Rydzyk telefon - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-06, 06:34   #1
evil minded
BAN stały

Rydzyk telefon

Czy rynek telefonów komórkowych jest już nasycony? Wydawałoby się, że tak. Istnieje jednak ogromna kilkumilionowa nisza. To słuchacze Radia Maryja, którzy w większości nie korzystają jeszcze z telefonów komórkowych. Dostrzegł to inwestor giełdowy Roman Karkosik i razem z o. Tadeuszem Rydzykiem będą tworzyć sieć telefonii katolickiej.
Znany inwestor giełdowy Roman Karkosik postanowił zainwestować w telefonię katolicką. Rynek klientów ma zapewnić o. Tadeusz Rydzyk, za pośrednictwem Radia Maryja - donosi "Parkiet". Gazeta zapowiada, że Roman Karkosik oraz ojciec Tadeusz Rydzyk, szef Radia Maryja, będą współpracować przy budowaniu pozycji rynkowej nowego operatora telefonii komórkowej w oparciu o aktywa CenterNetu.

CenterNet to firma należąca do NFI Midas, kontrolowanego przez Karkosika. Radio Maryja, a także inne media kierowane przez o. Rydzyka, mają zapewnić dostęp do klientów.

Cztery miliony potencjalnych klientów

Toruńska rozgłośnia ma - według różnych badań - od miliona do blisko czterech milionów słuchaczy. W dużej części są to osoby starsze, które jeszcze nie korzystają z telefonii komórkowej. Jednocześnie -jak wykazują ostatnie badania - słuchacze Radia maryja to osoby lepiej wykształcone i więcej zarabiające niż jeszcze kilka lat temu.

- Tego typu modele biznesowe sprawdzają się na Zachodzie - powiedział "Parkietowi" Roman Karkosik.

http://www.tvn24.pl/-1,1567452,0,1,r...wiadomosc.html

Jednym słowem: strach się bać.
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 06:56   #2
201710120930
Konto usunięte

Dot.: Rydzyk telefon

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość
Czy rynek telefonów komórkowych jest już nasycony? Wydawałoby się, że tak. Istnieje jednak ogromna kilkumilionowa nisza. To słuchacze Radia Maryja, którzy w większości nie korzystają jeszcze z telefonów komórkowych. Dostrzegł to inwestor giełdowy Roman Karkosik i razem z o. Tadeuszem Rydzykiem będą tworzyć sieć telefonii katolickiej.
Znany inwestor giełdowy Roman Karkosik postanowił zainwestować w telefonię katolicką. Rynek klientów ma zapewnić o. Tadeusz Rydzyk, za pośrednictwem Radia Maryja - donosi "Parkiet". Gazeta zapowiada, że Roman Karkosik oraz ojciec Tadeusz Rydzyk, szef Radia Maryja, będą współpracować przy budowaniu pozycji rynkowej nowego operatora telefonii komórkowej w oparciu o aktywa CenterNetu.

CenterNet to firma należąca do NFI Midas, kontrolowanego przez Karkosika. Radio Maryja, a także inne media kierowane przez o. Rydzyka, mają zapewnić dostęp do klientów.

Toruńska rozgłośnia ma - według różnych badań - od miliona do blisko czterech milionów słuchaczy. W dużej części są to osoby starsze, które jeszcze nie korzystają z telefonii komórkowej. Jednocześnie -jak wykazują ostatnie badania - słuchacze Radia maryja to osoby lepiej wykształcone i więcej zarabiające niż jeszcze kilka lat temu.

- Tego typu modele biznesowe sprawdzają się na Zachodzie - powiedział "Parkietowi" Roman Karkosik.

http://www.tvn24.pl/-1,1567452,0,1,r...wiadomosc.html

No

Strach będzie odebrać telefon od jakiegos niezydentyfikowanego numeru
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 07:00   #3
evil minded
BAN stały

A o ile wzrośnie liczba telefonów do Rozmów niedokończonych. Zaczęłam już wspołczuć Zydom, masonom i TVNowi
Stary 2008-10-06, 07:03   #4
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
A o ile wzrośnie liczba telefonów do Rozmów niedokończonych. Zaczęłam już wspołczuć Zydom, masonom i TVNowi

Jakby nie było Rydzyk ma smykałkę do interesu.
Teraz będzie prościej o przelew gotówki.
Nie będzie musiał starszych ludzi fatygować na pocztę.Kolejki.
Wystarczą smsy.
A Wy wątpicie w jego dobre serce ?!
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 07:08   #5
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
A własciwie dlaczego?

Cytat:
Dlaczego wzrośnie? Przeciez ci ludzie teraz tez mają telefony, stacjonarne.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 07:09   #6
evil minded
BAN stały

Widziałam, jak dzisiaj w TVN24 żartowali na temat nazwy sieci. Ktoś wymyślił "Do nieba" albo "Sześć stóp pod ziemią".
Myslę, że nazwa będzie jednak bardziej pobożna
Słyszałam, że Rydzyk miał plan otworzenia domu dla starców (tych bohatych, pewnie Polonii amerykańskiej) o nazwie..."Przystanek do nieba".

Luba, wzrośnie, bo może będzie promocja Darmowe minuty do rozmów niedokończonych.
Stary 2008-10-06, 07:15   #7
TmargoT
Zakorzenienie

wątpię,czy osoba starsza,ktora do tej pory nie potrzebowała tel kom.zakupi takie cudo techniczne,bo o.RYDZYK karze.
nie wiem,co siedzi w głowach ludzi nawiedzonych,ale w.g. mnie oni boją się nowoczesności.
poza tym mają telefony stacjonarne.
wiele pomysłów miał już "guru sekty radia maryja" jak np. spowiedz telefoniczna,jednak nie wszystkie trafione.mam nadzieję,że ten rowniez pojdzie do lamusa.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 07:20   #8
evil minded
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
w
wiele pomysłów miał już "guru sekty radia maryja"
Dobre
Ja jednak jestem przekonana, że babcie są zdolne do większych poświęceń dla Tadeusza i kupiłyby te telefony.
Stary 2008-10-06, 07:47   #9
Annaluka
Zakorzenienie

Ja też jestem pewna, że znajdzie odbiorców tych telefonów...

W końcu pieniądze cały czas płyną na jego konto...

W ogóle wystarczy posłuchać kilka godzin Radia Maryja i można zwątpić w ludzką inteligencję. Aż nie do wiary, że to się u nas dzieje.
Stary 2008-10-06, 07:52   #10
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre
Ja jednak jestem przekonana, że babcie są zdolne do większych poświęceń dla Tadeusza i kupiłyby te telefony.
może znajda się jakies babcie.jednak od zakupu do korzystania dłuuuga droga.

z moich obserwacji kobiety po 60-tce korzystają już z tel.kom.,po 70-tce jest ich garstka.
natomiast ludzie młodzi i wyształceni ,ktorzy są wiernymi słuchaczami mogą zmienić operatora jeśli ten bedzie kozystny .
trudno jest cos powiedzieć na ten temat.
Stary 2008-10-06, 08:07   #11
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość

W ogóle wystarczy posłuchać kilka godzin Radia Maryja i można zwątpić w ludzką inteligencję. Aż nie do wiary, że to się u nas dzieje.
Ja nie widzę w tym nic dziwnego.
To jedyne miejsce gdzie ludzie starsi, biedniejsi, z małych miasteczek i dużych kiast czuja się docenieni i potrzebni. Nikt tam nie zastanawia sie jakim prawem taka babcia jeździ rano autobusem albo chodzi do lekarza
To jedno z niewielu miejsc gdzie katolik (młodszy czy starszy) może się przyznac do tego, że jest katolikiem i nie usłyszy, że jest zacofany, ciemny, ograniczony i nie myśli

Fenomen radia Maryja polega na tym, że przygarnęło ono ludzi, którzy czuli sie niepotrzebni, odrzuceni, wyśmiewani... przez nas. Przez resztę społeczeństwa, które nie dostrzegło tej masy ludzi, którzy żyli odrzuceni, zamknięci w domach i nie mieli co ze sobą zrobić.
W Niemczech dla takich ludzi organizuje się wycieczki, spotkania, mają swoje kólka zainteresowań itd. W Polsce nikt nie zainteresował sie losem starszych ludzi, a jeszcze zewsząt słyszą: to my pracujemy na wasze emerytury...
A oni to co, lezeli całe życie?

Mnie wcale nie dziwi to, ze radio Maryja jest tak popularne.

Stary 2008-10-06, 08:13   #12
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
To jedyne miejsce gdzie ludzie starsi, biedniejsi, z małych miasteczek i dużych kiast czuja się docenieni i potrzebni. Nikt tam nie zastanawia sie jakim prawem taka babcia jeździ rano autobusem albo chodzi do lekarza
To jedno z niewielu miejsc gdzie katolik (młodszy czy starszy) może się przyznac do tego, że jest katolikiem i nie usłyszy, że jest zacofany, ciemny, ograniczony i nie myśli

Fenomen radia Maryja polega na tym, że przygarnęło ono ludzi, którzy czuli sie niepotrzebni, odrzuceni, wyśmiewani... przez nas. Przez resztę społeczeństwa, które nie dostrzegło tej masy ludzi, którzy żyli odrzuceni, zamknięci w domach i nie mieli co ze sobą zrobić.
W Niemczech dla takich ludzi organizuje się wycieczki, spotkania, mają swoje kólka zainteresowań itd. W Polsce nikt nie zainteresował sie losem starszych ludzi, a jeszcze zewsząt słyszą: to my pracujemy na wasze emerytury...

ty opisałaś ludzi starszych,ale co powiedzieć o ludziach młodych i w srednim wieku.
tego nie można zarzucić,że są niedecenieni,niepotrzebni .

znam jednego pana,ktory słucha radia maryja.jest ansysemitą i nienawidzi rasy rzydowskiej i dlatego się z nimi identyfikuje.

dlatego nie potrafię zrozumiec tego fenomenu sekciarstwa.przeciez oni podają sprzeczne informacje.
najpierw nawołują do miłości bliźniego,miłości do boga ,a z drugiej strony do nienawiści żydowskiej.
nawołują do skromności ,ascezy,a sami opływają w luksusy.
do porzucania nowoczesnej technologii-narzędzia szatana,a potem chcą stworzyć telefonię komórkową.
to jest chore.
Stary 2008-10-06, 08:24   #13
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
ty opisałaś ludzi starszych,ale co powiedzieć o ludziach młodych i w srednim wieku.
tego nie można zarzucić,że są niedecenieni,niepotrzebni .
Nie tylko starszych:

Cytat:

Cytat:
znam jednego pana,ktory słucha radia maryja.jest ansysemitą i nienawidzi rasy rzydowskiej i dlatego się z nimi identyfikuje.

dlatego nie potrafię zrozumiec tego fenomenu sekciarstwa.przeciez oni podają sprzeczne informacje.
najpierw nawołują do miłości bliźniego,miłości do boga ,a z drugiej strony do nienawiści żydowskiej.
nawołują do skromności ,ascezy,a sami opływają w luksusy.
do porzucania nowoczesnej technologii-narzędzia szatana,a potem chcą stworzyć telefonię komórkową.
to jest chore.
Oczywiście, ze chore, ja temu wcale nie przeczę.
Ja pisałam tylko o przyczynach i o tym, że to radio przejęło ludzi, których nikt inny nie chciał. Rydzyk dostrzegł tę niemałą grupę ludzi pozostawionych samym sobie i zrozumiał, że tam leży jego żyła złota. I tyle.

Stary 2008-10-06, 09:02   #14
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba nigdy nie słuchałaś Radia Maryja, bo widzę, że nie masz pojęcia jacy ludzie tam uczestniczą w dyskusjach i kto jest odbiorcą takiego radia.

Bo to nie są tylko tacy ludzie jak Ty wymieniłaś. Gdyby tylko tacy tam byli to chwała im...

Mylisz się też pisząc, że tam katolik nie usłyszy, że jest zacofany, ciemny... Zadzwoń i powiedz, że jesteś katoliczką i uwielbiasz oglądać TVN Zapewniam Cię, że nikt Cię tam po głowie nie pogłaska...

Moja babcia i dziadek emeryci. Korzystają z wycieczek, spotkań, kółek, chodzą na imprezy, więc mylisz się także mówiąc, że ludzie starsi nie mają rozrywek. Moi dziadkowie mieszkają na wsi, a jakoś korzystają z takich dobrodziejstw. Co dopiero ludzie z wielkich miast - tam mają pole do popisu.

Polecam do poczytania cytaty z RM: http://www.radiomawryja.pl/cytaty.php

Strona jest anty, jednak cytaty oryginalne.
Stary 2008-10-06, 09:34   #15
Luba
Zakorzenienie

Słuchałam.

I jeszcze raz powtarzam, że ja mówię tylko o genezie nie o tym w co radio się rozwinęło.

Stary 2008-10-06, 09:51   #16
evela28
na drugie mam Irena

no ale czy w rzeczy samej ma się różnić telefon katolicki od zwykłego
chyba tylko tym że kto inny na tym zarobi
a może kolędy jako dzwonki,nie bardzo rozumiem na czym miałoby to polegać telefon jak telefon

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 10:01   #17
paula78
Zakorzenienie

Cytat:

nie przesadzaj z tym odrzuceniem i wysmiewaniem ,nie przesadzaj tez ze tylko ludzie starsi sluchaja i wierza ,ktos to radio tworzy sa to tez ludzie mlodzi.

sa to przede wszytskim ludzie ktorzy nie potrafia sie odnalezc w obecnej rzeczywistosci ,nieporadni zyciowo ,ludzie zyjacy i teskniacy do bylego systemu ,zamknieci na swiat i bojacy sie go,nie rozumiejacy obecnego swiata.

w polsce tez organizuje sie duzo dla ludzi starszych chociazby uniwersytet 3 wieku ,wystarczy pojsc do biblioteki aby zobaczyc co sie organizuje trzeba tylko chciec sie tworzyc ale oni wola sluchac radia i pluc na innych ktorym sie chce .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 11:12   #18
Pawełeczek
Rozeznanie

Moim zdaniem to czy sluchacze RM sa wysmiewani przez reszte spoleczenstwa i czy czuja sie odrzuceni nie gra w tej chwili najmniejszej roli. Stanowią oni ogromną grupe spoleczną w Polsce. Rozmowa toczy sie nie o Radiu, ale o tym ze ksiądz, który slubowal, ktory zobowiazywal sie do zycia wg przykazan itp ZAKLADA SIEC TELEFONII KOMORKOWEJ. Po tym jak zeruje na ludziach od lat, oszukuje i kradnie pod przykrywką swojego radia, telewizji, szkoly wyższej, wpadl mu do glowy kolejny pomysl i kolejny pretekst do tego zeby zarobic na ludziach ktorzy są mu calkowicie poddani. To jest chore po pierwsze z tego wzgledu ze to caly czas ksiądz, ktory nie zostal jeszcze objęty ekskomuniką (to co robi od lat moim zdaniem kwalifikuje go do wykluczenia z KK), po drugie dlatego ze celuje w grupe odbiorcow, ktorzy beda nabywac telefony w tej sieci ale nie dlatego ze sa im potrzebne do zycia tylko dlatego ze tak uslyszeli w radiu. Rydzyk nie jest pomocą dla tych ludzi, on jest wobec nich okrutny.
Stary 2008-10-06, 12:32   #19
natalka2
Zakorzenienie

mnie to ani ziebi ani grzeje.
chca, to sluchacze beda miec swoja siec telefonii komorkowej, nikt nikomu nie kaze z tego korzystac, wiec nie wiem o co takie halo

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 12:44   #20
mysza89
Zadomowienie

Moi dziadkowie są osobami pobożnymi coprawda nie słuchaja radia maryja i posiadają telefon komórkowy od kilku lat wiec niewiem skad przekonanie ze ludzie starsi nie posiadają telefonu
Stary 2008-10-06, 14:14   #21
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Czy rynek telefonów komórkowych jest już nasycony? Wydawałoby się, że tak.
Moim zdaniem nie jest abstrahujac juz od meritum tematu...

Cytat:
Istnieje jednak ogromna kilkumilionowa nisza. To słuchacze Radia Maryja, którzy w większości nie korzystają jeszcze z telefonów komórkowych. Dostrzegł to inwestor giełdowy Roman Karkosik i razem z o. Tadeuszem Rydzykiem będą tworzyć sieć telefonii katolickiej.

(...)

Moim zdaniem to nie wypali ze wzgledu na brak zapotrzebowania/ciekawosci technologicznej w grupie docelowej.

Cytat:
Bo ?

Cytat:
Cytat:
Widziałam, jak dzisiaj w TVN24 żartowali na temat nazwy sieci. Ktoś wymyślił "Do nieba" albo "Sześć stóp pod ziemią".
Myslę, że nazwa będzie jednak bardziej pobożna
Słyszałam, że Rydzyk miał plan otworzenia domu dla starców (tych bohatych, pewnie Polonii amerykańskiej) o nazwie..."Przystanek do nieba".
Naprawde tego nie widzisz? Sama podajesz przyklad, ze TVN zartuje/szydzi z tego radia z osob ktore jego sluchaja, odkad pamietam, byly artykuly/audycje krytycznie mowiace o Rydzyku, RM, jego sluchaczach. Dziwi Cie to nastawienie do TVNu? Mnie ani troche, akcja wywoluje reakcje.

Cytat:

Dokladnie A to ze taki TVN czy GW potrafia o RM tylko krytycznie napisac, jeszcze tylko cementuje wiez tych ludzi z radiem i podsyca nastawienie "oblezonej twierdzy".

Cytat:
Napisane przez Pawełeczek Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to czy sluchacze RM sa wysmiewani przez reszte spoleczenstwa i czy czuja sie odrzuceni nie gra w tej chwili najmniejszej roli.
Moim zdaniem ma ogromna, kluczowa role w calym problemie.

Cytat:
Stanowią oni ogromną grupe spoleczną w Polsce. Rozmowa toczy sie nie o Radiu, ale o tym ze ksiądz, który slubowal, ktory zobowiazywal sie do zycia wg przykazan itp ZAKLADA SIEC TELEFONII KOMORKOWEJ. Po tym jak zeruje na ludziach od lat, oszukuje i kradnie pod przykrywką swojego radia, telewizji, szkoly wyższej, wpadl mu do glowy kolejny pomysl i kolejny pretekst do tego zeby zarobic na ludziach ktorzy są mu calkowicie poddani. To jest chore po pierwsze z tego wzgledu ze to caly czas ksiądz, ktory nie zostal jeszcze objęty ekskomuniką (to co robi od lat moim zdaniem kwalifikuje go do wykluczenia z KK), po drugie dlatego ze celuje w grupe odbiorcow, ktorzy beda nabywac telefony w tej sieci ale nie dlatego ze sa im potrzebne do zycia tylko dlatego ze tak uslyszeli w radiu. Rydzyk nie jest pomocą dla tych ludzi, on jest wobec nich okrutny.
Hahaha

Ty ktory piszesz o kosciele katolickim jako o absurdach, zabobonach itd. teraz nagle sie martwisz o to ze Rydzyk nie jest ekskomunikowany. Dzieki za troske, ateistyczna wrazliwosc jako wsparcie dla KK.

Ekskomunika mowisz? Nie wiedzialem, ze taki z Ciebie specjalista od prawa kanonicznego.

Rydzyk jest strasznie okrutny i przez niego reszta spoleczenstwa wypowiadajaca sie o tych ludziach z pogarda, uzywajaca okreslen typu mohery itd. nie moze ich przygarnac na swoje lono Jak juz pisalem - akcja wywoluje reakcje.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 15:26   #22
Pawełeczek
Rozeznanie

Wyrak prosze nie badz kąsliwy i nie odwracaj kota ogonem, to ze KK jest dla mnie chorą instytucją o wielkich przywilejach pisalem nie raz i sadze tak nadal. Ale Rydzyk to dla mnie nie ksiądz lecz przestępca. Wiec nie pisz ze staje w obronie KK bo tak nie jest i nigdy nie bedzie. I nie, nie znam prawa kanonicznego, ale człowiek który wiele razy łamał prawo jest przestępcą a przestępcy nie powinni być księżmi.

Druga sprawa to ucisnieni starsze panie i panowie, ktorzy plują jadem na lewo i prawo. Na pewno czyms musieli sobie zasłużyc na miano moherów. Tak jak pisales akcja wywołuje reakcje. A to ze te panie i ci panowie są zmanipulowani przez ukochane Radio wywołuje u nich zachowania skrajne. To ze z nienawiscią podchodzą do wszelkich mniejszosci, objawow antyklerykalizmu jest zasługą tylko i wyłącznie Rydzyka i prania mózgu jakie tym starszym ludziom zafundował.
Stary 2008-10-06, 15:39   #23
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak prosze nie badz kąsliwy i nie odwracaj kota ogonem,
Nie odwracam kota ogonem, tylko zauwazam pewna niekonsekwencje

Cytat:
to ze KK jest dla mnie chorą instytucją o wielkich przywilejach pisalem nie raz i sadze tak nadal.
Zauwazylem, kazdy temat choc luzno zwiazany z religia jest dla Ciebie okazja do wyrazania tych pogladow (nie zebym to ocenial, stwierdzam fakt po prostu).

Cytat:
Ale Rydzyk to dla mnie nie ksiądz lecz przestępca.
Przestepca to ktos skazany przez sad w danym postepowaniu okreslonego rodzaju.

Cytat:
Wiec nie pisz ze staje w obronie KK bo tak nie jest i nigdy nie bedzie.
Jesli odcinasz sie od kosciola jako instytucji i od wiary, to dziwne po prostu, to dziwne jest komentowanie co kosciol zrobil tak jak nie powienien.

Cytat:
I nie, nie znam prawa kanonicznego, ale człowiek który wiele razy łamał prawo jest przestępcą a przestępcy nie powinni być księżmi.
Ekskomuniki dokonuje sie na podstawie wykladni prawa kanonicznego, dziwi mnie stwierdzenie, ze ktos powinien byc juz dawno oblozony ekskomunika, a pozniej stwierdzenie, ze nie zna sie prawa kanonicznego.

Zluzuj z tym przestepca - w polskim prawie jest cos takiego jak domniemanie niewinnosci, dopoki nie ma wyroku na Rydzyka, dopoty nazywanie go przestepca nosi znamiona znieslawienia. Krytyczny stosunek do kogos nie usprawiedliwia uzywania okreslen, jakie tylko przyjda na mysl.

Cytat:
Druga sprawa to ucisnieni starsze panie i panowie, ktorzy plują jadem na lewo i prawo. Na pewno czyms musieli sobie zasłużyc na miano moherów. Tak jak pisales akcja wywołuje reakcje. A to ze te panie i ci panowie są zmanipulowani przez ukochane Radio wywołuje u nich zachowania skrajne. To ze z nienawiscią podchodzą do wszelkich mniejszosci, objawow antyklerykalizmu jest zasługą tylko i wyłącznie Rydzyka i prania mózgu jakie tym starszym ludziom zafundował.
Mylisz przyczyny ze skutkami i korelacje ze zwiazkiem przyczynowo-skutkowym

Antyklerykalizm w Polsce byl przed powstaniem RM, szczegolnie zywy w pierwszej polowie lat 90tych.

