![]() |
#1 |
BAN stały
|
Rydzyk telefon
Czy rynek telefonów komórkowych jest już nasycony? Wydawałoby się, że tak. Istnieje jednak ogromna kilkumilionowa nisza. To słuchacze Radia Maryja, którzy w większości nie korzystają jeszcze z telefonów komórkowych. Dostrzegł to inwestor giełdowy Roman Karkosik i razem z o. Tadeuszem Rydzykiem będą tworzyć sieć telefonii katolickiej.
Znany inwestor giełdowy Roman Karkosik postanowił zainwestować w telefonię katolicką. Rynek klientów ma zapewnić o. Tadeusz Rydzyk, za pośrednictwem Radia Maryja - donosi "Parkiet". Gazeta zapowiada, że Roman Karkosik oraz ojciec Tadeusz Rydzyk, szef Radia Maryja, będą współpracować przy budowaniu pozycji rynkowej nowego operatora telefonii komórkowej w oparciu o aktywa CenterNetu. CenterNet to firma należąca do NFI Midas, kontrolowanego przez Karkosika. Radio Maryja, a także inne media kierowane przez o. Rydzyka, mają zapewnić dostęp do klientów. Cztery miliony potencjalnych klientów Toruńska rozgłośnia ma - według różnych badań - od miliona do blisko czterech milionów słuchaczy. W dużej części są to osoby starsze, które jeszcze nie korzystają z telefonii komórkowej. Jednocześnie -jak wykazują ostatnie badania - słuchacze Radia maryja to osoby lepiej wykształcone i więcej zarabiające niż jeszcze kilka lat temu. - Tego typu modele biznesowe sprawdzają się na Zachodzie - powiedział "Parkietowi" Roman Karkosik. http://www.tvn24.pl/-1,1567452,0,1,r...wiadomosc.html Jednym słowem: strach się bać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Rydzyk telefon
Cytat:
Strach będzie odebrać telefon od jakiegos niezydentyfikowanego numeru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
A o ile wzrośnie liczba telefonów do Rozmów niedokończonych. Zaczęłam już wspołczuć Zydom, masonom i TVNowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakby nie było Rydzyk ma smykałkę do interesu. Teraz będzie prościej o przelew gotówki. Nie będzie musiał starszych ludzi fatygować na pocztę.Kolejki. ![]() Wystarczą smsy. A Wy wątpicie w jego dobre serce ?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A własciwie dlaczego?
Dlaczego wzrośnie? Przeciez ci ludzie teraz tez mają telefony, stacjonarne.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Widziałam, jak dzisiaj w TVN24 żartowali na temat nazwy sieci. Ktoś wymyślił "Do nieba" albo "Sześć stóp pod ziemią".
Myslę, że nazwa będzie jednak bardziej pobożna ![]() Słyszałam, że Rydzyk miał plan otworzenia domu dla starców (tych bohatych, pewnie Polonii amerykańskiej) o nazwie..."Przystanek do nieba". Luba, wzrośnie, bo może będzie promocja Darmowe minuty do rozmów niedokończonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wątpię,czy osoba starsza,ktora do tej pory nie potrzebowała tel kom.zakupi takie cudo techniczne,bo o.RYDZYK karze.
nie wiem,co siedzi w głowach ludzi nawiedzonych,ale w.g. mnie oni boją się nowoczesności. poza tym mają telefony stacjonarne. wiele pomysłów miał już "guru sekty radia maryja" jak np. spowiedz telefoniczna,jednak nie wszystkie trafione.mam nadzieję,że ten rowniez pojdzie do lamusa. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem pewna, że znajdzie odbiorców tych telefonów...
W końcu pieniądze cały czas płyną na jego konto... W ogóle wystarczy posłuchać kilka godzin Radia Maryja i można zwątpić w ludzką inteligencję. Aż nie do wiary, że to się u nas dzieje.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z moich obserwacji kobiety po 60-tce korzystają już z tel.kom.,po 70-tce jest ich garstka. natomiast ludzie młodzi i wyształceni ,ktorzy są wiernymi słuchaczami mogą zmienić operatora jeśli ten bedzie kozystny . trudno jest cos powiedzieć na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jedyne miejsce gdzie ludzie starsi, biedniejsi, z małych miasteczek i dużych kiast czuja się docenieni i potrzebni. Nikt tam nie zastanawia sie jakim prawem taka babcia jeździ rano autobusem albo chodzi do lekarza ![]() To jedno z niewielu miejsc gdzie katolik (młodszy czy starszy) może się przyznac do tego, że jest katolikiem i nie usłyszy, że jest zacofany, ciemny, ograniczony i nie myśli ![]() Fenomen radia Maryja polega na tym, że przygarnęło ono ludzi, którzy czuli sie niepotrzebni, odrzuceni, wyśmiewani... przez nas. Przez resztę społeczeństwa, które nie dostrzegło tej masy ludzi, którzy żyli odrzuceni, zamknięci w domach i nie mieli co ze sobą zrobić. W Niemczech dla takich ludzi organizuje się wycieczki, spotkania, mają swoje kólka zainteresowań itd. W Polsce nikt nie zainteresował sie losem starszych ludzi, a jeszcze zewsząt słyszą: to my pracujemy na wasze emerytury... A oni to co, lezeli całe życie? Mnie wcale nie dziwi to, ze radio Maryja jest tak popularne.
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego nie można zarzucić,że są niedecenieni,niepotrzebni . znam jednego pana,ktory słucha radia maryja.jest ansysemitą i nienawidzi rasy rzydowskiej i dlatego się z nimi identyfikuje. dlatego nie potrafię zrozumiec tego fenomenu sekciarstwa.przeciez oni podają sprzeczne informacje. najpierw nawołują do miłości bliźniego,miłości do boga ,a z drugiej strony do nienawiści żydowskiej. nawołują do skromności ,ascezy,a sami opływają w luksusy. do porzucania nowoczesnej technologii-narzędzia szatana,a potem chcą stworzyć telefonię komórkową. to jest chore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja pisałam tylko o przyczynach i o tym, że to radio przejęło ludzi, których nikt inny nie chciał. Rydzyk dostrzegł tę niemałą grupę ludzi pozostawionych samym sobie i zrozumiał, że tam leży jego żyła złota. I tyle.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nigdy nie słuchałaś Radia Maryja, bo widzę, że nie masz pojęcia jacy ludzie tam uczestniczą w dyskusjach i kto jest odbiorcą takiego radia. Bo to nie są tylko tacy ludzie jak Ty wymieniłaś. Gdyby tylko tacy tam byli to chwała im... Mylisz się też pisząc, że tam katolik nie usłyszy, że jest zacofany, ciemny... Zadzwoń i powiedz, że jesteś katoliczką i uwielbiasz oglądać TVN ![]() Moja babcia i dziadek emeryci. Korzystają z wycieczek, spotkań, kółek, chodzą na imprezy, więc mylisz się także mówiąc, że ludzie starsi nie mają rozrywek. Moi dziadkowie mieszkają na wsi, a jakoś korzystają z takich dobrodziejstw. Co dopiero ludzie z wielkich miast - tam mają pole do popisu. Polecam do poczytania cytaty z RM: http://www.radiomawryja.pl/cytaty.php Strona jest anty, jednak cytaty oryginalne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Słuchałam.
I jeszcze raz powtarzam, że ja mówię tylko o genezie nie o tym w co radio się rozwinęło.
![]() |
#16 |
na drugie mam Irena
|
no ale czy w rzeczy samej ma się różnić telefon katolicki od zwykłego
chyba tylko tym że kto inny na tym zarobi a może kolędy jako dzwonki,nie bardzo rozumiem na czym miałoby to polegać telefon jak telefon
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przesadzaj z tym odrzuceniem i wysmiewaniem ,nie przesadzaj tez ze tylko ludzie starsi sluchaja i wierza ,ktos to radio tworzy sa to tez ludzie mlodzi. sa to przede wszytskim ludzie ktorzy nie potrafia sie odnalezc w obecnej rzeczywistosci ,nieporadni zyciowo ,ludzie zyjacy i teskniacy do bylego systemu ,zamknieci na swiat i bojacy sie go,nie rozumiejacy obecnego swiata. w polsce tez organizuje sie duzo dla ludzi starszych chociazby uniwersytet 3 wieku ,wystarczy pojsc do biblioteki aby zobaczyc co sie organizuje trzeba tylko chciec sie tworzyc ale oni wola sluchac radia i pluc na innych ktorym sie chce . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem to czy sluchacze RM sa wysmiewani przez reszte spoleczenstwa i czy czuja sie odrzuceni nie gra w tej chwili najmniejszej roli. Stanowią oni ogromną grupe spoleczną w Polsce. Rozmowa toczy sie nie o Radiu, ale o tym ze ksiądz, który slubowal, ktory zobowiazywal sie do zycia wg przykazan itp ZAKLADA SIEC TELEFONII KOMORKOWEJ. Po tym jak zeruje na ludziach od lat, oszukuje i kradnie pod przykrywką swojego radia, telewizji, szkoly wyższej, wpadl mu do glowy kolejny pomysl i kolejny pretekst do tego zeby zarobic na ludziach ktorzy są mu calkowicie poddani. To jest chore po pierwsze z tego wzgledu ze to caly czas ksiądz, ktory nie zostal jeszcze objęty ekskomuniką (to co robi od lat moim zdaniem kwalifikuje go do wykluczenia z KK), po drugie dlatego ze celuje w grupe odbiorcow, ktorzy beda nabywac telefony w tej sieci ale nie dlatego ze sa im potrzebne do zycia tylko dlatego ze tak uslyszeli w radiu. Rydzyk nie jest pomocą dla tych ludzi, on jest wobec nich okrutny.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
mnie to ani ziebi ani grzeje.
chca, to sluchacze beda miec swoja siec telefonii komorkowej, nikt nikomu nie kaze z tego korzystac, wiec nie wiem o co takie halo ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Moi dziadkowie są osobami pobożnymi coprawda nie słuchaja radia maryja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ty ktory piszesz o kosciele katolickim jako o absurdach, zabobonach itd. teraz nagle sie martwisz o to ze Rydzyk nie jest ekskomunikowany. Dzieki za troske, ateistyczna wrazliwosc jako wsparcie dla KK. Ekskomunika mowisz? Nie wiedzialem, ze taki z Ciebie specjalista od prawa kanonicznego. Rydzyk jest strasznie okrutny i przez niego reszta spoleczenstwa wypowiadajaca sie o tych ludziach z pogarda, uzywajaca okreslen typu mohery itd. nie moze ich przygarnac na swoje lono ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Wyrak prosze nie badz kąsliwy i nie odwracaj kota ogonem, to ze KK jest dla mnie chorą instytucją o wielkich przywilejach pisalem nie raz i sadze tak nadal. Ale Rydzyk to dla mnie nie ksiądz lecz przestępca. Wiec nie pisz ze staje w obronie KK bo tak nie jest i nigdy nie bedzie. I nie, nie znam prawa kanonicznego, ale człowiek który wiele razy łamał prawo jest przestępcą a przestępcy nie powinni być księżmi.
Druga sprawa to ucisnieni starsze panie i panowie, ktorzy plują jadem na lewo i prawo. Na pewno czyms musieli sobie zasłużyc na miano moherów. Tak jak pisales akcja wywołuje reakcje. A to ze te panie i ci panowie są zmanipulowani przez ukochane Radio wywołuje u nich zachowania skrajne. To ze z nienawiscią podchodzą do wszelkich mniejszosci, objawow antyklerykalizmu jest zasługą tylko i wyłącznie Rydzyka i prania mózgu jakie tym starszym ludziom zafundował.
![]() |
#23 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie odwracam kota ogonem, tylko zauwazam pewna niekonsekwencje
![]() Cytat:
Przestepca to ktos skazany przez sad w danym postepowaniu okreslonego rodzaju. Cytat:
Cytat:
Zluzuj z tym przestepca - w polskim prawie jest cos takiego jak domniemanie niewinnosci, dopoki nie ma wyroku na Rydzyka, dopoty nazywanie go przestepca nosi znamiona znieslawienia. Krytyczny stosunek do kogos nie usprawiedliwia uzywania okreslen, jakie tylko przyjda na mysl. Cytat:
![]() Antyklerykalizm w Polsce byl przed powstaniem RM, szczegolnie zywy w pierwszej polowie lat 90tych. Jesli chodzi o agresje sluchaczy RM, to jest ona efektem publikacji niektorych mediow a nie jej przyczyna.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wyrak -
![]() Ciekawe, ze o Kosciele Katolickim najwiecej maja do powiedzenia ci, ktorzy sie od Niego odcinaja. I ta troska o finanse sluchaczy Radia Maryja ![]()
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W przypadku Rydzyka sad nigdy nie wyda wyroku bo tak jak pisalem KK ma przywileje i jest ponad prawem, a Rydzyk niestety do niego nalezy. Takze o czym w ogole rozmawiamy?? Jakie domniemanie niewinnosci?? Zastanow sie. Księza pedofile nie idą do więzienia w PL tylko sprawy zamiatane są pod dywan to co dopiero mowic o ksiedzu ktory wywałował swoich słuchaczy na grubą kase. EDT. A jesli sądzisz ze go zniesławiłem to zadzwon do niego i mnie sprzedaj.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tu widzę niekonsekwencje u ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sam sie zastanow ![]() Delatorstwo jest mi obce. Po prostu uzywasz okreslenia, ktore jest nieprawdziwe.
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Czy to, że ktoś jest biedny, starszy i mieszka w małym czy też dużym mieście zwalnia go od myślenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do fragmentu pogrubionego, fakty sa takie: Rydzyk ani nie jest skazany wyrokiem sadu, ani nawet nie toczy sie przeciwko niemu zadne postepowanie karne. Jak juz wyzej pisalem - mozna kogos nie lubic, krytykowac, ale takie okreslenie jest zupelnie nieuzasadnione. Cytat:
Dodam tylko jeszcze, ze to ze ktos jest biedny, straszy i mieszka na prowincji bylo przez lata powodem do szydzenia i wysmiewania tych osob, wpychajac ich w objecia Rydzyka ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.