|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyłącznie marchewka + woda zamiast określonej diety, da się?
Cześć, dzisiaj wpadłam na pewien pomysł.
Mam 164 cm wzrostu, ważę od 57-61 w zależności od dnia i mam dosyć sporą oponkę + boczki, nie mogę na nie patrzeć i ubieram sie przez to w wielkie koszulki, męczy mnie to więc wiele razy przechodziłam na różne diety, south beach, kopenhadzka itd. Nie umiem wytrzymać na takich dietach, za szybko rezygnuję i nie mam aż tyle czasu. I warto podkreślić że lubię BARDZO słodycze. Nie mogę się od nich odpędzić, eh.. Tak więc do rzeczy, mam zamiar jeść tylko i wyłącznie marchewki i pić tylko wodę niegazowaną. Jak myślicie, czy schudnę w ten sposób? p.s. mam 16 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyłącznie marchewka + woda zamiast określonej diety, da się?
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Marchewka ma bardzo wysoki indeks glikemiczny, jeden z najwyższych, jeżeli chodzi o warzywa. Będzie to miało wpływ na Twoją ochotę na słodkości, więc raczej nie polecam. Pisałaś, że szybko rezygnujesz z diet, więc wydaje mi się, że ze względu na złe zbilansowanie i monotonność i na tej nie wytrwasz zbyt długo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przede wszystkim odpowiednie cwiczenia polecam...
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytaj podwieszone tematy, szczegolnie o 10 przykazan zywienia. Nie, ten pomysl jest po prostu kretynski ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czego ludzie chcą od odchudzania.
Najlepiej, żeby schudli nic nie robiąc i jedzac słodycze. Zanim, przejdziesz na jakakolwiek diete, wyelimunuj słodycze. Bez tego ani rusz. Zajmujesz się drugim etapem odchudzania (układaniem diety, co nie wychodzi ci najlepiej delikatnie mówiąc) a pierwszego nie zaczęłas. Najpierw uwolnił się od słodyczy, potem myśl co dalej.
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewcze czy ty dobrze się czujesz, wszystko z tobą ok? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
skoro nie potrafisz wytrzymać na diecie to na takiej głodówce tym bardziej nie wytrzymasz. myślisz że 5 dni wytrzymasz i już schudniesz tak jak chcesz, ile chcesz i będzie cacy? no way.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze głupota nie boli, bo bardzo byś cierpiała
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Eeee ona poprosila o RADE NIE O TO ZEBY TAK SIE DO NIEJ ODNOSIC ;/ SZACUNKU ?!
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) Twoj pomysl jest niezdrowy, wrecz glupi i nie masz szans na powodzenie, za to znaczace prawdopodobienstwo zrobienia sobie krzywdy. Nie wiem jak mozesz miec do kogos pretensje o sposob odzywania sie do Ciebie, gdy widac, ze mowiac do Ciebie normalnie, po ludzku po prostu nie dochodzi - bo wcielasz ten absrudalny pomysl w zycie ![]() 2) Pod nos Ci trzeba podsunac wszystko? Nie masz pomyslow? To masz: Berardi, 10 przykazan zdrowego zywienia: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 Dietetyczny FAQ - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 Przykladowe jadlospisy min. na R- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561 Wszystko wisi podwieszone na forum, wiec zamiast narzekac, a tym bardziej cos takiego wymyslac, co teraz wymyslilas ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno da się wykończyć w ten sposób. gratuluję pomysłu. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- dodam jeszcze, że jestem zdolna nie jeść nic, słodycze mnie ciągną bo to bomby kaloryczne dające energię na chwilę. jak np. siedzi sie w szkole 9 godzinę i nie ma siły. na marginesie mogę jeszcze zdradzić, że oduczyłam się jeść mięso, teraz nawet tego nie przełknę, od razu mam odruch wymiotny. dla mnie żadne to katowanie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ręce opadają jak sie widzi takie durne pytania ![]() Uwazaj zebys sie w królika nie zamieniła,jak ebdziesz samą marchewke jadła i nie zżółkła nieco ![]() Masz 10 przykazan zywieniowych podwieszonych na dietetyce? Masz.Mozna przeczytac i skorzystac? Mozna. Masz przykladowe jadlospisy na redukcje? masz.mozna skorzystac? mozna. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że żadna osoba chorująca na wszelkie zaburzenia odżywiania tego nie planuje, więc nie pisz, że w Twoim przypadku to niemożliwe. W ogóle ten Twój pomysł jest dla mnie jakimś totalnym absurdem. Nie jestem wykwalifikowaną dietetyczką, ale myślę, że nie trzeba mieć jakiejś specjalizacji, żeby to stwierdzić, bo wystarczy po prostu odrobina zdrowego rozsądku. I wybacz, ale Tobie ewidentnie go brak. I kompletnie nie rozumiem, co sprawia, że ciągnie Cię do słodyczy, bo to "bomby kaloryczne dające energię na chwilę". Naprawdę, nie pojmuję. Oduczyłaś się jeść mięso, to teraz kolej oduczyć się jeść w ogóle??? Bo chyba do tego dążysz, hm? Radzę poważnie się nad tym zastanowić, bo takie pomysły sprawiają, że przegrywasz już na starcie. I niszczysz samą siebie. Zauważ to w końcu.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, ze nie mozesz sobie omowic slodyczy, bo sie glodzisz i doraznie dostajesz z nich energie, zamiast normalnie jesc. Podobnie - zamiast jesc mieso, to jakies absurdy wymyslasz. Zglaszam watek do przeniesienia do w krzywym zwierciadle, nie ma sensu, zeby takie glupoty tu byly ![]() A od jedzenia samej marchewki bedziesz miala jeszcze wieksze boczki i problemy ze zdrowiem. Tak szczerze, to juz Twoja wlasna zasluga, bo nie sluchasz nikogo, kto sie nie zgadza z Twoimi durnymi pomyslami.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-11-19 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam anemię przez co jestem blada jak trup, więc jeśli zrobię się żółta to nic mi nie będzie. a mięso jest złe pod tym względem, że żeby się nim najeść trzeba było wcześniej odebrać życie zwierzęciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam wiecej pytan ![]() A co do miesa, no coz -przyroda ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Najlepiej stopniowo rezygnowac ze zlych nawykow. Bez takich harcorow, bo za jakis czas zucisz sie na jedzenie i bedzie jojo jak nic.
Nie mozesz sobie stopniowo wyznaczac celow? Np. 1. Ograniczenie fast foodow i slodyczy. 2. Rezygnacja z fast-foodow. 3. Rezygnacja ze słodyczy. Itd. A wogole to moze zamiast slodkich przekasek, zrobic sobie z marchewki przekaske? Zamien slodkie na marchew i gitara. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to tak, fast foodów nie jem wcale. ogólnie ja bardzo mało jem, cały dzien praktycznie nic bo nie mam czasu i jak już to coś słodkiego, zeby no mieć energię.. no i od jakiegoś miesiąca zaczęłam jeść marchewkę i się w nią coraz bardziej wkręcam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
i nie jesz oprócz tej marchewki normalnych posiłków? obiadu, śniadania, jakiejś kanapki, nic?
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Witam Was .
Mam 16 lat i nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Kiedy byłam dwumiesiecznym dieckiem moja mama zachorowała na raka i opiekowała się mną babcia. Byłam normalnym dzieciątkiem ale babcia dawała mi tabletki dla dzieci, które nie mają apetytu. Tym pięknym sposobem uczyniła, że przez 2 tygodnie bardzo dużo przytyłam. Nadwaga a wręcz otyłość ciągnie się za mną już 16 lat. Chciałabym z tym skończyć. Marzę o obcisłych jeansach i topie ... wiecie .. Przy wzroście 178 cm ważę 100 kg. Taak. To nie ściema. Niestety. Przykre to. Czy macie jakąś sprawdzoną dietę czy coś ? Przeglądałam różne fora, ale nie mogę znaleść nic dla siebie. Cóż. Mam nadzieję , że uda mi się zrzucic przynajmniej 30 kg. Nie mam określonego czasu choć do wakacji chciałabym w miarę normalnie wyglądać. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Skoro teraz nic nie jesz i nie chudniesz to jak chcesz schudnąć? Bedziesz cwiczyc do upadłego? Własnie dlatego nie chudniesz- bo nie jesz a twoj metabolizm leży. Proponuję przejrzec redukcyjne jadłospisy na forum i zapoznac się z mechanizmem chudniecia , bo nie tędy droga.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
zostań modelką - jak padniesz na wybiegu z wycieńczenia to bedziesz wspaniałym martwym przykładem szkodliwosci mediów
bo lepszej opcji na tej "diecie' ci nie wróże niż padnięcie z wycieńczenia... szybciej się zagłodzisz i wyglądujesz na pogotowiu ( zwłaszcza z tą anemią) niż boczków się pozbędziesz
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja schudlam od wrzesnia z 51 kg do 42-43(zalezy kiedy sie zwaze). mam 158cm wzrostu i 18 lat. ale zeby nic nie jesc oprocz marchewki to wydaje mi sie zbyt drastyczne. moj przykladowy dzienny jadlospis wyglada mniej wiecej tak:
sniadanie. pieczywo wasa z maslem, plaster zoltego sera, serek wiejski piatnica, herbata z sokiem malinowym 2 sniadanie. ciastka zbozowe LuGo!, jablko, pomarancza obiad. losos albo kurczak czy jakies inne mieso + warzywa (gotowana marchew lub brokuly) podwieczorek. jablko, marchew czasami jakies lody albo czekoladki ale to rzadko. no i pije duuuzo wody. ostatnio staram sie jesc wiecej bo od wrzesnia nie mam okresu i nie chce juz bardziej chudnac. chce utrzymac wage albo nawet troche przytyc. ja bym na twoim miejscu jadla przynajmniej 2 konkretne posilki (sniadanie i obiad). a marchewka zamiast slodyczy jako przekaska miedzy posilkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.