|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
![]() odchudzanie czas zacz±æ!!!!!!!!
Co tu du¿o mówiæ-jestem G R U B A
![]() mam 176cm wrostu i 69kg. ![]() Zaczynam siê odchudzaæ. lista wa¿nych rzeczy: *0 s³odyczy! ![]() *0.5h dziennie æwiczeñ (a dok³adnie TE æwiczenia + 3 serie brzuszków po 10.) *po 18 nie jem. ![]() *jem jak najwiêcej warzyw i owocków. narazie tyle. JAK CHCESZ SIÊ DO£¡CZYÆ PISZ, RAZEM SIE POMÊCZYMY ![]() a i oczywi¶cie ¶niadanko najwiêksze, kolacja-najmniejsza.. ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 320
|
Dot.: odchudzanie czas zacz±æ!!!!!!!!
Faktycznie musisz wrêcz ociekaæ t³uszczem...
Po pierwsze, GRUBA nie jeste¶, pomysl co maja powiedziec dziewczyny, które waz± duzo wiecej, a jest tu takich sporo. Pomysl moze wiec zanim cos takiego napiszesz ![]() Po drugie, widac, ze nie zapozna³a¶ sie z 10 zasadami odzywiania i nie przeczyta³as podwieszonych w±tków ( górne w±tki na forum "Dietetyka"). A szkoda! Mówie o pomysle nie jedzenia po 18....
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam taki cellulit, ¿e a¿ ¿al mi siebie, ! ![]() i kilka osób mówi mi, ¿e jestem gruba..;/ a z tym jedzeniem po 18- czyta³am ¿e je siê 3h przed spaniem. co prawda nie chodzê spaæ o 21, ale o 20 zawsze æwiczê, a æwiczenia (te¿ tak czyta³am) musz± byæ 2h po posi³ku.. no jako¶ tak siê sk³ada, ale jak mówisz ¿e tak niezadobrze jest to trochê przesunê 'niejedzenie' do 18.30 ![]() zawsze co¶ xd
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 224
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dziewczyno we¼ siê zastanów co Ty w ogóle piszesz... Ja mam tyle wzrostu co Ty i wa¿e 99kg, masz co¶ jeszcze do powiedzenia na swój temat? Zanim zaczniesz siê nad soba u¿alaæ , ¿e jestes gruba zastanów sie ile jest osób z powazniejszymi problemami... Np. takimi jak ja , oty³o¶æ, nadci¶nienie nawet 170, problemy z kregos³upem,depresja, dalej wyminiaæ? Bez komentarza w ogóle....
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 745
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 351
|
Æwiczenia bez sensu, bo ¿adne z nich nie pomaga spalaæ t³uszczu
Brak posi³ku d³u¿ej przed snem - bez sensu, bo tylko uczysz organizm magazynowania i potêgujesz szansê nocnego ob¿arstwa. Jak ju¿ powiedziano - co, kiedy i dlaczego je¶æ - masz w w±tkach podwieszonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
niemysl ze ja mam jakiegos fiola na punkcie odchudzania, ale ja mam lekk± nadwagê (lekarz stwierdzi³, jak co¶) i no te¿ muszê siê odchudzaæ a z tymi cwiczeniami to na jakiejs str przeczytalam, przyznam sie. poczytam jeszcze moze cos innego znajde jak tak mówicie. a i jeszcze kto¶ napisa³ ze zle ze tak wczesnie jem kolacje.. ale jak ja j± jem tak, to potem wgl nie jestem g³odna, jako¶ mi tak dobrze, wiec nie wiem..
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
Cytat:
Cytat:
Zalozenie watku nie tam gdzie trzeba (od tego jest "wspolne odchudzanie"). Cwiczenia - bez sensu. Brak szczegolowych zalozen diety - bez sensu. Nie jedzenie po 18 - totalnie bez sensu. Brak posilkow okolotreningowych - totalnie bez sensu. Wroze sukcesy ze hoho ![]() Dokladnie. Wystarczy ruszyc czworke i poczytac co i jak.
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() rok temu stosowa³am przez 2 tyg i cellulit trochê spad³. nie jedzenie po 18- niby czemu bez sensu, sk±d wiesz o której chodzê spaæ tak± 'dietê' stosowa³a moja kol, zrzuci³a 8kg w 1,5 miesi±ca. a w±tek raczej w dobrym miejscu, to nie jest wspólne odchudzanie, tylko siê zapyta³am czy kto¶ chce ze mn±.. omg, to ma byæ w±tek 'odchudzanie siê-k³ótnia czê¶æ 1' czy jak..
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Bo to nie s± æwiczenia pomagaj±ce spalaæ t³uszcz.
Sama napisa³a¶, ¿e chodzisz spaæ po 21, a wcze¶niej æwiczysz. Wcze¶niej napisa³em, ¿e to bez sensu. Zmieniam zdanie. To jest podwójnie bez sensu :P (za wcze¶nie i brak posi³ku po treningu ![]() Cytat:
Zrzuciæ t³uszcz - to drugie. Zrzuciæ t³uszcz i utrzymaæ to w przysz³o¶ci - to trzecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli mam je¶æ pó¼niej, a po æwiczeniach te¿ co¶ je¶æ? (po innych æwiczeniach, niech bd) xd
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co widzê to narazie to jest dyskusja,nie k³ótnia,ale okej. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() (a) z wykopalisk (b) od dobrej wrozki (c) ze szklanej kuli (d) bo sama co nieco o tym napisalas ![]() No i oczywiscie, posilek przedtreningowy je sie niecala godzine przed cwiczeniami, a nie ponad 2. No i? Co za podnieta tymi kilogramami? Ja jakbym sie spial, to bym mogl z 3kg wody 'od zaraz' wrecz zrzucic. Ilez mozna pisac, ze wazne jest spalanie jak najwiekszej proporcjonalnie ilosci tluszczu, a nie zrzucanie kg dla zrzucania kg. Przez pierwsze kilka tyg gubisz glownie wode, pozniej tak jedzac owszem, tracisz troche tluszczu, ale w kilka tygodni zwalniasz sobie metabolizm i w efekcie robisz sobie pod gorke. Cytat:
Omg, pomylilo Ci sie krytyczne podejscie do Twoich, niewlasciwych zalozen z klotnia chyba ![]()
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Po æwiczeniach trochê wêgli prostych + bia³ko.
Trochê tych wêgli - skoro to Twój ostatni posi³ek, wiêc lepiej z nimi nie przesadzaæ. Je¶li nie pójdziesz szybko spaæ - to nawet i 10 minut przed snem mo¿esz je¶æ bia³ko + zdrowe t³uszcze. Nie ma prawa Ci zaszkodziæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
aha
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Cytat:
urodzi³am 2 dzieci i przy wzro¶cie 155cm wazê 69kg i inne które cierpi± na tê chorobê |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wiesz, to nie moja wina ze kto¶ cierpi na jak±¶ chorobê, nie miej do mnie o to pretensji ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pewnie nie wiesz ale oty³o¶æ jest chorob±
a pretensji nie mam i ¿yczê sukcesów i wytrwa³o¶ci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze sa osoby, u ktorych otylosc jest wynikiem choroby, ale jaki to procent osob otylych? Masa osob, zamiast martwic sie swoja choroba ruszylaby tylek i zjadla cos normalnego, najlepsze leki na ich "dolegliwosci".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety musia³am zrobiæ OFFTOP. ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a no nie ma, nie ma. ![]() PS zapisze sie chyba na basen ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.