku dniach albo zrozumie, co robiła źle albo będzie się czepiać Ciebie, że nic jej nie proponujesz. Ale wtedy to już ty bedziesz górą, powiesz jej wprost "ile można prosić"... jeżeli tak trudno jej znaleźć czas dla Ciebie, to nie będziesz jej stawał na przeszkodzie...
i Ty zrób kiedyś coś takiego umów się, a potem odwołaj. nie można być zawsze na czyjeś zawołanie, trzeba mieć swoją twarz
będzie dobrze, tylko trochę pracy włożyć, samozaparcia i dacie radę, jeśli ona warta jest Twojej miłości.

Stary 2008-08-09, 14:10   #19
Aga1812
Raczkowanie

jakby mój chłopak mieszkał ode mnie tylko 600 m [a podoba mi się takowy], to spędzałabym z nim duuuuuuuuuużo czasu. na pewno więcej niż Twoja dziewczyna z Tobą.
ale może rzeczywiście masz rację.. może nie chce zaniedbywać kontaktów z innymi, jak zrobiła to w czasie swego poprzedniego związku...

szczera rozmowa, to wszystko

powodzenia!
Aga1812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 14:31   #20
99GirlOoo99
Rozeznanie

ja na twoim miejscu nie byłabym taka pewna miłosci z jej strony ,bo sory jakby sie nie sparzyła w poprzednim zwiazku nie daje jej to prawa do zaniedbywania obecnego chłopaka.. Jak czuje jakis uraz po poprzednim zwiazku, nie jest gotowa zeby stworzyc go z kims innym to niech sie nie pcha w związek..
przetrzymaj ją tak jak dziewczyny pisały ile trzeba bedzie ! zobaczysz czy w koncu zateskni i zaporoponuje spotkanie czy nie .. i wszysto jasne
Stary 2008-08-09, 14:34   #21
lordi157
Przyczajenie

no może przydało by się dać jej nauczkę... ale boje się, że moge przesadzić... napisze jak coś się wyjaśni... a jak nie, to wiecie... będe wolny nie no żartuje, jak narazie dopóki czuje ze kocha to będe robił to samo, tyle ze jeszcze mocniej dzięki za wszystkie posty.. 3majcie sie aha i niech mi któraś powie, co znaczy to TŻ? ;D
Stary 2008-08-09, 14:42   #22
568910860ed4e40ddca0f9a0c0db303f148afa9f_657e3a01e6fc5
Konto usunięte

ja bym czekała az sama sie odezwie do Ciebie.. moj chłopak mieszka ok 7 km ode mnie, no ale spotykamy sie codziennie.. szczerze to jakas dziwna ta dziewczyna.. pzdr
568910860ed4e40ddca0f9a0c0db303f148afa9f_657e3a01e6fc5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 14:48   #23
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Cytat:
no może przydało by się dać jej nauczkę... ale boje się, że moge przesadzić... napisze jak coś się wyjaśni... a jak nie, to wiecie... będe wolny nie no żartuje, jak narazie dopóki czuje ze kocha to będe robił to samo, tyle ze jeszcze mocniej dzięki za wszystkie posty.. 3majcie sie aha i niech mi któraś powie, co znaczy to TŻ? ;D
powodzenia

TŻ- towarzysz życia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-09, 14:51   #24
gOsieK2
Raczkowanie

Towarzysz Życia Ja po części rozumiem Twoją dziewczynę, ale w żadnym wypadku jej nie popieram.Nie mam co porównywać mojego ex związku do Twojego obecnego.Mój facet mnie bardzo ograniczał, nie pozwalał spotykać się ze znajomymi, nie chodziłam na babskie imprezki w liceum, nie mogłam wyjść z moimi dziewczynami do kina, na dyskotekę.Czułam głód koleżeństwa i przyjaźni.Z tego co piszesz Twoja dziewczyna to wszystko ma, proponujesz jej wspólne imprezki, a skoro ona z tego rezygnuje to z nią jest coś nie tak.Chyba faktycznie bardziej potrzebuje towarzystwa psiapsiółek niż Twojego oczywiście mówię to z lekką antypatią w jej stronę.
Stary 2008-08-09, 14:51   #25
lordi157
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Julkaaa777 Pokaż wiadomość
powodzenia

TŻ- towarzysz życia
nigdy bym na to nie wpadł
Stary 2008-08-09, 14:55   #26
monia.1987
Raczkowanie

Ja widuję się z moim TŻ (TŻ to skrót od towarzysz życia codziennie, lub prawie. Mieszkamy niedaleko od siebie to pewnie dlatego.

Skoro jesteś przekonany, że Cię kocha, to nie bój się zrobic próby...nie proponuj nic i zobaczysz po jakim czasie ona zatęskni, jeśli będzie trwało to bardzo dlugo to chyba nie ma o czym mówić. Może po prostu ona jeszcze bardziej potrzebuje kolegi niż chłopaka w normalnym tego słowa znaczeniu, bo jednak zwiazek wiąże się też z ilością razem spędzanego czasu, a jeśli ona częściej widuje koleżanki....

O jej niedojrzałości świadczy może nie tyle preferowana częstotliwość spotkań co podejście do tematu, gdy Ty mówisz, że cos jest nie tak. Powinna moim zdaniem przynajmniej to przemyśleć, bo jeśli Tobie jest głupio, po takim czasie bycia razem, proponować spotkanie swojej dziewczynie no to wybacz, ale cos nie gra.
monia.1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 15:00   #27
Kwas
Raczkowanie

Powiem ci jak mezczyzna mezczyznie ze tej kobiecie nie zalezy na tobie i tyle.Kobieta ktora chce sie spotkac ruszy niebo i ziemie by to zrobic dla swojego M. Mozesz to zmienic w prosty sposob ale do tego trzeba jaj i wysilku.Mysle ze owa kobieta nie dorosla do zwiazku.Musisz zrozumiec jak mysla kobiety i czego pragna a przedewszystkim musisz wiedziec czego ty chcesz i byc ze soba szczery.

PS:TZ- dla mnie to glupia nazwa, wiec sie nie dziwie ze nie zrozumiales.))

Pozdrawiam
Kwas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 15:09   #28
lordi157
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kwas Pokaż wiadomość
Powiem ci jak mezczyzna mezczyznie ze tej kobiecie nie zalezy na tobie i tyle.Kobieta ktora chce sie spotkac ruszy niebo i ziemie by to zrobic dla swojego M. Mozesz to zmienic w prosty sposob ale do tego trzeba jaj i wysilku.Mysle ze owa kobieta nie dorosla do zwiazku.Musisz zrozumiec jak mysla kobiety i czego pragna a przedewszystkim musisz wiedziec czego ty chcesz i byc ze soba szczery.

Pozdrawiam

Jaki jest ten prosty sposób?
Stary 2008-08-09, 15:16   #29
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Zadko się widujemy.. czasem raz w tygodniu, ale przecietnie co 3 dni. I wlasciwie ciezko mi z tym..

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 15:16   #30
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwas Pokaż wiadomość

jabyś pisał dużo postów na Wizażu to byś docenił ten skrót

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości