|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() odchudzanie czas zacząć!!!!!!!!
Co tu dużo mówić-jestem G R U B A
![]() mam 176cm wrostu i 69kg. ![]() Zaczynam się odchudzać. lista ważnych rzeczy: *0 słodyczy! ![]() *0.5h dziennie ćwiczeń (a dokładnie TE ćwiczenia + 3 serie brzuszków po 10.) *po 18 nie jem. ![]() *jem jak najwięcej warzyw i owocków. narazie tyle. JAK CHCESZ SIĘ DOŁĄCZYĆ PISZ, RAZEM SIE POMĘCZYMY ![]() a i oczywiście śniadanko największe, kolacja-najmniejsza.. ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: odchudzanie czas zacząć!!!!!!!!
Faktycznie musisz wręcz ociekać tłuszczem...
Po pierwsze, GRUBA nie jesteś, pomysl co maja powiedziec dziewczyny, które wazą duzo wiecej, a jest tu takich sporo. Pomysl moze wiec zanim cos takiego napiszesz ![]() Po drugie, widac, ze nie zapoznałaś sie z 10 zasadami odzywiania i nie przeczytałas podwieszonych wątków ( górne wątki na forum "Dietetyka"). A szkoda! Mówie o pomysle nie jedzenia po 18....
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam taki cellulit, że aż żal mi siebie, ! ![]() i kilka osób mówi mi, że jestem gruba..;/ a z tym jedzeniem po 18- czytałam że je się 3h przed spaniem. co prawda nie chodzę spać o 21, ale o 20 zawsze ćwiczę, a ćwiczenia (też tak czytałam) muszą być 2h po posiłku.. no jakoś tak się składa, ale jak mówisz że tak niezadobrze jest to trochę przesunę 'niejedzenie' do 18.30 ![]() zawsze coś xd
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dziewczyno weź się zastanów co Ty w ogóle piszesz... Ja mam tyle wzrostu co Ty i waże 99kg, masz coś jeszcze do powiedzenia na swój temat? Zanim zaczniesz się nad soba użalać , że jestes gruba zastanów sie ile jest osób z powazniejszymi problemami... Np. takimi jak ja , otyłość, nadciśnienie nawet 170, problemy z kregosłupem,depresja, dalej wyminiać? Bez komentarza w ogóle....
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ćwiczenia bez sensu, bo żadne z nich nie pomaga spalać tłuszczu
Brak posiłku dłużej przed snem - bez sensu, bo tylko uczysz organizm magazynowania i potęgujesz szansę nocnego obżarstwa. Jak już powiedziano - co, kiedy i dlaczego jeść - masz w wątkach podwieszonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
niemysl ze ja mam jakiegos fiola na punkcie odchudzania, ale ja mam lekką nadwagę (lekarz stwierdził, jak coś) i no też muszę się odchudzać a z tymi cwiczeniami to na jakiejs str przeczytalam, przyznam sie. poczytam jeszcze moze cos innego znajde jak tak mówicie. a i jeszcze ktoś napisał ze zle ze tak wczesnie jem kolacje.. ale jak ja ją jem tak, to potem wgl nie jestem głodna, jakoś mi tak dobrze, wiec nie wiem..
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zalozenie watku nie tam gdzie trzeba (od tego jest "wspolne odchudzanie"). Cwiczenia - bez sensu. Brak szczegolowych zalozen diety - bez sensu. Nie jedzenie po 18 - totalnie bez sensu. Brak posilkow okolotreningowych - totalnie bez sensu. Wroze sukcesy ze hoho ![]() Dokladnie. Wystarczy ruszyc czworke i poczytac co i jak.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() rok temu stosowałam przez 2 tyg i cellulit trochę spadł. nie jedzenie po 18- niby czemu bez sensu, skąd wiesz o której chodzę spać taką 'dietę' stosowała moja kol, zrzuciła 8kg w 1,5 miesiąca. a wątek raczej w dobrym miejscu, to nie jest wspólne odchudzanie, tylko się zapytałam czy ktoś chce ze mną.. omg, to ma być wątek 'odchudzanie się-kłótnia część 1' czy jak..
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Bo to nie są ćwiczenia pomagające spalać tłuszcz.
Sama napisałaś, że chodzisz spać po 21, a wcześniej ćwiczysz. Wcześniej napisałem, że to bez sensu. Zmieniam zdanie. To jest podwójnie bez sensu :P (za wcześnie i brak posiłku po treningu ![]() Cytat:
Zrzucić tłuszcz - to drugie. Zrzucić tłuszcz i utrzymać to w przyszłości - to trzecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli mam jeść później, a po ćwiczeniach też coś jeść? (po innych ćwiczeniach, niech bd) xd
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co widzę to narazie to jest dyskusja,nie kłótnia,ale okej. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() (a) z wykopalisk (b) od dobrej wrozki (c) ze szklanej kuli (d) bo sama co nieco o tym napisalas ![]() No i oczywiscie, posilek przedtreningowy je sie niecala godzine przed cwiczeniami, a nie ponad 2. No i? Co za podnieta tymi kilogramami? Ja jakbym sie spial, to bym mogl z 3kg wody 'od zaraz' wrecz zrzucic. Ilez mozna pisac, ze wazne jest spalanie jak najwiekszej proporcjonalnie ilosci tluszczu, a nie zrzucanie kg dla zrzucania kg. Przez pierwsze kilka tyg gubisz glownie wode, pozniej tak jedzac owszem, tracisz troche tluszczu, ale w kilka tygodni zwalniasz sobie metabolizm i w efekcie robisz sobie pod gorke. Cytat:
Omg, pomylilo Ci sie krytyczne podejscie do Twoich, niewlasciwych zalozen z klotnia chyba ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Po ćwiczeniach trochę węgli prostych + białko.
Trochę tych węgli - skoro to Twój ostatni posiłek, więc lepiej z nimi nie przesadzać. Jeśli nie pójdziesz szybko spać - to nawet i 10 minut przed snem możesz jeść białko + zdrowe tłuszcze. Nie ma prawa Ci zaszkodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
aha
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
urodziłam 2 dzieci i przy wzroście 155cm wazę 69kg i inne które cierpią na tę chorobę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wiesz, to nie moja wina ze ktoś cierpi na jakąś chorobę, nie miej do mnie o to pretensji ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pewnie nie wiesz ale otyłość jest chorobą
a pretensji nie mam i życzę sukcesów i wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze sa osoby, u ktorych otylosc jest wynikiem choroby, ale jaki to procent osob otylych? Masa osob, zamiast martwic sie swoja choroba ruszylaby tylek i zjadla cos normalnego, najlepsze leki na ich "dolegliwosci".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety musiałam zrobić OFFTOP. ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a no nie ma, nie ma. ![]() PS zapisze sie chyba na basen ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.