![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-11
|
![]() Tolerancja na zachodzie.
Cześć
![]() ![]() Chciałem dowiedzieć się od osób przebywających za granicą jak to jest u nich (w kraju) z ogólną tolerancją (religijną, orientacji seksualnej, kulturalną, światopoglądową, itp, itd ![]() Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tolerancja na zachodzie.
Ale jaki aspekt tego "zycia" Cie generalnie interesuje.
Ja mieszkam na Wyspach i akurat mieszkam w miescie ktore jest chyba stolica homoseksualistow ![]() Takze tutaj to widok codzienny, nic nowego, zachowuja sie jak kazda inna para na ulicy. Sama mam znajomych gejow i sa traktowani zupelnie normalnie, nikt ich nie wytyka palcami ani nie zwraca uwagi. Przynajmniej ja nie zauwazylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
SPAMER
|
I to mi się podoba
![]() Chodzi mi głównie o to, jak ludzie podchodzą do takich kwestii jak właśnie homoseksualizm, czy mniejszość religijna. Mam nadzieje, że na zachodzie jest lepiej niż tu, w Polsce, którą zaraz po maturce mam zamiar szczęśliwie opuścić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami jest tak, że poprawność polityczna sięga granic absurdu ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
We Fr nikt nie zwraca uwagi na gejów i lesbijki, no może starsi się patrzą dziwnie, ale agresji chyba nie ma. Z mniejszościami religijnymi chyba jest różnie- muzułmanów za bardzo nie lubią (jest ich tu około 10%- najwięcej spośród wszystkich państw EU), ale głośno się nie przyznają, więc w sumie też w normie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Oj niestety tak
![]() Wiekszosc Anglikow ktorych ja spotkalam zupelnie nie przejmuje sie Twoim wyznaniem, orientacja itp dopoki nie afiszujesz sie z tym nadmiernie lub nie probujesz wszystkich przerobic na swoja modle Ale powiem Ci ze u nas na slubie (w Polsce) byla para gejow i chodzili po miescie itp i nie bylo zadnej negatywnej reakcji. W wiekszosci sytuacji tego nawet nie widac, bo przeciez nie caluja sie caly czas, zachowuja sie jak kazda inna para. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Niestety, ale to prawda.
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
We Francji homoseksualiści nie kryją się ze swoimi upodobaniami. Aczkolwiek ludzie różnie na nich reagują.
Co tyczy się religii to ogólnie panuje tolerancja, gdyby nie muzułmanie palący samochody księży, czy obrzucający kościół kamieniami. Żaden rodowity Francuz nie przepada za Arabami.
![]() |
#9 |
SPAMER
|
Wiecie co, ja to im się nie dziwie, że nie lubią muzułmanów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
SPAMER
|
Nikt więcej się nie wypowie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
No i wczoraj znów płonęły samochody niedaleko nas... i śmietnik, przy którym jest budynek z elektrycznością dla całego osiedla. I jak zawsze zapałkami bawili się małoletni muzułmanie... Jak tu być tolerancyjnym wobec nich?
![]() |
#12 |
SPAMER
|
Dziwi mnie, że rzadko mówi się o problemach jakie mają Francuzi z muzułmanami... Moim zdaniem państwo powinno podjąć stosowne kroki aby takie incydenty nie miały miejsca.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. A ciekawe co by było, gdyby u nich postawiono kościół katolicki ![]() Edytowane przez _Mateusz_ Czas edycji: 2010-10-28 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci szczerze, że gdyby nie muzułmanie ( choć nie wszyscy są źli ) to Francja byłaby istnym rajem na ziemi
![]() ![]()
![]() |
#14 |
SPAMER
|
A można na całe życie?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej średnio. Francuzi pod tym względem są jak Włosi. Italiano, italiano. Francais seulement! I dobrze- piękny język i ważny element tożsamości. Gdy nauczyłam się francuskiego, doszłam do wniosku, że angielski (który ubóstwiałam) kojarzy mi się z amerykańskim redneckiem w ogrodniczkach i czapce truckerce (bo umówmy się- brytyjski akcent to rzadkość), a francuski to język arystokracji Też jestem wege no i nie wiem czemu w ogóle o tym mówimy- toć Francja jest cywilizowanym krajem, tam ludzie mają co jeść, mogą kupować, gotować, chodzić do różnych restauracji ![]() Czy można na całe życie? Ja mogę. Ty? Sam musisz się przekonać. Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-10-28 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lotniska, restauracje, większe sklepy - można się dogadać po angielsku, ale nie oszukujmy się, znajomość języka kraju, w którym się przebywa jest nieodzowna ![]() Francuski nie jest trudny, przynajmniej dla mnie. Kwestia zawziętości ![]() Zresztą, polski jest dużo trudniejszy od francuskiego ![]() Ja nie jestem wege, ale mięsa jadam bardzo mało. Nie przepadam, czasem tylko odczuwam potrzebę i tyle. Tutaj jest ogromny wybór jedzenia, wszystko pyszne, smaki tak ze sobą zgrane... coś niesamowitego! A czy da się żyć całe życie... pewnie, że tak. Ale czy Ty byś potrafił - o tym musisz przekonać się sam. Polecam ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
no to ja Irlandia Polnocna
Tak malo telerancyjny narod ze szok Bojki, palenie samochodow i domow na tle religii. Nie moga zrozumiec ze np u TZ w karaju sa popularne trzy religie zadna nie jest dominujaca i nikogo nie interesuje jakiego wyznania jestes,i nikt by nie wpadl na pomysl, nawet zeby komus o tym napomknac a co dopiero krzwde zrobic, sa tam popularne sluby cywilne w bialej sukni m in z teg powodu Niby poprawnosc polityczna a zasciankowe podejscie do mniejszosci seksualnych Wredni ludzie, tak tak sa wyjatki ale sa to niestety wyjatki jak sie bolesnie przekonalam
![]() |
#18 |
SPAMER
|
Czyli Irlandia Płn jest beee
![]() Co do Francji... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do polskiego... Jest to nasz rodowity język, którego uczymy się od dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, problemów z językiem ojczystym mieć się nie powinno, ale sam przyznasz, że racja jedno, a rzeczywistość drugie
![]() Marzenie masz całkiem... smaczne ![]() I faktycznie, Francuzi bardzo się lubują w spędzaniu czasu w kawiarenkach i restauracjach. Latem wystawiane są stoły i parasole, bajecznie to wygląda.
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też wpadnę, bo uwielbiam pić kawę w mieście. Jestem kawoszem, a nie mam w domu przyzwoitego ekspresu. Ba! Nawet nieprzyzwoitego nie mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
SPAMER
|
A na chłodne, jesienne dni (takie jak dzisiaj) najlepsza gorąca czekolada z cynamonem albo chilli
![]() Ja lubię frappe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ja tez sie pisze sie na Latte
![]() ogladalam dawno temu ![]()
![]() |
#23 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oj, to bardzo nietolerancyjny jestes. A jakby nie lubili homoseksualistow na przyklad, tez bys sie nie dziwil ![]() Mi tam religia danego czlowieka sama z siebie zwisa i powiewa. Nie rozumiem, jak mozna za kims z tego powodu przepadac badz nie. Cytat:
No to Ci sie slabo udaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |||||
SPAMER
|
A jak ja napisałem??
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podsumowując: Nie musisz od razu atakować (bezpodstawnie moim skromnym zdaniem) autora wątku i oskarżać go o nietolerancję, bo na pewno jest on bardziej tolerancyjny od dużej części swoich rodaków a poza tym wprowadzasz dość niemiłą atmosferę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez _Mateusz_ Czas edycji: 2010-10-30 o 09:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||||
Zakorzenienie
|
Zadajesz pytanie, to dostajesz odpowiedz, nie wnikam jak i co napisales.
Wrecz przeciwnie - dotyczy jak najbardziej kontekstu. Bzdury pleciesz, ze w Polsce mniejszosci religijne maja zle, po prostu bzdury. Nie rozumiem dziwnego kompleksu co niektorych Polakow, przejawiajacego sie w przypisywaniu na sile Polakom braku tolerancje ![]() Sa rozni ludzie i ani Polska, ani zaden inny kraj nie jest wyjatkiem ![]() Swiadkowie Jehowy sami sobie grabia, bo sa po prostu bardzo nachalni - nachodza ludzi, wydzwaniaja do nich, wciskaja wszedzie swoje broszurki. Niechec do nich to skutek ich dzialan. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja sie Ciebie pytam, dlaczego bzdurnie zakladasz, ze Polacy nie sa ![]() ![]() Cytat:
Widzisz roznice pomiedzy obydwoma wypowiedziami ![]() Cytat:
![]() Tam nie mieszkasz, wiec tolerujesz... a jakbys mieszkal? Wot, znalazl sie tolerancyjny - toleruje to co jest daleko i go nie dotyczy. Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
SPAMER
|
Napisałem, że toleruje zdanie innych i cieszę się że mi je przedstawiłeś/aś
![]() ![]() Ktoś jeszcze pisze się na kawę?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja koncze wlasnie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
SPAMER
|
Cytat:
![]() ja własnie wypiłem tą kawkę. Polecam!!! ![]() Edytowane przez _Mateusz_ Czas edycji: 2010-10-30 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
SPAMER
|
A możecie mi powiedzieć jacy są Francuzi??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziesz stereotypami jak tylko się da, trąbisz o tolerancji i szukasz miejsca dla siebie. Znajdziesz na pewno- powiem tyle. Dlaczego, bo włąsnie absurdy politycznej poprawności opierają się na podobnej mentalności do twojej. Tolerujcie mnie, moją inność, a waszą inność (od mojej: bo trzeba zaznaczyć, że inność to cecha względem czegoś) to ja nie zawsze będę umiał tolerować. Zamiast klepać takie posty po prostu czytaj (raportów, badań jest mnóstwo), wybierz się w wakacje do pracy: do Francji, UK czy innego kraju. Sam poznasz, doświadczysz i zobaczysz co ci odpowiada.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.