Jesli chodzi o agresje sluchaczy RM, to jest ona efektem publikacji niektorych mediow a nie jej przyczyna.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-10-06, 15:50   #24
Lalena
Raczkowanie

Wyrak -
Ciekawe, ze o Kosciele Katolickim najwiecej maja do powiedzenia ci, ktorzy sie od Niego odcinaja. I ta troska o finanse sluchaczy Radia Maryja Ja sie nie martwie o ludzi, ktorzy kupuja Aborcza wspierajac imperium Michnika.
Stary 2008-10-06, 15:51   #25
Pawełeczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Zauwazylem, kazdy temat choc luzno zwiazany z religia jest dla Ciebie okazja do wyrazania tych pogladow (nie zebym to ocenial, stwierdzam fakt po prostu).
Po to istnieje forum zeby sie wypowiadac, tak? Chyba ze sadzisz iz masz monopol na gloszenie swoich osądów. To by w sumie do Ciebie pasowało.

W przypadku Rydzyka sad nigdy nie wyda wyroku bo tak jak pisalem KK ma przywileje i jest ponad prawem, a Rydzyk niestety do niego nalezy. Takze o czym w ogole rozmawiamy?? Jakie domniemanie niewinnosci?? Zastanow sie. Księza pedofile nie idą do więzienia w PL tylko sprawy zamiatane są pod dywan to co dopiero mowic o ksiedzu ktory wywałował swoich słuchaczy na grubą kase.

EDT. A jesli sądzisz ze go zniesławiłem to zadzwon do niego i mnie sprzedaj.
Stary 2008-10-06, 15:56   #26
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odwracam kota ogonem, tylko zauwazam pewna niekonsekwencje

Przestepca to ktos skazany przez sad w danym postepowaniu okreslonego rodzaju.

Jesli odcinasz sie od kosciola jako instytucji i od wiary, to dziwne po prostu, to dziwne jest komentowanie co kosciol zrobil tak jak nie powienien.

Ekskomuniki dokonuje sie na podstawie wykladni prawa kanonicznego, dziwi mnie stwierdzenie, ze ktos powinien byc juz dawno oblozony ekskomunika, a pozniej stwierdzenie, ze nie zna sie prawa kanonicznego.

Zluzuj z tym przestepca - w polskim prawie jest cos takiego jak domniemanie niewinnosci, dopoki nie ma wyroku na Rydzyka, dopoty nazywanie go przestepca nosi znamiona znieslawienia. Krytyczny stosunek do kogos nie usprawiedliwia uzywania okreslen, jakie tylko przyjda na mysl.

Mylisz przyczyny ze skutkami i korelacje ze zwiazkiem przyczynowo-skutkowym

Antyklerykalizm w Polsce byl przed powstaniem RM, szczegolnie zywy w pierwszej polowie lat 90tych.

Jesli chodzi o agresje sluchaczy RM, to jest ona efektem publikacji niektorych mediow a nie jej przyczyna.
WYRAK-a ty czasami w jakimś wątku nie pisałeś,że nie lubisz ludzi,ktorzy przypisują łatkę komuś z wypowiedzi w innych watkach?
ja też tu widzę niekonsekwencje u ciebie
Stary 2008-10-06, 16:13   #27
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
WYRAK-a ty czasami w jakimś wątku nie pisałeś,że nie lubisz ludzi,ktorzy przypisują łatkę komuś z wypowiedzi w innych watkach?
ja też tu widzę niekonsekwencje u ciebie
Przeciez wyraznie napisalem, ze nie osadzam tylko stwierdzam fakty, ze kolega P. jest dosyc monotematyczny

Cytat:
Po to istnieje forum zeby sie wypowiadac, tak? Chyba ze sadzisz iz masz monopol na gloszenie swoich osądów. To by w sumie do Ciebie pasowało.
A jak sie to ma w swietle zacytowanego przez Ciebie fragmentu?

Cytat:
W przypadku Rydzyka sad nigdy nie wyda wyroku bo tak jak pisalem KK ma przywileje i jest ponad prawem, a Rydzyk niestety do niego nalezy.
Dobre. Sa takie mocne dowody na te przestepstwa, a sad nie wyda wyroku. Daj spokoj

Cytat:
Takze o czym w ogole rozmawiamy?? Jakie domniemanie niewinnosci??
Sam sie zastanow Domniemanie niewinnosci, ktore jest jedna z podstaw wspolczesnego prawa.

Cytat:
EDT. A jesli sądzisz ze go zniesławiłem to zadzwon do niego i mnie sprzedaj.
Delatorstwo jest mi obce. Po prostu uzywasz okreslenia, ktore jest nieprawdziwe.

Stary 2008-10-06, 16:13   #28
evil minded
BAN stały

Cytat:
Czy to, że ktoś jest biedny, starszy i mieszka w małym czy też dużym mieście zwalnia go od myślenia?
Stary 2008-10-06, 16:21   #29
Pawełeczek
Rozeznanie

Cytat:
Przeciez wyraznie napisalem, ze nie osadzam tylko stwierdzam fakty, ze kolega P. jest dosyc monotematyczny

A jak sie to ma w swietle zacytowanego przez Ciebie fragmentu?

Dobre. Sa takie mocne dowody na te przestepstwa, a sad nie wyda wyroku. Daj spokoj

Sam sie zastanow Domniemanie niewinnosci, ktore jest jedna z podstaw wspolczesnego prawa.

Delatorstwo jest mi obce. Po prostu uzywasz okreslenia, ktore jest nieprawdziwe.
Wiesz to ze napchasz do swoich wypowiedzi kilka drwiących emotikonek i bedziesz sie starał przesmiac moje wypowiedzi nie zmieni faktów. Przesmiewczy stosunek i obrzucanie rozmówcy inwektywami oraz pisanie skrótów w stylu "kolega P." (ten kto wie skojarzy to jednoznacznie), swiadczy o braku argumentów pamiętaj o tym. Bo mnie to nie ruszy, za wiele małych osob mowilo do mnie "ty P.". ZEGNAM
Stary 2008-10-06, 16:35   #30
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz to ze napchasz do swoich wypowiedzi kilka drwiących emotikonek i bedziesz sie starał przesmiac moje wypowiedzi nie zmieni faktów. Przesmiewczy stosunek i obrzucanie rozmówcy inwektywami oraz pisanie skrótów w stylu "kolega P." (ten kto wie skojarzy to jednoznacznie), swiadczy o braku argumentów pamiętaj o tym. Bo mnie to nie ruszy, za wiele małych osob mowilo do mnie "ty P.". ZEGNAM
Mi tez sie kojarzy jednoznacznie, P jak Pawel Niepotrzebnie doszukujesz sie czegos czego nie ma; nie wiem czy Ci to pasuje czy nie gdy stawiasz sie w pozycji osoby dyskryminowanej, ale ja nie mam w zwyczaju rzucania intektyw pod czyims adresem, za to jaki ktos jest, czy tylko dlatego, ze kogos nie lubie.

Co do fragmentu pogrubionego, fakty sa takie: Rydzyk ani nie jest skazany wyrokiem sadu, ani nawet nie toczy sie przeciwko niemu zadne postepowanie karne. Jak juz wyzej pisalem - mozna kogos nie lubic, krytykowac, ale takie okreslenie jest zupelnie nieuzasadnione.

Cytat:
Czy to, że ktoś jest biedny, starszy i mieszka w małym czy też dużym mieście zwalnia go od myślenia?
A czy to, ze ktos ma zupelnie inne zdanie niz Ty, znaczy ze ta osoba nie mysli?

Dodam tylko jeszcze, ze to ze ktos jest biedny, straszy i mieszka na prowincji bylo przez lata powodem do szydzenia i wysmiewania tych osob, wpychajac ich w objecia Rydzyka

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości