Kryzys (?) przed ślubem - doradźcie dziewczyny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 22:24   #1
zielonamax
Przyczajenie

Unhappy

Kryzys (?) przed ślubem - doradźcie dziewczyny

Są na tym forum podobne tematy o problemach w związku które pojawiają się przed ślubem... Postanowilam dodać swój i prosić Was o radę bo strasznie się męczę od kilku dni postaram sie krótko i na temat:

Do tej pory mialam pelne zaufanie do mojego narzeczonego. Nigdy mnie nie zawiódl, zawsze zakochany, dba o mnie, widac to na codzien. nie jest typem "podrywacza" uganiajacego sie za pannami, to powazny, spokojny i kochany facet. Znam go 7 lat, razem jestesmy 3 lata.

Zajrzalam do jego archiwum gg. Nigdy tego nie robilam, choc mialam wiele okazji. Nie chodzilo o kontrole, zajrzalam raczej z ciekawosci, sama nie wiem co mnie podkusilo. Napewno nie sadzilam ze znajde cos zlego. A jednak

Pisal z siostra kumpla, nie znam jej osobiscie tylko ze slyszenia.
ona: "Piotrek, musze konczyc, ide sie wykapac"
on: " Moge isc z toba? " dalej napisal ze zartuje
potem:
on: "przyjedz do torunia, odwiedzic brata, mam czesto wolny pokoj na weekendy " potem znowu dopisal ze zartuje.

Strasznie mnie to zabolalo. Nie zaluje ze zajrzalam, nie mialam zadnych podejrzen wczesniej. Nakrzyczalam na niego, teraz mnie ciagle przeprasza i mowi ze to byly zarty pewnie napiszecie, ze to bzdura, ale dla nas to powazny problem, chyba najwiekszy jaki do tej pory nas spotkal w zwiazku... chcialabym mu znowu zaufac ale strasznie sie boje i nie wiem co bedzie Prosze o jakiekolwiek sensowne rady dziewczyny
zielonamax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:40   #2
Madelaine87
Zadomowienie

Dot.: Kryzys (?) przed ślubem - doradźcie dziewczyny

takie "problemy" sa czasem potrzebne przeproście się bo obydwoje macie za uszami, on że pisał coś takiego, ty że zajrzałaś. Co prawda ja jestem za tym że żartował, sam ma słabe poczucie humoru, także spokojnie, jesli sobie ufacie to powinniście się dogadać
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 22:49   #3
zielonamax
Przyczajenie

tak, myslę o tym żeby go przeprosić za to ze zajrzalam tam... tylko jak mam to zrobic skoro wcale nie żaluję? ech... strasznie to boli, caly czas mam przed oczami co tam bylo ;/ bardzo jestem zla na niego i czuje sie jak idiotka...
Stary 2010-03-17, 22:58   #4
Madelaine87
Zadomowienie

boli cię bo? bo żartował? jeśli cię boli to znaczy że mu nie ufasz. Gdyby mój facet mi wszystko wyjaśnił nie bolałoby mnie to bo wiedziałabym że mówi prawdę i po czasie by mi przeszło
Stary 2010-03-17, 23:06   #5
zielonamax
Przyczajenie

boli mnie bo czuję że zostalam w pewien sposób poniżona, szczególnie przed tamta dziewczyna. Że zrobil ze mnie idiotkę. Wiem że żartowal, tylko sposób w jaki to zrobil... ciagle mnie przeprasza i chce się ze mną zobaczyć, ale ja nie chcę bo wiem że zaraz sie przy nim rozryczę... Ufam mu, tzn wiem ze to byly zarty... nie rozstaniemy się przecież z takiego powodu, ale ciagle jestem zla wiec jestem w kropce :/ kiedy mi to przejdzie?
Stary 2010-03-17, 23:08   #6
Madelaine87
Zadomowienie

bez urazy ale moim zdaniem przesadzasz, dojdzie do sytuacji że będzie wykasowywał smsy albo wiadomości na gg bo bedzie się bał że wszystko zrozumiesz inaczej. Dlaczego ponizona? ja w tym nie widzę żadnego ponizenia może jestem dziwna ale osobiście naprawdę nie widzę problemu
Stary 2010-03-18, 07:06   #7
Zwies
Zakorzenienie

Spokojnie, wydaje mi się, że nie powinnaś się stresować. Możesz mu powiedzieć, że niechcący zobaczyłaś i poprosić delikatnie o wyjaśnienie, skoro ta sprawa męczy Cię. Tylko nie miej pozycji roszczeniowej

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 07:13   #8
magda1513
Wtajemniczenie

Nie wiem jak wy ale dla mnie jest niepojęte jak nawet w żartach tak można powiedzieć "napisać"!!!! zasłania się że to żarty były, ale miały być śmieszne dla kogo ???? Na pewno nie byłyby dla mnie! I co po ślubie będzie też tak robił i załaniał się żartami jak dla mnie teraz po tej sytuacji powinien zrozumieć że to nie jest śmieszne ani fair w stosunku do Ciebie! Miejmy nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz!
Powodzenia

magda1513 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 07:49   #9
niunia50007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1513 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy ale dla mnie jest niepojęte jak nawet w żartach tak można powiedzieć "napisać"!!!! zasłania się że to żarty były, ale miały być śmieszne dla kogo ???? Na pewno nie byłyby dla mnie! I co po ślubie będzie też tak robił i załaniał się żartami jak dla mnie teraz po tej sytuacji powinien zrozumieć że to nie jest śmieszne ani fair w stosunku do Ciebie! Miejmy nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz!
Powodzenia
Ja też się zgadzam z myśleniem magda1513 bo jeśli to były nawet jak twierdzi "żart" to zawsze jakaś forma kokieteri z jego strony(jak dla mnie) BARDZO NIE OK!
Miejmy nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz!
3mam kciuki

>>>>Czekamy na MALEŃSTWO<<<<

niunia50007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 08:05   #10
kasiunialusia
Zadomowienie

rzeczywiście, te żarty nie były na miejscu... nie wiem co bym zrobiła gdybym mojego przyłapała na czymś takim
ale to że przeglądałaś jego gg też nie jest w porządku, bo to znaczy ze mu nie ufasz
Stary 2010-03-18, 09:41   #11
T'ai
Zakorzenienie

hmmm...ja też bym tego nie odebrała jako żart
może to tylko jakaś jego chwila "słabości" była?
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 09:49   #12
chilanes
Zakorzenienie

Dla mnie to nie żarty, nawet jeśli On tak uważa i taki był tego zamiar. Nie wyobrażam sobie, by mój facet żartował z jakąś inną babą w taki sposób
Ja bym z nim porozmawiała, zapytała, czy czegoś miu brakuje, ze zaprasza w zartach do pokoju inną dziewczynę i że nie odpowiadaja Ci takie "żarty". Sądzę, że w analogicznej sytacji, gdybyś to Ty sobie żartowała z jakimś innym chłopem On też poczułby się urażony

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-03-18 o 09:50
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 11:34   #13
madmuazelle
BAN stały

Ja myśle,że te żarty wcale nie były śmiesznie i wcale nie na miejscu. Nie dziwie,że się wkurzyłaś,miałaś prawo być zła na tż-ta.Jak dla mnie takie żaty z koleżanką to żenada. :/

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-03-18 o 11:36
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 13:39   #14
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1513 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy ale dla mnie jest niepojęte jak nawet w żartach tak można powiedzieć "napisać"!!!! zasłania się że to żarty były, ale miały być śmieszne dla kogo ???? Na pewno nie byłyby dla mnie! I co po ślubie będzie też tak robił i załaniał się żartami
zgadzam sie całkowicie....:ehem :

Ja bym go na twoim miejscu nie przepraszała. Zajrzenie na gg własnemu chłopakowi to nic w porownaniu do wypisawania takich pseudo zartów jakiejś tam koleżance....

powodzenia

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 14:41   #15
mysiak
Wtajemniczenie

To nie są żarty, tylko bezczelne flirtowanie przekraczające granice dobrego smaku i zaufania. Wcale się nie dziwię, że Ci przykro. To jedno z wielu zachowań, które trudno byłoby nazwać zdradą (to byłoby jednak nadużycie), ale których kochająca osoba nie robi, żeby nie robić partnerowi/partnerce przykrości.

To, że facet rzuca takie teksty a potem pisze "żartuję" wcale nie oznacza, że to żart. To "żartuję" to zasłona dymna, koleś z jednej strony flirtuje, a z drugiej ubezpiecza się tym słówkiem. Nieładnie

Nie twierdzę, że to powód do zrywania, ale nie dziwię się, że Ci przykro. Radzę Wam szczerze porozmawiać i USTALIĆ jakie damsko-męskie zachowania nie należą może do kategorii zdrady, ale są nie fair, bo sprawiają ból drugiej stronie.

Trzymaj się ciepło

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 17:02   #16
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Dla mnie też to nie są żarty, tylko flirt. Zresztą prowadzony w dość żenujący sposób ("Chciałbym iść z tobą pod prysznic... Żartuję! I przespać się z tobą... Żartuję!"). Nic dziwnego, że się zdenerwowałaś.
Rozstawać się nie ma sensu, jeśli Wam jest razem dobrze. Zgódź się na spotkanie, pozwól się przeprosić (za zajrzenie na gg bym w tej sytuacji nie przeprosiła) i powiedz mu szczerze, co Cię zraniło w jego zachowaniu. A później ustalcie granice Waszej tolerancji w relacjach damsko-męskich i nie wracajcie więcej do tej sprawy.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 17:29   #17
Mario1985
Przyczajenie

Witam wszystkie Panie :p Jestem narzeczonym jednej z dziewczyn, która się tu niedawno zalogowała, (Niunia50007) i weźmiemy razem ślub za dwa lata. Moje Maleństwo lubi sobie poplotkować chyba jak kazda z was i opowiedziała mi o tym niby problemie z chłopakiem co tam niby coś napisał na gg. Nie ma się czym martwić. Owszem przesadził, ja tam kocham moją Ślicznotkę i nie musze pisać z innymi żeby się dowartościować ale jestem pewien że to były takie zwykłe żarty. Gościu chciał pewnie sprawdzić reakcję tamtej dziewczyny, po prostu chciał sobie poflirtować sprawdzić czy podoba sie też innym kobietom ale myślę że to wszystko. Nie ma co dramatyzować chce ślubu to znaczy ze kocha. Robicie z igły widły i tyle :p pozdrawiam i już wam nie zaśmiecam waszego forum swoimi męskimi wpisami :p

Edytowane przez Mario1985
Czas edycji: 2010-03-18 o 17:32
Mario1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 18:12   #18
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mario1985 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie :p Jestem narzeczonym jednej z dziewczyn, która się tu niedawno zalogowała, (Niunia50007) i weźmiemy razem ślub za dwa lata. Moje Maleństwo lubi sobie poplotkować chyba jak kazda z was i opowiedziała mi o tym niby problemie z chłopakiem co tam niby coś napisał na gg. Nie ma się czym martwić. Owszem przesadził, ja tam kocham moją Ślicznotkę i nie musze pisać z innymi żeby się dowartościować ale jestem pewien że to były takie zwykłe żarty. Gościu chciał pewnie sprawdzić reakcję tamtej dziewczyny, po prostu chciał sobie poflirtować sprawdzić czy podoba sie też innym kobietom ale myślę że to wszystko. Nie ma co dramatyzować chce ślubu to znaczy ze kocha. Robicie z igły widły i tyle :p pozdrawiam i już wam nie zaśmiecam waszego forum swoimi męskimi wpisami :p
Są tu dwie oddzielne kwestie:
1. Zagrożenie dla związku
2. Liczenie się z uczuciami partnera/partnerki

Jeśli chodzi o pierwszą, faktycznie nie ma dużej szansy, żeby doszło do zdrady w tym przypadku. Jeśli o drugą - trzeba być dupkiem, żeby robić taką przykrość partnerce

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
Stary 2010-03-18, 18:24   #19
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mario1985 Pokaż wiadomość
Jasne.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 20:15   #20
zielonamax
Przyczajenie

Juz jestem i Dzziekuje Wam za wszystkie wpisy jestem zaskoczona ze tak dużo, sądzilam ze się nikt nie zainteresuje czymś takim... Myślę tak samo jak większość z Was, że żarty żartami, ale coś w tym wszystkim musi być (flirt, potrzeba dowartościowania się lub nie wiem co jeszcze ) staram się nie plakać jak on gdy dzwoni, tylko być chlodna, ale nie do końca mi się udaje. Narazie sie z nim nie spotkam, nie chcę go widzieć jeszcze bo strasznie jestem zla, mogę powiedzieć za dużo w zlości... chcę tylko żeby to mnie przestalo tak strasznie boleć... za bardzo jestem uczuciowa chyba i Wam ględzę
Stary 2010-03-18, 21:16   #21
mysiak
Wtajemniczenie

Nie ględzisz
Rozumiem, że musisz ochłonąć, wcale się nie dziwię. Ale myślę, że najważniejsze, żebyście ustalili na spokojnie granice, żebyś już nigdy nie musiała smucić się z podobnego powodu. Trzymaj się

Stary 2010-03-18, 21:24   #22
Madelaine87
Zadomowienie

doszło do tego że odezwał się tu mężczyzna ale oczywiście kobiety i tak wiedza lepiej, siedzą w ich męskich głowach i knują dajcie spokój... co wy chcecie w tym jesgo tekście znaleźć? że chciał ją zdadzić? że jest męska świnia i napewno (!) cos kombinuje? ja nie rozumiem w czym tkwi problem, powiedział że to był żart, wyjaśniło się i ok. Może ja żyję w chorym związku ale do mnie kumple jak mamy iść na imprezę piszą " ej ustawiamy się w sobotę ? zbiorowy seks? albo może jakieś tarło?" ale mój facet wie że oni mają takie głupie odzywki i obydwoje z tego żartujemy, gdybyśmy mieli sobie robić afery przy każdej takie sytuacji to byśmy dawno ze sobą nie byli. Ne róbcie z igieł wideł jak napisał mario.

a poza tym za niedługi czas sami będziecie się z tego śmiali.

Edytowane przez Madelaine87
Czas edycji: 2010-03-18 o 21:25
Stary 2010-03-19, 06:11   #23
zielona1911
Zakorzenienie

Wydaje mi sie,ze skoro nie skasowal archiwum to widocznie nie ma nic do ukrycia
A faceci maja takie troche glupie zarty czasami Moja bardzo dobra kolezanka ma bardzo obfity biust i co do niej z Tżetem przyjdziemy to on do niej "Ala pokaz piersi","Przyjde tu w nocy jak twojego chlopaka nie bedzie" itp. i smiejemy sie z tego,razem z jej chlopakiem. Nikt sie nie obraza,ani nikt nie zdradza
Faceci po prostu nie umieja ocenic,kiedy zart przestaje byc "smaczny"..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 06:18   #24
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie,ze skoro nie skasowal archiwum to widocznie nie ma nic do ukrycia
Nie chodzi o to, że miał coś do ukrycia czy chciał zdradzić, tylko o to że zachował się nie fair, robiąc coś co co zraniło jego partnerkę. To, że o tym nie wiedziała niczego nie zmienia - na tej zasadziej zdrada byłaby ok do momentu w którym nie wyjdzie na jaw.
Cytat:
A faceci maja takie troche glupie zarty czasami Moja bardzo dobra kolezanka ma bardzo obfity biust i co do niej z Tżetem przyjdziemy to on do niej "Ala pokaz piersi","Przyjde tu w nocy jak twojego chlopaka nie bedzie" itp. i smiejemy sie z tego,razem z jej chlopakiem. Nikt sie nie obraza,ani nikt nie zdradza
Faceci po prostu nie umieja ocenic,kiedy zart przestaje byc "smaczny"..
Nie, NIE WSZYSCY faceci są tacy. Takie generalizowanie jest znacznie bardziej krzywdzące niż zauważanie, że narzeczony Autorki zachował się nie fair, bo dotyczy również mężczyzn, którzy mają empatię i wyczucie

Stary 2010-03-19, 06:19   #25
magda1513
Wtajemniczenie

[QUOTE=zielona1911;1798720 3]Wydaje mi sie,ze skoro nie skasowal archiwum to widocznie nie ma nic do ukrycia
Faceci po prostu nie umieja ocenic,kiedy zart przestaje byc "smaczny"..[/QUOTE]

Właśnie i dlatego lepiej nie powinni wogóle z takich rzeczy "żartować"

magda1513 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 06:28   #26
zielona1911
Zakorzenienie

No dobrze nie wszyscy faceci
Mysle,ze w sumie faktycznie musialo autorke zabolec,prawda jest taka,ze ona nie zna tej panienki i faktycznie musi glupio sie czuc
Bo moj TŻ robi takie zarty przy mnie i przede wszystkim znamy (zarowno ja jak moj tż) tą Ale od malenkosci wiec po prostu spokojnie na to patrze Kurde,ale jakby tak powiedzial do obcej laski to bym go
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 11:12   #27
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobrze nie wszyscy faceci
Mysle,ze w sumie faktycznie musialo autorke zabolec,prawda jest taka,ze ona nie zna tej panienki i faktycznie musi glupio sie czuc
Bo moj TŻ robi takie zarty przy mnie i przede wszystkim znamy (zarowno ja jak moj tż) tą Ale od malenkosci wiec po prostu spokojnie na to patrze Kurde,ale jakby tak powiedzial do obcej laski to bym go
No właśnie. Myślę, że to robi dużą różnicę. My z TŻ-tem też mamy paczkę przyjaciół, kiedy spotykamy się w kilkuosobowym gronie potrafimy sobie zarówno docinać jak i czynić seksaluzje Ale po pierwsze nie w tajemnicy, po drugie znamy się bardzo dobrze i wszyscy wiemy, że to wygłupy (np. mój przyjaciel - gej - potrafi rzucić coś o tym, że gdyby nie ten totalnie niepotrzebny biust, od dawna byłby ze mną).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 11:27   #28
ukrycior
Zakorzenienie

Dziewczyny, moim zdaniem robicie z igły widły. A autorka wątku dramat z drobiazgu. Jeśli żarty są dla Was zagrożeniem dla związku to naprawdę niefajnie. Bo małżeństwo jest na dobre i na złe. Jeśli flirciarskie żarty urastają do roli dramatu to ja nie mam więcej pytań.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 11:49   #29
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moim zdaniem robicie z igły widły. A autorka wątku dramat z drobiazgu. Jeśli żarty są dla Was zagrożeniem dla związku to naprawdę niefajnie. Bo małżeństwo jest na dobre i na złe. Jeśli flirciarskie żarty urastają do roli dramatu to ja nie mam więcej pytań.
chyba lepiej mieć teraz obawy i to wyjaśnić z facetem niż czekać aż będzie to np robił częściej i w jeszcze gorszy sposób
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 12:02   #30
ukrycior
Zakorzenienie

Moim zdaniem w ogóle nie ma na co czekać. Uważasz, ze pod wpływem fochów i ew. rozmów partner autorki wątku zmieni swoje poczucie humoru?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości