|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak sobie owinąć chłopaka wokół palca?
Witam
Wiem, że temat może się wydawać niektórym dziwny, ale chciałabym usłyszeć wasze rady jak sobie owinać chłopaków wokół palca, tak żeby za nami latali i nie widzieli poza nami świata, chdzi mi o własnych chłopaków Wszyscy chłopacy maja to w naturze, że na początku im zależy, bo chcą nas zdobyć, a potem gdy my za nimi latamy i pokazujemy, że nam zależy oni trochę zaczynają nas olewać i nie okazują nam miłości tak jak na początku. Więc trzeba to jakoś zmienić, jakieś pomysły, propozycje, doświadczenia?
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak sobie owinąć chłopaka wokół palca?
odchudzić go dobrze, grubi słabo się owijają.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Hultaj - uwielbiam Twoje riposty
![]() co do tematu - nie wiem czy istnieje recepta chemia jest chemia i albo jest albo jej nie ma
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
wiem ze chemia to chemia, ale raczej chemia jest tylk ow bajkach a na powaznie to tylko jednej stronie zawsze bardziej zależy
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
chwila chwila
![]() w bajkach to miłość nie chemia ![]() a na codzień to albo macie się ku sobie albo nie po 3,5 roku i po 7 latach macie kryzys i tyle ![]() wybacz ale nie jestem ostatnio optymistką jeżeli chodzi o zwązki a owijanie wokół palca wg mnie jest skuteczne wtedy gdy ta chemia jest czyli jak jesteście zauroczeni soba. Bo jak nie jesteście, to żadne sztuczki nie pomogą
|
|
|
#6 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie. Na poważnie to zależy obu stronom. Każdy związek gdzie stara się tylko jedna osoba jest skazany na porażkę.
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to śmieszne pytanie, zalezy na jakiego faceta trafisz, Ty widze trafialas na kiepskich, szukaj dalej, wiem że tacy są ale nie wszyscy, moj im bardziej okazuje mu że go kocham i że nie mogłabym bez niego żyć, tym bardziej sie do mnie zbliza, stara się i chce mi nieba przychylić |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabyś żeby Ciebie owijano wokół palca? Nie wydaje mi się... Takie zagrania z góry skazane są na klęskę.
Mimo wszystko odpowiem na twoje pytanie: To co nieosiągalne, zawsze przyciąga najbardziej. Dlatego kobiety wyglądające na niedostępne są tak rozchwytywane. Ot, cała logika. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Cytaty na ten temat (nie sa to moje slowa) "Przecież to jest budowanie uzależnienia drugiej osoby, a do tego wymaga celowa manipulacja, tak postępują wyrachowane kobiety wobec swoich kochających dobrych mezczyzn, to jest manipulacja i przemoc psychiczna, nic to dobrego , tyle że najbardziej się udaje wobec dobrych i szlachetnych ludzi z krzywdą dla nich. Nie powinno się tak postępować" "Owinięty wokół palca mężczyzna - to pułapka Chcąc mieć mezczyzne doskonałego, lepiąc go z własnych wyobrażeń o wspaniałym partnerze, zdarza nam się zapominać o tym, w kim się zakochałyśmy. Pogardzając tym, co stanowi o jego odrębności, nie szanując go, skazujemy się na życie nudne, pozbawione spontaniczności i dreszczyku namiętności. A namiętność wymaga wolności. Otwarcia się na drugą osobę. Odwagi w przyjmowaniu tego wszystkiego, co niesie za sobą akceptowanie drugiego człowieka" i jak wspomniala Sensitiv- chcesz miec psa czy partnera ![]() Nie rozumiem takich kobiet, ktore zamiast kochac to co maja cieszyc sie z tego staraja sie zrobic z faceta pantofla, ktory bedzie dla nich wszystko robil.., dla mnie to smieszne... i rozumiem to tak: albo kobieta wybrala zlego partnera, ze musi bawic sie w jakies gry by mezczyzna po kilku latach zwiazku okazywal jej milosc itp... albo uwaza sie za jakas Ksiezniczke, ktora chce poprostu z mezczyzny zrobic swojego sluge.. no dajcie spokoj... dajmy kazdemu wolnosc a nie na sile, szukajac sposobow robic takie rzeczy
Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2010-10-10 o 01:59 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
No a jeśli sobie świadomie owiniesz chłopaka wokół palca i będzie za Tobą latał, to chwilę później Ci się znudzi.
Dla mnie jeśli ktoś robi to co ja chcę, nie przykuwa mojej uwagi. Lubię ludzi z charakterem, a koleś który da się owinąć wokół palca i robi co dziewczyna chce nie ma według mnie charakteru. I naprawdę nudne to by było. Znajdź sobie lepiej kogoś kto sprawi, że będziesz miała ochotę na rozmowy z nim, na wygłupy a nie kogoś kto będzie za Tobą latał.
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Nie do końca dobrze mnie zrozumiałyście. Mój chłopak na początku tak isę zachowywal jakby bardzo mnie kochal, przytulal mnie caly czas i calowal i wiem ze dlatego ze ja tez sie zaczęłam tak zachowowywac to on zobaczyl ze mi zalezy i nei musi sie starać i juz tak sie nie zachowje jak wielce zakochany
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy też czego oczekujesz bo jak noszenia na rękach, wiecznego przytulania, zabiegania i prezentów to na miejscu faceta też bym była zmęczona.... tym bardziej jeśli on z natury nie jest romantykiem;-) Zacznij doceniać codzienne drobne gesty i nie oczekuj, że Tż będzie wiecznie taki "szalenie romantyczny" jak na początku no i powiedz mu czego oczekujesz i czego ci brakuje w związku.
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
troszkę źle się wyraziłaś, Tobie z tego co rozumie bardziej chodzi jak znów rozniecić ogień w związku, jak sprawić by znów było ogromne pożądanie i by nie mógł się doczekać kiedy Cię zobaczy. Tak to jest miły temat do dyskusji ale wydaje mi się że był nie raz poruszany na forum
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
A ja mysle, ze jest na to recepta
ja to nazywam metoda 'zimnych i cieplych strumieni prysznica' tzn. raz badz za nim cala soba, a nastepnego dnia poudawaj jakbys o nim zapomniala przytul go, po chwili lekko odpechnij chwal go! ![]() w skrocie: kochaj siebie i swoje zycie, badz kobieta w zwiazku, wymagaj, doceniaj go, nie pozwalaj mu na za duzo, kokietuj nawet jezeli znacie sie 5 lat czy wiecej... daj przestrzen jemu i sobie. p.s. jeszcze jedno: ja wiem, ze to moze i trudne, ale niech Cie po pijaku nie oglada nigdy
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2010-10-10 o 17:25 |
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22591091]A ja mysle, ze jest na to recepta
ja to nazywam metoda 'zimnych i cieplych strumieni prysznica' tzn. raz badz za nim cala soba, a nastepnego dnia poudawaj jakbys o nim zapomniala przytul go, po chwili lekko odpechnij chwal go! ![]() w skrocie: kochaj siebie i swoje zycie, badz kobieta w zwiazku, wymagaj, doceniaj go, nie pozwalaj mu na za duzo, kokietuj nawet jezeli znacie sie 5 lat czy wiecej... daj przestrzen jemu i sobie. p.s. jeszcze jedno: ja wiem, ze to moze i trudne, ale niech Cie po pijaku nie oglada nigdy [/QUOTE]No to było piękne! i dziła |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22591091]A ja mysle, ze jest na to recepta
ja to nazywam metoda 'zimnych i cieplych strumieni prysznica' tzn. raz badz za nim cala soba, a nastepnego dnia poudawaj jakbys o nim zapomniala przytul go, po chwili lekko odpechnij chwal go! ![]() w skrocie: kochaj siebie i swoje zycie, badz kobieta w zwiazku, wymagaj, doceniaj go, nie pozwalaj mu na za duzo, kokietuj nawet jezeli znacie sie 5 lat czy wiecej... daj przestrzen jemu i sobie. p.s. jeszcze jedno: ja wiem, ze to moze i trudne, ale niech Cie po pijaku nie oglada nigdy [/QUOTE]No to może być dobry sposób, dziękuję za radę Słyszałam gdzieś, że chłopacy potrzebują wyzwania od dziewczyn i czy te wyzwanie to właśnie to wsyzstko co opisałaś? Czy można jeszcze jakos zadziałać, żeby chłopak czuł we mnie wyzwanie?I te wszystkie metody podziałają na to żebym zaczęła go bardziej pociągać emocjonalnie?
|
|
|
|
|
#22 |
|
6 lat z wizażem:)
|
witajcie
ja właśnie też nie raz, nie dwa słyszałam że mężczyźni uwielbiają wyzwania , nie lubią jak im coś przychodzi za łatwo, lubią gonic, itp itp ostatnio sama nawet doświadczyłam że jak się za łatwo oddasz to bedzie bum i zjazd z góry na dół. już się do zerwania pomału przymierzam taka teoria, a w praktyce niełatwo sie nie oddawac jak Ci zależyodwzorowując schematy z gazet musiałabyś byc trochę chłodna i z dystansem nie zaszkodzi sprobowac
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Nie pozostaje mi nic innego jak podpisac sie pod tym co napisala kolezanka przede mna
szczegolnie ostatnie zdanie jest bardzo prawdziwe chociaz z drugiej strony, zeby owinac sobie faceta wokol palca mozna tez zastosowac metode odwrotna do tego co proponowalas... Skakac wokol niego i w ogole gotowac pysznosci ktore on uwielbia. Tylko Drogie Kobietki nie w kazdym przypadku to skutkuje. Dana metode trzeba dostosowac do naszego Misiaczka |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Czyli najlepsza rada wzięta z prawie wszystkich porad, które tu podałyście : lekko olewać chłopaka, neich czuje wyzwanie i to, że mamy też swoje życie
Warto spróbować, bo podobno działa
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiscie faceta trzeba pochwalic czyms w stylu: 'mezczyzna to jednak mezczyzna..' i od rana znowu poudawac troche obojetna |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22591963]Zalezy o jakie wyzwania chodzi. Te wszystkie metody sa dobre glownie na poczatku zwiazku - warto od nich zaczac, bo zrobisz sobie dobry fundament na przyszlosc - trzeba w nich trwac pozniej. Przede wszystkim, to najwiecej problemow bierze sie z tego, ze baba sie nie akceptuje, ma zanizone poczucie wlasnej wartosci i goni za akceptacja ze strony faceta, az w koncu tak sie zaplatuje, ze juz nic innego sie nie liczy. Od pracy nad sama soba trzeba zaczac, zeby zwiazek byl udany i, zeby koles Cie nie zostawil/nie rozpaskudzil sie. Najwazniejsza jestes TY i Twoja swiadomosc, ze: 'jestem silna kobieta, dam sobie rade w zyciu - czy z mezczyzna czy bez' - jak facet to czuje, to sie mocniej baby trzyma
oczywiscie faceta trzeba pochwalic czyms w stylu: 'mezczyzna to jednak mezczyzna..' i od rana znowu poudawac troche obojetna Dziękuję Ci za rade Potem sie znowu z kolezankami umawia i go olewa a po powrocie mowi ,,ok jak chcesz mozemy się spotkać" i wtedy jest dla niego miła i tak w kółko.Zauważyłam, że samo olewanie tak nie działa u chłopakow jak własnie zasada ,,ciepło-zimno"
Edytowane przez Negadir Czas edycji: 2010-10-10 o 18:25 |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba trafić na podatny grunt,po latach doświadczeń wyczuwa się Takich na odległośc i od razu wiadomo,gdzie uderzyć.
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Tu nic nie jest żałosne ani bez sensu!! Dziewczyna ma problem i jak widać nie ona jedna. Pomóżcie jej i wesprzyjcie ciepłym słowem zamiast dawać do zrozumienia, że sobie nie radzi w życiu,bo coś z nią nie tak.
3maj sie mała, jestem z Tobą! |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
ja to nazywam metoda 'zimnych i cieplych strumieni prysznica' tzn. raz badz za nim cala soba, a nastepnego dnia poudawaj jakbys o nim zapomniala przytul go, po chwili lekko odpechnij Wybacz, ale dla mnie to żałosne. Na czym zbudujesz związek? Na gierkach, udawaniu i robieniu z faceta "głupka"? Wiesz jestem osobą uczuciową, szczerą i ciepłą. Zawsze jasno okazuje swoje uczucia. Jakoś facet nie uciekł, nie przestał się starac nie odpuścił mimo, że wie, że nadaje mojemu życiu głębszy sens, i że nie wyobrażam go sobie bez niego. To zależy od faceta. Jak facet felerny to takie gierki starczą na rok dwa 5 lat? Całe życie raczej nie. Nie rozumiem takich kobiet jak Ty. W życiu trzeba byc sobą, zachowywac się swobodnie, byc szczerym i znaleźc kogoś komu taka osobowosc odpowiada. Tylko wtedy można byc szczęśliwym, gdy sie nie udaje.
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Cinderella Girl ma 100% pokrótce opisała to co trzeba robić aby związek kwitł
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

Wiem, że temat może się wydawać niektórym dziwny, ale chciałabym usłyszeć wasze rady jak sobie owinać chłopaków wokół palca, tak żeby za nami latali i nie widzieli poza nami świata, chdzi mi o własnych chłopaków

taka teoria, a w praktyce niełatwo sie nie oddawac jak Ci zależy![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)