Tolerancja na zachodzie. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 19:00   #1
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Smile

Tolerancja na zachodzie.

Cześć Szukałem i nie znalazłem, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Jeśli zły dział, to z góry przepraszam
Chciałem dowiedzieć się od osób przebywających za granicą jak to jest u nich (w kraju) z ogólną tolerancją (religijną, orientacji seksualnej, kulturalną, światopoglądową, itp, itd ) Szczególnie mnie interesuje życie mniejszości seksualnych w Danii, Francji, na wyspach,we Włoszech...
Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi
_Mateusz_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 13:32   #2
bellebelle
Zadomowienie

Dot.: Tolerancja na zachodzie.

Ale jaki aspekt tego "zycia" Cie generalnie interesuje.
Ja mieszkam na Wyspach i akurat mieszkam w miescie ktore jest chyba stolica homoseksualistow
Takze tutaj to widok codzienny, nic nowego, zachowuja sie jak kazda inna para na ulicy. Sama mam znajomych gejow i sa traktowani zupelnie normalnie, nikt ich nie wytyka palcami ani nie zwraca uwagi.
Przynajmniej ja nie zauwazylam
bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 15:46   #3
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

I to mi się podoba
Chodzi mi głównie o to, jak ludzie podchodzą do takich kwestii jak właśnie homoseksualizm, czy mniejszość religijna. Mam nadzieje, że na zachodzie jest lepiej niż tu, w Polsce, którą zaraz po maturce mam zamiar szczęśliwie opuścić
Stary 2010-10-26, 19:43   #4
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Mateusz_ Pokaż wiadomość
I to mi się podoba
Chodzi mi głównie o to, jak ludzie podchodzą do takich kwestii jak właśnie homoseksualizm, czy mniejszość religijna. Mam nadzieje, że na zachodzie jest lepiej niż tu, w Polsce, którą zaraz po maturce mam zamiar szczęśliwie opuścić
Kwestia religii to kwestia inna niż religijności.

Czasami jest tak, że poprawność polityczna sięga granic absurdu
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 20:00   #5
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Kwestia religii to kwestia inna niż religijności.

We Fr nikt nie zwraca uwagi na gejów i lesbijki, no może starsi się patrzą dziwnie, ale agresji chyba nie ma. Z mniejszościami religijnymi chyba jest różnie- muzułmanów za bardzo nie lubią (jest ich tu około 10%- najwięcej spośród wszystkich państw EU), ale głośno się nie przyznają, więc w sumie też w normie.
ksiezniczkanajgorsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 20:07   #6
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:

Oj niestety tak

Wiekszosc Anglikow ktorych ja spotkalam zupelnie nie przejmuje sie Twoim wyznaniem, orientacja itp dopoki nie afiszujesz sie z tym nadmiernie lub nie probujesz wszystkich przerobic na swoja modle

Ale powiem Ci ze u nas na slubie (w Polsce) byla para gejow i chodzili po miescie itp i nie bylo zadnej negatywnej reakcji. W wiekszosci sytuacji tego nawet nie widac, bo przeciez nie caluja sie caly czas, zachowuja sie jak kazda inna para.
bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 10:04   #7
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Niestety, ale to prawda.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 14:23   #8
marronelle
Wtajemniczenie

We Francji homoseksualiści nie kryją się ze swoimi upodobaniami. Aczkolwiek ludzie różnie na nich reagują.
Co tyczy się religii to ogólnie panuje tolerancja, gdyby nie muzułmanie palący samochody księży, czy obrzucający kościół kamieniami.
Żaden rodowity Francuz nie przepada za Arabami.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 16:26   #9
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Wiecie co, ja to im się nie dziwie, że nie lubią muzułmanów Polacy chyba też za nimi nie przepadają. Osobiście bardzo cenię tolerancję wśród innych ludzi, więc sam próbuję być jak najbardziej tolerancyjny. Myślę jednak, że ktoś kto emigruje do obcego kraju, powinien się do niego dopasować, nie na odwrót Tak czy siak cieszę się, że nie jestem muzułmaninem...
Stary 2010-10-28, 16:53   #10
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Nikt więcej się nie wypowie?? To bardzo ciekawy temat moim zdaniem (:
Stary 2010-10-28, 17:23   #11
marronelle
Wtajemniczenie

No i wczoraj znów płonęły samochody niedaleko nas... i śmietnik, przy którym jest budynek z elektrycznością dla całego osiedla. I jak zawsze zapałkami bawili się małoletni muzułmanie... Jak tu być tolerancyjnym wobec nich?

