|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie na wakacje 2012?
Cześć dziewczyny, muszę zasięgnąć waszej pomocy. Od kilku lat na wakacje jeździłam do Darłówka, do ośrodka Słowianka. Płaciłam za 2tygodniowy pobyt razem z wyżywieniem 2000zł (razem z 14-letnim dzieckiem). Myślę, że to cena bardzo niska, podobało mi się w Słowiance. Ale wiadomo, po tylu latach mi się już nudziło. Na wakcje jadę z koleżankami, ich mężami i ich dziećmi no i z moją córką. Szukamy jakiś w miarę tanich wakacji, najlepiej z wyżywieniem. Może być w kraju lub za granicą. Najlepiej zamawiać właśnie teraz, bo jest gwarancja miejsc i tańsze ceny... Także może któraś z Was ma upatrzony lub może polecić jakiś ośrodek bądź wczasy z biura podróży? (: Z góry dziękuję za pomoc.
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie na wakacje 2012?
A zastawialiście się nad Mazurami? są niedrogie i przepiękne! a tak zagranicznie polecałabym Chorwację, ceny zbliżone do polskich. Zawsze też można zmienić miejscówkę nad polskim morzem i zdecydować się np na Półwysep Helski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jaki region polski Cię interesuje i Twoich znajomych oraz dzieci? Lubicie chodzić po górach? Może zwiedzać? A może leniuchować np na plaży? Wolicie mniejsze miejscowości i cisze i spokój, czy większe i zarazem rozrywkowe?
Edytowane przez niusia_87 Czas edycji: 2012-01-10 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej. Ja osobiście polecam wakacje w cichej miejscowości, to wioska, co ciekawe przystanek jest od razu przed bramą ośrodka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
z zagranicy polecam portugalie, czy grecje - tanio, nadal europejsko i bardzo ciekawie. dobra oferte ma alfa star. mozna tez zastanowic sie nad samodzielnym wyjazdem, ale to troche daleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja jak co roku wybieram się do ośrodka w Jastrzębiej Górze, wspaniałe miejsce. Uwielbiam ten nadmorski klimat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jak chcesz coś taniego znaleźć to poluj na Groupony, Grupery, Cuppony itp. Fajne mają okazje i w całkiem ciekawych miejscach. Ja jutro wlasnie jadę do Zakopanego na 3 dni z Grouponu, 245zł za 2 osoby z wyżywieniem
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja najchętniej sama sobie organizuję wyjazdy, nie podoba mi się że biuro chce mi zaplanować wszystko od A do Z za mnie. Sama wybieram miejsce, sposób dojazdu, hotel, wyżywienie. Tak tak
![]() W tym roku może Hiszpania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
zdecydowanie też wolę podróże spontaniczne, a nie te organizowane przez biura podróży
![]() ![]() btw ostatnio znalazłam na FB konkurs, gdzie można wygrać bilety lotnicze! Podwójne, w dwie strony, od firmy Eurolot. Sprawa jest dosyć fajna, bo nie trzeba mieć dużo punktów żeby zagrać, a dzisiaj rozpoczął się kolejny etap :P W zeszłym tygodniu zwyciężyła osoba mająca 406 pkt. Szanse są naprawdę duże! Wejdźcie sobie na stronę quizu na Facebooku i spróbujcie - może Wam uda się za free gdzieś polecieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Polecam Agroturystykę Folwarczek w Ustroniu, spędziłem tam wspaniałe wakacje. Właściciele ok., a dzieciaki były zachwycone zwierzętami w gospodarstwie. Pokoje bardzo przytulne i ceny przystępne. Adres jak się nie mylę to [ciach] Planujemy tam znowu pojechać na weekend na wiosnę.
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-03-07 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A może Portugalia? jeszcze mało znana przez Polaków a taka bajeczna. W zeszłym roku byłam ze znajomymi na wyjeździe autokarowym i polecam. Biuro podróży student travel organizuje niedrogie wyjazdy ze zwiedzaniem, a z triady można polecieć samolotem.
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiadomo, ze lepiej samemu sobie zorganizować. Troche spontanicznosci się przyda. Spedzilam tydzien na kempingu Lazurowe w Chłapowie i było fajnie. Łazienki z prysznicami oraz ciepła woda cały dzień. Miła atmosfera i towarzystwo. Kemping odnalazlam na jakims serwisie wakacyjnym. Polecam i pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja byłam dwa lata temu w Łebie i naprawdę mi się tam podobało. Mieszkałam trochę dalej od plaży, dlatego spokój był, a jak się poszło do centrum ścisłego, to naprawdę było co robić. Za 10 dni zapłaciłam 400 zł, bez jedzenia. Myślę, że przede wszystkim jest tam co do roboty i ani dzieci, ani dorośli nie będą się tam nudzić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja zdecydowanie polecam polskie góry. Oczywiście są tacy co wybiorą plaże w ciepłych krajach, ale są i tacy co wolą naszą polską ziemię. A że pogoda jaka jest taka jest to lepiej wybrać się na wędrówki po górach. Niekoniecznie musi to być Zakopane, choć akurat Morskie Oko darzę sentymentem. Jest wiele innych fajnych miejsc. Weźmy pod uwagę np. Górę Żar, Mosorny Groń lub Palenicę. Urocza jest też Szklarska Poręba. Nie musimy się też ograniczać do zwykłych wycieczek pieszych. Można spróbować sił w rowerowym downhillu, paralotniarstwa lub mountainboardingu. Co kto lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Egipt all inclusive.
Myślę, że cena jest z pewnością przystępna. Tylko lepiej chyba poczekać troszkę, bo teraz środek sezonu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
W miniony weekend byłam w okolicach Bukowiny, ale jakoś tak wyszło, że skusiłam się na wycieczkę stamtąd do... Tatralandii. Byłam tam już kilka lat temu, ale teraz aż mi szczena opadła. Pozmieniało się, pozmieniało na plus. Szkoda, że ta Tropical Paradise jest jeszcze nie cała otwarta, ale i tak już robi wrażenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.