|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Drganie powieki
Witam,od około tygodnia drga mi lewa dolna powieka oka, biorę magnez i muszę powiedzieć ze trochę to pulsowanie ustało, ale mogę wywołać ten skurcz "mechanicznie"czyli, np gdy myje twarz lub mocno zamknę oko ta powieka znowu zaczyna mi drgać, czy ktoś mi możne powiedzieć czemu tak się dzieje ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drganie powieki
Najczęściej te drgania są właśnie wywołane niedoborem magnezu, spróbuj ograniczyć kawe i oprócz magnezu w tabletkach wcinaj banany
mają dużo łatwo przyswajalnego magnezu i może pomogą ci szybciej niż same tabletki.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Bo uzupełnienie niedoborów magnezu to nie jest kwestia jednego miesiąca. Trzeba brać długo i regularnie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
magnez łykam już z 6 dni Chela-magb6 100mg po 2x tabsy dziennie, i napewno sie nie przemagnezuje ?
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- ale miałem juz keidys takie skurcze to piłem sobie musujący magznez i pomagało raz dwa teraz te skurcze sa bardzo uparte.. ehh i nie mówcie mi ze muszę brać magnez przez miesiąc. |
|
|
|
|
#6 |
|
Biała Dama
|
Powinienes brac magnez ciagle jak masz takie problemy
Ja sobie chwalę preparaty gdzie jest magnez i wapń, najlepiej mi pomagaja. Ostatnio biorę coś dedykowanego przeciw skurczom, ale czuje roznice na minus wiec wracam do sprawdzonych tabletek |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Również tak mam, ostatnio to przez 2 tygodnie albo i więcej codziennie po kilka razy dziennie drgała mi lewa powieka. Biorę magne-b6 max 2 razy dziennie, teraz jest trochę lepiej. Ale, to niekoniecznie jest powodowane niedoborem magnezu, drganie powieki może wystepować również na tle nerwowym
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Ostatnio jak leżałam w szpitalu, a miałam między innymi fatalne wyniki potasu, skurcze mięśni, a także drgania powiek, lekarze kazali mi brać magnez z potasem. Oczywiście trzeba brać regularnie, ale faktycznie pomogło. Brałam też potas o przedłużonym uwalnianiu, ale to już na receptę. Mówili tez, że nie żadne reklamowane wynalazki, a właśnie z potasem.
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
to ja juz nie wiem jakie minerały mam brac jakis tam potas mam w domu KATELIN sie nazywa 1 kapsułka to 899 mg potasu i kapsułka o zmodyfikowanym uwalnianiu, ale nie wiem czy bedzie dobrze jak bede brał magnez i potas :d
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja sobie kupilem magnez i potas taki jak pisałem. chela-mag b6 100mg magnezu i do tego potas katelin http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...-kapsulek.html , a przeciez niekotrzy pisza ze magnez bez witaminki b6 sie źle wchłania to ja juz zgłupiałem całkowicie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Ale dziwi mnie najbardziej to ze gdy to oko przetrę czy coś to zaczyna drgać albo myje twarz, ciekawe czemu tak sie dzieje.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ku woli wyjaśnienia:
magnez należy brać z potasem, gdyż potas wspomaga wchłanianie magnezu. Można też przyjmować magnez z wapniem, ponieważ nadmiar magnezu może wypłukać wapń z organizmu... Najlepiej jednak zrobicie, jeśli nie będziecie łykać tabletek (które z jednej strony są trudno przyswajalne dla organizmu, a z drugiej można przedawkować - same wady :/), tylko zmienicie odpowiednio dietę. Podaję fajnego linka: http://zdrowylink.pl/niedobor-magnezu-uzupelnianie A sumplementować magnez możecie też tak: http://www.akademiawitalnosci.pl/jak...orant-za-2-zl/ Polecam oliwkę magnezową, bo jest to tania impreza*, a mi pomaga (a też mam bardzo poważny problem z magnezem, tzn. bardzo słabo go przyswajam i jak nie suplementuję, często trzęsą mi się ręce jak u staruszki, a mam 20 lat :/) * W cenie ok. 3 opakowań magnezu, które starczą wam na ok. miesiąc, jeśli będziecie używać zgodnie z zaleceniami (np. 6 tabletek dziennie), możecie za ok. 30 zł (z przesyłką) zrobić 3 l (!) oliwki magnezowej, gdzie 100 ml jest trudno w ciągu miesiąca naszej rodzinie (4 os.) zużyć. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2013-11-24 o 01:51 |
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bardzo ciekawa stonka, ale niestety nie mam tyle czasu by to wszystko sobie przygotować :d wybiorę sobie kilka produktów i będę sobie je wcinał i do tego tabletki z magnezem czyli to drganie jest zupełnie normalne ? ze gdy przetrę oko czy coś i zaczyna drgać ? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
mam tak od czasu do czasu - pomaga magnez (albo tabletki, albo musujące), ograniczenie kawy na rzecz wody wysokozmineralizowanej (np. Kinga pienińska), pomidory, banany i SEN. Nic tak nie robi na skurcze w okolicy oka (drgania) jak odpoczynek
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Analogicznie - jeśli w nocy mamy bardzo silny skurcz mięśnia w łydce, to w ciągu dnia też może nam się to przytrafić, jeśli mięsień znajdzie się w podobnym ułożeniu. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś taki stary doświadczony lekarz mi powiedział, żeby brać magne b6 z Sanofi, ponieważ jest najlepiej przyswajalny.
Aktualnie biorę magne b6-max i widzę poprawe
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bo myślałem ze coś bardziej poważnego kawe juz odstawiłem nie pije juz 3 dzien ciezko mi to przychodzi ale jak mus to mus, no i łykam te kapsuły z magnezem pije sok pomidorowy, ciekawe przez ile czasu bede sie musiał bym problemem zmagac... ehh
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Bogata w magnez jest również tzw. "surowka piękności"
Daje się 5,6 łyżek płatków owsianych, zalewa się to 7,8 łyżkami przygotowanej wody. 1 starte jabłko, 7 orzechów laskowych posiekanych (mogą być też inne), łyżkę miodu oraz trochę jogurtu naturalnego albo mleka. Ta surówka zawiera prawie komplet witamin i soli mineralnych. Możesz poczytać sobie o niej w książce Kuchnia i medycyna ( ja mam tą starszą), super książka. Są tam opisane wszystkie witaminy i pierwiastki. Edytowane przez asullka00 Czas edycji: 2013-11-24 o 12:51 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chyba sobie bede musiał ja przygotowac ciekawe czy dobrze smakuje hehe
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaczna jest, mozna dodać jeszcze jakiś sezonowych owoców, np malin, wtedy jest bardziej kwaskowata
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może spróbuj inkę albo inną z cykorii? I nie pij czarnej herbaty, lepiej zieloną Mnie przechodzi to drganie po ok. tygodniu - tylko mi nie drga powieka, a policzek (pod okiem) albo czoło....jakby mi mrówki chodziły po czole... |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Od razu nie przestanie ci migać. Tak więc cierpliwości.
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
łyknij magnez i przestanie.powinno ustąpić
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-11-24 o 21:37 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, powieka to jest miesięń, tak, jeśli drga, tzn. że pracuje, ale w powiece masz mięśnie szkieletowe, poprzecznie prążkowane - czyli zależne od Twojej woli. Jeśli taki mięsień porusza się niezależnie od Twojej woli, to coś jest nie tak i tłumaczenie tego pocieraniem oka czy porównywaniem do sportu jest IMO wyjątkowo niesłuszne nietrafne! Tiki nie są niczym normalnym, a wręcz przeciwnie - mogą być objawem wielu poważnych chorób, z Parkinsonem na czele! http://pl.wikipedia.org/wiki/Tik Aczkolwiek ja obstawiałabym raczej niedobory, przemęczenie, ewentualnie nerwicę / depresję tj. przeciążenie układu nerwowego okresem szczególnie nasilonego stresu - połączone z niewłaściwym odżywianiem potrafi z organizmu zrobić sieczkę. A co do tego to jak najbardziej wierzę, że działa i również polecam dla Dominik ![]() Dominik, przede wszystkim nie panikuj i nie "hipochondryzuj", tylko spróbuj zmienić Twój styl życia na zdrowszy (więcej ŚWIEŻYCH warzyw i owoców, odpowiednia porcja snu, ograniczanie stresu np. medytacją) - to i tak pomoże Ci duuużo lepiej niż tabletki, którymi nafaszeruje Cię lekarz, jeśli faktycznie stwierdzi u Ciebie jakąś chorobę :/ Jeśli natomiast po kilku miesiącach zdrowego odżywiania, wysypiania się itd. tiki będą miały taką samą intensywność, albo nasilą się, to jak najbardziej należy udać się do lekarza, by zweryfikować, czy przypadkiem nie są to początki jakiejś poważnej choroby układu nerwowego. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2013-11-25 o 19:03 |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
teraz i tak załowazyłem duza poprawę, te skurcze nie sa już takie intensywne
i praktycznie od 2dni nie mialem zadnego w ciagu dnia (nie liczac tych oczywiscie gdzie musze umyc twarz, bo w tym wypadku jeszcze mi drga, ale znacznie krotrzy czas i nie tak intensywnienie jak miało to miejsce jeszcze tydzień temu) tak ze wydaje mi sie ze wszystko idzie w dobrym kierunku, łykam magnez, jem sobie pestki dyni, a nawet zrobiłem sobie "surówkowe piękności" o ktorej pisała asullkaoo, i oczywiscie soczki popijam juz nie pije pepsi i przedewszystkim ograniczyłem kawe. dziekuje wsszystkim za pomoc bardzo mi pomogliście radami, zobaczymy jak będzie dalej co myślicie? gorzej czy lepiej ??
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obecnym świecie, gdzie większość żyje w szalonym tempie, stresie, na śmieciowym jedzeniu i napędza się używkami, zmiana trybu życia na "fit" to ogromny plus
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

mają dużo łatwo przyswajalnego magnezu i może pomogą ci szybciej niż same tabletki.

chyba sobie bede musiał ja przygotowac
Może spróbuj inkę albo inną z cykorii? I nie pij czarnej herbaty, lepiej zieloną