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-10-28, 19:48   #12
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Dziwi mnie, że rzadko mówi się o problemach jakie mają Francuzi z muzułmanami... Moim zdaniem państwo powinno podjąć stosowne kroki aby takie incydenty nie miały miejsca. A dopłaty rządu do budowy meczetów to totalne nieporozumienie Zawsze chciałem mieszkać we Francji, bo wydaje mi się że to fajny kraj, mili ludzie no i ładny język A poza tym Paryż to miasto miłości, więc... Ale jak czytam w internecie o tych muzułmanach, że takie demolki robią, rządają bóg wie czego a gdy to dostaną znów demolki robią to odechciewa się żyć w tym kraju, gdzie nawet rodowici francuzi mogą nie czuć się bezpiecznie. W ogóle kraje europejskie powinny ograniczać napływ tejże społeczności [muzułmanów], ale cóż...
PS. A ciekawe co by było, gdyby u nich postawiono kościół katolicki

Edytowane przez _Mateusz_
Czas edycji: 2010-10-28 o 19:51
Stary 2010-10-28, 19:52   #13
marronelle
Wtajemniczenie

Powiem Ci szczerze, że gdyby nie muzułmanie ( choć nie wszyscy są źli ) to Francja byłaby istnym rajem na ziemi Jednak wino, jedzenie i oczywiście rodowici Francuzi nadrabiają ten minus z nawiązką i warto tu przyjechać choćby na kilka dni

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-10-28, 20:07   #14
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

A można na całe życie? A tak poza tematem, da się we Francji porozumieć po angielsku? Bo francuski jest podobno trudnym językiem więc szybko mi do głowy nie wejdzie A co do jedzonka... jestem wege, ale mam nadzieję, że dla takich ludzi też mają duży wybór dań
Stary 2010-10-28, 20:49   #15
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
A można na całe życie? A tak poza tematem, da się we Francji porozumieć po angielsku? Bo francuski jest podobno trudnym językiem więc szybko mi do głowy nie wejdzie A co do jedzonka... jestem wege, ale mam nadzieję, że dla takich ludzi też mają duży wybór dań

Raczej średnio. Francuzi pod tym względem są jak Włosi. Italiano, italiano. Francais seulement!

I dobrze- piękny język i ważny element tożsamości. Gdy nauczyłam się francuskiego, doszłam do wniosku, że angielski (który ubóstwiałam) kojarzy mi się z amerykańskim redneckiem w ogrodniczkach i czapce truckerce (bo umówmy się- brytyjski akcent to rzadkość), a francuski to język arystokracji
Też jestem wege no i nie wiem czemu w ogóle o tym mówimy- toć Francja jest cywilizowanym krajem, tam ludzie mają co jeść, mogą kupować, gotować, chodzić do różnych restauracji

Czy można na całe życie? Ja mogę. Ty? Sam musisz się przekonać.

Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza
Czas edycji: 2010-10-28 o 21:05
Stary 2010-10-28, 21:00   #16
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Z angielskim różnie bywa.
Lotniska, restauracje, większe sklepy - można się dogadać po angielsku, ale nie oszukujmy się, znajomość języka kraju, w którym się przebywa jest nieodzowna
Francuski nie jest trudny, przynajmniej dla mnie. Kwestia zawziętości Jak się uprzesz to nauczysz się i chińskiego.
Zresztą, polski jest dużo trudniejszy od francuskiego

Ja nie jestem wege, ale mięsa jadam bardzo mało. Nie przepadam, czasem tylko odczuwam potrzebę i tyle. Tutaj jest ogromny wybór jedzenia, wszystko pyszne, smaki tak ze sobą zgrane... coś niesamowitego!

A czy da się żyć całe życie... pewnie, że tak. Ale czy Ty byś potrafił - o tym musisz przekonać się sam.

Polecam

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-10-29, 00:10   #17
dzinek
Wtajemniczenie

no to ja Irlandia Polnocna
Tak malo telerancyjny narod ze szok
Bojki, palenie samochodow i domow na tle religii. Nie moga zrozumiec ze np u TZ w karaju sa popularne trzy religie zadna nie jest dominujaca i nikogo nie interesuje jakiego wyznania jestes,i nikt by nie wpadl na pomysl, nawet zeby komus o tym napomknac a co dopiero krzwde zrobic, sa tam popularne sluby cywilne w bialej sukni m in z teg powodu
Niby poprawnosc polityczna a zasciankowe podejscie do mniejszosci seksualnych
Wredni ludzie, tak tak sa wyjatki ale sa to niestety wyjatki jak sie bolesnie przekonalam

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 17:07   #18
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Czyli Irlandia Płn jest beee
Co do Francji... Myślę, że polubię/polubił bym ten kraj Tak marzę sobie otworzyć kawiarnie, ale taką stylową i przytulną w której będzie można napić się kawy, czekolady i innych napojów poprawiających nastrój i obowiązkowo zjeść coś słodkiego a francuzi podobno całe dnie przesiadują w kawiarniach, więc kraj ten wydaje się być idealnym miejscem na taki "biznes" (w "" ponieważ ten "biznes" to raczej nie nastawiony na duży zysk, po prostu spełnienie marzenia i sprawianie ludziom przyjemności ) No i ten język... Bajecznie Mam nadzieję, że wpadniecie do mnie na kawkę Pozatym chciałbym mieć też restaurację z jedzeniem wegetariańskim Tylko po co ja to piszę...
A co do polskiego... Jest to nasz rodowity język, którego uczymy się od dziecka więc problemów z nim raczej mieć nie powinniśmy
Stary 2010-10-29, 21:08   #19
marronelle
Wtajemniczenie

Oczywiście, problemów z językiem ojczystym mieć się nie powinno, ale sam przyznasz, że racja jedno, a rzeczywistość drugie

Marzenie masz całkiem... smaczne Jak już się spełni - daj znać, wpadnę na kawusię. Tylko taką z cynamonem i kardamonem poproszę.
I faktycznie, Francuzi bardzo się lubują w spędzaniu czasu w kawiarenkach i restauracjach. Latem wystawiane są stoły i parasole, bajecznie to wygląda.

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 21:11   #20
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Oczywiście, problemów z językiem ojczystym mieć się nie powinno, ale sam przyznasz, że racja jedno, a rzeczywistość drugie

Marzenie masz całkiem... smaczne Jak już się spełni - daj znać, wpadnę na kawusię. Tylko taką z cynamonem i kardamonem poproszę.
I faktycznie, Francuzi bardzo się lubują w spędzaniu czasu w kawiarenkach i restauracjach. Latem wystawiane są stoły i parasole, bajecznie to wygląda.

Ja też wpadnę, bo uwielbiam pić kawę w mieście. Jestem kawoszem, a nie mam w domu przyzwoitego ekspresu. Ba! Nawet nieprzyzwoitego nie mam hehe. Latte z mlekiem sojowym ojacie
Stary 2010-10-29, 21:20   #21
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

A na chłodne, jesienne dni (takie jak dzisiaj) najlepsza gorąca czekolada z cynamonem albo chilli
Ja lubię frappe i w ogóle lubię bardzo mrożone kawy Dyskusja widać zeszła na inny plan, ale mi to nie przeszkadza Oglądaliście może film pt "Chocolat" (nie chocolate- bo to horror :P) ? Bardzo fajny film i tam właśnie bohaterka ma cukiernie. I tak mię natchnęła Bo ludzie do niej przychodzili i spędzali tam miło czas i ona często dawała im różne rady i w ogóle miło było.. A ja lubię wysłuchiwać cudzych problemów i im pomagać (zapominam wtedy o własnych ) A taka urocza kawiarenka gdzies w Paryżu to jest bajka
Stary 2010-10-30, 00:39   #22
dzinek
Wtajemniczenie

ja tez sie pisze sie na Latte
ogladalam dawno temu

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 00:55   #23
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Szukałem i nie znalazłem, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Jeśli zły dział, to z góry przepraszam
Chciałem dowiedzieć się od osób przebywających za granicą jak to jest u nich (w kraju) z ogólną tolerancją (religijną, orientacji seksualnej, kulturalną, światopoglądową, itp, itd ) Szczególnie mnie interesuje życie mniejszości seksualnych w Danii, Francji, na wyspach,we Włoszech...
Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi
Bardzo jednostronna jest, bardziej "tolerancja" niz tolernacja.

Cytat:
I to mi się podoba
Ze sie tak zapytam: o czym Ty pleciesz ? Gdzie w Polsce mniejszosci religijne maja zle ?

Cytat:
Wiecie co, ja to im się nie dziwie, że nie lubią muzułmanów
Oj, to bardzo nietolerancyjny jestes.
A jakby nie lubili homoseksualistow na przyklad, tez bys sie nie dziwil ?

Cytat:
Polacy chyba też za nimi nie przepadają.
Mi tam religia danego czlowieka sama z siebie zwisa i powiewa. Nie rozumiem, jak mozna za kims z tego powodu przepadac badz nie.

Cytat:
Osobiście bardzo cenię tolerancję wśród innych ludzi, więc sam próbuję być jak najbardziej tolerancyjny.
Dla przypomnienia:

Cytat:
No to Ci sie slabo udaje

Cytat:
Dziwi mnie, że rzadko mówi się o problemach jakie mają Francuzi z muzułmanami... Moim zdaniem państwo powinno podjąć stosowne kroki aby takie incydenty nie miały miejsca.
Im wiecej czytam co piszesz, to tym bardziej dochode do wniosku, ze jestes bardzo obludny - oczekujesz tolerancji dla jednych ludzi, ale sam jestes strasznie nietolerancyjny wzgledem niektorych

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
no to ja Irlandia Polnocna
Tak malo telerancyjny narod ze szok
Bojki, palenie samochodow i domow na tle religii. Nie moga zrozumiec ze np u TZ w karaju sa popularne trzy religie zadna nie jest dominujaca i nikogo nie interesuje jakiego wyznania jestes,i nikt by nie wpadl na pomysl, nawet zeby komus o tym napomknac a co dopiero krzwde zrobic, sa tam popularne sluby cywilne w bialej sukni m in z teg powodu
Niby poprawnosc polityczna a zasciankowe podejscie do mniejszosci seksualnych
Wredni ludzie, tak tak sa wyjatki ale sa to niestety wyjatki jak sie bolesnie przekonalam
Raczej na tle etnicznym, niz religijnym...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 09:41   #24
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bardzo jednostronna jest, bardziej "tolerancja" niz tolernacja.
A jak ja napisałem??

Cytat:
Ze sie tak zapytam: o czym Ty pleciesz ? Gdzie w Polsce mniejszosci religijne maja zle ?
Wyrwane z kontekstu. Ogólnie mówię, że mniejszości w Polsce mają źle Przykład? Moja koleżanka, która jest Świadkiem Jehowy, ludzie o innym kolorze skóry, niepełnosprawni... Uwierz, wiem co mówię, bo często widzę na własne oczy różne incydenty.

Cytat:
Oj, to bardzo nietolerancyjny jestes.
A jakby nie lubili homoseksualistow na przyklad, tez bys sie nie dziwil ?
Napisałem, że nie dziwię się że nie lubią muzułmanów a nie że ja ich nie lubię, czy nie toleruję. Ale będąc na ich miejscu, też bym muzułmanów nie lubił, ale tolerowałbym [do pewnych granic] Chyba jest różnica

Cytat:
Mi tam religia danego czlowieka sama z siebie zwisa i powiewa. Nie rozumiem, jak mozna za kims z tego powodu przepadac badz nie.
Spytaj Polaków, nie mnie Ja jestem tolerancyjny...

Cytat:
Dla przypomnienia:
Napisane przez _Mateusz_

No to Ci sie slabo udaje
j.w.

Cytat:
Im wiecej czytam co piszesz, to tym bardziej dochode do wniosku, ze jestes bardzo obludny - oczekujesz tolerancji dla jednych ludzi, ale sam jestes strasznie nietolerancyjny wzgledem niektorych
Obłudny?? Nie powiesz mi, że Francja nie ma z muzułmanami problemów... A czy Ty byłbyś dla kogoś tolerancyjny, gdyby ktoś przyjechał do Twojego kraju i podpalił Twój samochód, rzucał kamieniami w Twój kościół i demolował kosze na śmieci? Ja we Francji nie mieszkam więc nie wiem dokładnie jak tam z nimi jest, więc ich toleruję Ale nie dziwę się rodowitym Francuzom, że ich nie lubią...

Podsumowując: Nie musisz od razu atakować (bezpodstawnie moim skromnym zdaniem) autora wątku i oskarżać go o nietolerancję, bo na pewno jest on bardziej tolerancyjny od dużej części swoich rodaków a poza tym wprowadzasz dość niemiłą atmosferę Ale cóż... każdy ma prawo się wypowiedzieć w jaki sposób chce i ja to toleruję Pozdrawiam ciepło

Czas edycji: 2010-10-30 o 09:46
Stary 2010-10-30, 11:17   #25
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
A jak ja napisałem??
Zadajesz pytanie, to dostajesz odpowiedz, nie wnikam jak i co napisales.

Cytat:
Wyrwane z kontekstu.
Wrecz przeciwnie - dotyczy jak najbardziej kontekstu. Bzdury pleciesz, ze w Polsce mniejszosci religijne maja zle, po prostu bzdury.

Cytat:
Ogólnie mówię, że mniejszości w Polsce mają źle
Nie rozumiem dziwnego kompleksu co niektorych Polakow, przejawiajacego sie w przypisywaniu na sile Polakom braku tolerancje

Sa rozni ludzie i ani Polska, ani zaden inny kraj nie jest wyjatkiem

Cytat:
Przykład? Moja koleżanka, która jest Świadkiem Jehowy,
Swiadkowie Jehowy sami sobie grabia, bo sa po prostu bardzo nachalni - nachodza ludzi, wydzwaniaja do nich, wciskaja wszedzie swoje broszurki. Niechec do nich to skutek ich dzialan.

Cytat:
ludzie o innym kolorze skóry, niepełnosprawni... Uwierz, wiem co mówię, bo często widzę na własne oczy różne incydenty.
No ale co z nimi? Zarty sobie stroisz? Wymienisz jakas mniejszosc, walniesz - "widze rozne incydenty, uwierz" i ma byc powazny argument w dyskusji

Cytat:
Napisałem, że nie dziwię się że nie lubią muzułmanów a nie że ja ich nie lubię, czy nie toleruję.
Czyli uwazasz, ze to uzasadnione, czyli przypisujesz wszystkim muzulmanom negatywne cechy, dlatego, ze sa wyznawcami Islamu, czyli jestes wobec nich uprzedzony, czyli jestes nietolerancyjny. Co bylo do wykazania.

Cytat:
Ale będąc na ich miejscu, też bym muzułmanów nie lubił, ale tolerowałbym [do pewnych granic] Chyba jest różnica
Wyzej pisales cos o blizej nieokreslonych stosownych krokach.

Cytat:
Spytaj Polaków, nie mnie Ja jestem tolerancyjny...
Ja sie Ciebie pytam, dlaczego bzdurnie zakladasz, ze Polacy nie sa Jak zwykle - Polacy, jacys tam, oni, sa nietolerancyjny, ale Ty jestes cacy

Cytat:
Obłudny?? Nie powiesz mi, że Francja nie ma z muzułmanami problemów...
Francja ma z czescia imigrantow spore problemy. Co zreszta dowodzi, ze spoleczenstwo multikulti to nie jest dobry eksperyment.

Widzisz roznice pomiedzy obydwoma wypowiedziami ?

Cytat:
Ja we Francji nie mieszkam więc nie wiem dokładnie jak tam z nimi jest, więc ich toleruję

Tam nie mieszkasz, wiec tolerujesz... a jakbys mieszkal? Wot, znalazl sie tolerancyjny - toleruje to co jest daleko i go nie dotyczy.

Cytat:
Podsumowując: Nie musisz od razu atakować (bezpodstawnie moim skromnym zdaniem) autora wątku i oskarżać go o nietolerancję, bo na pewno jest on bardziej tolerancyjny od dużej części swoich rodaków a poza tym wprowadzasz dość niemiłą atmosferę Ale cóż... każdy ma prawo się wypowiedzieć w jaki sposób chce i ja to toleruję Pozdrawiam ciepło
Sluchaj, zdecyduj sie - albo przestan pisac androny, albo miej choc minimalny prog tolerancji na inne zdanie. Jedno albo drugie, wiec albo daruj sobie frazesy o atakowaniu i niemilej atmosferze, albo przestan bezsensownie uogolniac i pisac teksty, ze Ci sa tacy, czy duza czesc rodakow jest siaka czy taka Jak na razie, to przyganial kociol garnkowi

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-10-30, 11:50   #26
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Napisałem, że toleruje zdanie innych i cieszę się że mi je przedstawiłeś/aś i nie musisz się zgadzać ze mną, ani ja z Tobą
Ktoś jeszcze pisze się na kawę??
Stary 2010-10-30, 12:20   #27
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałem, że toleruje zdanie innych i cieszę się że mi je przedstawiłeś/aś i nie musisz się zgadzać ze mną, ani ja z Tobą
No i sie z Toba nie zgadzam Co bynajmniej nie znaczy, ze Cie atakuje, czy cos.

Cytat:
Ktoś jeszcze pisze się na kawę??
Ja koncze wlasnie

Stary 2010-10-30, 12:47   #28
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Napisane przez _Mateusz_
Ale cóż... każdy ma prawo się wypowiedzieć w jaki sposób chce i ja to toleruję

ja własnie wypiłem tą kawkę. Polecam!!!

Czas edycji: 2010-10-30 o 13:44
Stary 2010-10-30, 17:16   #29
_Mateusz_
SPAMER
Nieopłacona reklama

A możecie mi powiedzieć jacy są Francuzi?? Słyszałem że to leniwy naród :P
Stary 2010-10-30, 17:51   #30
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
A możecie mi powiedzieć jacy są Francuzi?? Słyszałem że to leniwy naród :P
Gdzie słyszałeś?

jedziesz stereotypami jak tylko się da, trąbisz o tolerancji i szukasz miejsca dla siebie.
Znajdziesz na pewno- powiem tyle.
Dlaczego, bo włąsnie absurdy politycznej poprawności opierają się na podobnej mentalności do twojej.
Tolerujcie mnie, moją inność, a waszą inność (od mojej: bo trzeba zaznaczyć, że inność to cecha względem czegoś) to ja nie zawsze będę umiał tolerować.

Zamiast klepać takie posty po prostu czytaj (raportów, badań jest mnóstwo), wybierz się w wakacje do pracy: do Francji, UK czy innego kraju.

Sam poznasz, doświadczysz i zobaczysz co ci odpowiada.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości