![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Udany związek po seksie na 1-szej randce.Możliwe?
Nie,nie z własnego doświadczenia (się tłumaczę,nie?
![]() Znacie takie pary? A może jesteście w takich? Moja jedna dobra kumpela lubi te klocki i się z tym nie kryje ,z jednego szybkiego figi-fago wyklarował się dłuzszy związek (ok 1,5 roku) jednak nie przetrwał .Z przyczyn róznych ale tez i z tych ze kolesiowi zaczeło przeszkadzać ze tak szybko do łózka wskakiwała.Może i wymówka.Nie wiem. W amerykańskich filmach szczytem poszanowania swej osoby (przez kobietę of kors ![]() Ciekawa jestem na ile czasy się zmieniły (od moich czasów ![]() Nie,nie chodzi mi o seks dla samego seksu z kimś tam ,tylko czy mając chrapkę na cos stałego panna wskoczywszy do łózka może na coś więcej liczyc? No na związek dajmy na to. Czy lepiej swoje 'odchodzić' ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Udany związek po seksie na 1-szej randce.Możliwe?
Moim zdaniem lepiej jak powiedziałaś "odchodzić" swoje, jednak nie wykluczam że jakbym spotkała jakiegoś Pana Pięknego to mogłoby się zacząć w ten sposób... i owszem, myślę, że da się w ten sposób rozpocząć związek, o ile obie osoby wiedzą na co się godzą i podejmą ryzyko. Jednak z drugiej strony częste jest to o czym wspomniałaś, że facet potem wypomina pannie że jest łatwa, za co moim zdaniem należy mu się kop w jaja, bo sam też święty nie był.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie na 1 ale na chyba 2 lub 3 ,jestesmy razem 10 lat.
Mielismy ochote i juz.ale bylismy pelnoletni ,on bardziej 26 lat. Jednoczesnie dodam ze jestem bardziej meskim typem w podejsciu do randek itp dupereli,nie jestem typem romantycznym i zdarzaly mi sie w przeszlosci numery na 1 noc ,nie mam z tego pwodu zadnych wyrzutow ani tez sie z tym zle nie czuje. ngdy tez TŻ nie wypomnial mi tej "szybkosci'-sam swiety nie byl a mial wtedy kogos innego :-D ,ja zreszta tez :-D Bardziej w zartach wypomina mi ze nie bylo seksu szybciej bo ja sie tlumaczylam ze mam chlopaka ;-D Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2008-11-16 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Znam
![]() ![]() Aczkolwiek była to decyzja przemyślana, a nie podjęta pod wpływem chwili, poprzedzona długaśnymi rozmowami przez Internet i wywiadem środowiskowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
jestem młodsza pewnie od wszystkich wypowiadajacych się ponieważ mam dopiero 17 lat. Ale uwazam ze taki zwiazek ma szanse przetrwac. Ludzie z roznych przyczyn ida do lozka, i roznie jest to odbierane. Patrzac np wsrod mlodziezy. Dziewczyna, ktora w ciagu nie mniejszym niz 3 miesiace pojdzie z chlopakie do lozka jest objeta automatycznie wszelka krytyka.. A to moim zdaniem kompletna bzdura. Sex w wielu przypakach zbliza ludzi.. i wiem to nie tylko ze swojego doświadczenia...
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mam kolezanke, ktora poszla do lozka z chlopakiem poznanym tego samego dnia na dyskotece - dzis sa malzenstwem i maja dwojke dzieci. Wiec nie ma reguly
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wieku lay nastu nie polecam sexu na 1,2 czy nawet 3 randce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zalezy od osob jakie ten zwiazek tworza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Oczywiscie, ze nie ma reguly
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie ma reguly...u mnie akurat taki zwiazek bardzo szybko sie rozpadl.Poprostu zawladnely nami emocje...a gdy opadly dostrzeglismy,ze to bez sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Czekam na Ragnarok
|
Zależy od tych dwóch osób. Może się okazać, że akurat trafią w swoje gusta (charakter również, a nie tylko wygląd) i nie będą na jedną noc (chyba że akurat dziewucha będzie tak tępa, że facet ją przeleci i więcej się nie odezwie - lub odwrotnie). Różnie to bywa. Może z tego wyjść całkiem fajny związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że możliwe. Związki, bycie ze sobą to coś na co nie ma reguły. Znam parę, która spała ze sobą na pierwszej randce i teraz są szczęśliwym narzeczeństwem z prawie trzyletnim stażem, a znam i taką, która czekała do ślubu, lecz małżeństwem długo się nie nacieszyła- rozwiedli się po roku.
To jest kwestia, w której nie powinno się dawać rad. Każdy ma swój rozum i powinien znać siebie na tyle,żeby wiedzieć co robić. Ja na przykład wiem, że to totalnie nie dla mnie. żeby pójść do łóżka z facetem muszę czuć do niego coś więcej niż tylko chwilowe zauroczenie, muszę mu ufać i czuć się komfortowo w jego towarzystwie. Ale nie znaczy to, że uważam seks na pierwszej randce za coś złego, przekreślającego przyszłość związku. Jeśli facet będzie to później dziewczynie wypominał to jest zwykłym kretino. W końcu sama ze sobą na tej pierwszej randce nie spała ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie ma reguły.tak jak ,że trzeba"pochodzić',żeby wziąć ślub.
moi rodzice po 3 m-sach znajomości poszli do ołtarza-dziś minął im 38-my rok małżeństwa. nie wiem,czy potrafiłabym na pierwszej randce,ale jakoś wyszło na czwartej.dziś jesteśmy 7 lat po ślubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No pewnie, że nie można generalizować
![]() Ludzie są różni i ich podejście do seksu również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Może sie tak samo udac, jak każdy inny związek. Moim zdaniem nie ma reguły, ale wiem, że to nie dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Cóż może i jest to możliwe..., ale ja raczej czarno widziałabym przyszłość takiej pary
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama jestem właśnie w takim związku. Nie była to pierwsza randka ale druga. To była chemia i niesamowite emocje. Minęło juz ponad 3 lata i raczej jasno widzę swoją z Nim przyszłość.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jest młodziutka i uwaza,że sex dopiero po roku,lub po ślubie,bo przeciez szybki sex jest taki zwierzęcy-fuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Wyznaję zasadę,że nikomu do łóżka nie zaglądam
![]() Jak kumpela mi mówi,że przespała się z kolesiem poznanym tego samego dnia to nigdy jej nie oceniam w końcu jest dorosła i skoro im się chciało to ich sprawa. Nie rozmyślam czy para taka przetrwa tak samo jak jest para osób,które nie współżyją,bo np.ona czeka do śłubu czy im wyjdzie.Według mnie to jest prawa tylko tych 2 osób,a nie osób trzecich. Jeśli chodzi o mnie to nie poszłąbym z przyczyn głębszych(ach taka romantyczka ![]() ![]() Jeśli bym się przespała z facetem na 1 randce i on by mnie rzucił to tylko bym się cieszyła,że wiem to od razu i nie marnuję już na niego czasu. Wg mnie każdy związek ma szansę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Hm moim zdaniem seks na pierwszej randce nie ma związku z tym że związek jest udany,bo to nie tylko od tego zalezy.No,chyba że ma się na mysli,że taki związek się np rozpadł po tym szybkim seksie.
Ja jestem przykładem tego,że w moim związku był szybki seks,a dziś jesteśmy narzeczeństwem i własnie planujemy ślub. ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2008-11-17 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
i też nie można założyć,że po szybkim sexie i slubie bedziecie do konca życia.
ważne jest jak się z tym czujemy,żeby nie robić nic wbrew sobie. sex musi być przyjemnoscią,a nie obowiązkiem,czy wymuszeniem w imię miłosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Z jednym facetem, z którym poszłam do łóżka na pierwszej randce byłam pół roku, ale nie był to udany związek, raczej toksyczna zależność. Ale z moim obecnym Tż-tem dosyć szybko skonsumowaliśmy znajomość - nie powiem, na którym spotkaniu, bo nie pamiętam, ale nie znaliśmy się nawet miesiąca. Moja koleżanka też szybko skonsumowała znajomość z chłopakiem i są razem bardzo szczęśliwi, zakochani i z wielkimi planami na przyszłość. Akurat w tej materii wszystko zależy od tego na kogo się trafi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w takim związku. Sama nie wiem czemu tak wyszło bo jestem bardzo niesmiałą osobą.. poza tym młoda i głupia byłam (w dodatku to była randka w ciemno z gg) teraz w życiu bym tak nie zrobiła. Tż na pierwszej randce ani mi się nie spodobał, ani mnie do niczego nie namawiał...zrobiłam to od tak mechanicznie.
Ja na początku chciałam się tak "niezobowiązująco" spotykać ale Tż po 2 tygodniach zaproponował bycie parą. Narazie jest 3.5 roku...czy bedzie wiecej to się okaże. ![]() Nie byłam na początku zakochana i nie było wybuchu wielkiego uczucia rodem z filmów, wszystko przyszło powoli,z czasem, zakochuję się raczej rozsądnie (wiec jak widać nie ma to związku z tym co było na pierwszej randce) Co myślę o takich związkach...uważam,że trzeba być ostrożnym, tym bardziej,że na początku nie zna się drugiej osoby. Fajnie jest potrzymać się za rączki i oczekiwać na ten pierwszy raz aczkolwiek mi tego osobiście nigdy w związku nie brakowało bo było wiele romantycznuch chwil. Ja ogólnie dziwna byłam bo seks uprawiałam ale przez pierwszy rok wstydziłam się patrzeć Tżtowi w oczy i wiecznie siadałam do niego tyłem bo mnie jakoś onieśmielał. Dopiero po roku się przełamałam a teraz czuję się przy nim całkiem swobodnie.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Pytanie z serii czy facet powinien byc wyzszy 10 czy jednak 11 cm
![]() Im bardziej sie rozumowo chce pojac sprawy z rozumem wiele wspolnego nie majace tym wieksze pozniej poczucie zawodu. Ci co chca szukaja sposobu, ci co nie chca szukaja powodu. Co tylko dowodzi temu, ze temu samemu zdarzeniowi mozna przypisac rozne interpretacje w zaleznosci od intencji oceniajacego. Nie slyszalam jeszcze, zeby jakis facet zrezygnowal ze znajomosci tylko dlatego, ze dosc szybko doszlo do zblizenia. Za to slyszalam o bardzo wielu sytuacjach, ze facet na tym znajomosc zakonczyl, bo nic wiecej osiagnac w danej znajomosci nie chcial. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Nie uważam się za osobę pruderyjną, nie zaglądam nikomu do łózka, ot po prostu moje zdanie na ten temat ukształtowało częste przebywanie w męskim towarzystwie, z którego wyniosłam przeświadczenie, że nie każdy facet szanuje to co przyszło mu zbyt łatwo. Osobiście życze jednak, wszystkim dziewczynom szczęścia, i TŻetów którym to nigdy nie zacznie przeszkadzać.
PS. Reno - chodziło mi również o to Cytat:
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2008-11-17 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie, mozliwy jest udany zwiazek po szybkim zblizeniu... ale regula to raczej nie jest ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.