![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kryzys (?) przed ślubem - doradźcie dziewczyny
Są na tym forum podobne tematy o problemach w związku które pojawiają się przed ślubem... Postanowilam dodać swój i prosić Was o radę bo strasznie się męczę od kilku dni
![]() Do tej pory mialam pelne zaufanie do mojego narzeczonego. Nigdy mnie nie zawiódl, zawsze zakochany, dba o mnie, widac to na codzien. nie jest typem "podrywacza" uganiajacego sie za pannami, to powazny, spokojny i kochany facet. Znam go 7 lat, razem jestesmy 3 lata. Zajrzalam do jego archiwum gg. Nigdy tego nie robilam, choc mialam wiele okazji. Nie chodzilo o kontrole, zajrzalam raczej z ciekawosci, sama nie wiem co mnie podkusilo. Napewno nie sadzilam ze znajde cos zlego. A jednak ![]() Pisal z siostra kumpla, nie znam jej osobiscie tylko ze slyszenia. ona: "Piotrek, musze konczyc, ide sie wykapac" on: " Moge isc z toba? ![]() potem: on: "przyjedz do torunia, odwiedzic brata, mam czesto wolny pokoj na weekendy ![]() Strasznie mnie to zabolalo. Nie zaluje ze zajrzalam, nie mialam zadnych podejrzen wczesniej. Nakrzyczalam na niego, teraz mnie ciagle przeprasza i mowi ze to byly zarty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kryzys (?) przed ślubem - doradźcie dziewczyny
takie "problemy" sa czasem potrzebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak, myslę o tym żeby go przeprosić za to ze zajrzalam tam... tylko jak mam to zrobic skoro wcale nie żaluję?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
boli cię bo? bo żartował? jeśli cię boli to znaczy że mu nie ufasz. Gdyby mój facet mi wszystko wyjaśnił nie bolałoby mnie to bo wiedziałabym że mówi prawdę i po czasie by mi przeszło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
boli mnie bo czuję że zostalam w pewien sposób poniżona, szczególnie przed tamta dziewczyna. Że zrobil ze mnie idiotkę. Wiem że żartowal, tylko sposób w jaki to zrobil...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
bez urazy ale moim zdaniem przesadzasz, dojdzie do sytuacji że będzie wykasowywał smsy albo wiadomości na gg bo bedzie się bał że wszystko zrozumiesz inaczej. Dlaczego ponizona? ja w tym nie widzę żadnego ponizenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, wydaje mi się, że nie powinnaś się stresować. Możesz mu powiedzieć, że niechcący zobaczyłaś i poprosić delikatnie o wyjaśnienie, skoro ta sprawa męczy Cię. Tylko nie miej pozycji roszczeniowej
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak wy ale dla mnie jest niepojęte jak nawet w żartach tak można powiedzieć "napisać"!!!!
![]() ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miejmy nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz! 3mam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
rzeczywiście, te żarty nie były na miejscu... nie wiem co bym zrobiła gdybym mojego przyłapała na czymś takim
![]() ale to że przeglądałaś jego gg też nie jest w porządku, bo to znaczy ze mu nie ufasz ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hmmm...ja też bym tego nie odebrała jako żart
![]() może to tylko jakaś jego chwila "słabości" była? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie żarty, nawet jeśli On tak uważa i taki był tego zamiar. Nie wyobrażam sobie, by mój facet żartował z jakąś inną babą w taki sposób
![]() Ja bym z nim porozmawiała, zapytała, czy czegoś miu brakuje, ze zaprasza w zartach do pokoju inną dziewczynę i że nie odpowiadaja Ci takie "żarty". Sądzę, że w analogicznej sytacji, gdybyś to Ty sobie żartowała z jakimś innym chłopem On też poczułby się urażony
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-03-18 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja myśle,że te żarty wcale nie były śmiesznie i wcale nie na miejscu.
![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-03-18 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja bym go na twoim miejscu nie przepraszała. Zajrzenie na gg własnemu chłopakowi to nic w porownaniu do wypisawania takich pseudo zartów jakiejś tam koleżance ![]() powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
To nie są żarty, tylko bezczelne flirtowanie przekraczające granice dobrego smaku i zaufania. Wcale się nie dziwię, że Ci przykro. To jedno z wielu zachowań, które trudno byłoby nazwać zdradą (to byłoby jednak nadużycie), ale których kochająca osoba nie robi, żeby nie robić partnerowi/partnerce przykrości.
To, że facet rzuca takie teksty a potem pisze "żartuję" wcale nie oznacza, że to żart. To "żartuję" to zasłona dymna, koleś z jednej strony flirtuje, a z drugiej ubezpiecza się tym słówkiem. Nieładnie ![]() Nie twierdzę, że to powód do zrywania, ale nie dziwię się, że Ci przykro. Radzę Wam szczerze porozmawiać i USTALIĆ jakie damsko-męskie zachowania nie należą może do kategorii zdrady, ale są nie fair, bo sprawiają ból drugiej stronie. Trzymaj się ciepło ![]()
![]() |
#16 |
stary jednooki dachowiec
|
Dla mnie też to nie są żarty, tylko flirt. Zresztą prowadzony w dość żenujący sposób ("Chciałbym iść z tobą pod prysznic... Żartuję! I przespać się z tobą... Żartuję!"). Nic dziwnego, że się zdenerwowałaś.
Rozstawać się nie ma sensu, jeśli Wam jest razem dobrze. Zgódź się na spotkanie, pozwól się przeprosić (za zajrzenie na gg bym w tej sytuacji nie przeprosiła) i powiedz mu szczerze, co Cię zraniło w jego zachowaniu. A później ustalcie granice Waszej tolerancji w relacjach damsko-męskich i nie wracajcie więcej do tej sprawy.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie :p Jestem narzeczonym jednej z dziewczyn, która się tu niedawno zalogowała, (Niunia50007) i weźmiemy razem ślub za dwa lata. Moje Maleństwo lubi sobie poplotkować chyba jak kazda z was i opowiedziała mi o tym niby problemie z chłopakiem co tam niby coś napisał na gg. Nie ma się czym martwić. Owszem przesadził, ja tam kocham moją Ślicznotkę i nie musze pisać z innymi żeby się dowartościować ale jestem pewien że to były takie zwykłe żarty. Gościu chciał pewnie sprawdzić reakcję tamtej dziewczyny, po prostu chciał sobie poflirtować sprawdzić czy podoba sie też innym kobietom ale myślę że to wszystko. Nie ma co dramatyzować chce ślubu to znaczy ze kocha. Robicie z igły widły i tyle :p pozdrawiam i już wam nie zaśmiecam waszego forum swoimi męskimi wpisami :p
Edytowane przez Mario1985 Czas edycji: 2010-03-18 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Zagrożenie dla związku 2. Liczenie się z uczuciami partnera/partnerki Jeśli chodzi o pierwszą, faktycznie nie ma dużej szansy, żeby doszło do zdrady w tym przypadku. Jeśli o drugą - trzeba być dupkiem, żeby robić taką przykrość partnerce ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Juz jestem i Dzziekuje Wam za wszystkie wpisy jestem zaskoczona ze tak dużo, sądzilam ze się nikt nie zainteresuje czymś takim... Myślę tak samo jak większość z Was, że żarty żartami, ale coś w tym wszystkim musi być (flirt, potrzeba dowartościowania się lub nie wiem co jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Nie ględzisz
![]() Rozumiem, że musisz ochłonąć, wcale się nie dziwię. Ale myślę, że najważniejsze, żebyście ustalili na spokojnie granice, żebyś już nigdy nie musiała smucić się z podobnego powodu. Trzymaj się ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
doszło do tego że odezwał się tu mężczyzna ale oczywiście kobiety i tak wiedza lepiej, siedzą w ich męskich głowach i knują
![]() a poza tym za niedługi czas sami będziecie się z tego śmiali. Edytowane przez Madelaine87 Czas edycji: 2010-03-18 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie,ze skoro nie skasowal archiwum to widocznie nie ma nic do ukrycia
![]() A faceci maja takie troche glupie zarty czasami ![]() ![]() ![]() Faceci po prostu nie umieja ocenic,kiedy zart przestaje byc "smaczny".. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=zielona1911;1798720 3]Wydaje mi sie,ze skoro nie skasowal archiwum to widocznie nie ma nic do ukrycia
![]() A faceci maja takie troche glupie zarty czasami ![]() ![]() ![]() Faceci po prostu nie umieja ocenic,kiedy zart przestaje byc "smaczny"..[/QUOTE] Właśnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No dobrze nie wszyscy faceci
![]() Mysle,ze w sumie faktycznie musialo autorke zabolec,prawda jest taka,ze ona nie zna tej panienki i faktycznie musi glupio sie czuc ![]() Bo moj TŻ robi takie zarty przy mnie i przede wszystkim znamy (zarowno ja jak moj tż) tą Ale od malenkosci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moim zdaniem robicie z igły widły. A autorka wątku dramat z drobiazgu. Jeśli żarty są dla Was zagrożeniem dla związku to naprawdę niefajnie. Bo małżeństwo jest na dobre i na złe. Jeśli flirciarskie żarty urastają do roli dramatu to ja nie mam więcej pytań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem w ogóle nie ma na co czekać. Uważasz, ze pod wpływem fochów i ew. rozmów partner autorki wątku zmieni swoje poczucie humoru?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.