Do Szefa: Kary za niekorzystanie z wyszukiwarki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-04, 17:54   #1
Jeanne90
Zakorzenienie

Kary za niekorzystanie z wyszukiwarki

Drogie Szefostwo

Ja - i nie tylko ja, gdyż wiele Wizażanek się ze mną zgadza - prosimy Was, byście rozważyli pewną kwestię: dawania kar (np. punktów) za niekorzystanie z wyszukiwarki.

Zdarza się naprawdę często, że ktoś zakłada kompletnie bezsensowny wątek, podczas gdy odpowiedź jest na wyciągnięcie ręki, wystarczy trochę (a czasem nawet odrobina) wysiłku. Przykłady z życia wzięte: setki nowych wątków nt. MACa, chociaż istnieje jeden wielki wątek, który wystarczy przeczytać; podobnie jest z Inglotem, Clinique, EL itd. itp.; wątek o treści "Co to są plastry antykoncepcyjne i jak działają?" chociaż kwestia była omawiana tysiące razy. Forum w ten sposób jest zaśmiecane.

Wiele wątków zaczyna się słowami "Szukałam, ale nie znalazłam..." - co jest najczęstszym kłamstwem w internecie Potem założycielki takich wątków burzą się, że dlaczego odsyłamy je do wyszukiwarki? Przecież po to jest forum, żeby o coś zapytać A naprawdę odpowiedź jest łatwa do znalezienia.

Są sytuacje, kiedy czyjąś kwestię należy potraktować osobiście - tu się zgadzam. Albo zdarzają się sytuacje, kiedy wątek na jakiś temat istnieje, ale nikt się w nim nie udziela, ewentualnie osoby, które znają odpowiedź na pytanie, tam nie zaglądają. Wtedy założenie nowego wątku - który jest bardziej zauważalny - jest w pewien sposób usprawiedliwione. Ale większość nowych wątków powstaje tu z lenistwa użytkowników, którzy czekają z założonymi rękami na odpowiedź - bo w końcu łatwiej jest wymagać odpowiedzi od innych, niż samemu jej poszukać.

Wyszukiwarka czasem zawodzi, to prawda - nie ma szukania po frazie, nie ma dopasowywania podobnych wyników i innych opcji, więc może takie sytuacje są również tego wynikiem. Jednak myślę, że jeśli zacznie funkcjonować nowa wyszukiwarka, możnaby zająć się tą kwestią.

Mam nadzieję, że znajdą się głosy "za", że rozwinie się dyskusja i że Szefostwo się tym zainteresuje

Może lepiej byłoby założyć ten wątek na plotkowym, bo tam kręci się więcej Wizażanek, dlatego proszę Szefostwo i Moderatorów o rozważenie, gdzie ten wątek powinien się znajdować.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na rozwój sytuacji
Stary 2009-06-04, 17:56   #2
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Kary za niekorzystanie z wyszukiwarki

ja jestem za
na Ginekologii jest koszmar jeśli o to chodzi...
wątki o prawdopodobienstwie ciazowym powstaja niemal codziennie, podobnie jak watki na temat tabletek anty gdzie nie pomaga nawet podwieszona ulotka, vademecum czy cokolwiek;/

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 19:52   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Jestem za... gdy tylko bedzie nowa, lepsza wyszukiwarka.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 22:00   #4
ollkaa
Rozeznanie

I ja , i ja! Oczywiscie trzeba by sie zastanowic jak dokładnie to rozwiązać, bo sa przypadki w których się cos wyszukuje i mimo , ze watki istnieją - nic sie nie znajduje

Ale niektóre pytania i zakładane watki denerwują nawet tak mało udzielającą się wizażanke jak ja.
ollkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 22:02   #5
frywolna franka
Zakorzenienie

I ja, szara myszka, się pod tym podpisuję.
Rozumiem, że łatwiej jest założyć nowe wątki, niż poczytać/przeszukać stare

jeanne90 na tępiciela jest idealna
Stary 2009-06-04, 22:04   #6
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
jeanne90 na tępiciela jest idealna
Dlaczegooooo?

Hehe nie wiem czy traktować to jako komplement czy może wręcz przeciwnie

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2009-06-04 o 22:09
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 06:16   #7
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Kar?
Jakich kar?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-05, 11:11   #8
Jeanne90
Zakorzenienie

Miałam na myśli kary takie, jakie dajecie za inne przewinienia - upomnienia, punkty karne.
Stary 2009-06-05, 12:11   #9
magda s.
Zakorzenienie

wydaje mi sie, ze kary to przesada...wystarczyloby zamkniecie watku lub podpiecie go pod istniejacy (to sie praktykuje obecnie i zdaje egzamin)...tym bardziej, ze wyszukiwarce naprawde wiele, wiele brakuje do doskonalosci...

rozumiem, ze nowe watki na poruszane juz tematy moga byc denerwujace...ale czy nie prosciej jest wkleic odpowiedni link, jesli takowy znamy i bez problemu potrafimy go znalezc...lub w ostatecznosci je zignorowac (bez nerwow)...

mysle, ze poczatkujace (i nie tylko) Wizazanki maja i beda mialy problemy z odnalezieniem interesujacych je tematow przy obecnej wyszukiwarce...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 12:32   #10
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze kary to przesada...wystarczyloby zamkniecie watku lub podpiecie go pod istniejacy (to sie praktykuje obecnie i zdaje egzamin)...tym bardziej, ze wyszukiwarce naprawde wiele, wiele brakuje do doskonalosci...

rozumiem, ze nowe watki na poruszane juz tematy moga byc denerwujace...ale czy nie prosciej jest wkleic odpowiedni link, jesli takowy znamy i bez problemu potrafimy go znalezc...lub w ostatecznosci je zignorowac (bez nerwow)...

mysle, ze poczatkujace (i nie tylko) Wizazanki maja i beda mialy problemy z odnalezieniem interesujacych je tematow przy obecnej wyszukiwarce...
Zgadzam się z Magdą. Ja wiem, że to często jest irytujące, czy denerwujące. Ale Wasz spokój, podrzucenie linka, czy spokojna sugestia jest w stanie więcej zdziałać, niż gradacja upomnień czy punktów.
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 13:31   #11
dusia139
Wtajemniczenie

Nie wiem, czy to dobry pomysł. Podpisałabym się pod tym z przyjemnością, pod warunkiem, że nigdy mnie ten problem nie dotyczył. Jednak była taka sytuacja..
Założyłam wątek, a tak naprawdę istniał już o podobnej treści. Naprawdę szukałam. Wątek był stary, nazwa nie wskazywała na treść, więc wpadłam.
Myślę, że każdy przypadek powinno się rozpatrywac indywidualnie. Jeśli chodzi o ginekologię, jestem jak najbardziej za. Podobnie z Modą i Wizażowymi Społecznościami. Jednak jeśli chodzi o podforum "Intymnie", czy "Plotkowe", nie wrzucałabym wszystkich, co założyli wątek, mimo iż istnieje już o podobnym temacie, do jednego wora. Czasem naprawdę zle sformułowane "hasło kluczowe, czy wyraz, może zrobic ogromną różnicę, a jeśli chodzi o forum "Intymnie", wiele kobiet chce, by osobiście rozpatrywac ich problem.
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 16:53   #12
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Nam nie chodzi o jakąś wielką rzeź i ogromne kary za kazdy powtarzajacy sie watek.
Tylko o "oczywiste oczywistosci" typu chociazby kosmetyki Maca, czy powielanie watku ktory jest przyklejony na samej gorze...

Na chwilę obecną na samej tylko pierwszej stronie na Ginekologii jest 5 wątków ktore powtarzaja tematyke watku przyklejonego na samej górze.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Edytowane przez Marwari
Czas edycji: 2009-06-05 o 16:55
Stary 2009-06-05, 17:22   #13
Jeanne90
Zakorzenienie

Przecież my nie chcemy, żeby banować od razu każdego użytkownika, który powtórzy temat. Chcemy, żeby Użytkownicy byli świadomi tego, że za lenistwo jest kara. A niestety większość powtarzających się wątków powstaje z lenistwa. I to naprawdę jest uciążliwe - forum nie jest od tego, żeby ktoś podsuwał nam pod nos linka z odpowiedzią lub gotową odpowiedź, ale żebyśmy sami je znajdowali. Często poświęcamy swój czas, żeby dla kogoś coś znaleźć, podczas gdy ten ktoś siedzi z założonymi rękami i nierzadko jeszcze marudzi i rozpacza że mu się zwróciło uwagę

Wątki na Intymnie są - jak nazwa wskazuje - intymne, indywidualne, ale powiedzcie mi, co kieruje osobami, które zakładają nowy wątek np. na Wizażystce na temat, który przewijał się tysiące razy, na którego temat b. często istnieje już jeden wątek zbiorczy.
Sytuacja sprzed kilkunastu minut: wątek na temat pędzli MACa. Pytanie, czy są oryginalne. Odpowiadam, że jest wątek o MACu, jest nawet wątek o pędzlach MACa z pytaniem, czy są oryginalne(!), gdzie dziewczyny wklejają linki i gdzie inne odpowiadają. Można (a nawet trzeba) przecież napisać tam. Dziewczyna odpowiedziała, że była tam, że czytała, ale i tak założyła swój wątek. Powiedzcie mi - po co?

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2009-06-05 o 17:27
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 17:28   #14
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Również uważam, że to nie jest dobry pomysł. Szczególnie w przypadku nowych użytkowników - byłaby to rzeź niewiniątek
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 17:34   #15
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Nam nie chodzi o jakąś wielką rzeź i ogromne kary za kazdy powtarzajacy sie watek.
Tylko o "oczywiste oczywistosci" typu chociazby kosmetyki Maca, czy powielanie watku ktory jest przyklejony na samej gorze...

Na chwilę obecną na samej tylko pierwszej stronie na Ginekologii jest 5 wątków ktore powtarzaja tematyke watku przyklejonego na samej górze.
Tu masz rację.
Można dopuścić taką możliwość, by karac powtarzające się wątki.
Choć szczerze mówiąc wciąż nie jestem do tego przekonana. Bałabym się założyć nowy wątek- a nuż się powtórzy i zostanę ukarana Wizaż nie powinien "straszyc"
Nie jest za późno!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-06, 16:29   #16
blebleble22
Rozeznanie

Dopiero raczkuję, ale... chcę nową wyszukiwarkę! W tej naprawdę ciężko coś znaleźć, chyba że ma się kilkuletnie doświadczenie z wizaz.pl wtedy na pewno zgodzę się z pomysłem Jeanne90
blebleble22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 16:42   #17
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blebleble22 Pokaż wiadomość
Dopiero raczkuję, ale... chcę nową wyszukiwarkę! W tej naprawdę ciężko coś znaleźć, chyba że ma się kilkuletnie doświadczenie z wizaz.pl wtedy na pewno zgodzę się z pomysłem Jeanne90
A jak wyobrażasz sobie taką nową wyszukiwarkę?
Nie jest za późno!
Stary 2009-06-06, 16:43   #18
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
A jak wyobrażasz sobie taką nową wyszukiwarkę?
Ma być nowa wyszukiwarka
Zło o tym pisał

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-06-06, 22:03   #19
201804100943
Konto usunięte

jestem przeciwna dawaniu kar za takie cos.
Sama pamiętam jak założyłam 1 czy 2 wątki z czystej głupoty- ale wiadomo było się nowym użytkownikiem.

Można do każdego nowego użytkownika wysyłać odpowiednią wiadomosć upraszając o korzystanie z wyszukiwarki. Ale kary!?!
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-07, 07:07   #20
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Ma być nowa wyszukiwarka
Zło o tym pisał
Miala byc - wciaz decyzja nie zostala podjeta. Wlasciciel wyszukiwarki ustawia jej licencje tak, ze nigdy nie wiadomo ile za nia musimy zaplacic (pewny jest tylko 1. rok). Poczekamy, az kryzys wyzwoli u nich inne podejscie do tych kwestii i na razie zyczymy im dalszych sukcesow.
Stary 2009-06-07, 20:59   #21
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Niewiedza nie jest grzechem, lenistwo i ignorancja już tak Jednak trudno czasem ocenić, czy dublowanie wątków wynika z małego rozeznania, nieumiejętnego szukania, czy w ogóle jego braku. Dlatego nie do końca widzi mi się pomysł punktów karnych. Można po prostu wątek zamykać/łączyć/nie odpowiadać na niego inaczej jak "Wyszukiwarka" , upominanie oficjalne stosować raczej w skrajnych przypadkach typu kilka tych samych wątków jednego użytkownika?
Stary 2009-06-07, 22:17   #22
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Niewiedza nie jest grzechem, lenistwo i ignorancja już tak Jednak trudno czasem ocenić, czy dublowanie wątków wynika z małego rozeznania, nieumiejętnego szukania, czy w ogóle jego braku. Dlatego nie do końca widzi mi się pomysł punktów karnych. Można po prostu wątek zamykać/łączyć/nie odpowiadać na niego inaczej jak "Wyszukiwarka" , upominanie oficjalne stosować raczej w skrajnych przypadkach typu kilka tych samych wątków jednego użytkownika?
Masz rację, Wizażanki same zwracaja uwagę, jesli ktoś zadaje to samo pytanie w pięciu wątkach plus założy jeszcze dodatkowy wątek. Aczkolwiek często pojawia się wtedy obrazona replika "skoro nikt mi nie odpowiedzial w jednym wątku, to napisalam w innym".

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:54   #23
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość

Zgadzam się w pełni czasami w googlach łatwiej znaleźć interesujący temat (na wizazu).
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 23:02   #24
nikki999
Zakorzenienie

nie wiem czy karanie coś zmieniłoby, ponieważ sugestie czy wklejanie linków na niewiele się zdaje przychodzi nowa osoba i i tak robi "swoje"

myślę, że lepszym wyjściem byłoby wprowadzenie ograniczeń w postaci np. niemożności zakładania nowych tematów do przekroczenia jakiegoś pułapu najlepiej ilości postów ze względu na to, że czas można przeczekać, a pisanie na forum więcej daje, jeżeli chodzi o poznanie

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 14:19   #25
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
nie wiem czy karanie coś zmieniłoby, ponieważ sugestie czy wklejanie linków na niewiele się zdaje przychodzi nowa osoba i i tak robi "swoje"

myślę, że lepszym wyjściem byłoby wprowadzenie ograniczeń w postaci np. niemożności zakładania nowych tematów do przekroczenia jakiegoś pułapu najlepiej ilości postów ze względu na to, że czas można przeczekać, a pisanie na forum więcej daje, jeżeli chodzi o poznanie
Byloby to wyjście, gdyby nie to, że np na Intymnie wiele osób zakłada konta tylko po to, żeby założyć temat, bo wcześniej się nie udzielały, lub jest to ich drugie konto, które ma im dać anonimowość na wizażu, bo wstydzą się pisać z konta oficjalnego.
Nie wiem też czy nie działałoby to też na zasadzie wielu bezsensownych wypowiedzi, żeby dobić do magicznej liczby np 30 postów w 2 godziny i zapytać na Ginekologii ,,czy zaszlam w ciąże" .

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 16:05   #26
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocaine essence Pokaż wiadomość
Byloby to wyjście, gdyby nie to, że np na Intymnie wiele osób zakłada konta tylko po to, żeby założyć temat, bo wcześniej się nie udzielały, lub jest to ich drugie konto, które ma im dać anonimowość na wizażu, bo wstydzą się pisać z konta oficjalnego.
Nie wiem też czy nie działałoby to też na zasadzie wielu bezsensownych wypowiedzi, żeby dobić do magicznej liczby np 30 postów w 2 godziny i zapytać na Ginekologii ,,czy zaszlam w ciąże" .
no tak, to byłby problem no ale chyba nie ma idealnego wyjścia

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 16:42   #27
lucy007
Rozeznanie

Nie wiem, czy Was zainteresuje wypowiedź całkiem początkującej. Zarejestrowałam się jakiś czas temu, ale rzadko korzystałam z wizażu (chyba że KWC ), teraz mam więcej czasu, więc staram się go "oswoić".

Zgadzam się, że niektórzy palcem nie kiwną żeby skorzystać z wyszukiwarki, najprościej założyć nowy wątek lub zadać pytanie, które padło już milion pięćset razy w istniejącym wątku z argumentem :"nie będę czytać 200 stron, jak Wy możecie mi szybko napisać".
Tylko że medal ma dwie strony.
Szczerze, Wizaż dla każdego nowego użytkownika może stanowić problem (przyzwyczajenie do innej szaty graficznej czy struktury forum). Ja gubię się cały czas, więc..... nie piszę, bo nie wiem gdzie. Mam kilka pytań, nie wiem, gdzie je zadać (jedno zadałam chyba - nie pamiętam - w wątku powitalnym, gdzie zrozumiałe dla mnie byłoby, że ktoś nie wie, bo dopiero dołączył do grona, ale nikt mi nie odpowiedział, drugi raz nie odważyłam się zadać pytania).
I dlatego na razie tylko czytam (piszę malutko). Ale przy okazji natrafiłam na wątki : zablokujcie dla ludzi z postami poniżej 100 itd.....
Z tego, co się zdążyłam zorientować, forum ma służyć pomocą (nie tylko w wyszukiwaniu informacji), a nie powodować, żeby każdy nowy użytkownik czuł się "za maluczki" żeby cokolwiek napisać.
Osoby, które są przyzwyczajone do tej struktury forum, wiedzą, jak zapisać swoje ulubione wątki czy fora, zapomniały chyba jak same zaczynały. Wierzcie mi, jak korzystacie z innych for, to naprawdę można się pogubić, a dochodzi do tego, że człowiek nie ma odwagi napisać i zadać pytania.
Nie obrażajcie się tylko na mnie, po prostu jestem tutaj początkująca i zrobię wszystko, żeby nie śmiecić. Tylko naprawdę chciałabym wiedzieć, czy istnieje tutaj miejsce, gdzie początkujący może zadać pytania (uprzedzając odpowiedzi: czytałam FAQ, regulamin i inne).
Pozdrawiam serdecznie
P.S. Na hasło "wyszukiwarka nie gryzie" zaapelujcie może jeszcze o tytuły wątków, żeby ta właśnie nie gryzła
lucy007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 21:53   #28
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez lucy007 Pokaż wiadomość
Nie obrażajcie się tylko na mnie, po prostu jestem tutaj początkująca i zrobię wszystko, żeby nie śmiecić. Tylko naprawdę chciałabym wiedzieć, czy istnieje tutaj miejsce, gdzie początkujący może zadać pytania (uprzedzając odpowiedzi: czytałam FAQ, regulamin i inne).
Pozdrawiam serdecznie
P.S. Na hasło "wyszukiwarka nie gryzie" zaapelujcie może jeszcze o tytuły wątków, żeby ta właśnie nie gryzła
Powiedz jakie masz pytania to pomożemy

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-06-19, 12:59   #29
Marzeniatko
Zakorzenienie

Nie wydaje mi się, żeby taki pomysł przeszedł. Od upomnień by spora część użytkowników dostała bany. Co z tego, że dam komuś upomnienie? Jak komuś się nie chce szukać to kary go do tego nie zmobilizują. Dublujące się wątki są łączone/kasowane/zamykane, a zawsze jakieś wizażanki przedstawią wiekopomny tekst "wyszukiwarka nie gryzie" i wszyscy szczęśliwi.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 13:54   #30
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się, żeby taki pomysł przeszedł. Od upomnień by spora część użytkowników dostała bany. Co z tego, że dam komuś upomnienie? Jak komuś się nie chce szukać to kary go do tego nie zmobilizują. Dublujące się wątki są łączone/kasowane/zamykane, a zawsze jakieś wizażanki przedstawią wiekopomny tekst "wyszukiwarka nie gryzie" i wszyscy szczęśliwi.
Zgadzam się
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości