|
|
#1 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mikołajkowa Wymianka Biżuteryjna:)
To tym razem ja za pozwoleniem szanownego grona pozwolę sobie zabłysnąć mymi talentami organizatorskimi i niniejszym ogłaszam:
Mikołajkowa Wymianka Biżuteryjna - edycja 2010 ![]() Zasady (autorstwa Killi, wzorowane na Achnes - pożyczone z wymianki majówkowej i lekko zmodyfikowane; wszystkie uwagi mile widziane oczywiście )1.Wymiana jest dobrowolna i każdego obowiązują w niej takie same zasady. 2. Wymiana dotyczy osób będących czynnymi członkami forum, a zwłaszcza podforum biżuteria. 3. Aby wziąć w niej udział należy mieć nienaganną opinię na forum, staż min od kwietnia 2010 roku, min. 100 postów oraz DZIAŁAJĄCE miejsce gdzie można by zobaczyć prace (blog, strona, wątek na wizażu - w wypadku 2 pierwszych poproszę linka do tego miejsca na wiadomość prywatną, lub umieszczenie ich w swoim podpisie), a kandydatury osó po raz pierwszy powinny zostać zaaprobowane przez szanowne wizażankowe grono. Oczywiście ten punkt może zostać "nagięty" w kwestii osób których prace wszyscy znamy, a które powiedzmy zaczęły się udzielać na tym forum stosunkowo niedawno. 4. Kwota do jakiej ma zostać wykonana praca będzie ustalona wspólnie, jednak nie zawsze przekłada się ona do zużycia materiałów (przykład: prace wire-wrapping, plecionki). Orientacyjnie: 30zł. 5. Każdy prezent ma zostać zapakowany bezpiecznie i antypocztowo. Z oznaczeniem na kopercie! Żeby od razu było wiadomo co jest w środku. 6. Dane osobowe, preferencje oraz inne informacje uczestniczek będą znane tylko mi i osobie, która daną wizażankę wylosuje. 7. Osoby zgłaszające chęć wzięcia udziału zostaną wpisane na listę dopiero po tym, jak otrzymam na PW dane do wysyłki ich preferencje. Cytat:
![]() 8. Zgłoszenia i ew. rezygnacje (naturalnie dobrze by było, gdyby ich nie było) będę przyjmować do 14.10.2010 do 18:00 (czwartek); najpóźniej w niedzielę 17.10.2010 roześlę uczestniczkom dane ich ofiar 9. Wysyłka prezentów powinna nastąpić od 22 listopada 2010 do 30 listopada 2010 (żeby mikołajki miały szanse dojść). Wysyłamy paczuszki TYLKO listem poleconym priorytetowym lub kurierem. Skan/foto potwierdzenia nadania mile widziane po wysyłce na mojego maila bardzo mile widziane, choć nieobowiązkowe. 10. Prace muszą być wykonane na srebrze - chyba, że wylosowanka zaznaczy inaczej. Chodzi o ich trwałość. 11. Wszystkie prace muszą być wykonane z największą dokładnością i dbałością o każdy szczegół wizualny i techniczny. Po prostu - daj to, co sama chciałabyś otrzymać ![]() Przebieg zabawy: a) zgłaszacie się w komentarzach do tematu, jednocześnie wysyłając odpowiednie informacje do mnie na PW b) po zamknięciu listy (14-10-2010) dajecie mi trzy dni na losowanie, pod czujnym okiem komisji złożonej z mej skromnej osoby i mego równie uroczego kocura c) rozsyłam Wam na PW (17-10-2010) dane wylosowanej dla Was wizażanki d) macie czas do 31-11-2010 żeby wykonać, zapakować i wysłać prezencik dla swojej ofiary e) po otrzymaniu paczuchy informujemy o tym w wątku i szalejemy z radości ![]() PS. Wprowadzamy punkt o otwarciu paczek dopiero w mikołajki? Czy nie wytrzymamy? I macie jakieś uwagi co do tego, co można zmienić w regulaminie?![]() ZAPISY UZNAJĘ ZA ZAKOŃCZONE - LISTA ZAMKNIĘTA! UCZESTNICZKI: 1. Maqda - 101Milka 2. KarmazynowyKamyk - reverie1 3. Ggagatka - viktorej 4. agnieszkamundra - joanna_k 5. lookrecya - kasia-kati 6. tolinka83 - sasilla 7. Kasia83 - FK 8. FK - ewasko 9. zuteria - ResurrectionOfHappiness 10. falling in love - poice 11. viktorej - Lilnut 12. Reverie1 - E_W 13. iwogg - JoannaW_14. poice - chimera_mediterana 15. E_W - tolinka83 16. chimera_mediterana - loquacee 17. 101Milka - agnieszkamundra 18. Amambada - arizoona 19. rusa1ka - poppppy 20. Biedronka - KarmazynowyKamyk 21. Letike - monka1123 22. franio - klejnotki 23. arizoona - frufelek 24. MoN1k4 - lookrecya 25. frufelek - Kasia83 26. ewasko ![]() - ravenart27. lwica83 - Rhogata 28. ollccia - zuteria 29. monka1123 - franio 30. kasia-kati - Aillil 31. klejnotki - rusa1ka 32. dagus_dg - Ruda Emilka 33. ak_pinki - piechotka 34. poppppy - ggagatka 35. JoannaW_ - extrano 36. sasilla - Kathinna 37. ResurrectionOfHappiness - Magdzia0108 38. extrano - Rosalli 39. joanna_k ![]() ![]() - dwaslonca40. Rossali - iwogg 41. ravenart - Biedronka1 42. dwaslonca - Amambada 43. loquacee - falling in love 44. Rhogata - Maqda 45. agave - MoN1k4 46. Magdzia0108 - ollcia 47. Lilnut - agave 48. Kathinna - dagus-dg 49. Killa Ree - Letike 50. Ruda Emilka - Killa Ree 51. Aillil - lwica83 52. piechotka ![]() ![]() ![]() (a w gratisie masz jeszcze jednego, o -> ) - ak_pinki
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner Edytowane przez Maqda Czas edycji: 2011-01-06 o 11:52 |
||
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowa Wymianka Biżuteryjna:)
Zgłaszam się pierwsza
Ale wszystkie informacje jutro
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z wielką chęcią zgłaszam mój udział
Zaraz przyszykuję PW.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na mikołaja to się piszę
Dam radę PW wyślę jutro lub w czwartek, dziś padam na twarz, a jutro mnie cały dzień nie ma....
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
no to ja też się zgłaszam , dawno nie brałam udziału w żadnej wymiance.Jutro prześlę informacje |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Ja też, ja też chcę
nie wiem tylko czy jestem średniozaawansowana bo taki postulat w wątku plotkowym. jak coś to śmiało piszcie, zrozumiem
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Coś czuję, że będzie dużo chętnych
Ja póki co jeszcze się wstrzymam, muszę się dobrze zastanowić. Ale i tak życzę miłej zabawy
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się zgłaszam, zaraz prześlę pref. Z jednego nałogu w następny
a co.. raz się żyje!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako, że nigdy nie brałam udziału w żadnej biżuteryjnej zabawie, zastanawiam się nieśmiało czy spełniam kryteria żeby zostać dopuszczona... Jeśli to ma być wymiana na "wyższym poziomie zaawansowania" to się niestety nie nadaję, ale w każdym innym wypadku jestem chętna o ile moja prośba zostanie pozytywnie rozpatrzona
![]() Pozdrawiam!
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zgłaszam
![]() Mam tylko uwagę, że może wysyłkę trochę wcześniej zrobimy? Może na koniec listopada? Wiecie jak się potrafi zatkać poczta w grudniu... Edit: I bez naszyjników, bo to za drogo wychodzi...
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bym się chętnie pobawiła ale nie wiem czy mój mały potworek pozwoli mi choć na chwilę wolnego czasu. No i kurcze przesyłka polecona do Polski kosztuje mnie już 25 zł teraz- masakra jakaś
. Poza tym nieszczęśniczka która by mnie wylosowała tez miałaby wysokie koszty przesyłki
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, wysyłkę mogę oczywiście zmienić na wcześniejszą datę, tą podałam tylko jako termin "ostatecznej i nieodwołalnej bo jak nie to skrzywdzę" wysyłki
Zmieniam na 31 listopada.
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
ja tez dolaczam, ale tylko dlatego ze to swieta
(w sensie, usprawiedliwienie zeby robic obie taki prezent )zaraz wysylam prv i licze na swietna zabawe
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
PW poleciało...
No i jeszcze mam jedną uwagę... Jakby ktoś oprócz srebra miał ochotę na srebro pozłacane, to też może napisze? Aczkolwiek srebro mogłoby być główne, domyślne... ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Ja jakby co, to się zgadzam tyle zapłacić... Tylko ty się musisz zastanowić, bo u Ciebie większe koszty...
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy się nadaję ale baaardzo chcę wejść w tę wymiankę.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie jesli nikt nie będzie miał zastrzeżeń co do kosztów wysyłki do mnie to się zgłaszam
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Mi tez strasznie potrzeba jakiejs zabawy, remont mnie juz wykancza, wiec z radoscia sie zglaszam.
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli szanowne grono zgodzi się to i ja chętnie przyłącze się do wymianki
![]() PW wyślę wieczorem
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
To ja też się zgłaszam, jeśli oczywiście moja biżu spełnia wymogi średniozaawansowania
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się zgłaszam.
|
|
|
|
|
#22 |
|
przyczajona tygrysica
|
A mogę zaproponować swoją skromną osobę do tej wymianki
?
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już nie mogłam się wymianki doczekać, jakiejkolwiek
![]() Zgłaszam oczywiście swój udział ![]() Edit: No i ja jeśli mogę napisać to najbardziej lubię jak każda, która otrzyma prezencik od razu dzieli się wrażeniami i zdjęciem Wtedy już wcześniej można popodziwiać niektóre prace i wątek tętni życiem wtedy
Edytowane przez Kasia83 Czas edycji: 2010-09-22 o 08:45 |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się zgłaszam, jej poczułam się jak w szkole
Super! Pierwszy raz biorę udział w takiej wymiance i mam nadzieję że się nadaję![]() I zgadzam się z wypowiedziami powyżej, myślę że wymianka powinna być bez naszyjników (rzeczywiście to drogo wychodzi, chyba, że ktoś się uprze) i że po otrzymaniu swoich prezenciorów powinnyśmy robić fotki i opisywać swoje wrażenia
Edytowane przez kiniaczek711 Czas edycji: 2010-09-22 o 09:55 |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
To i ja dołączam
|
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
Magda, fajnie, że podjęłaś się organizacji
![]() Zgłaszam się do zabawy, PW już poszła
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
A ja mogę? Mogę?
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ja na poprzednią wymiankę się nie łapałam, ale teraz i staż i posty spełniają wymogi
![]() Proszę o werdykt, czy moje prace się nadają i czy mogę brać udział w zabawie
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się zgłaszam
Wprawdzie dawno nic nie pokazywałam na wizażu, ale jak coś to służę adresem mego bloga![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

)
I macie jakieś uwagi co do tego, co można zmienić w regulaminie?

a co.. raz się żyje!

. Poza tym nieszczęśniczka która by mnie wylosowała tez miałaby wysokie koszty przesyłki 

?