Pytanie do fryzjera, bardzo pilne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 17:59   #1
Jesse
Rozeznanie

Pytanie do fryzjera, bardzo pilne

Witam cieplutko. W końcu zdecydowałam się napisać do mądrych głów.
Od zawsze kombinowałam z włosami, niestety mam parcie na wszelakie zmiany, co odbija się głośnym echem w postaci mocno zniszczonych włosów.
Ostatnio bardzo walczyłam Waxem, tabletkami, olejkami itd...troszkę mniej mi wypadają ale niestety ja mam inny problem. Nie wiem, jak się do tego za bardzo zabrać. Mi włosy nie wypadają z cebulkami, tylko mi się kruszą, prawie przy skórze głowy. Wygląda to fatalnie, pani fryzjerka powiedziała mi, że nie ma w nich wystarczająco dużo nawilżenia, elastyczności i sprężystości więc przy każdym czesaniu, szarpnięciu czy nawet potrząśnięciem głową wiąże się z ogromną liczbą posypanych krótkich włosów. W związku z tym moje pytanie najchętniej skierowałabym do osoby która może mi polecić szczerze kosmetyki na mocno zniszczone, naprawdę bardzo suche i pozbawione sprężystości włosy. Warkoczyki 7 razy, przedłużanie kilkakrotne, prostowanie, rozjaśnianie.....to, ze jeszcze mam je na głowie jest niesamowite. Ale powiedziałam koniec, potrzebuję profesjonalnych kosmetyków i profesjonalnej rady co do ich doboru. Wiem, że ceny są inne, niż te w sklepach ale jestem w stanie zainwestować w taką kurację kruszących się sianowatych ledwo trzymających się głowy włosów.
Stary 2010-03-28, 18:13   #2
SceneQueene
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie do fryzjera, bardzo pilne

Niestety nie pomogę, mnie także włosy niesamowicie się łamią i kruszą .

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 18:47   #3
Zuzka Z
Rozeznanie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=dekoloryzacji poszukaj tu, może coś znajdziesz.
Zuzka Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 20:02   #4
matys-magda69
Raczkowanie

Witaj
Wlosy powinien obejrzec nie tylko fryzjer ale dermatolog.Teoretycznie moge Ci cos doradzic wszystko bedzie zalezalo ile mozesz zainwestowac.
napewno przez najblizsze 3 miesiace zadnego farbowania suszenia prostowania wlosow!
zainwestuj w dobry szampon bez soli i silikonow.np Kerastase.
kerastase dobrze dzialala jesli zostanie zakupiona cala seria wraz z ampuklami.polecalabym Ci kuracje pod para ,jesli nie w salonie to mozesz chodzic na saune jesli zdrowie pozwala i w czase sesji sauny parowej nakladac odzywke przeznaczona do penetracji wlosa na cieplo.
juz po 4 takich zabiegach widac poprawe.dodatkowo jakies olejki jak jedwab Biosilka
ewentualanie ampulki i maska z Placenty
Stary 2010-03-28, 20:25   #5
rapunzel8
Zadomowienie

wygląda na to, że Twoje włosy przeszły tak dużo, że nic ich juz nie uratuje.
jak byłam w podobnej sytuacji, to po prostu ogoliłam włosy. naprawdę lepiej chodzić z bardzo krótkimi, ale zdrowymi włosami niż męczyć się z suchym, kruszącym się sianem i wydawać majątek na kosmetyki.

pamietam też moją koleżankę, która zrobiła sobie bardzo nieudaną trwałą na długich blond włosach- wyglądała wprost koszmarnie- spalone rozpuszczone włosy, to naprawdę wątpliwa ozdoba.. a chodziła tak chyba z pół roku, wszyscy z niej kpili za plecami, a wystarczyło, że je obcieła i zaczęła wyglądać jak człowiek.

a włosy naprawdę szybko rosną.
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 04:31   #6
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jesse Pokaż wiadomość
Witam cieplutko. W końcu zdecydowałam się napisać do mądrych głów.
Od zawsze kombinowałam z włosami, niestety mam parcie na wszelakie zmiany, co odbija się głośnym echem w postaci mocno zniszczonych włosów.
Ostatnio bardzo walczyłam Waxem, tabletkami, olejkami itd...troszkę mniej mi wypadają ale niestety ja mam inny problem. Nie wiem, jak się do tego za bardzo zabrać. Mi włosy nie wypadają z cebulkami, tylko mi się kruszą, prawie przy skórze głowy. Wygląda to fatalnie, pani fryzjerka powiedziała mi, że nie ma w nich wystarczająco dużo nawilżenia, elastyczności i sprężystości więc przy każdym czesaniu, szarpnięciu czy nawet potrząśnięciem głową wiąże się z ogromną liczbą posypanych krótkich włosów. W związku z tym moje pytanie najchętniej skierowałabym do osoby która może mi polecić szczerze kosmetyki na mocno zniszczone, naprawdę bardzo suche i pozbawione sprężystości włosy. Warkoczyki 7 razy, przedłużanie kilkakrotne, prostowanie, rozjaśnianie.....to, ze jeszcze mam je na głowie jest niesamowite. Ale powiedziałam koniec, potrzebuję profesjonalnych kosmetyków i profesjonalnej rady co do ich doboru. Wiem, że ceny są inne, niż te w sklepach ale jestem w stanie zainwestować w taką kurację kruszących się sianowatych ledwo trzymających się głowy włosów.
trochę podciąć.jeśli tego nie zrobisz to stopniowo wszystkie pokruszą się na całej długości
Po podcięciu:
Revlon Professional Equave-szampon i maska-nawilżanie!!!
Rigenol-maska nawilżająca, dobra maska profesjonalna
wax henna treatment-na odrost nowych
olejek kokosowy-na długość na nawilżenie i na skalp na porost nowych (sama mam vatika Dabur i szczerze polecam)
suplementy: onozis i capivit hydro control albo belissa hydro
spray z keratyną
quick wax latte
jedwab wax na końce-do zabezpieczenia
zero grzania czyli suszarki,prostownicy itp.
Stary 2010-03-29, 15:45   #7
Soleilka
Zakorzenienie

Ja z kosmetyków poleciłabym jeszcze:
Seboradin Niger Lotion - na porost nowych włosów
Neril - porost nowych włosów
nafta kosmetyczna - nawilża i regeneruje włosy
wszelkiego typu domowe maseczki np : nafta, olejek rycynowy, cytryna
i oleje.

Możesz próbować z wcierkami, ale naprawdę baaardzo delikatnie, może urosłoby coś babyhair i powoli by odrastały. Póki co musisz obciąć jak najwięcej zniszczonych włosów.

Próbowałaś już z suplementami diety? Typu Bellisa, Skrzypovita?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 18:18   #8
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matys-magda69 Pokaż wiadomość
Witaj
Wlosy powinien obejrzec nie tylko fryzjer ale dermatolog.Teoretycznie moge Ci cos doradzic wszystko bedzie zalezalo ile mozesz zainwestowac.
napewno przez najblizsze 3 miesiace zadnego farbowania suszenia prostowania wlosow!
kerastase dobrze dzialala jesli zostanie zakupiona cala seria wraz z ampuklami.polecalabym Ci kuracje pod para ,jesli nie w salonie to mozesz chodzic na saune jesli zdrowie pozwala i w czase sesji sauny parowej nakladac odzywke przeznaczona do penetracji wlosa na cieplo.
juz po 4 takich zabiegach widac poprawe.dodatkowo jakies olejki jak jedwab Biosilka
Tak z ciekawości- który szampon Kerastese nie ma ani soli, ani sylikonów?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 18:50   #9
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja z kosmetyków poleciłabym jeszcze:
Seboradin Niger Lotion - na porost nowych włosów
Neril - porost nowych włosów
nafta kosmetyczna - nawilża i regeneruje włosy
wszelkiego typu domowe maseczki np : nafta, olejek rycynowy, cytryna
i oleje.
Nafta nie nawilża włosów. Może je wzmaciniać i sprawiać, że będą gładkie i błyszczące, ale nie nawilża.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 20:07   #10
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nafta nie nawilża włosów. Może je wzmaciniać i sprawiać, że będą gładkie i błyszczące, ale nie nawilża.
Fakt nafta nie nawilża a wręcz wysusza dlatego tobie nie polecałam. Polecam natomiast olej kokosowy,który i natłuszcza i nawilża.
Stary 2010-03-29, 20:18   #11
Soleilka
Zakorzenienie

Tak? Mi się zawsze wydaje, że są właśnie po niej nawilżone i błyszczące a przy okazji mocniejsze( ale ja to głupek jestem)
Ale jakby nie patrząc na włosy działa

Bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 20:48   #12
Jesse
Rozeznanie

Pięknie dziękuję za wachlarz opcji. Ja się tak łatwo nie poddam, naważyłam piwa to teraz je wypiję, ponoszę konsekwencje ale wierzę, że z tych włosków coś jeszcze wycisnę, już tyle przeszły że widać, że mnie lubią a czy jak zastosuję wszystkie te rzeczy naraz to nie wypadną mi włosy z przedobrzenia? czy można w tej kwestii przedobrzyć?
nie chciałabym, żeby się sprawdziło powiedzenie babci "co za duzo to niezdrowo" całuje kochane
Cytat:
Napisane przez matys-magda69 Pokaż wiadomość
Witaj
Stary 2010-03-29, 21:14   #13
Soleilka
Zakorzenienie

All_that_jazz Jakie ma działanie keratyna? Oprócz tego, że poprawia skręt włosa?

Bloguję
Stary 2010-03-29, 22:53   #14
anka.d
Wtajemniczenie

a kto ci powiedzial ze poprawia skret?
nadmiar protein moze wrecz skret rozluznic i spuszyć.

keratyna to podstawowy budulec wlosa. wzmacnia, uzupelnia (tymczasowo) ubytki w korze.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 23:12   #15
fryzjerka kasia
Przyczajenie

hej! daj sobie spokoj z kosmetykami z marketu. strata pieniedzy. postaraj sie robic zabiegi w salonach fryzjerskich na profesjonalnych produktach . to pomaga.
fryzjerka kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 23:15   #16
Jesse
Rozeznanie

Anka.d: poradziłabyś mi coś? no i przede wszystkim-czy jeśli zastosuję wszystkie te rzeczy jednocześnie to czy nie zrobię sobie krzywdy jeszcze bardziej?? Bardzo proszę osoby, które się po prostu znają o wypowiedź, bo ja się na włosach akurat w ogóle nie znam i posłucham dobrej rady, jak mi ktoś wypisze od myślników -co konkretnie jakiej firmy -kiedy mam stosować -jak.....zrobię tak po prostu z zamkniętymi oczami
aha i ostatnie pytanie. Przez 2 miesiącę łykałam Rewalid, później miesiąc Dopel Herz na wlosy i paznokcie (dopiero tutaj przestały mi wypadać, podejrzewam, ze raczej decydujący był 3 miesięczny okres łykania tego typu itamin) teraz czwarty miesiac łykam jakieś inne polskie coś "vitapol" czy jakoś tak no i znowu zaczęły wypadac garsciami i kruszyć się niemiłósiernie. Ile Mogę łykać rewalid? czy np. mogę teraz do niego wrócić? czy tam trzeba robić jakies przerwy. Bardzo proszę o odpowiedzi na moje banalne pewnie pytania, za co z góry serdecznie przepraszam i dziekuję
Stary 2010-03-29, 23:28   #17
fryzjerka kasia
Przyczajenie

dobrze ze bralas te tabletki ale z tego co zrozumialam wlosy ci sie krusza nie wypadaja z cebulkami. wiec nic od srodka sie nie dzieje. moim zdaniem powinnas przestac farbowac wlosy a jesli musisz to napewno nie rozjasniac. mam na mysle wszystko co robi wlosy jasniejsze. farbuj wlosy np.wella colour touch . to jest cos w stylu farbowania ton w ton. b.bezpieczne. procent tzw. wody utlenionej to okolo 1.5 bardzo delikatna. myj wlosy szamponami do suchych wlosow i koniecznie odzywka! raz w tygodniu maska. polecam kosmetyki loreal kerastase z cementem . drogie ale dobre. istnieje od niedawna zabieg keratynowy wiele dziewczyn mysli o tym jako zabiegu prostujacy,ale on w 90% jest zabiegiem pielegnacyjnym . polecam!
fryzjerka kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 23:54   #18
anka.d
Wtajemniczenie

Jesse - moja najlepsza rada bylaby radykalna - ciach na krotko! skoro lubisz eksperymentowac - mialas juz taka fryzurke? odpowiednia stylizacja i bedziesz wygladac bardzo kobieco.

owszem - co za duzo to nie zdrowo, ale latwo zauwazysz obciążenie. wtedy odstawisz czesc. jesli bardzo nie chcesz scinac to polecilabym ci jakies maski na cieplo, ze 2 razy w tygodniu, polskie waxy wspomagane olejkami. im bardziej zniszczone wlosy tym lepiej dzialaja na nie proteiny. nie wiem jaki masz stosunek do silikonów, ale przy tak bardzo zniszczonych moga okazac sie konieczne zeby moc rozczesac.
suplementy swoja droga, slyszlam ze powinno sie robic przerwy, ale przeczytaj dokladnie ulotke.
przyszla wiosna - zwiekszone wypadanie jest normalne.
szampon - jak najdelikatniejszy. moze cos dla dzieci (ale one lubia platac wlosy. odzywka po pomoze rozwiazac ten problem). moze fitomed ci podpasuje?

odzywka - jedna, lżejsza na codzien i do tego cos bardziej odzywczego - jakas maska (wax l'biotica, albo beauty formulas). mozesz kupic hydrolizowana keratyne albo jakies inne proteiny (w sklepie typu bu, mazidla, zsk itp) i jakis olej - kokos, avocado, shea - to moje ulubione, jakies witaminy - pantenol i niacynamid sa niedrogie. i wzbogacac te maski. to pod czepek i z godzinke pochodzic, mozna popodgrzewac suszarka.

a na kruszenie - niestety tak bardzo zniszczonego wlosa nie da sie odbudowac. mozna troszke nawilzyc, lekko ukryc zniszczenia, ale jak cos sie ma ukruszyc to sie ukruszy.

pomysl nad jakas fajna krotka fryzurka
Stary 2010-03-30, 09:33   #19
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
a kto ci powiedzial ze poprawia skret?
nadmiar protein moze wrecz skret rozluznic i spuszyć.

keratyna to podstawowy budulec wlosa. wzmacnia, uzupelnia (tymczasowo) ubytki w korze.
Gdzieś tam wyczytałam Dzięki za odpowiedź Warto się douczyć

Bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 13:09   #20
Jesse
Rozeznanie

Jesteście kochane dziewczynki! Aneczko.d: ja się nie widzę w krótkich włosach, mam plastyczną wyobraźnię, więc potrafię przewidzieć takie rzeczy, ale mimo filigranowej budowy ciała, mam buzię dość okrągłą, co w połączeniu z krótkimi włosami jeszcze bardziej by mi ją powiększyło. Teraz muszę wyjść z domu ale jak wrócę to szybciutko wskoczę na wizaż i odpiszę. Chcę przeczytac po prostu jeszcze raz te kompleksowe propozycje i napiszę Wam, co postanowiłam

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

z silikonem czy bez? jak działa silikon?
Stary 2010-03-30, 19:09   #21
All_that_jazz
Zakorzenienie

Możesz wrzucić swoje zdjęcie na wizaż i dziewczyny mogą ci pomóc dopasować fryzurę a nawet kolor włosów. Co do zabiegów fryzjerskich-ok choć to spory koszt ale zabieg nie zregeneruje mocno zniszczonych włosów, do tego potrzebna jest odżywiająco-wzmacniająca regularna pielęgnacja. Co do kosmetyków profesjonalnych-sama je stosowałam, bardzo różne, te wspomniane też i ich działanie jest dużo słabsze niż np. regularne olejowanie włosów olejkiem kokosowym czy regularne stosowanie tradycyjnej maseczki na olejku rycynowym i żółtku czy pryskanie keratyną bez alkoholu. To są raczej kosmetyki i zabiegi dla zdrowych włosów przed wielkim wyjściem niż zabiegi i kosmetyki do mocno zniszczonych włosów.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Jesteście kochane dziewczynki! Aneczko.d: ja się nie widzę w krótkich włosach, mam plastyczną wyobraźnię, więc potrafię przewidzieć takie rzeczy, ale mimo filigranowej budowy ciała, mam buzię dość okrągłą, co w połączeniu z krótkimi włosami jeszcze bardziej by mi ją powiększyło. Teraz muszę wyjść z domu ale jak wrócę to szybciutko wskoczę na wizaż i odpiszę. Chcę przeczytac po prostu jeszcze raz te kompleksowe propozycje i napiszę Wam, co postanowiłam

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

z silikonem czy bez? jak działa silikon?
Silikon oblepia włos, wygładza, dodaje objętości ale utrudnia przenikanie różnych substancji odżywczych do wnętrza włosa. Można silikon ale oprócz tego polecam raz na jakiś czas jakiś szampon ziołowy albo oczyszczający do zmycia nadmiaru silikonów,żeby substancje odżywcze z masek regernujących mogły wnikać do wnętrza włosa. Od silikonów lepsze są ceramidy- odżywki bez spłukiwania Gliss Kur i hydrolizowane białka- Kallos al latte, wax latte. One też chronią włos i uzupełniają ubytki keratyny ale nie oblepiają włosa tak szczelnie jak silikon i nie obciążają włosów.
Stary 2010-03-30, 19:42   #22
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez All_that_jazz Pokaż wiadomość
Możesz wrzucić swoje zdjęcie na wizaż i dziewczyny mogą ci pomóc dopasować fryzurę a nawet kolor włosów. Co do zabiegów fryzjerskich-ok choć to spory koszt ale zabieg nie zregeneruje mocno zniszczonych włosów, do tego potrzebna jest odżywiająco-wzmacniająca regularna pielęgnacja. Co do kosmetyków profesjonalnych-sama je stosowałam, bardzo różne, te wspomniane też i ich działanie jest dużo słabsze niż np. regularne olejowanie włosów olejkiem kokosowym czy regularne stosowanie tradycyjnej maseczki na olejku rycynowym i żółtku czy pryskanie keratyną bez alkoholu. To są raczej kosmetyki i zabiegi dla zdrowych włosów przed wielkim wyjściem niż zabiegi i kosmetyki do mocno zniszczonych włosów.
Zgadzam się w 100%. Sama też przerabiałam profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji włosów i zabiegi dla włosów suchych i zniszczonych i pewnie dlatego już się tak nimi nie zachwycam

All_that_jazz, wydawało mi się, że kiedyś mocno zachwalałaś jakąś mgiełkę keratynową z alkoholem właśnie... jednak zrezygnowałaś z jej używania? (Przepraszam, jeśli coś pokręciłam ) Nie byłąś już później z niej zadowolona? I jaki to Gliss Kur z ceramidami ?
Stary 2010-03-30, 23:18   #23
Jesse
Rozeznanie

Hej, myślę, że zakupię serię Kerastase. W tym wypadku odstawię Wax. Może ten olej kokosowy dodatkowo..?
Przeczytam sobie które produkty beda najodpowiedniejsze do mojego siana i postaram się powalczyć z maskami na głowie pod parą. Dziś kupiłam belissę hydro. Pani w aptece poradziła mi to na początek
Stary 2010-04-01, 08:04   #24
patrycja350
Zadomowienie

Właściwości kosmetyczne hydrolizatu keratyny:
*zwiększenie grubości i objętości włosów;
*wzrost elastyczności, nawilżenia i połysku włosów;
*zmniejszenie tendencji do rozszczepiania końcówek oraz lepsza rozczesywalność fryzury;
*wzrost wytrzymałości mechanicznej, sztywności oraz podatności na skręcanie i układanie włosów;
*zapewnienie włosom odpowiedniej sprężystości, elastyczności i miękkości;
*wzrost nawilżenia i elastyczności płytki paznokcia;
*wzmocnienie i utwardzenie płytki paznokciowej;
*zapobieganie łamaniu się i rozdwajaniu paznokci.

Moża z Keratyna kupic np zestaw JOICO,albo robic ten zabieg rekonstrukcji tej firmy w salonie..
.Tu jest duży plus ze wszystkie maski to dzialaja powierzchownie na wlosy,a w tym - K-PAKU jest wnikanie w łuskę włosa keratyny z jedwabiem.
Mam tą firme w salonie od roku i z czystym sumieniem moge polecic...pod warunkiem że robi sie to systematycznie w salonie,a dodatkowo ma sie zestaw podtrzymujący efekt.

,,człowiek jest największym drapieżnikiem na świecie''

15.06.2009- FRYZJERKA

patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 08:44   #25
anka.d
Wtajemniczenie

i placi niesamowite pieniądze?

a hydrolizat keratyny kosztuje 3 zł
Stary 2010-04-02, 09:28   #26
patrycja350
Zadomowienie

mam hydralizaor w domu i jakos efektu nie widze... a po calym zabiegu widzalam zmianę...
bo ja np nie posiadam w domu szamponu ,,detox'' który tak rozszerza łuskę włosa,a poźniej hydratora ktory domknie.

,,człowiek jest największym drapieżnikiem na świecie''

15.06.2009- FRYZJERKA

patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-03, 16:30   #27
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%. Sama też przerabiałam profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji włosów i zabiegi dla włosów suchych i zniszczonych i pewnie dlatego już się tak nimi nie zachwycam

All_that_jazz, wydawało mi się, że kiedyś mocno zachwalałaś jakąś mgiełkę keratynową z alkoholem właśnie... jednak zrezygnowałaś z jej używania? (Przepraszam, jeśli coś pokręciłam ) Nie byłąś już później z niej zadowolona? I jaki to Gliss Kur z ceramidami ?
Używałam ale latem mgiełki nie z keratyna a ze skrzypem firmy Farmona bodajże i fakt miała alkohol ale ja mam włosy mieszane-przetłuszczające się u nasady więc bardzo mi nie szkodziła. Ale fakt, po lecie ją odstawiłam.
Psikacz keratynowy robię sama. Bez dodatku alkoholu. Alkohol nie każdemu szkodzi ale mnie jak się okazało podrażnia skórę głowy dlatego raczej teraz unikam. Choć alkohol czasem jest w mgiełkach wskazany bo konserwuje i ułatwia przenikanie substancji odżywczych do wnętrza włosa. Ale do tego trzeba miec grube włosy i nie mogą być to włosy suche. A ja mam włosy cienkie i delikatne, mieszane (bardzo suche od połowy długości) i suchą, wrażliwą skórę głowy. Jeśli ktoś ma włosy normalne albo tłuste i taką skórę to alkohol w mgiełce czy psikaczu z keratyna nie zaszkodzi za bardzo. Może jedynie ciut usztywniać włos a nie każdy to lubi.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja350 Pokaż wiadomość
mam hydralizaor w domu i jakos efektu nie widze... a po calym zabiegu widzalam zmianę...
bo ja np nie posiadam w domu szamponu ,,detox'' który tak rozszerza łuskę włosa,a poźniej hydratora ktory domknie.
Na domknięcie łusek wystarczy płukanka na occie jabłkowym pod koniec mycia. 2 łyżki octu na litr przegotowanej, letniej wody.
Stary 2010-04-10, 23:18   #28
bloomeq
Zakorzenienie

GG do bloomeq

.

Edytowane przez bloomeq
Czas edycji: 2010-10-22 o 21:39
bloomeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-11, 13:07   #29
Jesse
Rozeznanie

witam serdecznie, to jeszcze raz ja
Jestem już przygotowana do konkretnych zakupów, pewnie przez internet, więc zanim to zrobię uprzejmie proszę o podpowiedź. Miotam się między
Kerastase, Resistance, Ciment Anti-Usure-Cement odbudowujący + Kerastase, Resistance, Vita-ciment (Ampułka regenerująca) +
Kerastase, Resistance, Bain de Force (kąpiel wzmacniająca)

albo Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Mask (Maseczka do włosów odwodnionych) +
Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Shampoo (Nawilżający szampon do włosów)

wszędzie słyszę o tym Kerastase....o jego cudownych właściwościach...więc kusi mnie zakupić serię z tej firmy ale niespodzianka-wchodzę na Revlon i ma super komentarze, że bardzo dobrze nawilża włosy-a u moich ewidentnie właśnie tego jest brak. Hmmm lproszę o poradę chyba jak już będę miała tak dobre kosmetyki, to przesadzę dodając np.Wax na ciepło?

całuję Was mocno, ooo tak
Stary 2010-04-11, 13:17   #30
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
witam serdecznie, to jeszcze raz ja
Jestem już przygotowana do konkretnych zakupów, pewnie przez internet, więc zanim to zrobię uprzejmie proszę o podpowiedź. Miotam się między
Kerastase, Resistance, Ciment Anti-Usure-Cement odbudowujący + Kerastase, Resistance, Vita-ciment (Ampułka regenerująca) +
Kerastase, Resistance, Bain de Force (kąpiel wzmacniająca)

albo Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Mask (Maseczka do włosów odwodnionych) +
Revlon Professional, Equave, Hydro Nutritive Shampoo (Nawilżający szampon do włosów)

wszędzie słyszę o tym Kerastase....o jego cudownych właściwościach...więc kusi mnie zakupić serię z tej firmy ale niespodzianka-wchodzę na Revlon i ma super komentarze, że bardzo dobrze nawilża włosy-a u moich ewidentnie właśnie tego jest brak. Hmmm lproszę o poradę chyba jak już będę miała tak dobre kosmetyki, to przesadzę dodając np.Wax na ciepło?

całuję Was mocno, ooo tak
Nie wiem, jaki jest Revlon, bo nie stosowałam, ale Kerastase to taki sobie jest Jakość zupełnie nieadekwatna do ceny. Całą serię z cementem stosowałam parę miesięcy, na początku byłam raczej zadowolona, ale później mocno zaczęła wysuszać mi włosy. W ogóle, nie jestem entuzjastką kosmetyków Kerastase, żaden kosmetyk, który stosowałam, mnie nie zachwycił.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości